Clinics!!

Moderators: Dyonne, Amaryllis, Apple, Coby, petraaken, C_arola

 
 
WSW

Berichten: 324
Geregistreerd: 08-01-02
Woonplaats: marum

Clinics!!

Link naar dit bericht Geplaatst door de TopicStarter: 22-04-02 10:06

Beste Allemaal!
Ik heb met grote interesse de reacties gelezen over Clinics.
Mijn ervaringen zijn dat een clinic alleen interessant is als deze gegeven wordt door iemand die je echt iets nieuws te melden heeft of zoveel ervaring heeft dat deze je echt kan helpen!
We hebben hier bij westernstable Westerkwartier geregeld clinics, en vooral van buitenlanders.
Laatst hadden we Brad Whittaker uit Canada, hij heeft zoveel praktijk ervaring en verteld deze ook in handige tips dat ik er alleen al maanden op kan teren, en iedereen hier heeft er ongeloofelijk veel van gellerd. het geld dubbel en dwars waard!!! Je gaat juist naar een clinic om eens van een proffessional andere dingen op te steken, zeer spcifiek gericht op onderwerpen, daar kom je in je gewone lessen niet aan toe.
Onze trainers doen ook altijd zelf mee, en niemand voelde zich beschaamd of minder, dat ligt aan jezelf, je komt om te leren!!!
We hebben nog voor de boeg de cutting clinic van meervoudig Europees kampioen Uwe Rösschman én heel bizonder Jean-Claude Dysli, deze man heeft 50 jaar ervaring en is een Nestor op het gebied van western Riding, hij heeft technieken waar je de rillingen over de rug lopen.
En bedenk dat je misschien iets meer betaald maar je kunt ook naar die trainers in het buitenland toe gaan met je paard, wat ben je dan kwijt???
De kans om een hele dag, of twee dagen ( zoals de clinics van J.C. Dysli) persoonlijk les krijgen en te leren van anderen met jou, is juist de bedoeling van een clinic. groetjes Diana Pieters


germie

Berichten: 17229
Geregistreerd: 02-04-02

Link naar dit bericht Geplaatst: 22-04-02 10:27

Zijn er ook NH clinics bij?? Ik rij namelijk geen western, maar heb er slechts een week ervaring mee opgedaan. Ik vind die figuren als parelli e.d. ook wel interessant, dus nodigen jullie ook zo iemanmd uit???

WSW

Berichten: 324
Geregistreerd: 08-01-02
Woonplaats: marum

Link naar dit bericht Geplaatst door de TopicStarter: 22-04-02 11:12

germie schreef:
Zijn er ook NH clinics bij?? Ik rij namelijk geen western, maar heb er slechts een week ervaring mee opgedaan. Ik vind die figuren als parelli e.d. ook wel interessant, dus nodigen jullie ook zo iemanmd uit???

Beste Germie,
Persoonlijk vind ik de naam Natural Horsemanship een mode-woord! Iedere vorm van Horsemanship moet " natuurlijk" zijn, anders ben je verkeerd bezig.
Wij geven zelf clinics in Join-up, daarbij leer jezelf hoe een paard denkt en wat hij begrijpt én vooral hoe een paard onze lichaamstaal begrijpt en hoe je daar dan zelf mee om kan gaan.
De clinic die Brad Whittaker gaf vorige week, sluit hier mooi op aan, hij noemt het gewoon horsemanship.
Ik denk alleen dat de laatste jaren we allemaal meer bewuster omgaan met onze paarden, en daaruit hebben we veel geleerd, maar horsemanship bestaat volledig uit ons eigen inzicht en gedrag!
Probeer vooral je gezonde verstand te gebruiken en onthoud dat alles logisch en eenvoudig moet zijn. De meeste problemen ontstaan doordat we teveel tegelijk doen op en met ons paard, zonder precies te begrijpen wat we doen en of het enig effect heeft.
groetjes Diana Pieters

germie

Berichten: 17229
Geregistreerd: 02-04-02

Link naar dit bericht Geplaatst: 22-04-02 11:19

Hoe ik bij NH kom?? ooit eens het boek van Monty roberts gelezen, en daarna kreeg ik nog zo'n soort boek. Maar dit zijn niet mijn methoden. Toen een keer iets gelezen over parelli, zijn paarden volgen hem overal. Nou, dat doet degene waar ik op rij ook, mij volgen, stop ik, stopt het paard enz. Dus ik vraag mij wel eens af wat de filosofie hierachter is, het heet tegenwoordig NH, maar volgens mij doet elk paard zoiets als het je vertrouwd.
Heb ook nog eens dat boek over TTouch gelezen, van ???? ben de naam even kwijt. Ik zie mezelf ook nog niet direct met een hoepel rijden, maar interessant is het wel, vandaar ook mijn vraag of jullie ook wel eens andere clinics organiseren (en dan bedoel ik ook geen Anky of springclinics).

Anoniem

Re: Clinics!!

Link naar dit bericht Geplaatst: 22-04-02 20:59

WSW schreef:
Beste Allemaal!
Ik heb met grote interesse de reacties gelezen over Clinics.
Mijn ervaringen zijn dat een clinic alleen interessant is als deze gegeven wordt door iemand die je echt iets nieuws te melden heeft of zoveel ervaring heeft dat deze je echt kan helpen!


Beginners als ik hebben geen 'grote namen' nodig om met open mondje te kijken en luisteren, en vervolgens gauwgauwgauw naar huis om verder te oefenen....
Persoonlijk ben ik nog steeds enthousiast over het idee van Chrico om elkaar te vertellen, helpen en enthousiast te maken/houden. Er zijn hier verschillende ruiters waar ik zekersteweten heel veel van kan leren (zoals bijvoorbeeld Sil, Claudia, Star, Jos) en verschillende ruiters waar ik in ieder geval meer van zou willen zien, en misschien zelfs wel leren.... Haha! ( Cool )
Daarvoor hoef ik Brad Whittaker niet in de ring te hebben. Toen ik nog dressuur reed was ik ook heel tevreden met mijn Z2-instructrice. Anky was toen ook nog een beetje te hoog gegrepen Tong uitsteken

Begrijp me niet verkeerd hoor, ik vind het leuk voor jullie dat jullie dus 'grote namen' over het erf krijgen, maar ik denk dat voor het grootste aantal ruiters hier geldt dat we nog zat kunnen leren van medeBokkers...

Elles

Berichten: 22745
Geregistreerd: 14-06-01

Link naar dit bericht Geplaatst: 22-04-02 21:32

Zeker kunnen we nog een heleboel leren van elkaar... dat blijkt wel uit het hele Leusden-verhaal, dat heeft z'n vruchten al afgeworpen.

Maar ik spreek uit eigen ervaring, als ik zeg dat het meer dan de moeite waard was (ben vorige week geweest). Je moet er uiteraard wel voor open staan, maar dat geldt voor meer dingen... Dat die join-up echt werkte wist ik al (ik heb het boek van Roberts thuis liggen en heb bij een eerdere clinic al gezien dat het dus echt werkte), die clinic van Whittaker sloot daar inderdaad prima op aan. Geen dwang, kijken en luisteren naar je paard en daarop reageren. Precies de manier waarop ik met een paard wil omgaan. En als er mensen in de buurt zijn die daar les in kunnen geven, wil ik daar graag bij zijn... of het nou bokkers zijn, mijn eigen instructeur of Canadezen.

WSW

Berichten: 324
Geregistreerd: 08-01-02
Woonplaats: marum

Clinics!!

Link naar dit bericht Geplaatst door de TopicStarter: 24-04-02 12:05

Wat men niet goed begrijpt is dat je niet moet denken dat iemand die al heel veel gepresteerd heeft ( of dat nu Anky is of iemand in de western, doet er niet toe) op zijn of haar niveau de clinic voert....dat is dus niet per definitie zo! De trainer hoort te zien wat voor een vlees hij in de kuip heeft, en een clinic van Anky kan ook op een lager niveau gegeven worden. Het feit dat iemand jaren bezig is geweest iets uit te zoeken deze ervaring aan anderen wil leren, waardoor jij er geen jaaaaren voor nodig hebt, is de clou van een clinic.....
Een clinic is niet te vergelijken met een les, en je kunt er veel uithalen, als je tenminste in staat bent je hoofd erbij te houden een hele dag, of soms meerdere dagen, én het ook interessant vind om andermans problemen aan te horen en te zien hoe deze opgelost kunnen worden. Persoonlijk vindt ik dit vaak nog interessanter.
Ieder zijn hobby!
groetjes en veel succes!
Diana Pieters

CAM LINK: http://www.marestare.com/fcam.php?alias=westernstable
2015 breeding: Halo 11 maart, Tammy 16 maart

karin !!!!
Berichten: 45
Geregistreerd: 17-11-01

Link naar dit bericht Geplaatst: 06-05-02 20:06

hallo allemaal (ook de anky fans)

Wij zijn dus naar de clinic van uwe rösmann gegaan en we hebben een erg leuke en leerzame dag gehad.Ik vond het erg leuk Willem en Diane weer eens te zien en eindelijk hun mooie nieuwe toko!!!Uwe konden we al een poosje maar hij zit te verweg om even bij hem te gaan rijden dus dit was de oplossing en weet je de kosten vielen reuze mee en waren het dubbel en dwars waard!!!!Al dat gezeur op die paarden site's krijg ik echt een beetje de hik van want vooral de mensen die eigenlijk niet weten wat het inhoud zitten erop te zeuren zo ook altijd dat gezeur over trainers de schijt krijg ik daarvan iedereen die wat in de sport doet kan volgens mij geoorloofd lesgeven en het is aan degene die les krijgt of dat zijn systeem is ja of nee en dan niet die verhalen van derde erachter aan omdat ze eens ergens iets gehoord hebben oven een persoon.Dit moest ik even kwijt maar nu terug naar Uwe hij gaat onze pitbull cuttinghengst showen op de duitse futurity!!En dan barst natuurlijk het gezeik weer los....kan die steef dat zelf niet???.....Natuurlijk wel maar het is en blijft duitsland want steef is een keer eerder europees kampioen geweest met een 72 score maar kreeg zilver............tja dat gebeurt vaker in duitsland of kinbandjes die bij de controle losgetrokken worden met de zin je kinketting zat gedraaid........jammer hoor weg titel en drie keer raden wie er daardoor eerste werd....Dit zijn dus twee redenen waarom Uwe hem gaat showen.Inmiddels heb ik al naast de hik de schijt en de zeik een geweldige dag gehad die zeer leerzaam was en met de volgende cutting clinic ben ik er zeker weer maar persoonlijk ga ik toch voor een grote naam die een hoop prestaties op zijn of haar naam heeft en ik vind dit ook erg nuttig voor amateur ruiters.groetjes karin

ps anky is vorige week ook van haar paard gevallen!!! ze wilde niet vertellen welke.................

DubbelDun

Berichten: 72056
Geregistreerd: 12-04-01
Woonplaats: 1 km van het midden van Nederland

Link naar dit bericht Geplaatst: 06-05-02 20:44

Karin: ik begrijp uit je verhaal dat je het erg naar je zin gehad hebt op de clinic.
En ook dat je even je ei kwijt moest over het feit dat mensen erg verschillende meningen hebben over het Western-gebeuren.

Verder begrijp dat je hengst door Uwe gestart gaat worden en ik hoop dat ze een goed resultaat neer zullen zetten in Duitsland.

Maar voor dat alles 'over' kwam moest ik het wel 3x lezen Knipoog

Henriette
Berichten: 725
Geregistreerd: 30-01-02
Woonplaats: Haarlem

clinic door Josh Armstrong

Link naar dit bericht Geplaatst: 07-05-02 20:08

Heel toevallig ben ik via internet in gesprek geraakt met Josh Armstrong, hij komt deze zomer naar Nederland omdat zijn vrouw Nederlandse familie heeft. Hij wil graag in het weekend van 23 en/of 24 juni een clinic geven. Hij traint reiningpaarden in La Mesa, New Mexico en is internationaal instructeur voor wedstrijddeelnemers in de western Horsemanship. Zijn paarden en leerlingen hebben diverse Nat.titels gewonnen in America en daarbuiten, bij NRHA en AQHA wedstrijden. Hij staat bekend om zijn vermogen om de basis van mentale discipline en body-control zo duidelijk uit te leggen dat ruiter en paard het direct begrijpen. (dit alles volgens zijn flyer) Aangezien ik niet de mogelijkheid heb om een clinic te organiseren, plaats ik deze info. op de site. Als er iemand geïnteresseerd is om met hem een clinic te organiseren, neem dan even via een PB kontakt met me op.

westernworld

Berichten: 1286
Geregistreerd: 14-06-01
Woonplaats: amersfoort

Link naar dit bericht Geplaatst: 07-05-02 22:58

ik wilde toch even reageren op diana.en zeker haar stelling,ik heb begrepen dat de beginnende ruiter heel veel kan hebben aan idd,de trainers die we in nederland hebben en zie ook verschillende bokkers onder ons,natuurlijk als je wat verder bent en wedstrijdcapesiteiten hebt dan zou een clinic door buitenlandse trainer een optie zijn,maar zolang dat er bij de meeste van ons niet zo is,laten we dan doen waar we goed in zijn,en daarvan uit verder werken.

en sonja even tussen ons het idee van chrico is een idee van mij. Haha!
ontstaan door de onvrede van de ruiters over de verschillende trainingsmethodes

gewoon met elkaar rijden, onder supervisie, en elkaar vragen stellen,zoals waarom doe jij dit of dat,en hoe doe ik dit?
het liefst zie ik daar dan ook een paar trainers meerijden.

maar door verschillende redenen komt dit niet geheel uit de verf,en zijn we op verzoek over gestapt op clinic's Schijnheilig

en elles als je weer wat wil oppikken qua lessen 18 mei in Leusden trailclinic door silvia schoenmaker *LOL* Extreme duivel

en we moeten onthouden dat er zoveel trainers zijn als lesmethodes!

chrico

Berichten: 791
Geregistreerd: 11-08-01
Woonplaats: IJmuiden

Link naar dit bericht Geplaatst: 08-05-02 13:51

Hier ga ik toch nog even op reageren, want ik zag wat staan Haha! en daar kan ik mijn mond toch niet over houden Knipoog .
Het idee kwam toch echt van mezelf hoor Rinus, alleen ik kan en wil die taak niet meer op mij nemen om er wat mee te doen. Jarenlang heb ik wedstrijden georganiseerd op spring en dressuurbasis en die gingen altijd volgens dit principe. Zoveel mogelijk info en technieken vergaren op een dag om de kosten laag te houden voor vooral de beginnende ruiter. Ik organiseerde bv een combidag van spring, dressuur en westernruiters volgens verschillende principes. Dit om elkaar kennis te laten maken met de takken die de ruitersport te bieden heeft. Daarbij niet de basis vergeten, longeer, paard en ruiterbegrippen, ziekte, basiskennis, ehbo en ga zo door.
Nou dat was het. Schijnheilig

Keep your face to the sunshine and you never see the shadow.

Jos
Berichten: 4059
Geregistreerd: 14-06-01
Woonplaats: beets

Link naar dit bericht Geplaatst: 08-05-02 16:40

westernworld schreef:
ik wilde toch even reageren op diana.en zeker haar stelling,ik heb begrepen dat de beginnende ruiter heel veel kan hebben aan idd,de trainers die we in nederland hebben en zie ook verschillende bokkers onder ons,natuurlijk als je wat verder bent en wedstrijdcapesiteiten hebt dan zou een clinic door buitenlandse trainer een optie zijn,maar zolang dat er bij de meeste van ons niet zo is,laten we dan doen waar we goed in zijn,en daarvan uit verder werken.
Josh Armstrong!!!
uit Amerika!!!
klinkt toch aardig buitenlands Verward Frusty Bloos Lips are sealed

westernworld

Berichten: 1286
Geregistreerd: 14-06-01
Woonplaats: amersfoort

Link naar dit bericht Geplaatst: 08-05-02 16:57

even jos dit is niet bedoeld als een training zoals normaal in Leusden.

die staat trouwens voor Leusden een dag ervoor de 22 ste juny.

dat er een mogelijk is om josh armstrong binnen te krijgen is een buitenkansje.die zich gisteren zich aandiende. en ik meen te weten dat dat toch niet zo erg is,om ook een andere groep van ruiters te benaderen
in plaats van de bokkers,die tot nu toe komen?

hij is een aantal keer kampioen geweest in europa en in amerika,
de laatste keer in 2001 reining working cowhorse en the freestyle reining 2001 at the congress.

toch leuk om dat ook eens te doen,als je de kans er toe krijgt?

dus dit wordt georganiseerd onder de naam van westernworld
en niet onder mijn privenaam.

westernworld Schijnheilig

rinus Haha!

Elles

Berichten: 22745
Geregistreerd: 14-06-01

Link naar dit bericht Geplaatst: 08-05-02 17:05

westernworld schreef:
en elles als je weer wat wil oppikken qua lessen 18 mei in Leusden trailclinic door silvia schoenmaker *LOL* Extreme duivel


Heb jij dan een paard voor mij? Haha!

Jos
Berichten: 4059
Geregistreerd: 14-06-01
Woonplaats: beets

Link naar dit bericht Geplaatst: 08-05-02 17:07

heb ik die buitenkans toch ff mooi laten liggen , toen ik een paar maanden geleden een mail kreeg of er een clinic van hem georganiseerd kon worden bij mij Huilen Huilen
hij is op familie bezoek in Zandvoort en wilde dat combineren met een paar clinics in de buurt Lips are sealed

Rob_H

Berichten: 4242
Geregistreerd: 14-06-01

Link naar dit bericht Geplaatst: 08-05-02 21:01

lekker alweer een hoop gezeik over wie wat hoe en wanneer zou kunnen gaan doen of niet }>
iedereen praat erover maar er gebeurt weinig,en als er iets gebeurt dat is men al snel niet meer tevreden en is het niet zoals men dacht dat het zou zijn Slapen
Wat verwachten mensen eigenlijk van een clinic of een trainings avond????????
Wat wil het gros hier??? een clinic volgen van een bekende trainer uit het buitenland en dan naar huis gaan en uitproberen wat je helemaal nog niet snapt????????????
Men kan genoeg leren van mensen die al een tijd *echt* rijden en weten waar ze mee bezig zijn (ja ook Cool)
Maar helaas heb ik gemerkt dat velen denken dat ze het of beter weten of perse het ergens niet mee eens moeten zijn,of steeds weerwoord dienen te geven.Denk dat veel ervaren ruiters daar geen zin in hebben,waar ze wel zin in hebben is mensen te laten zien hoe ze rijden maar dan zonder dat een beginner gaat zeggen of het niet beter anders gedaan kan worden,want dat heeft hij/zij gelezen Koe
Wat wil ik nu hier mee zeggen!!!!!!!!!!! GEEN IDEE Cool
Alleen dat mensen zich eens bewust moeten worden dat ze nog niet zelfstandig kunnen rijden en dus nog geen eigen stijl hebben,dus afhankelijk zijn van mensen die hun iets kunnen *leren* en als dat ook niet strookt met wat je zou willen pik het dan toch op en doe er iets mee maar ga niet zeuren en maar weer op zoek naar de ideale trainer,want helaas die bestaat niet ,althans niet voor de beginner.Wat wel bestaat ( en ik maak het nu weer mee)is een welwillende ruiter die open staat voor wat de trainer zegt en wil en er van uit gaat dat het klopt wat ze zegt,en dat doet omdat er meer is dan alleen maar de simpele trainer /ruiter relatie,en hoe krijg je dat!!!!! door niet te gaan zeuren na 2 lessen maar wel je vragen stellen en als het antwoord niet is wat je gelezen hebt er toch maar vanuit gaan dat de trainer het wel weet.VERTROUWEN heet dat Cool

Jos
Berichten: 4059
Geregistreerd: 14-06-01
Woonplaats: beets

Link naar dit bericht Geplaatst: 08-05-02 21:25

Verward ik snap het niet Huilen Verward
het is ook al erg laat voor mij
moet eigenlijk al in bed liggen , want morgen moet ik weer rijden Knipoog

Dundee
Berichten: 36
Geregistreerd: 22-04-02
Woonplaats: Leiden

Link naar dit bericht Geplaatst: 10-05-02 08:47

Ik denk dat clinics heel leerzaam kunnen zijn als het door mensen gegeven word die weet waar ze over praten en dit ook goed over kunnen brengen aan anderen. Chris Knol is zo'n persoon. Iedereen die western rijd kan iets van hem leren en hij weet het goed over te brengen. Er zijn nog steeds plaatsen over op 1 & 2 juni! Groetjes:#

Rob_H

Berichten: 4242
Geregistreerd: 14-06-01

Link naar dit bericht Geplaatst: 10-05-02 14:27

Jos schreef:
:? ik snap het niet Huilen Verward
het is ook al erg laat voor mij
moet eigenlijk al in bed liggen , want morgen moet ik weer rijden KnipoogGoh snap je het weer niet Cool ik zal het je uitleggen en als uitgangspunt neem ik de oefen wedstrijd die op 5 mei werdt gehouden in Beets }>

Ten eerste vond ik het een goed georganiseerde oefenwedstrijd,mijn complimenten daar voor.maar nu gaan we eens een beetje rijtechnisch de zaak evalueren Pling .
90% van de deelnemers waren de beginners waar ik het over had in mijn bovenstaand stukje,mensen die nog aan het leren zijn en proberen het geleerde in een wedstrijd proberen te gebruiken,hier gaat het dus mis }>
want wat ik heb gezien,en ik heb erg lang gekeken en niet gewoon gekeken maar heb geprobeerd te zien wat men heeft geleerd,dan blijkt ineens dat of men weinig heeft geleerd of dat men het geleerde niet in praktijk kan brengen,VOORBEELD!! TRAIL.er zullen echt wel mensen zijn gestart die een trailclinic van Silvia hebben gevolgt en weet zeker dat ze daar hebben geleerd hoe je een paard moet controleren in de diverse obstakels,wat ik heb gezien was dat 90% van de ruiters hun paard elk obstakel liet nemen op zijn/haar eigen wijze zonder controle te willen hebben over voorhand of achterhand.Neem bv het vierkant,weet zeker dat Sil heeft behandeld dat je in een draai eerst de voorhand laat verplaatsen ,dan stopt en dan de achterhand verplaatsen,wat de meeste deden was proberen een spin te maken in dat vierkant }> .ja natuurlijk het zijn beginners Koe SOWHAT!!!! dan zeker moet je proberen het te doen zo als het hoort en zoals je het hebt geleerd(althans ik hoop dat jullie instructeur het jullie goed bij brengt Cool ) hetzelfde geldt voor de L achterwaarts,ik zag de meesten kijken van links naar rechts en maar op en neer wiegen op je paard.ook hier weet ik zeker dat in een clinic van Sil je geleerd krijgt aan een kant van je paard een punt te zoeken en dat te gebruiken als leiddraad.de balkjes op de grond blijven echt wel op dezelfde plek liggen en gaan niet stiekem anders liggen Knipoog . Dan de poort meeste van jullie zullen wel als je achterwaarts wil gaan je zit iets verlichten om die motie te bewerkstelligen,nou vind je het raar dat ,omdat je je paard niet naast de paal zet waar het touw zit en probeert lang uitgerekt naar voor leunend dat touw te pakken,je paard achterwaarts gaat??? ik niet.maar nogmaals het waren allemaal groene beginners die nog veel moeten leren en vooral om niet een lintje te willen hebben maar om dat wat je hebt geleerd te oefenen,en dat werd bijna niet gedaan.Weet niet welke *trainers* er aanwezig waren en of ze hun
lesklanten hebben gevolgt,maar zo een wedstrijd is bedoeld om te leren maar wat kun je leren als niemand iets verteld over wat er fout ging???? Verward
zag een juffrouw rijden met inplaats van de reins in een boog te hebben,had ze ze gekruist.dit mag gewoon niet en niemand die haar daarop attendeerde.maarja het was toch maar een oefenwedstrijd en dan kijk je niet zo nauw hahahahahaha BULL ja natuurlijk als ze mooi rijd dan wint ze ook bij mij haar lintje maar zeg haar wel dat ze zo niet mag rijden op een *echte* wedstrijd.En dan nog die wat oudere dame met dat witte paard ,het had weinig gescheeld of ik had haar persoonlijk van haar paard gehaald.lekker voorbeeld gaf ze Extreme duivel
Op een dergelijke wedstrijd hoort een jury te zitten die niet puur de regels kent van het jureren maar eentje die technisch ziet wat een ruiter doet en elke fout opschrijft en bespreekt met de ruiter in de line-up.Chris Knol is zo een jury maarja die heeft het natuurlijk erg druk.neem dan bv gewoon ruiters die de onderdelen die ze jureren zelf rijden of gereden hebben en leg de klemtoon meer op dingen waar de ruiters iets aan hebben.
En dames en heren *trainers* is het een te idealistische vraag van me om jullie beginnende ruiters te begeleiden op die wedstrijden???????

Achja binnenkort woon ik in het westen Haha! Lovers en wie weet zijn er mensen die ik nog een beetje op weg kan helpen,want de manier waarom er gereden wordt is prima en de instelling is goed,alleen denk ik dat er wat meer aandacht besteed moet worden aan de wedstrijd etiquette en de technische uitvoering van het paardrijden.

Elles

Berichten: 22745
Geregistreerd: 14-06-01

Link naar dit bericht Geplaatst: 10-05-02 16:17

Blaze schreef:
en wie weet zijn er mensen die ik nog een beetje op weg kan helpen


Waar kan ik inschrijven voor jouw clinic, Blaze? Cool

DubbelDun

Berichten: 72056
Geregistreerd: 12-04-01
Woonplaats: 1 km van het midden van Nederland

Link naar dit bericht Geplaatst: 10-05-02 16:23

blaze schreef:
zag een juffrouw rijden met inplaats van de reins in een boog te hebben,had ze ze gekruist.dit mag gewoon niet


Dit moet je even uitleggen Verward
In een boog is van mond tot hand en gekruist is dus elke teugel over de hals naar de andere kant Verward


Rob_H

Berichten: 4242
Geregistreerd: 14-06-01

Link naar dit bericht Geplaatst: 10-05-02 16:46

Sugarmiss"]
[quote="blaze schreef:
zag een juffrouw rijden met inplaats van de reins in een boog te hebben,had ze ze gekruist.dit mag gewoon niet


Dit moet je even uitleggen Verward
In een boog is van mond tot hand en gekruist is dus elke teugel over de hals naar de andere kant Verward
[/quote]rechter rein links over de hals *linker rein rechts over de hals* pak de reins vast linker hand links van de knop*-rechter hand rechts van de knop*leg de reins over elkaar en vorm een boog boven je knop* zo moet het Tong uitsteken

rechter rein links over de hals *linker rein rechts over de hals* pak de linker rein in je l;inker hand*pak je rechter rein in je rechterhand*kijk tussen je handen door en je ziet dat de reins elkaar kruisen*dit mag dus gewoon niet.
PS
Moeilijker kan ik het niet uitleggen Cool

Vera

Berichten: 12148
Geregistreerd: 10-04-01

Link naar dit bericht Geplaatst: 10-05-02 17:33

Ik heb twee clinics van Sil gedaan en ik heb toen geen vierkant gehad, dat was er niet. Daarnaast ben ik ook niet door het hek gegaan omdat mijn paard er nog niet aan toe was. Tong uitsteken Zo heb ik ook nooit een vlag gehezen of in jog balkjes gelopen. Genoeg stof om weer thuis te oefenen.

De L- hebben we toen wel gedaan, en iid, tijdens de wedstrijd vergeet je toch weer een hoop Haha!
Maar So What; we hadden een leuke en vooral leerzame dag, dat was de hele opzet van deze wedstrijd. Ik ben wel door de jury aangesproken over mijn pleasure, een tip waar ik heel blij mee was.
Maarja, als je langs de kant zit dan zie je de dingen weer anders dan dat je op je paard zit. Haha!

Let horses whisper in your ear and breathe on your heart

Jos
Berichten: 4059
Geregistreerd: 14-06-01
Woonplaats: beets

Link naar dit bericht Geplaatst: 10-05-02 17:49

dankjewel voor je uitleg Blaze.
Ik ben weer heel wat wijzer geworden.


Gelukkig was dit nog maar een beginners wedstrijd. en geen NK,
waar sommige ruiters aan meedoen die het woord "Pleasure" en "Horsemanship" nog niet helemaal goed begrijpen , maar wel dat onderdeel starten.

misschien leuk voor een clinic Knipoog Haha!


Wie is er online

Gebruikers op dit forum: Geen geregistreerde gebruikers en 5 bezoekers