Bak kipfilet(met kipkruiden erop) in een pan en bak ook aardappelschijfjes in een pan. Maak nog wat (vieze) bruine bonen in groentetomatensaus klaar en warm boontjes op.
En klaar is je gerecht Maya of appelmoes kun je toevoegen, is niet verplicht
Eigenlijk pannekoeken, maar aangezien ik die verschrikkelijk vies vind , heb ik zelf maar wat gemaakt. Ook niet echt interessant, ik heb gewoon een pak ronde aardappeltjes in de pan gegooit. Lekker hoor Veel ook Zal er op terug komen als ik wat interessants heb gegeten.
Hmmm, ik heb hoofdpijn dus dan gooi ik wat simpels en snel de pan in...
Voor 4 pers. (2 volwassenen en 2 kinderen) - 300 gr rundergehakt, 2 potten chili con carne groenten + saus van Hak, 6 zachte wraps en zak met gesneden ijsbergsla....
Gehakt rul bakken, 4 seizoenen vers gemaalde peper (wit, rood, zwart, groen) en wat middelands zeezout in molentje, plus wat gedroogde gemalen chili kruiden (heel weinig rekening houden met de kids), dan de inhoud van de 2 potten Chili Con Carne groenten van Hak, op warmen, dan de ijsbergsla verdelen over 6 wraps en het vlees/groentemengsel erop.... volwassenen 2 wraps en kinderen 1.
wij hebben pasta gegeten met iets erdoor (geen pesto, dat doen we er normaal doorheen, was iets anders, geen idee wat), rode saus (heel lekker kruidig, maar niet té), vlees (varken geloof ik, daar bemoei ik me nou nooit mee), wat roerbak groenten (standaard pakkie van appie happie) en nog een paar komkommerschijfjes. We eten meestal nooit zo speciaal, maar wel gewoon erg lekker. Enne: ik vin pannekoeken lekkur! Zullen we een keer ruilen?
(heel erg offtopic: Missy, wat heb jij een onwijs idioot onderschrift! Echt te gek! *onder bureau*)
"Restaureer je kerk / Stuur je kinderen ten oorlog / Lees handen tot je blind bent / Maar red mij niet " - Maarten van Roozendaal
Aardappels koken ( laat de schil erom heen zitten ) , zodra ze gekookt zijn , de schillen eraf pellen en ze opdienen met een duivis-mayo-sausje. Door de aardappels zo te koken , blijven er veel vitaminen in/op de aardappels zitten.
Andijviesalade ; Andijvie kleinsnijden en in een kom doen. Vermengen met sla-dressing. Pittige salade.
roerbak stukjes uit, paprika, champignons. Bak de krieltjes goed, zorg dus dat ze goed doorbakken zijn (wil mij wel eens lukken om dat niet te doen ) doe dan de aardappeltjes bij de roerbak, doe daar de worteltjes met doperwtjes bij. Even goed roeren en doe er dan een hele flinke scheut ketchup bij. Het is heeeelijk
Heb vandaag de fricandeau die nog over was in stukjes gesneden, ik had nog een pakketje gesneden champignon, ui en paprika, dat gebakken toen het ongeveer gaar was de brie die ook nog over was erover laten smelten. En gebakken aardappeltjes met spekkies en ui. Heb alleen een gevecht geleverd met de hond, die werd helemaal wild toen hij de brie rook, is hij helemaal op verkikkerd, hij keek het bijna uit m'n mond.
vandaag bij m'n vader aardappels met sperzieboontjes en kip gegeten. hoe je het maakt? Je gaat op de bank zitten en er komt vanzelf een bord vol bij je op schoot:)
Gewoon "hollandse pot" , Aardappels, spercieboontjes en een karbonaadtje (lekker in de croma gebakken !) Door de spercieboontjes doe ik altijd alleen een klontje boter en een beetje nootmuskaat.
Benz († 18.12.09) & Bella († 4.01.10), ik mis julie nog steeds .... Welkom lieveMila ! Vakantie vieren op een echt kasteel in Beieren ?? http://www.schloss-moehren.nl/
Ik moest op m'n werk eten en had niet zo'n zin om op de magnetron te wachten, dus een simpel broodje kaas. Gisteren moest ik er ook eten en heb ik biologische lasagne gehad en dat was niet echt om te eten...
Nou Dorine, zulke dingen moet je me door de week niet vragen. Meestal ga ik van mijn werk direct door naar mijn paard en ben dan om 21.00 of 21.30 thuis. Uiteraard heb ik dan geen zin meer om eten te koken. Meestal wordt het dan een pizza, friet, Indo Mie [alleen kokend water toevoegen] of pasta met saus uit een zakje
Gister gewoon aardappelen, brokoli en een lekker stukkie vlees, simpel en makkelijk, maar wel lekker.
Nog een tip, ik weet niet of je het al kent, maar het is om te smullen en super makkelijk en snel !!
Benodigdheden:
pasta (van die pijpjes of strikje, whatever) 1 pak spinazie a la creme 1 pakje kruiden kaas, boursin is het lekkerst !! 1 klein bekertje creme fraiche champigons, naar smaak en lust toevoegen en voor de liefhebber kan je er ook nog spekjes bij bakken..........
De pasta koken (duh) champigons en eventueel spekkies bakken, de spinazie in de pan de gebakken champigons en spekkies erbij, de boursin en de creme fraiche erbij en lekker roeren.
En klaar !!!! Lang leven de calorieën, maar o zo lekker !!!
Daarna maar even vasten dan het is de moeite waard, vind ik !!!