hoe.....

Moderators: balance, C_arola, Sica, Neonlight

Toevoegen aan eigen berichten
 
 
LadyMadonna

Berichten: 62220
Geregistreerd: 09-01-01
Woonplaats: werkendam (NB)

Link naar dit bericht Geplaatst door de TopicStarter : 14-02-01 20:24

komen jullie paarden aan de namen, hadden ze al, zelf verzonnen, zelf vernoemt want.. en wat betekend het?
Honey is dus vernoemt naar een liedje van de beatles en betekend honing taart *LOL*

jacqueline

Berichten: 5549
Geregistreerd: 19-01-01
Woonplaats: apeldoorn

Link naar dit bericht Geplaatst: 14-02-01 20:32

Oliva hete al Oliva.
Shetta heb ik bedacht.....volgens ons had ze geen naam en ik kende vroeger een pony die shetta hete en ik vond dat wel toepasselijk op een shetlander(meisje) hahaha.
Kismo heeft mijn vriend bedacht......die wil alles Kismo noemen en toen hadden we eindelijk zelf een veulen en vandaar dus de naam Kismo en Humpie hete ook al Humpie!!!

Maaike

Berichten: 11864
Geregistreerd: 12-01-01
Woonplaats: Apeldoorn

Link naar dit bericht Geplaatst: 14-02-01 20:32

Ok, mijn verzorgpony's dan maar he. Sabina heette al zo, heeft de boer daar volgens mij zelf verzonnen (vandaar die fantastische naam). Sabina's naam moest met een S beginnen omdat haar vader Said heet en volgens het NRPS moet de naam van een hengstveulen met dezelfde letter als de naam van de vader beginnen maar wij doen dat ook bij de merries. Jolanda heette ook al zo toen ik ze ging verzorgen, heeft de boer volgens mij ook zelf verzonnen. Jolanda's vader heet Juravel.
Nina heette ook al zo, heeft de boer ook zelf verzonnen. Haar vader heet Nima.
Het eerste veulen dat daar kwam was een volle broer van Nina, de naam moest dus ook met een N beginnen en dat is Nikash geworden, heb ik verzonnen. (was een veulen van Jolanda)
Het eerste veulen dat Sabina kreeg toen wij ze verzorgden was een dochter van Melvin, we hebben haar Minoes gedoopt, verzonnen door een vriendin.
Het tweede veulen van Jolanda was een merrie, met ook als vader Melvin. Mijn vriendin heeft haar Moby gedoopt.
Het eerste veulen van Nina was ook een merrie, met weer als vader Melvin. Ik heb haar Mieke gedoopt.
En Shico heette al zo, ik weet niet wie de naam verzonnen heeft maar ik vind m wel leuk!!
Voor zover ik weet hebben de namen van de pony's geen speciale betekenissen, in ieder geval de namen die wij zelf verzonnen hebben niet.
grtz!!

Nimber

Berichten: 26552
Geregistreerd: 10-01-01
Woonplaats: Apeldoorn

Link naar dit bericht Geplaatst: 14-02-01 20:35

Lodewijk had zijn naam als als veulentje en ik was er al zo onwijs aan gewend dat toen ik een andere naam ging verzinnen er wel 100 verzon die mooier was alleen... ze pasten niet bij 'm en Moonlight heet eigenlijk Miss Moonlight daar maakte ik dus gewoon Moonlight van maarja die is nu niet meer van mij wel wennen hihi

jantina

Berichten: 12359
Geregistreerd: 13-01-01

Link naar dit bericht Geplaatst: 14-02-01 20:53

Berber hete Wendy toen ze bij ons kwam. Maar omdat ons paard daarvoor Wendy hete, wilden we dat niet. Wie de naam Berber bedacht heeft?? Geen idee! Mijnvader waarschijnlijk!
Isolda heeft mijn vader ook bedacht, naar het verhaal van tristan en isolde. De A aan het eind, klinkt gewoon mooier samen met mijne.
En dan ben ik nu nog met een naam bezig...
Als het een hengstje wordt, twijfel ik tussen Udifix en Ulfilas. Een merrie ben ik eigelijk helemaal nog niet uit. Misschien Undine ofzo...

Dorine
The one and only

Berichten: 4131
Geregistreerd: 09-01-01
Woonplaats: Zevenaar

Link naar dit bericht Geplaatst: 14-02-01 21:51

De naam Pie is engels en een koosnaampje, zoiets als 'lekker ding' of zo. Pie is geboren in Polen, is een pools warmbloed en volgens het stamboek heet hij eigenlijk Kronos, wat 'tijd' betekent.
Mijn kat, een zwarte, noemde ik naar de Tibetaanse schrijver van wie ik net een boek had gelezen, die man heet Lobsang Rampa, en de kat heet nu Rampa (tis een vrouwtje). Mijn man had ook een vrouwtje uitgekozen, een tijgerpoesje, en ik vroeg hoe noem je haar? Zegt hij: Truus. Tja, ik moest wel lachen toen, haha. Maar nu noemt mijn man ons (mij en de katten): Rampestamp, Truzepluus, en Dorinepien. Heerlijk die humor van hem. Liefs, Dorine.

moekoekoe
Berichten: 3433
Geregistreerd: 02-02-01

Link naar dit bericht Geplaatst: 14-02-01 21:59

Marillion heette al zo, maar op de handelsstal in Brabant noemden ze hem 'Marilon', dat vond ik echt een domme naam voor een ruin. Toen ik de vorige eigenaar ter referentie opbelde en naar 'Marilon' vroeg, bleek dus dat hij Marillion (Mariljen) heette..dat vond ik wel leuk. Het is een rockgroep (oa Kaylee....)
Imatador heet Imitador II, maar door de geweldige spelling van de vrouw van mijn instructeur staat er nu al jarenlang Imatador op zijn naambord, dus das nu zijn roepnaam...het betekent 'Ik Doder'.
Phoebe heette eigenlijk Mette en dat is echt niet onze stijl. Bob en ik verzonnen 3 namen, waaronder dus Phoebe en Nigel en Eloy mochten zelf kiezen daaruit..gelukkig waren ze het meteen eens en werd het zonder ruzies en gevechten Phoebe, wat op de een of andere manier zo mooi bij haar past!!!
Als we van Imatador ooit nog een hengstveulentje mogen krijgen gaat Bob hem Salvador noemen, zegt ie..

Groetjes Suzanne

Yor
Berichten: 1404
Geregistreerd: 12-01-01
Woonplaats: Ik ben een rasechte Leuther...

Link naar dit bericht Geplaatst: 14-02-01 22:58

Citaat:
Op 2001-02-14 19:53, schreef jantina:
Berber hete Wendy toen ze bij ons kwam. Maar omdat ons paard daarvoor Wendy hete, wilden we dat niet. Wie de naam Berber bedacht heeft?? Geen idee! Mijnvader waarschijnlijk!
Isolda heeft mijn vader ook bedacht, naar het verhaal van tristan en isolde. De A aan het eind, klinkt gewoon mooier samen met mijne.
En dan ben ik nu nog met een naam bezig...
Als het een hengstje wordt, twijfel ik tussen Udifix en Ulfilas. Een merrie ben ik eigelijk helemaal nog niet uit. Misschien Undine ofzo...


berber betekent als ik het goed heb 'paard' in een of andere taal.. het heeft in iedergeval iets met paarden te maken dat weet ik 100% zeker!!dus het is een vrij toepasselijke naam

jino heete trouwens al jino.. ze luistert er bijna niet naar. maar om het noyu te veranderen.. hmmz kweetniet

orri

Berichten: 20941
Geregistreerd: 09-01-01
Woonplaats: "the world is my playground"

Link naar dit bericht Geplaatst: 15-02-01 01:49

Orry is een koosnaampje voor mijn paard die dus Orinoco Flow heet.
Hij is vernoemd naar het liedje 'Sail Away (Orinoco flow)' van Enya.
Ik was gelijk al helemaal weg van zijn naam!
Zijn zusje heeft ook zo'n leuke naam;
Paranossa....ik vind dat de fokker van Orry leuke namen verzint voor de paarden!
Overigens was Orry ook al zijn koosnaampje bij de fokker thuis.

Mijn poezen heetten Gaeti en Grizla, zijn twee zusjes en ik heb ze sinds ze 8 wk oud waren...Gaeti is rood (cyper) en Grizla een grijze (cyper). Grizla had haar naam al het is bosnisch voor grizzly beer.
Gaeti heette eigenlijk Gaetan (van een strip Pacush Blues, heb je Gaetan en Tristan)maar omdat het geen kater bleek te zijn....heb ik het verandert naar Gaeti.

Mijn ratten heten Miffy (wit met grijs) en Musty (bruin)...helaas is Musty kortgeleden overleden aan kanker. Miffy is een andere taal voor Nijntje en Musty is een tekenfilm kat, te zien op BRTN (ja ja invloed van kinderen hehehe).

Groetjes.
Manon

_________________
<table border=0><tr><td><img src="http://www.employees.org/~manon/ninja/addsig.jpg"></td><td>*Experience: something you don't get....
until after you need it.*</td></tr></table>

<font size=-1>[ Dit Bericht is bewerkt door: orri op 2001-02-15 00:56 ]</font>

Anoniem

Link naar dit bericht Geplaatst: 15-02-01 02:10

Mijn paard is vernoemd naar een berg in Frankrijk, de Col de la bouret (gok ik). Zelf had ik Larnix de la Bouret voor hem verzonnen maar dat paste niet op het papier. Het zou eerst Loverboy worden, maar het werd dus Labouret. Ach je verzint van alles. Ik wilde hem na de koop Luglio noemen, dat is Italiaans voor Juli, zijn geboortemaand. Zijn fokker wil altijd nog een veulen 'Johnny be Good noemen, maar ja in de J kwam geen veulen, merrie zou naar mij vernoemd worden. Lab zijn broer heet Glenfiddich (duidelijk waar dit vandaan komt he). ander paard heet Nastrovia = russisch voor proost.
Zelf zou ik een paard nog eens 'Way to go baby baby' willen noemen, lijkt me lachen.
Berbers zijn trouwens paarden uit Noord Afrika, verwant aan Arabieren en het is een ras dacht ik.

Anoniem

Link naar dit bericht Geplaatst: 15-02-01 10:08

Leonardo heette al zo, en het past bij hem (een echte charmeur) en Milena heette ook al zo. Ik vond het geen leuke naam en wilde haar liever Marit noemen, maar we hadden al een Marit op stal. En ze luisterde binnen de kortste keren naar haar naam als ik haar riep, dus heb ik het maar zo gelaten.
Mijn katten:
Tommie is een zwerver die aan kwam lopen over een breed zandpad op de camping waar ik toen werkte. Ze kwam gewoon aanwandelen en ik zei voor de gein "Goeiemogge Tommie!" En toen nam ze een aanloopje en sprong bij me op schoot (we zaten met het personeel koffie te drinken op het terras) en ze is nooit meer weggegaan.
Dicky-Dick heette al zo en Grover heette eigenlijk Alexandra bij haar vorige baasje omdat ze geboren is op de verjaardag van prins Willem-Alexander.

Mijn eerste konijn heette Mister Spock, de volgende heette Max en mijn huidige konijn heet Poessie want da's makkelijk als ik thuiskom: dan roep ik "heeee Poessie" en dan komen ze alle vier op me af, handig he!

Oh ja, en Dick heette ook al Dick Lachen

Groetjes, Sonja

Mieke
Berichten: 6925
Geregistreerd: 09-02-01
Woonplaats: NH

Link naar dit bericht Geplaatst: 15-02-01 10:11

Toon is genoemd naar de eigenaar van manege Het Zwarte Water, die heet Anton Verberne en schijnt in het dagelijks leven toon te worden genoemd. Mijn paard is door deze meneer verkocht aan Hippisch Centrum Alkmaar (waar ik hem van gekocht heb) en omdat er geen papieren bij waren noemden ze hem eerst " die van Toon", toen werd het "die Toon", en toen al snel "Toon" en dat past uitstekend bij hem. No nonsens, recht voor zijn raap en dat is mijn paardje ook. Omdat ik hem al bijna zeven jaar ken als "Toon" zal ik zijn naam ook niet veranderen, bovendien vind ik het een leuke naam.

Mijn eerste paard heette Begum's Soliste, vernoemd naar haar moeder (Dutch Begum) en haar vader (Solo Native). In de wandelgangen werd ze gewoon Soliste genoemd, een naam die bijzonder goed bij haar paste, want ze was erg op zichzelf en had eigenlijk niemand nodig.

Kaminka, mijn tweede paard, is min of meer ontstaan uit de stam waar haar vader (Topas) uitkomt: de Minka stam. Oorspronkelijk begonnen met Freiminka, alle merries uit die stam heten ....minka. Er zijn ook aardig wat bekende minka's: o.a. Dominka (springsport), Limminka (springsport), Bruminka (moeder van geloof ik Iowa Z (zangersheidehengst, springsport), Usminka (ik geloof de moeder van zangersheidehengst Olympic W), Fuminka en zo kan ik nog wel even doorgaan. Mijn Kaminka sprong trouwens als een krant....

Groetjes Mieke

Jura

Berichten: 10793
Geregistreerd: 16-01-01
Woonplaats: Veluwe en 't Gooi

Link naar dit bericht Geplaatst: 15-02-01 13:16

Jurita heette al zo toen ik haar kocht. Jurita is ook afgeleid uit de merrie stam. Jurita - Warita - Barita - Narita etc. Jurita haar volle zus heet Irita, zij is 1 jaar ouder en loopt ZZ-licht. Ik heb foto's dat ik op Irita zit, wel leuk!
Razinda komt zo aan haar naam: ik was al 11 maanden met namen bezig en niets vond ik leuk genoeg. Of het was een leuke naam, maar dan was de afkorting weer stom. (Het moest met een R zijn). Ik vond Indigo altijd een leuke naam, dus een vriend van mij zei: noem hem dan Razindigo (we gingen we helemaal van uit dat het een hengstje werd). Als het een merrie werd zou ik haar Rivadavia noemen (afkorting Riva). Toen werd het dus een merrie en de eerste mensen die haar zagen vroegen: hoe ga je haar nu noemen? Ik zei twijfelend: ik wilde haar maar Rivadavia noemen. Maar dat vonden ze stom. Ze vroegen hoe ik het genoemd zou hebben als het een hengst was geweest. Ik zei: Razindigo. Toen zei de eigenaar van de stal: noem haar dan RazindA. Dus dat heb ik toen maar gedaan. Ik vind het wel een beetje een stomme naam, maar het past wel bij Jurita vind ik. Jurita en Razinda...

PinnieLinnie

Berichten: 588
Geregistreerd: 22-01-01
Woonplaats: Schagerbrug

Link naar dit bericht Geplaatst: 15-02-01 13:21

Iowa heette alzo, haar fokkers hebben haar naar die Amerikaanse staat vernoemt omdat ze een rondreis door Amerika hadden gemaakt.
Vandaar.
En Xantippe is roepnaam geworden bij de vorige eigenaar, terwijl ze eigenlijk Icootja heet, ze is vernoemt naar haar vader Ico II.
En mijn vorige knollies hadden ook al namen, dus ik heb nog nooit een naam moeten evrzinnen.
Alleen wel de naam van het veulentje van mijn vorige pony.
Maar daar mocht mee helpen met kiezen,maar niet zelf kiezen.
haar hebben we Ginger genoemd.Vin ik ene hele mooie namen.
Gember betekend het, omdat ze heel erg mooie kleur had. Ze was verschrikkelijk mooi.
Maar Ginger overleed toen ze een jaar was.
Jammer hoor.

Kitty

Berichten: 7695
Geregistreerd: 29-01-01
Woonplaats: Rolde

Link naar dit bericht Geplaatst: 15-02-01 13:49

De paarden worden naar de moeder vernoemd. We hebben Muzefee en haar moeder was Flowerfee. Dan had je nog Zomerfee en Lentefee... Ik las in Paard&Sport een stukje waar het paard Powerfee heette en dezelfde vader heeft als Muus. Dat zal dan wel familie zijn.
Emansie heeft als moeder Romansie en uit die stam kwam ook Brumansie. Verder weet ik daar niet zoveel van.

Kirsten

Berichten: 4509
Geregistreerd: 17-04-01
Woonplaats: Almere

Link naar dit bericht Geplaatst: 19-04-01 12:00

Mijn verzorgpony heet Shanaia Want haar vader heet Shabri en haar moeder Primetnaia vandaar haar naam....
Groetjes Kirsten Pling Pling

Mirkim

Berichten: 6142
Geregistreerd: 01-02-01

Link naar dit bericht Geplaatst: 19-04-01 12:02

hihi, okay, leuk iets..
hickory W: is engels. De W is haar achternaam. Hickory betekend (niet lachen) een noord amerikaans notenboom *LOL*
raldi heet eigenlijks Geralda, maar dat is geen naam voor een paard, dus is er maar raldi van gemaakt.

Karin

Berichten: 65336
Geregistreerd: 10-01-01

Link naar dit bericht Geplaatst: 19-04-01 12:12

Manjo heette al Manjo toen ik 'm kocht en ik vond het wel een grappige naam. Als hij geen leuke naam had gehad, dan had ik 'm Malle genoemd, naar dat strippaardje uit de Ponyclub. Later kwam ik er bij toeval achter dat de vrouwelijke vorm (Manja) 'zij die in de ochtend geboren is' betekent. Dus misschien was Manjo dat ook wel.

Dino kwam van een handelaar en werd daar 'dat zwartje' genoemd (overigens werd hij later steeds bruiner). Toen ik 'm zag, zei ik: 'Dat vind ik nou een echte Dino!' Gewoon een lieve en vrolijke naam, en hij had van die lange oortjes, net een Diplodocus Knipoog. Hij luisterde er ook meteen naar. Voor wedstrijden vonden we Dino wat kort. Omdat hij een enorme ruit op z'n voorhoofd had die leek op de ruiten in een narrenpak, hebben we 'm officieel Jester's Dino gedoopt, en zo heet hij bij de huidige eigenaar nog steeds.

Ameretto tenslotte heet voluit Prins Ameretto van de Berken. Zijn vader is Prins Abdullah Nomar van het Oosterveld en bij het NRPS moeten hengstveulens beginnen met de eerste letter van de naam van de vader. Veel nakomelingen van deze hengst beginnen ook met 'Prins A.' (o.a. Prins Alfred), maar ook wel met een P. Eigenlijk had het Amaretto moeten zijn (met 2x een a), zoals de drank Amaretto, maar de fokker kwam er pas achter dat hij het verkeerd opgegeven had toen hij het papier al in handen had. Ach, Ameretto met een e is best origineel... Lachen

Lielle

Berichten: 66255
Geregistreerd: 12-01-01

Link naar dit bericht Geplaatst: 19-04-01 12:22

eens kijken:

Trammelant is zo genoemd door zijn fokker, omdat de geboorte moeizaam ging en zijn moeder op hem ging staan toen hij nog geen dag oud was. Hij heet dus nu al 24 jaar zo, en we hebben hem nooit willen omdopen omdat hij zijn naam bij tijnd en wijle ook echt verdient!

Daarna kochten we Dinar, en die werd wel in stijl omgedoopt naar Didaer (die daar!)
En Icina (naar de merriestam die allemaal op -ina eindigt), die Issedy werd (Is ze die?) en nu - inmiddels verkocht - Lalique heet.
Haar veulen heet Raimaer (raad maar).
Dan hebben we Pablo, die heette al zo, maar hij heeft nu als wedstrijd naam Pablo Pot d'Ory (pablo potdorie).

Verder had ik een kat Dinges, en nu een kat die Aygee (de engelse letters A G) heet. Zij komt uit Ghana en heeft bruine vlekjes in haar vacht. In Ghana bestaat een een grote goudmijn die wordt gerund door Ashanti GoldFields Corporation (A.G.C.) Vandaar.

In Accra hadden we op stal verder paarden met de volgende namen:
No sugar no cream (voor een volledig zwart paard)
Red pepper (hete kastanjebruine)
Chestnut (hij was donkerbruin tegen zwart aan, de kleur van een kastanje volgens de eigenaar? Een vreemde naam want een chestnut horse is wat wij een bruine noemen, maar goed)
A to Z
Chaka Zulu
ook een Honey (lichte valkkleur, 1.55m en gruwelijk eenkennig)
Alpha Judas, Bravo Judas, Charlie Judas, Delta Judas (allemaal afstammelingen van King Judas, en dan het engelse alfabet af)
Fingerprints
Prince Charming (en dat was toch een lastpak!)

LadyMadonna

Berichten: 62220
Geregistreerd: 09-01-01
Woonplaats: werkendam (NB)

Link naar dit bericht Geplaatst door de TopicStarter : 19-04-01 12:34

chestnut = nootmuskaat = koffievos (in het engels dan)

enneuh, yor, Berber is een ras

Karin

Berichten: 65336
Geregistreerd: 10-01-01

Link naar dit bericht Geplaatst: 19-04-01 12:39

Nee, chestnut = kastanje. Nootmuskaat = nutmeg in het Engels, en dat zou dan een lichtere kleur moeten zijn.

Desiree

Berichten: 28760
Geregistreerd: 23-01-01
Woonplaats: Twente

Link naar dit bericht Geplaatst: 19-04-01 12:48

Iones hebben we bedacht omdat de naam in de papieren totaal niet beviel: Ingel. dat vond ik een suffe naam voor zo'n stoer paard als Iones. Later bleek het ook nog eens limburgs te zijn voor engel. En dat is hij nou net helemaal niet! Iones is een zelf bedachte naam en bestaat voor zover ik weet niet.

Paddy is een afkorting van Padonja. Hoewel ze een merrie is, is Paddy eigenlijk een ierse mannen naam. Maar daar stoor ik me niet aan.

moekoekoe
Berichten: 3433
Geregistreerd: 02-02-01

Link naar dit bericht Geplaatst: 19-04-01 12:50

Inderdaad...chestnust is kastanje...Marillion is 'chestnut kleurig', maar hier in Nederland is ie gewoon bruin, hahahahaha *LOL* *LOL* *LOL*

LadyMadonna

Berichten: 62220
Geregistreerd: 09-01-01
Woonplaats: werkendam (NB)

Link naar dit bericht Geplaatst door de TopicStarter : 19-04-01 13:07

owh, idd, nutmeg is nootmuskaat
Maar chestnut is toch echt koffievos hoor.
Bay is bruin

Lielle

Berichten: 66255
Geregistreerd: 12-01-01

Link naar dit bericht Geplaatst: 19-04-01 13:21

Volgens mij:
bay : vos
chestnut : bruine (bruin met zwarte manen en staart)

Leuk trouwens, engelse paardentermen. Ik beheers ze inmiddels aardig (na 5 jaar). Resultaat was ook dat ik mijn paarden in Nl longeerde met de Engelse commando's. Trammelant wist niet waar ik het over had.
Verward Verward

Ik vraag het nog eens na bij Engelse vrienden, maar hoe dan ook Chestnut was geen vos, en ook niet kastanjekleurig! Ik zal wel eens een foto plaatsen.

Desiree,

er staat me vaag iets bij dat Iones een oudgriekse god of zo is. Ik zal eens kijken of ik dat kan vinden. Zou wel grappig zijn Pling