Mijn Tinker is niet sloom!

Moderators: RianneH, Neonlight, Nadia, Lous, LindyH, balance

Antwoord op onderwerpPlaats een reactie
 
 

Tiko

Berichten: 3706
Geregistreerd: 17-11-01
Woonplaats: Utrecht

Mijn Tinker is niet sloom!

Link naar dit bericht Geplaatst door de TopicStarter: 06-05-02 23:09

AAAARGH! Ik vind het echt niet leuk meer!! Iedereen zegt dat Tiko een slome bok is! Dat is ie echt niet! tijdens een buitenrit of tijdens die endurance wedstrijd die ik heb gereden, was ie harstikke knetter. Oke... in de bak is ie niet zo geinteresseerd maar hij is netjes voor mijn been etc..
Misschien doe ik erg sneu, maar ik vind het niet leuk! Vooral in het begin vond ik het best deprimerend dat ie niet zo snel was, maar hij is al 100x aktiever, beter voor mijn been, enthousiaster etc. geworden, en daar was ik juist zo blij mee! zeggen vandaag 4 mensen los van elkaar dat Tiko sloom is!!! Eentje geloofde zelfs niet dat ik een endurance had uitgereden met een snelheid van bijna 11 km/h

Begonnen er ook mensen te zeggen dat de trektocht die ik samen met mandy & navy (NaVy!) ga doen onverantwoordelijk is! en dat onze paarden (en dan met name Tiko) het niet aan kunnen!! Wat zeuren ze t och! ik heb zoveel moeite gedaan Tiko netjes op conditie te krijgen, en dan kan ik het gewoon niet hebben als mensen gaan zeggen dat ik tiko dood ga rijden (lett zo gezegd) door op trekttocht te gaan!!! Ik weet zeker dat ie het aankan!

Ahum...dit is een zeer onboeiend stuk geworden.....

De hoefsmid was ook nog geweest vandaag!! Tiko was super erg aan het kloten...gelukkig heb ik een hele lieve hoefsmid die niet (snel) slaat!!
Hoewel ik niet snel sla had ik nu wel af en toe het gevoel van...kom geef maar een tik hoor!

Maarja.....

beetje raar stukje

Myrthe

Tiko is BOKTTINKER 2003!!


Navy

Berichten: 4501
Geregistreerd: 10-03-01
Woonplaats: Voorthuizen

Link naar dit bericht Geplaatst: 07-05-02 06:52

Tsja.. recht van spreken hebben ze niet!
Kom nou, ik rijd met mijn paard Endurancewedstrijden van 34 km in de blub, waar ze tot aan d'r knieen in weg zakt, met een goede hartslag en tijd! We trainen superhard, werken echt naar die conditie toe, gaat geweldig, en dan dit soort reactie's????
Nee, sorry, maar dat pik ik niet Boos! ! Ik ben weg! Ga naar een andere stal (okeee.. dat was al een lange tijd het plan, wegens uitrijmogelijkheden, maar dit soort voorgevallen bevestigen dat eens extra.. Komt trouwens niet 1x voor, maar 100en keren!)
Myrth, we zullen ze eens laten zien dat ze ons niet de grond in kunnen boren! Ik ken mijn paard toch zker zelf het best?
Maar goed, ik ben me weer aan het opwinden.. (ruuuustig Mandy..)
Zal er vandaag met de persoon in kwestie over praten.. Jullie horen wel hoe dat ging Lachen

Groetjes

Endurance: je paard, jij, een prachtige omgeving en heel veel kilometers worden samen één.

carola

Berichten: 8112
Geregistreerd: 18-04-01
Woonplaats: Putten

Link naar dit bericht Geplaatst: 07-05-02 08:11

Dames dames! Rustig nou.... Ze zijn gewoon jaloers op die fitte enduranceknollies die 'even' een trektochtje maken. Dat lukt vast niet met hun opgefokte paarden...
Trouwens; waar gaan jullie trekken?

Eindig niet, maar begin! (quote Dorine)

Navy

Berichten: 4501
Geregistreerd: 10-03-01
Woonplaats: Voorthuizen

Link naar dit bericht Geplaatst: 07-05-02 08:26

Haha.. (Even voor de goede orde.. De vrouw in kwestie betreft een eigenaresse van een 25 jaar oude Draver, ehm.. als die opgefokt is is Navy een Mustang Lachen )

Doordat de trektocht niet helemaal op tijd voorbereid was, het onze eerste is, en mijn ouders meer waren voor het idee "de eerste keer veilig".. is het een beetje een mindere route geworden.

De bedoeling was 3 a 4 dagen weg te blijven, helaas moest de toch een dag later gehouden worden en een dag eerder ophouden, dus zijn er nu nog maar 2 daagjes over Lachen We rijden door Den Threek (een deel van de route van Austerlitz), door heuvelachtige bossen, zandverstuivingen naar Nieuwegein (zo'n 50 km). Hier stallen we ze op een stal (joh), en slapen wij bij mijn opa en oma (ouders vonden het idee "kamperen bij de boer" niet echt aanlokkelijk). De volgende dag helaas dus alweer terug. Okee, het steld weinig voor, en in hoeverre mag dit trekken genoemd worden? Maar we hebben er zin in, en (nogmaals) onze superpaardjes kunnen het met gemak aan (zelf op 3 benen Lachen ), en kijken NU alweer uit naar onze volgende, in de zomer. We zijn alleen nog aan het dubben, eigenlijk willen we wel een deel van de Veluwetrail doen, maar het bedrijf van Yvonne van der Velden (Dutch Joy) in de Ardennen, waar trainingskampen (uiteraard voor Endurance) worden georganiseerd trekt ons ook wel.. Nog even denken en dubben dus.. Al komt de zomer wel steeds dichterbij..

Endurance: je paard, jij, een prachtige omgeving en heel veel kilometers worden samen één.

marloes-joy

Berichten: 8420
Geregistreerd: 28-07-01
Woonplaats: Vianen

Link naar dit bericht Geplaatst: 07-05-02 08:26

ik ben het ook absoluut met je eens
Ik rij ook regelmatig op Tinkers van vriendinnen en Bono (de zwarte op ITP)
kan behoorlijk bokken en ervandoor vliegen hoor!

carola

Berichten: 8112
Geregistreerd: 18-04-01
Woonplaats: Putten

Link naar dit bericht Geplaatst: 07-05-02 08:29

Als je een keer de veluwetrail gaat doen, wil ik wel gids spelen. Ik heb echt alle routes nu al wel tig keer gezien Haha!.
Ik wil ook heeeeeeeel graag naar de Ardennen, naar Yvonne van Velde samen met een endurance-rijdende vriendin van me. Misschien leuk om samen te gaan?

Eindig niet, maar begin! (quote Dorine)

Navy

Berichten: 4501
Geregistreerd: 10-03-01
Woonplaats: Voorthuizen

Link naar dit bericht Geplaatst: 07-05-02 08:34

Heel gezellig!! Lijkt me erg leerzaam en leuk!
Heb je enig idee rond welke prijs we dan moeten gaan denken?

Endurance: je paard, jij, een prachtige omgeving en heel veel kilometers worden samen één.

carola

Berichten: 8112
Geregistreerd: 18-04-01
Woonplaats: Putten

Link naar dit bericht Geplaatst: 07-05-02 08:51

Waar? De veluwe trail of bij Yvonne?

De veluwe trail route ligt bijna aan m'n huis. En ik heb nog plek voor één extra paard hier, dus dan kunnen we een paar keer overnachten bij mij eventueel. Twee extra paarden lukt hier niet. Of ik moet een regeling treffen met de buren ofzo....
Bij andere overnachtingsplekken waren wij ongeveer 50 Euro per nacht kwijt, incl. eten, paard, voer /strooisel voor paard, linnengoed, enz.
Wij hadden dan vrij goedkope adresjes, maar het is nog best moeilijk om een aantal van die goedkope adressen aan elkaar te knopen.

Bij Yvonne zal het wel duur zijn vrees ik... Maar dat lijkt me echt geweldig gaaaaaaf! Ik wil het liefst deze zomer nog naar Yvonne, maar of dat lukt weet ik niet.

Eindig niet, maar begin! (quote Dorine)

JessicaG

Berichten: 1461
Geregistreerd: 25-04-01
Woonplaats: Gouda

Link naar dit bericht Geplaatst: 07-05-02 13:25

Hey Myrthe,

je moet je er ook niks van aantrekken dat iedereen zegt dat je paard sloom is, het zal wel bij wijze van grap bedoeld zijn.

Ik heb ooit eens een tinker gereden die was niet langzaam te krijgen, ze was ook nog niet helemaal ingereden en was erg schichtig voor het been, het ging steeds beter tot op die ene dag.

Erg leuk die ene keer dat ze ergens zo van geschrokken was dat ze er in een volle galop vandoor schoot, en dan zo stil mogelijk blijven zitten en proberen te sturen want ze rende recht op alle hekken af en dan vlak ervoor hard opzij springen de andere kant op. Dat doen ze ook als ze bang zijn en denken dat er een vijand achter hun aan zit. Ze bleef rennen (het was gewoon in een buitenbak) en na een ronde of 5 bleef ze versnellen en heb ik mezelf er in de hoek maar af laten vallen.

Mijn instructeur stapte er vlak erna en kreeg hem ook niet goed meer rustig. Ik zat he-le-maal onder de modder. Het zat tot achterin mijn mond! Yeach! De dag erna kon ik niet rijden want ik had een dik been en dat deed erg zeer maar het bleek dat manege haar meteen had omgeruild voor een andere meer ervaren tinker.
Ik heb nog maanden last van mijn been gehad maar niet zo erg dat ik niet meer kon rijden gelukkig!
Om nou te zeggen dat Tinkers sloom zijn , nou nee!

Die tweede was overigens niet erg vlot, maar dat terzijde...
Groetjessss van JessicA

Kijk voor mijn tekeningen op Instagram: https://www.instagram.com/JessGProductions

Navy

Berichten: 4501
Geregistreerd: 10-03-01
Woonplaats: Voorthuizen

Link naar dit bericht Geplaatst: 07-05-02 17:49

Ik bedoelde eigenlijk bij Yvonne..

50 euro per nacht, dat is op zich nog wel te doen. Als we even een tijdje geld opzij zetten Lachen Daar zit dus ook slaapplaats voor ons (mensen Haha! ) bij? En hoe kook je dan? Heb echt helemaal geen ervaring hiermee..

Die veluwetrailgids, is die aan te raden? Dan kook ik hem, lijkt me erg nuttig..

Groetjes

Endurance: je paard, jij, een prachtige omgeving en heel veel kilometers worden samen één.

carola

Berichten: 8112
Geregistreerd: 18-04-01
Woonplaats: Putten

Link naar dit bericht Geplaatst: 07-05-02 17:56

Ja, dan zit er ook een slaapplaats voor tweebenigen bij incl. beddengoed. Meestal is er wel een hapje (chinees / patat) ofzo in de buurt te krijgen.

50 euro is vrij goedkoop per nacht, maar het lukt wel. Het is het moeilijkste om alle adressen goed 'aan elkaar' te koppelen. Ook het verdelen van de bagage is vrij lastig, dat moet echt goed verdeeld worden.

Om echt met tent, slaapzak, enz. te gaan trekken heb ik nog nooit gedaan, dat lijkt me wel erg zwaar worden. Wij hadden zadeltassen, een 'rol' achter het zadel en zelf een grote heuptas. Daarmee redden we ons prima.

Dat mapje van de trail is echt aan te raden (waarom heb je die nou niet gekozen zondag!?), ik heb hem zelf ook, maar de mijne is nu wel bijna 'op' gebruikt hoor... Maar dat maakt ook niet meer uit. 50% van de route ken ik onderhand wel uit m'n hoofd. De wedstrijden van Kootwijk en Kootwijkerbroek gingen voor een klein deel ook over de veluwe trail route. Dat kon je zien aan die bordjes aan de zijkant.

Maar dit jaar wil ik echt graag naar Yvonne.... Dat lijkt me echt super gewoon!

Eindig niet, maar begin! (quote Dorine)

Tin
Berichten: 3683
Geregistreerd: 29-04-02

tiko sloom???

Link naar dit bericht Geplaatst: 11-05-02 19:11

Ik vindt Tiko absoluut niet sloom,zelfs na twee keer 7,5 uur in twee dagen te rijden,rijd hij ook gewoon de dag daarna in het bos en gaat ook gewoon nog keihard er vandoor,zelfs dat hij gewoon niet meer wilt stoppen!!!
Wie zeiden dat eigenlijk!!????
haha tiko sloom Verward ik d8 het niet

gwenlover
Berichten: 65
Geregistreerd: 07-05-02
Woonplaats: Amersfoort

he myrthe

Link naar dit bericht Geplaatst: 11-05-02 19:44

he myrthe
Bean moet weg! echt zielig.
Tiko is toch niet sloom?
doei
-x- mandy

Pluutje

Berichten: 5583
Geregistreerd: 22-04-01
Woonplaats: Nieuwegein

Link naar dit bericht Geplaatst: 11-05-02 19:53

ja, gewoon jalours!!echt, niets van aantrekken joh!!
jij hebt je knappe jochie(is toch wel van het mannelijk geslacht he?)die ook nog een niet sloom is, wat wil je nog meer..gewoon negeren die handel..

ik krijg gelukkig alleen maar complimentjes over mijn pony maar denk maar niet dat hij altijd zo'n lieverdje is en echt niet dat hij een endurance wedstrijd zou kunnen lopen...(hij is altijd een "beetje" over enthousiast buiten)

en ach, ook al is je pony liever lui dan moe, dat lijkt mij soms wel handig hoor. mijn pony is zo enthousiast en fanatiek dat hij zijn energie echt niet kan verdelen.


Antwoord op onderwerpPlaats een reactie

Wie is er online

Gebruikers op dit forum: AmberRomeex, Daphara, DearDarling, froggo, KimE, Marg, marjan19, MiniMeLona, Miran, nowylover, Olikea, Prisjee91, Rijsa, sylva en 32 bezoekers