Eerste Lipizzaner Cup voor Miroslav Matuska

Moderators: NadjaNadja, Essie73, Muiz, Maureen95, Firelight

Toevoegen aan eigen berichten
 
 
ThePast03
Berichten: 49845
Geregistreerd: 01-05-03

Eerste Lipizzaner Cup voor Miroslav Matuska

Link naar dit bericht Geplaatst door de TopicStarter : 30-09-12 19:33

www.hoefnet.nl


De eerste editie van de Lipizzaner Cup is gewonnen door de Slovaakse menner Miroslav Matuska. De Hongaar Zsolt Szilagyi werd tweede, voor Mitja Mahorcic uit Slovenië.

De Lipizzaner Cup is in het leven geroepen door de organisaties van de internationale tweespanwedstrijden in Topolcianky, Slovakije, waar in 2013 het WK tweespannen wordt gehouden, en de organisatie van Lipica, om deelnemers te stimuleren aan beide wedstrijden deel te nemen. Beide evenementen worden gehouden op de nationale Lipizzaner stoeterij. De Lipizzaner Cup is voor alle tweespanrijders, ook menners met andere paarden dan Lipizzaners worden in het klassement opgenomen.

Matuska werd derde op de internationale wedstrijd op eigen bodem in Topolcianky vorig weekend en won de wedstrijd in Lipica. Szilagyi werd 11de in Topolcianky en behaalde in Lipica de tweede plaats. Mahorcic behaalde in Slovakije de 27ste plaats, maar eindigde dankzij zijn goede resultaten in Lipica als derde in de Lipizzaner Cup.

Onder de drie winnaars werd een bedrag van 1000 euro verdeeld en zij ontvingen een prachtige bokaal en een herinneringslint.

regine

Berichten: 3423
Geregistreerd: 25-10-02

Re: Eerste Lipizzaner Cup voor Miroslav Matuska

Link naar dit bericht Geplaatst: 30-09-12 20:04

Ja super gaaf!! Echt een onwijs leuk en goed initiatief!!

Lipizz_AH
Berichten: 41
Geregistreerd: 09-01-09

Link naar dit bericht Geplaatst: 01-10-12 11:35

Super initiatief. *\o/* Waarom? Omdat de Lipizzaner gewoon een geweldig prestatiepaard is, dat vooral ook in het aangespannen werk enorm kan presteren. En dat mag iedereen weten. Karakter, uithoudingsvermogen, hardheid, wendbaarheid, doorzettingsvermogen.

In Midden-Europa (Oostenrijk-Hongarije-Slowakije-Slovenië-Kroatië-Servië-Roemenië) is dit algemeen bekend, maar in de aangespannen wereld in onze omgeving heeft de Lipizzaner natuurlijk ook inmiddels naam gemaakt. Maar dat mag nog meer, en dus deze promotie-cup.

Zelfs "onze" IJsbrand is inmiddels om, nietwaar? In zijn indoor-span Lipizzaners heeft hij zelfs twee halfbroers van de spanpaarden van Miroslav Matuska. Allemaal zonen van de legendarische stempelhengst Maestoso Mahonia. , een Slowaakse staatshengst.

Het Wereldkampioenschap Tweespannen vindt volgend jaar eind augustus plaats op de thuisbasis van Miroslav Matuska, de Slowaakse staatsstoeterij Topolcianky. Zie http://sk.nztopolcianky.sk/index.php/en/
Dat ligt maar 1,5 uur rijden vanaf het vliegveld van Wenen! Menliefhebbers kunnen hun hart op gaan halen.

Hier Miroslav Matuska met een 12-span van zijn werkgever.
Afbeelding

regine

Berichten: 3423
Geregistreerd: 25-10-02

Link naar dit bericht Geplaatst: 01-10-12 11:47

In Nederland rijdt ook Saskia van Heesch al jaren met een tweespan Lipizzaners mee en laten we Han Gankema (foto) niet vergeten die eerst met zijn tandem Lipizzaners en nu met tweespan Lipizzaners rijdt.
Maar naast deze Lipizzaner tweespannen en het Lipizzaner vierspan van IJsbrand Chardon is er ook nog het Lipizzaner vierspan waarmee Ad Aarts rijdt en de enkelspan pony Lipizzaner van Lizzy Ann Koek!
Allen rijden in de zwaarste klasse van de SGMW, klasse 4.
Maar ook in de Klasse 1 2 en 3 zie ik steeds meer Lipizzaners niet onverdienstelijk meelopen in de samengestelde menwedstrijden. Kortom, een geweldig prestatiepaard is het zeker!

Afbeelding