Kat van $20,000

Moderators: NadjaNadja, Essie73, Muiz, Maureen95, Firelight

Toevoegen aan eigen berichten
 
 
Anoniem

Kat van $20,000

Link naar dit bericht Geplaatst: 04-09-10 13:01

Ziehier:
Het duurste kattenras. 20,000 dollars. :) En nu maar hopen dat hij geld schijt...

deflin

Berichten: 2252
Geregistreerd: 17-05-07
Woonplaats: dicht bij mijn paardjes

Link naar dit bericht Geplaatst: 04-09-10 13:12

De eerste generatie Ashera katten is een kruising tussen een huiskat, een Afrikaanse Serval en een Aziatische Luipaardkat. In de pers werd zelfs gesproken over een kruising tussen een huiskat en een luipaard maar dit is om te beginnen genetisch niet mogelijk. Huiskatten kunnen enkel gekruist worden met kleine wilde katten (felis) en niet met de grote Panterkatten, zoals een luipaard. Zowel de Afrikaanse Serval als de Aziatische luipaardkat zijn in het wild geen bedreigde diersoorten.



De eerste generatie Savannahs is een kruising tussen een huiskat en een Afrikaanse Serval. Als huiskat werd er van verschillende rassen gebruik gemaakt zoals van de Bengaal, Serengetti, Ocicat, Egyptische Mau en Oosterse Kortharen. Van de verschillende rassen worden de typerende kenmerken gebruikt, zoals de rankheid, het postuur, de gewenste vlekken, etc.

Uiteraard wordt er van wilde katten gebruik gemaakt die in gevangenschap zijn geboren en opgegroeid. Goed gesocialiseerde Servals kunnen in het normale huiselijke leven verdraagzame huisdieren zijn. Ze kunnen goed samenleven met zowel kinderen als andere huiskatten en honden. Toch is het niet aan te raden om een Serval in huis te houden want het sproeien kunnen ze niet afleren en daarbij komt dat een Serval teveel energie heeft en zich moet kunnen uitleven. Een Serval is net als de mens overdag actief, waardoor hij makkelijker te socialiseren is dan een nachtdier als de Aziatische luipaardkat (ook wel Bengaalse tijgerkat genoemd). In huis gaat een Aziatische luipaardkat gewoon zijn gang en indien hij voldoende bewegingsruimte heeft kan hij als huisdier ook gelukkig zijn. Een echte band zal je als mens nooit krijgen met deze wilde kat, dit in tegenstelling tot de Serval, die juist een sterke band met mensen kan ontwikkelen. De kans dat een Serval tot de aanval overgaat is ook vele malen kleiner dan bij de Aziatische Luipaardkat. Stel dat deze katten schrikken van een onverwachte gebeurtenis of onbekende mensen, dan zal de Serval nooit vluchten of aanvallen, maar hoogstens wat grommen of blazen. De Aziaat daarentegen heeft twee keuzes: vluchten of aanvallen. Hij zal eerst blazen, maar dan al gauw tot één van beide keuzes overgaan. Een Aziatische luipaardkat is geen solitaire kat en in het wild komt het vaak voor dat ze in paartjes leven.



Het is goed mogelijk een jonge Serval of Aziatische luipaardkat te laten opgroeien met andere huiskatten. De liefde die hier, op latere leeftijd, uit kan ontstaan is net als bij katten van hetzelfde ras of postuur, oprecht en hier komt geen dwang of manipulatie van de mens bij kijken. Een Ashera of Savannah die direct afstamt van de wilde katten wordt een F1 genoemd, een F2 is weer een generatie verder en ga zo maar door. Pas na de vijfde generatie zijn katers vruchtbaar en in te zetten voor de fok. Naarmate het percentage wild bloed afneemt, neemt ook het wilde karakter van de Ashera/Savannah af en komt het karakter van de gedomesticeerde huiskat naar boven. Er gaan ongeveer zeven generaties overheen om alle wilde trekjes eruit te krijgen.

De eerste kruising (huiskat-Serval) is niet eenvoudig. Ten eerste vanwege het verschil in grootte van de twee katten. Maar ook omdat een exotische kat een andere draagtijd heeft dan een huiskat. De gemiddelde draagtijd voor een huiskat 65 dagen en een Serval 66-77 dagen.
Het gevolg is dat kittens soms prematuur geboren worden en in het begin veel speciale verzorging nodig hebben. Bij de generaties daarna zijn er geen problemen meer.

Zowel de Savannah als de Ashera ogen groot, met name omdat ze hoog op de poten staan. Het gewicht van een savannah is tussen de 4 en 7 kilo, katers zijn daarbij beduidend groter dan de poezen, maar een Ashera kan een gewicht vanaf 11 kilo bereiken.

De (goed gesocialiseerde) Savannah is een vriendelijke, nieuwsgierige en alerte kat. Goed te combineren met andere huisdieren en ook de Savannah en kinderen trekken sterk naar elkaar toe. Doordat de Savannah van nature speels is kan zij de spelletjes van kinderen wel waarderen.
De Ashera heeft naast het vriendelijke karakter van de Serval ook het terughoudende van de Aziatische luipaardkat in zich. Mits goed gesocialiseerd kan dit ook een prettige huisgenoot worden. Het is nog even de vraag of katten ¨op bestelling¨ bij mensen in huis opgroeien of ergens in een schuur wat alles beslissend is voor de socialisatie. Dit is bij andere rassen en Europese Kortharen niet anders natuurlijk.

Wereldwijd worden kruisingen met Savannahs vanaf de derde generatie toegelaten op shows. In Nederland ziet het er niet uit dat er naast de Bengaal nog kruisingen met wilde katten erkend worden door de FiFe en dat ze toegelaten zullen worden op shows. Het is nu zelfs zo dat de erkende Bengaal (kruising huiskat met Aziatische luipaardkat) niet welkom meer is op shows.

WolinLotte

Berichten: 4305
Geregistreerd: 31-05-07
Woonplaats: Kranenburg, Duitsland

Re: Kat van $20,000

Link naar dit bericht Geplaatst: 04-09-10 13:16

Ik ben blij met mijn huis tuin en keukenkatten :j ...

Namens alle asielkatten: WIJ ZIJN OOK LEUK!!!

xxelviraxx

Berichten: 3397
Geregistreerd: 06-12-07
Woonplaats: Hilvarenbeek

Re: Kat van $20,000

Link naar dit bericht Geplaatst: 04-09-10 13:23

Inderdaad; asielkatten zijn ook leuk! Ik vind dit echt overdreven. Maar goed dat vind ik met paarden ook

Siggislief

Berichten: 13942
Geregistreerd: 04-10-04
Woonplaats: Amsterdam

Re: Kat van $20,000

Link naar dit bericht Geplaatst: 04-09-10 13:32

Oooh wat een gaaf beest! :oo

Hebbeeeeen! <3

Maarja, heb het geld er niet voor..
Hou het wel bij m'n eigen 2 katten die nu een heerlijk leven hebben.

Anoniem

Re: Kat van $20,000

Link naar dit bericht Geplaatst: 04-09-10 14:11

Vind mijn HTK-katten veel leuker :+

Jorinda

Berichten: 13461
Geregistreerd: 01-05-10
Woonplaats: Groningen

Re: Kat van $20,000

Link naar dit bericht Geplaatst: 04-09-10 14:19

Zo'n grote kat lijkt me wel gaaf, zoals een Maine Coon, of deze.
Maar ik ben blij met onze HTK-katten hoor :D

antje_vip

Berichten: 10001
Geregistreerd: 25-06-10
Woonplaats: Groningen

Link naar dit bericht Geplaatst: 04-09-10 14:20

Geweldige beesten! Wel veel te duur om er 1 te kopen... dan toch maar naar het asiel voor een katje:P

Marietje1990

Berichten: 2573
Geregistreerd: 09-05-04
Woonplaats: Groningen

Link naar dit bericht Geplaatst: 04-09-10 14:32

Mooi beest. Vraag me alleen wel af of het wel verstandig is om alles zo door te fokken. Onze huis-tuin en keuken tijger is ook leuk! En gratis :+

Siggislief

Berichten: 13942
Geregistreerd: 04-10-04
Woonplaats: Amsterdam

Re: Kat van $20,000

Link naar dit bericht Geplaatst: 04-09-10 22:14

Volgens mij krijg je zo'n dier niet eens in Nederland.

Zoals bij die andere is gebeurt dat ie van eenzaamheid dood is gegaan op Schiphol.
En nooit z'n baasjes heeft gezien...

Anoniem

Link naar dit bericht Geplaatst: 04-09-10 22:16

Siggislief schreef:
Volgens mij krijg je zo'n dier niet eens in Nederland.

Zoals bij die andere is gebeurt dat ie van eenzaamheid dood is gegaan op Schiphol.
En nooit z'n baasjes heeft gezien...

Weg 20,000 dollar.

Leslie90

Berichten: 1823
Geregistreerd: 16-06-09
Woonplaats: Rotterdam

Link naar dit bericht Geplaatst: 04-09-10 22:19

HOEVEEL? :oo
Geef mij dan maar een gewoon katje.

Siggislief

Berichten: 13942
Geregistreerd: 04-10-04
Woonplaats: Amsterdam

Link naar dit bericht Geplaatst: 04-09-10 22:28

Manegepaard schreef:
Siggislief schreef:
Volgens mij krijg je zo'n dier niet eens in Nederland.

Zoals bij die andere is gebeurt dat ie van eenzaamheid dood is gegaan op Schiphol.
En nooit z'n baasjes heeft gezien...

Weg 20,000 dollar.

Maar bij die niet naar z'n baasjes mocht was volgens mij ook errug duur..
Daar ging hun spaargeld aan op. Maar hoe duur ie was weet ik niet