Laui over studeren

Moderators: Dani, Polly, khirshanta, Shanna, Leo, Hanmar

Antwoord op onderwerpPlaats een reactie
 
 
Manon 2

Berichten: 2726
Geregistreerd: 09-01-01

Link naar dit bericht Geplaatst door de TopicStarter: 19-02-01 11:13

Ik zie je regelmatig schrijven over dat je niet weet wat je wilt gaan studeren en dat je eigenlijk niet wilt gaan studeren.
Ik heb tijdens mijn studie de meeste vrije tijd gehad van mijn hele leven!
Oké ik studeerde rechten en dat is nou eenmaal de studie met weinig colleges. ALs je een beetje makkelijk leert dan zijn de tentamens ook een eitje.
Kijk als je bijvoorbeeld bedrijfskunde studeert, dan moet je heel veel cases maken en veel verplichte colleges volgen, dat kost tijd.
Een HBO heeft ook klassen en lesroosters etc en dat kost ook veel tijd. Maar er zijn veel studies waarbij de colleges niet verplicht zijn.
IK wil niet per se promoten dat je geen college moet volgen, maar uit jouw berichtjes haal ik dat jij ook niet zo hard hoeft te leren voor je VWO diploma, net als ik en dan zou je een studie ook makkelijk kunnen doen.
Mail me eens als je meer wilt weten.

-“Imperfection is beauty, madness is genius and it's better to be absolutely ridiculous than absolutely boring.” ― Marilyn Monroe


Laui!

Berichten: 16863
Geregistreerd: 10-01-01
Woonplaats: wherever I wanna be

Link naar dit bericht Geplaatst: 19-02-01 15:25

Ik HEB m'n diploma nog niet hoor... Maar ja, ik leer inderdaad wel makkelijk, moe tik het wel doen natuurlijk. Zoals gister, ik was helemaal toegewijd, blijk ik toch gewoon een *piep* cijfer te gaan halen... Ik weet toch wel dat ik blij mag zijn met een 5je.
Verder weet ik inderdaad niet wat ik wil, en studeren vind ik helemaal niet leuk, ik verdien liever geld dat ik kan uitgeven. Mijn ouders willen me alleen wel errug graag kwijt, dus ze lopen nu alweer te zinspelen op een wereldreisje (zelf te betalen). Naja, ik doe gewoon liever waar ik zin in heb, en dat is niet bepaald studeren, wordt ik liever huisvrouw... Alhoewel, stofzuigen, strijken, koken.. mmmm...

Laui

"Restaureer je kerk / Stuur je kinderen ten oorlog / Lees handen tot je blind bent / Maar red mij niet " - Maarten van Roozendaal

I'm livin' the dream | Interessante dingetjes


Maatje02

Berichten: 1175
Geregistreerd: 18-01-01

Link naar dit bericht Geplaatst: 19-02-01 18:13

ja, best lastig is dat ( understatement voor mij..)!
Ik ken het probleem en heb er nog steeds 9 of weer) mee te maken.
Ik doe nu HBO, ben bezig met afstuderen, althans, ik doe een poging tot haha.
Een HBO studie kan ik je echt aanraden, als je niet al te veel tijd en moeite aan je studie wl besteden, maar wel verder wilt, iets wat heeel verstandig is hoor! ( hier spreekt je moeder Knipoog )
Vooral als je vwo gewend bent, is HBO echt goed te doen hoor!
Natuurlijk zou je ook prima naar de uni kunnen, maar d'as -- 9 van de 10 keer-- meer theorie, meer leerwerk en dus meer tijdrovend.
Ik had ook niet echt zin om te gaan leren, maar met alleen middelbare school kom je niet zo ver meestal en werken kan ik m'n hele leven nog, is mijn gedachte.
Ik doe nu een studie die me erg ligt en ook vrij soepel is gegaan ( tot nu dan haha..). ben nu aan t beklijken wat ik hierna ga doen, dus over 3 maanden zeg maar..
ben van de week naar een voorlichting voor sociale wetenschappen
( sociologie) op de Erasmus geweest en dat lijkt best een leuke en pasende studie voor mij; breed, je kan zowel in de studie als voor en baan diverse kanten op en daarnaast is het weer een stapje hoger en meer wetenschappelijk dan het HBo, en ik wil later liefst een paar keuzes hebben + financieel 'goed' zitten ( wie niet..).
wat ik nu doe is leuk en ook best 'breed', maar ik zal dan altijd in de hulpverleningssector blijven. Weet niet of ik dat wil 40 uur per week, 40 jaar lang..
En voor de evt. WO studie, zou ik voor 55 stpnt. vrijstelling krijgen, dat komt +/- neer op een jaar minder studeren. Voltijd kan ik dan in 3 jaar klaar zijn, deeltijd in ca. 4 of 5 jaar. En ik overweeg deeltijd, mdat ik graag wat meer geld zou willen hebben dan ik nu heb ( hebbehebbehebbe...)+ wat jij ook zegt, ook ik wil wel een keer op mezelf... Maar werken s avonds naar school en leren, zie ik niet echt gebeuren in de praktijk...
dilemma dilemma!
(luxe probleem vooral hoor, want op zich vind ik HBO niet slecht en ik zou t dan ook best hierbij kunnen laten)

Van alles wat je ook maar " iets" lijkt, moet je gewoon info aanvragen en naar voorlichtingsbijeenkomsten gaan.
Ik ken je verder niet, dus wat studies voordragen heeft niet veel zin denk ik.
je weet zelf altijd nog het beste wat je ligt en waar je ongeveer in wil werken denk ik ( techniek, onderzoek doen, 'mensenwerk', etc.).
ben benieuwd wat er uit komt uiteindelijk!
Mijn zus wisttrouwens vanaf haar 12-de al wat ze wilde gaan doen, dat is ze ook gaan doen nu, maar inmiddels is ze wel ruim 6-de jaars, terwijl voor haar studie 5 jaar stond. Willen 'in je hoofd 'en doen in de praktijk is nog best een verschil soms...

madelein

Laui!

Berichten: 16863
Geregistreerd: 10-01-01
Woonplaats: wherever I wanna be

Link naar dit bericht Geplaatst: 20-02-01 18:06

Ja, ik ben zo gek dat ik vanalles wil. Heb er over gedacht om HBO pr te doen. Moest ik alleen wel 3 talen voor hebben, en geen twee. Verder wilde ik misschien journalistiek gaan doen, of beeldende kunst. Bezig zijn. Dat je het kunt bekijken en zeggen: dat heb ik gedaan! En het kantoorwerk (dat heb ik gedaan: een hoop administratie) trekt mij niet zo eerlijk gezegd. Ieder wattie wil natuurlijk. Ik ga nu kijken of ik iets kan doen wat ik leuk vind. Fotograferen vind ik ook leuk, maar ja, zo ben ik 80 jaar bezig met studeren omdat ik dat allemaal leuk vind...

Laui

"Restaureer je kerk / Stuur je kinderen ten oorlog / Lees handen tot je blind bent / Maar red mij niet " - Maarten van Roozendaal

I'm livin' the dream | Interessante dingetjes


Antwoord op onderwerpPlaats een reactie