Zomaar een belevenisje...

Moderators: RianneH, Neonlight, Nadia, Lous, LindyH, balance

Antwoord op onderwerpPlaats een reactie
 
 
jantina

Berichten: 12359
Geregistreerd: 13-01-01

Link naar dit bericht Geplaatst door de TopicStarter: 15-01-01 17:23

Vanmiddag ben ik met mijn kleine neefje van 3 jaar, naar Isolda geweest. Ik wilde haar eventjes borstelen en hij liep heel stoer met de borstelzak te slepen. Hihi, schattig hoor, z'on dreumesje! Hij lijkt wel heeeel erg klein naast Isolda.
Nou we hebben eventjes gepoetst, ik had hem op de arm, dan kon hij Isolda haar manen kammen. Hij vond het wel wat eng, want Isolda vond Martijn heel interessant. Ze snuffelde aan zijn jas en dat vond hij Niet leuk.
Zegt ie ineens, Tante Tina, ik wil rijden!!
Snel mijn zus gehaald en een zadel en een hoofdstel. Ik erop, neefje voor op het zadel en een rondje gemaakt! Hij vond het helemaal het einde!! Hij had de teugels in de hand, zat keurig rechtop en ik hoefde hem bijna niet vast te houden. Isolda was de schattigheid zelve... Zouden paarden dat voelen, dat ze braaf moeten zijn, met z'on klein mensje op hun rug?? Dat vraag ik me weleens af...

Nou ja, hopen dat ie wat vaker wil, dan kunnen beginnen met zeuren om een leuke pony!!


Laui!

Berichten: 16863
Geregistreerd: 10-01-01
Woonplaats: wherever I wanna be

Link naar dit bericht Geplaatst: 15-01-01 19:55

Haai,
Wij hadden vroeger een merrie en die voelde dat ook precies aan. Mijn zusje kon 'bijna' alles met 'r, en zodra er volwassenen kwamen werd ze sikkeneurig. Maar altijd heel lief hoor. Daar kon serieus mijn zusje van 7 prima op rijden. Ze is nu 10 (bijna 11) en rijdt nu op Jopie. Dat is niet zo'n geweldig beest, die houdt zich in en als hij het echt neit meer kan houden maakt hij een paar rare bokkesprongen, en dan kukelt ze eraf. Maar met Hamara hebben we ook vaak kleine kinderen van kennissen eropgezet etc. Die liet heerlijk met zich sollen... Ze had zelf ook één veulen gehad (dat ik weet) en toen dat veulen een jaar later een dagje in de box naast haar stond werd ze me toch boos. Mien (veulen) begon vreselijk te zeuren, en dus werd Hamara helemaal kwaad. Schijnt een goeie moeder geweest te zijn. En ze had ook wel gelijk: ze kon toch niet eeuwig voor Mien zorgen? Rare naam trouwens, maar ja, was niet óns veulen...

Laudie

"Restaureer je kerk / Stuur je kinderen ten oorlog / Lees handen tot je blind bent / Maar red mij niet " - Maarten van Roozendaal

I'm livin' the dream | Interessante dingetjes

jantina

Berichten: 12359
Geregistreerd: 13-01-01

Link naar dit bericht Geplaatst door de TopicStarter: 15-01-01 21:54

hihihi, Mien... Nou ja, als het beessie maar een naam heeft!
Ja, ik vind het heel vreemd, dat een paard dat aan kan voelen, daar rekening mee houd...
Maar het is toch echt zo, denk ik.
Wat hebben we dan een schatten he?

Heike
Mede-oprichtster

Berichten: 17803
Geregistreerd: 09-01-01
Woonplaats: Gemert

Link naar dit bericht Geplaatst: 15-01-01 22:56

Julius was enorm eenkennig en daarbij nog eens enorm gevoelig. Poetsen vond ie verschrikkelijk. Ik wist intussen hoe ik hem kon poetsen dat ie het echt lekker vond.

Ik heb een vriend (35) en die is verstandelijk gehandicapt. Ik heb hem een tijdje zwemles gegeven. Nou die wilde gaan kijken en natuurlijk heel graag poetsen. Julius was echt heel erg rustig. Bleef keurig staan en zelfs op plekken waar ie het echt niet fijn vond bleef ie keurig stil staan. Ik wwet haast zeker dat ze dat voelen.

Heike

Laui!

Berichten: 16863
Geregistreerd: 10-01-01
Woonplaats: wherever I wanna be

Link naar dit bericht Geplaatst: 16-01-01 17:45

Dat is echt super mooi... Terwijl meestal al die paarden als iets vreemd is ofzo meteen weg gaan. Maar hier blijven ze bij, doen ze niets verkeerd. Jopie heeft het niet altijd in de gaten, maar we hebben een keer op mijn zusjes feestje al die kinderen een paar rondjes laten stappen. Ik had hem eerst gedressuurd en ik dacht dat het wel kon. Het ging zelfs prima, hij was net een manege paard.
Ook leuk was toen ik mijn ruiterbewijs ging halen, dat paard scheen super vervelend te zijn met minder goeie ruiters, bij mij heeft ze niet één keer gek gedaan. Heel leuk, vlot, en ik vond haar heel makkelijk. Terwijl het dus een gevorderde paard was (volgens die mensen). Ik heb toen gezegd dat ik haar een beetje tegen vond vallen (mij was verteld dat ze nogal moeilijk kon doen). Zei die man: nah, je kunt gewoon rijden.
Er zijn ook wel paarden die er dus helemaal geen rekening mee houden. Zoals Voltrack, die moet ik vasthouden als mijn zusje erop gaat. Hij kijkt oh zo schattig, maar ondertussen! }>

Laudine

"Restaureer je kerk / Stuur je kinderen ten oorlog / Lees handen tot je blind bent / Maar red mij niet " - Maarten van Roozendaal

I'm livin' the dream | Interessante dingetjes

sanderijn
Berichten: 5643
Geregistreerd: 12-01-01
Woonplaats: daar waar het altijd lijkt te waaien....

Link naar dit bericht Geplaatst: 16-01-01 22:30

zeker dat paarden dat aanvoelen!ik heb twee jaar op een gehandicapten manege gereden maar de paarden daar deden met de gehandicapten nooit brutaal of gekke bokkesprongen,altijd heeeeeel braaf en rustig,maar zodra wij erop klommen met onze normale toestand dan konden ze heus weleens een bok geven haha!maar tinkie is wel een geval apart,als er een vreemde aan haar komt dan kijkt ze heel boos en wordt ze ook boos,dat mag dan niet,alleen als ik dat doe mag dat.....zucht,maar wel schattig natuurlijk....maar ik durf haar niet alleen met een kind te laten hoor!

soms is het beter om te zwijgen

Manon 2

Berichten: 2726
Geregistreerd: 09-01-01

Link naar dit bericht Geplaatst: 16-01-01 22:43

Nou is Bolivia altijd wel vrij rustig maar ik heb ook het idee dat ze bij mijn kleine neefje extra voorzichtig is. Een meisje bij mij op stal laat haar 2 jarige dochtertje buiten (! Verward) op haar paard rijden, in stap en zij loopt er dan naast. Dat paard is 1.75 hoog en dat vind ik dus net iets overdreven. Als er een auto aankomt en hij schrikt... Dat paard is pas 4,5 jaar.


Heike
Mede-oprichtster

Berichten: 17803
Geregistreerd: 09-01-01
Woonplaats: Gemert

Link naar dit bericht Geplaatst: 16-01-01 22:45

nee das inderdaad niet erg slim. Zo'n pard mocht eens schrikken. Het blijft een jong beest Lachen

horseofthemoon
Berichten: 257
Geregistreerd: 13-01-01

Link naar dit bericht Geplaatst: 17-01-01 00:23

Moon is ook zo lief met kinderen...Met volwassenen is ze best wel eenkennig, zo van ik ken je niet ik moet je niet!
Maar voor kinderen smelt ze...Mijn nichtjes, 6 en 9 jaar, hebben op haar gereden en dat was geweldig! Zo lief als dat Moon met ze was!
Ja, ik ben ervan overtuigd dat Moon dat aanvoelt, net als wanneer ze aanvoelt als ik verdrietig ben, dan is ze ineens heel knuffelig!


Antwoord op onderwerpPlaats een reactie

Wie is er online

Gebruikers op dit forum: Anna79, Cappi, Dunkeedoo, elynevb, Farome, Jet, Koekie73, Lou85, MairiMacBran, Urbiezira, Vagabondo, Verara, XxMariellexX en 22 bezoekers