Toch weer kreupel(n.a.v Hoefkatrol hieronder)

Moderators: C_arola, Coby, Nicole288, Dyonne

Toevoegen aan eigen berichten
 
 
Cowgirl

Berichten: 23742
Geregistreerd: 04-03-01
Woonplaats: Drenthe

Toch weer kreupel(n.a.v Hoefkatrol hieronder)

Link naar dit bericht Geplaatst door de TopicStarter : 02-05-02 17:24

Vorige week donderdag kreeg ik weer de schrik van mijn leven toen Felix weer kreupel liep.
Ik ben gister weer naar de DA geweest en de conclusie is hard.
Om even grof te zeggen hij is gewoon afgeschreven.

Of ik kon een zenuwsnede laten doen, maar dat is bij mij uitgesloten omdat ik dat zelf een te groot risico vind en vooral oneerlijk tegenover het paard.

De diagnose is dus een ontsteking in de slijmbeurs van het hoefkatrolgebied. En de DA vond het onzinnig om hem nog een keer intespuiten omdat hij zo snel weer kreupel liep. Als er jaren tussen hadden gezeten was het wel mogenlijk geweest.
Nu heb ik natuurlijk al jullie verhalen alweer gelezen en heb ik toch nog een heel klein beetje hoop dat het goed komt. Ik heb de site van Antoine de Bodt al een paar keer bezocht en ben er erg van onder de indruk van.
Ik heb hun al een e-mail gestuurd, maar nog niks terug gehoord.

Ik sta eigenlijk wel met mijn rug tegen de muur, weet zo snel niet waar ik heen moet, dus als iemand mij kan helpen.....


ps ik post hem even dubbel.

Jolande

Berichten: 1835
Geregistreerd: 05-04-01
Woonplaats: Dichtbij Eindhoven

Link naar dit bericht Geplaatst: 03-05-02 10:04

Hoi Cowgirl,
Ik zou nog niet opgeven. Er zijn nog een aantal dingen die je kunt proberen. Het je al aan speciaal hoefkatrol beslag gedacht? Eggbars of zooltjes of een van de andere mogelijkheden. Een goede hoefsmid kan je zeker helpen. Verder zou je kunnen overwegen om Cortaflex of een gelijksoortig middel te proberen. Dit bevat Glucosamine en Chondroitine wat kraakbeenherstellend en gewrichtsvloeistof verbeterend werkt. Bij mijn paard hielp dit in elk geval en ik ken genoeg andere gevallen waar het paard ook weer goed ging lopen.
Antoine de Bodt zou ik ook een kans geven. Ik wil ook naar een les van hem gaan zodra mijn paard weer op conditie is (ze is herstellende van een peesblessure). Ik heb hem aan het werk gezien en ik moet zeggen dat ik het indrukwekkend vond.
Succes met je paard,

Groetjes,

Jolande

Marieke22

Berichten: 797
Geregistreerd: 08-04-02
Woonplaats: Rheden

Link naar dit bericht Geplaatst: 03-05-02 10:31

(Voor de zekerheid hier ook nog even mijn reactie, ik heb je al een PB gestuurd en ook heb ik al gereageerd bij je bericht in Paardenpraat)


Ik ben afgelopen zaterdag bij een Clinic van Antoine de Bodt geweest, en ik was enorm onder de indruk. Er was een man die deelnam met zijn paard aan de clinic, zijn paard was als het ware ook "afgeschreven", deze clinic was zijnn laatste hoop. Paard kreupelde enorm toen hij binnenkwam, maar na twintig minuten was het weg. De arme man zat jankend op zijn paard, echt heel aangrijpend.

Op zondag 26 mei 2002 is er wederom een clinic van Antoine de Bodt in Bemmel (Gelderland). Ik heb wel inschrijfformulieren en een contactpersoon voor je, als je wilt. Ik zal je ook nog wel even een PB-tje sturen.

Maar... ikzelf was dus enorm onder de indruk van Antoine de Bodt, dus ik denk echt dat je zijn hulp in moet roepen, of dat je naar een clinic moet gaan. Gewoon doen! Baadt het niet, dan schaadt het ook niet.

Heel veel sterkte!

Groetjes, Marieke

Belker

Berichten: 15301
Geregistreerd: 28-05-01
Woonplaats: Veluwezoom

Link naar dit bericht Geplaatst: 03-05-02 11:54

Het duurt lang voor een ontsteking echt helemaal over is. Mijn advies in ieder geval langdurig het land op. Dag en nacht. Daarnaast inderdaad kijken of je met een middel die helpt de ontsteking te genezen en ook goed is voor de pezen of dat kan ondersteunen. Daarnaast lijkt mij de A.d.B. methode een goede oplossing. In ieder geval veel rechtuit rijden en het paard veel op het land. Nat land zorgt voor koeling van de ontsteking en is goed voor het hoefbeen mechanisme, natte/zachte hoeven betere bewegingsmogelijkheden. Daarnaast is het grazen en bewegen altijd goed.
Ik krijg komende week mijn paard weer in de burut en ga dan kijken of 8 maanden buiten staan heeft geholpen.

Adrienne

Berichten: 1535
Geregistreerd: 10-04-01
Woonplaats: Geldrop

Link naar dit bericht Geplaatst: 04-05-02 10:58

Wat vervelend voor je zeg. Maar wanhopen hoef je echt nog niet. Er zijn nog genoeg dingen die je kunt proberen. Ik zou als ik jou was eens gaan beginnen met homeopatische ontstekingsremmers. Zoals MSM zwavel. Die zit in het middel cortaflex. Maar je kunt het ook zo kopen bij de paardendrogist bijv. Heel vaak zie je dat als de ontsteking weg is ook de kreupelheid verdwijnt. Zet je paard ook niet te lang stil want beweging is goed voor de doorbloeding van de voeten en helpt de ontsteking verhelpen. Doe wel voorzichtig want zo´n ontsteking is natuurlijk erg pijnlijk. Gewoon tot de pijn minder is lekker elke dag gaan wandelen ,natuurlijk ergens waar hij veel gras kan smullen dan vinden ze het helemaal niet erg om te wandelen ipv op de wei te staan. Daarna zou ik hem pas weer op de wei zetten.

Ik begrijp je arts niet helemaal want wat heeft inspuiten met een slijmbeurs ontsteking te maken? Spoot hij dan soms steroiden? Mensen met slijmbeurs ontsteking krijgen ook voorgeschreven voorzichtig aan te doen tot de ontsteking weg is. En krijgen soms ontstekinsremmend middel ingespoten. Pas als de ontsteking onder controle is mogen ze weer langzaam beweging gaan opbouwen.

Als je paard weer redelijk loopt zou ik hem inderdaad ook eens bij Antione de Bodt inschrijven. Ook ik heb hem aan het werk gezien en was behoorlijk onder de indruk.

heel veel succes

Adrienne

Novelle
Berichten: 999
Geregistreerd: 19-02-02
Woonplaats: Harderwijk

Link naar dit bericht Geplaatst: 05-05-02 21:59

ik heb raad je ook aan om met je paard of jij alleen naar Antione de Bodt te gaan, echt geweldig, zoals je al hebt gehoord uit verhaal hiervoor,
na 15 a 20 minuten is het al stukken minder, ga en geniet zou ik zeggen
en succes,

Navy

Berichten: 4501
Geregistreerd: 10-03-01
Woonplaats: Voorthuizen

Link naar dit bericht Geplaatst: 07-05-02 08:15

Hoi,

Tsja.. dat is even slikken..
Toen bij Navy fase 4 werd vastgesteld werd me ook verteld dt ze me een kleine kans gaf dat Neef met speciaal beslag ooit nog goed zou lopen..
Heb ontzettende rotopmerkingen gehad ("Alvast gecondoleerd", "Wat voor paard neem je nu dan?"), wat dachten ze wel niet? Navy is en blijft van mij! Kreupel of niet, ik zal er persoonlijk voor zorgen dat ze een leuk en pijnloos leven zou gaan lijden!

En al met al is dat gelukt, we starten nu ongeveer 1 x in de 2 weken een Endurance wedstrijd, wie had dat ooit gedacht? We trainen hard, maar sinds het specile beslag heeft ze geen stapje verkeerd meer gezet!

Succes verder..

Groetjes

Novelle
Berichten: 999
Geregistreerd: 19-02-02
Woonplaats: Harderwijk

Link naar dit bericht Geplaatst: 07-05-02 09:30

mijn paard staat ook op speciaal beslag, balkijzer,
en we trainen ook iedere dag. het gaat geweldig en ben gestart met haar,
het gaat geweldig, dus niets is onmogelijk

liset
Berichten: 25
Geregistreerd: 26-01-02
Woonplaats: Spijkenisse

Link naar dit bericht Geplaatst: 09-05-02 00:22

Hallo Cowgirl,

Niet wanhopen, mijn Rebel had dat ook en een aangetaste buigpees en een gekanteld straalbeen en was zo kreupel als een hond.
De DA had hem verdoofd tot aan zijn knieen en toen liep hij nog niet goed.
Advies DA: niks aan te doen, misschien wordt het ooit nog wat.
Dat was in december 1998.
Ik heb gisterochtend nog op hem gereden. Hij loopt als een kanonskogel.
Hij heeft er een jaar over gedaan om zijn pees te laten genezen en daarna heeft hij geen dag meer gekreupeld.

Advies; pak je paard in en ga naar de clinic van Antoine de Bodt.
Heb je geen vervoer voor hem, kom dan zonder paard.

GA DAAR KIJKEN!!

groetjes Liset

Zannekin

Berichten: 3598
Geregistreerd: 02-01-02

Link naar dit bericht Geplaatst: 09-05-02 07:33

liset schreef:
De DA had hem verdoofd tot aan zijn knieen en toen liep hij nog niet goed.


Dus was het geen hoefkatrol en zat het probleem niet in de hoef.