veearts of tandarts?

Moderators: C_arola, Coby, Nicole288, Dyonne

Antwoord op onderwerpPlaats een reactie
 
 
Faline

Berichten: 7798
Geregistreerd: 22-10-01
Woonplaats: Berltsum

veearts of tandarts?

Link naar dit bericht Geplaatst door de TopicStarter: 03-05-02 09:21

Dit keer heb ik even een vraagje over wanneer ik de veearts moet hebben of wanneer ik beter de paardentandarts kan roepen.
Mijn pony heeft dus waarschijnlijk iets met haar gebit (niet aan de voorste tande en kiezen want die zagen er perfect uit volgens de VA maar de achterste kon ie niet zien want hij geen mond sperrer bij zich.
Nu is het zo dat mijn pony al een keer is bijgevijlt, nnou ja haar kiezen,
maar daarna bleef ze dus ontzettend knoeien met haar eten vooral bix, dan neemt ze een hap en de helft valt hafl gekauwd weer uit haar mond.
Ook kauwde ze volgens de VA wel extra voorzichtig. (dat zei ie eergister),
maar omdat de VA de vorige keer ook heeft geveilt enhet dus geen resultaat had leek het mij verstandig om nu een prof tandarts in te schakelen... (ze is trouwens 8 jaar dus wisselen van tanden of kiezen kan ook niet meer)
Wat vinden julie veearts nog een keer of nu de tandarts?? (Ja ik weet dat paardentandartsen duur zijn, maar heb toch liever een gezond paard dan dat ik bakken vol geld steeds uitgeef aan VA die niet kundig genoeg zijn op dat gebied.)


Jeddah

Berichten: 14474
Geregistreerd: 17-03-02
Woonplaats: Golden Valley, USA

Link naar dit bericht Geplaatst: 03-05-02 09:33

Ik zou een tandarts proberen. Ik laat bij Jeddah 2 keer per jaar een tandarts komen, ze heeft een te nauwe kaak achterin en krijgt dus snel haken.

Ik heb wel goed gezocht naar een 'goede' tandarts, omdat dat een beetje een vrij beroep is en je dus niet weet wat je krijgt. Stel veel vragen aan de tandarts voordat je hem/haar laat komen om er zeker van de zijn dat hij/zij wel ervaren is...

veel succes!

Feel the fear and do it anyway
~Accept the things you cannot change and fight for everything else~

My Dominique

Berichten: 5299
Geregistreerd: 31-05-01
Woonplaats: Leeuwarden

Link naar dit bericht Geplaatst: 03-05-02 09:39

ik heb zelf ook de tandarts laten komen
en dat duur viel hardstikke mee
en ach ik doe me paardje er een groot plezier mee
ik heb trouwens de tandefee laten komen
uit enkhuizen ( noord holland)
ik weet niet of je er iets aan hebt hoor maar toch.

Anoniem

Link naar dit bericht Geplaatst: 03-05-02 09:44

zoek een veearts die zich heeft gespecialiseerd in tanden. Die weet hoe hij tanden/kiezen moet behandelen (de enige opleiding hiervoor zit in de verenigde staten) maar heeft ook genoeg verstand van verdovingen etc.

Manon 2

Berichten: 2783
Geregistreerd: 09-01-01

Link naar dit bericht Geplaatst: 03-05-02 10:47

www.paardentandarts.nl
Mariele van den Berg. Ze is erg goed, erg rustig en legt alles uit. COntrole is gratis, vijlen is 50 Euro en in het niet zo vaak voorkomende geval dat je paard verdoofd moet worden kost dat 20 Euro.

Ik zou zeker een paardentandarts laten komen ipv een Veearts.

Oh ja, zij heeft die opleiding in de VS dus gedaan.

"Horses are not just a mass of muscles to be shaped in order to satisfy our desires or to produce a performance, they are sensitive beings. Expressions such as: 'The horse must do this... The horse must give that' are all too common jargon. The horse owes us nothing, it is we who have a duty to make ourselves understood." — Phillipe Karl

Marja

Berichten: 1693
Geregistreerd: 16-03-01
Woonplaats: Op m'n berg in Spanje

Link naar dit bericht Geplaatst: 03-05-02 13:13

Ze heeft een site: www.tandenfee.nl
Ik heb haar ook Maestro laten doen, maar de volgende keer laat ik toch een tandarts komen die ook dierenarts is, die mogen tenminste een verdoving geven.
Verder is het wel een aardige meid, ik kom haar weleens met uitgaan tegen. Het voorbeeldpaard op de site is de tinkerhengst van Annelot, die is lid van onze vereniging.

Ezel trektochten in de Spaanse pyreneeen! Kom langs bij ons: 'Top of the Pyrenees' https://www.topofthepyrenees.com/Products/details/Spaanse_Pyreneeen/Trekkings/Meerdaagse-wandeltocht-ezeltrekking

UrbanL

Berichten: 14584
Geregistreerd: 22-02-01
Woonplaats: Somewhere only I know....

Link naar dit bericht Geplaatst: 03-05-02 13:41

Ik roep er altijd eerst een DA bij een hoop goede DA´s kunnen ook keizen trekken enz. Op advies van hem kan ik altijd nog en paardentandarts bellen.

Er is hier al eerder een topic over geweest. Ik vind de meeste paardentandartsen gewoon geldklopperij waarom ? Omdat een DA het ook in zijn opleiding krijgt.
BTW mijn hoefsmid doet altijd de tanden van leys en dat scheelt 1/3 met een tandarts Kusje .

Leef en Strijd vergeet het einddoel Maak de reis
tem je angst en hou je dromen niet gevangen
adem vrij alles gaat voorbij wat niet geniet dat gaat verloren voor altijd ♥

Leef en strijd - 3JS

Katja
Blogger

Berichten: 42175
Geregistreerd: 29-04-02
Woonplaats: Utrecht

Link naar dit bericht Geplaatst: 03-05-02 14:31

De dierenarts krijgt een veel beperktere opleiding wat betreft tanden en kiezen dan een tandarts. Natuurlijk zijn er tandartsen die niet goed zijn maar eentje met een goede opleiding zorgt ervoor dat je paard super loopt, hij kijk net even verder dan alleen maar kiezen afvijlen. Je kunt anders ook zelf een vijl kopen ben je nog goedkoper uit. Lips are sealed

Dinopino
Berichten: 11241
Geregistreerd: 25-01-02
Woonplaats: Duitsland

Link naar dit bericht Geplaatst: 03-05-02 15:07

Er is een dierenarts in Winterswijk, die zich samen met zijn vrouw hebben gespecialiseerd in tanden. Dat is dhr. Broeze of zoiets.
Ben zeer tevreden over hem. Voordeel van een dierenarts is dat hij mag spuiten wanneer er iets mis gaat. Bij een vriendin van mij was een keer de mondsperrer door de kaak of zo gegaan. Dat was in oostenrijk. gelukkig had zij er ook een da bij.

Anoniem

Link naar dit bericht Geplaatst: 03-05-02 15:31

ik moet het wel door de DA laten doen.
Kawa laat niet veilen zonder verdoving.
Al vond ik de laaste keer de DA wel een beetje te snel kijken Boos!

Katja
Blogger

Berichten: 42175
Geregistreerd: 29-04-02
Woonplaats: Utrecht

Link naar dit bericht Geplaatst: 04-05-02 09:28

Wij hadden ook een paard wat verdoofd moest worden toen hebben we een afspraak met de tandarts en dierenarts tegelijk gemaakt. Er zijn ook wel veel klinieken waar ze tegenwoordig een tandarts hebben als er dan een verdoving nodig is dan is er altijd een dierenarts in de buurt.

Mikey
Berichten: 1090
Geregistreerd: 10-03-02
Woonplaats: Goor/Utrecht

Link naar dit bericht Geplaatst: 04-05-02 10:55

Wat een onzin dat ie niet naar zijn kiezen kan kijken zonder mondsperder (als hij tenminste redelijk braaf is). Je kan natuurlijk niet alles precies zien, maar wel of er een ernstige afwijking aan zijn gebit is.
Ik zou een paardentandarts laten komen. Een DA krijgt een veel beperktere opleiding zoals al eerder is gezegd (jij gaat toch ook niet naar de dokter als er iets met je tanden is?) en een goede paardentandarts kan bijna elk paard zonder verdoving behandelen. Geef je paard anders wat sedalin, dan is ie in ieder geval veel rustiger.

Doe maar normaal, dan doe je al gek genoeg !!!

Laura

Berichten: 8338
Geregistreerd: 20-02-01
Woonplaats: Midden van Gelderland

Link naar dit bericht Geplaatst: 04-05-02 18:14

Veearts. Zie te veel tandartsen die zich zomaar tandarts noemen en alleen maar schade aanrichten. Wij hebben een veearts van Kliniek de Lingehoeve in Kesteren en die is ook gespecialiseerd in tanden. Bovendien is een verdoving met tanden trekken en met lastige paarden wel heel erg aan te raden. EN mocht er iets fout gaan dan heeft de tandarts geen medische achtergrond verder.

Nothing tastes as good as being lean feels *profielupdate*
Goed voornemen 2007: Sommige PBtjes slippen er nog wel eens tussendoor... dus mocht je geen respons krijgen; stuur svp nog eens en niet boos worden hoor Haha!

Marije_jiplover

Berichten: 25296
Geregistreerd: 14-01-02
Woonplaats: Ergens onder de zon...

Link naar dit bericht Geplaatst: 07-05-02 17:08

Het vervelende is dat er nog geen verplichte opleiding is voor paardentandartsen en er dus heel vel oplichters tussen zitten. Dus of je DA, maar je zei al dat die de vorige keer niet echt het gewenste resultaat boekte, dus zorg dan dat je er iig een goede tandarts bijhaalt, met een goede opleiding.

[IM] Mijn Gouwe Ouwe is niet meer...
Om vreugde te kunnen vermenigvuldigen, moet men haar delen
Je kunt de richting van de wind niet veranderen, wél de stand van de zeilen.


carlijn83

Berichten: 3514
Geregistreerd: 11-11-01

Link naar dit bericht Geplaatst: 07-05-02 22:30

Wij hebben een DA in de praktijk die ook gespecialiseerd is op tandengebied.
Ik sta dus gelukkig niet voor die keuzes.

Maar als ik zou moeten kiezen.... toch maar een tandarts, die heeft er toch echt voor geleerd en zal er meer vestand van hebben als een gemiddelde DA. Die overigens vaak wel de basis werkzaamheden kunnen doen op tandengebied. Maar voor het gespecialiseerde werk toch maar een TA.


Antwoord op onderwerpPlaats een reactie

Wie is er online

Gebruikers op dit forum: dormy, Maritjuh2000 en 99 bezoekers