Verzorg(st)er?

Moderators: balance, C_arola, Sica, Neonlight

Toevoegen aan eigen berichten
 
 
sl0wm0ti0n
Berichten: 2812
Geregistreerd: 25-11-01

Verzorg(st)er?

Link naar dit bericht Geplaatst door de TopicStarter : 29-04-02 11:59

Ik weet het.. beetje lang verhaal... maar ik moet het toch ff kwijt .....

De laatste tijd heb ik het erg druk met school enzo, en mijn rooster is nou ook niet wat je zegt "relaxed"
Daarvoor zocht ik iemand die al is het maar 1 x die ik met een gerust hart naar mijn paardje kan laten gaan.
Maarja, na al veel mensen te hebben "geprobeert" lukte het toch niet.
Mijn paard is nogal eenkennig, en ze kunnen hem wel uit de wei halen, halster om doen. (met moeite)
Maar het hoofdstel krijgt een vreemde niet in!
Dus ze moeten al n beetje zn vertrouwen hebben gewonnen wil het lukken.
Op zich is het niet erg, maar nu had ik eindelijk een meisje gevonden.
Een vriendin van mijn vriendin, die ook bij ons op stal staat.
Nou.. Het hoofdstel ging dan wel niet.. maar verder ging alles wel goed.
Ik wou alleen niet dat ze met hem naar buiten ging, en dat ze als het met het hoofdstel niet lukte ze het ook niet verder moet forceren.
Hoorde ik laatst toch dat ze was gaan rijden, maar dan zonder zadel en zonder hoofdstel.
Alleen met halster dus.
Ik doe die zelf wel eens maar ik bedoel, ik ken mijn paard.. en ik weet wat ik wel en niet kan doen, maar zij toch niet op zo'n vreemd paard?
Ik heb dus duidelijk gezegd dat ik dat niet meer wil.
Nu hoorde ik dus ook dat ze laatst het bos zomaar in was geweest, met die vriendin dus van mij.
Frusty Aangezien mijn paard nogal "fris" is in het bos, en zij nog niet zo heel lang rijd.. wil ik dat gewoon niet.
Ik heb zo'n idee dat het voor haar alleen om het rijden gaat..
Maar ik bedoel, het is toch niet erg om hem een xtje alleen te poetsen, en te longeren en uitmesten?
Of wandelen.
Of iets anders?
Of ligt het nou aan mij? en ben ik nou zo onredelijk wanneer ze niet mag rijden? En dan nog, dan ben IK altijd nog de eigenaresse, en ZIJ de verzorgster!?
Ik bedoel, toen ik vroeger een paard mocht verzorgen was ik allang blij als ik hem mocht poetsen en een beetje met hem mocht wandelen.
Dat rijden, kwam na een tijdje vanzelf wel.
Ik ben nu op zoek naar iemand anders, maarja.. waar vind je iemand anders, het liefst boven de 16, die wel aardig wat rij ervaring heeft.
Het gemiddelde die tegenwoordig een "verzorgpaard, of bij rijdpaard" zoeken zijn allemaal van die kleine tengere meisjes van 11..
Zucht.... Slapen

XoNo

Berichten: 21435
Geregistreerd: 28-12-01
Woonplaats: Assen

Link naar dit bericht Geplaatst: 29-04-02 12:03

Ja, maar ja, dat heb je tegenwoordig met die meiden hè. Het gaat inderdaad meer om het rijden dan m het poetsen ofzo, dat vinden ze minder, en geef ze eens ongelijk, dat zou ik ook minder vinden. Ik kan met mijn paardje nu niet anders, hij is nog jong Lovers Maargoed. Misschien moet je haar op het hart drukken dat ze eerst een goede band op moet bouwen met je paard, en dat ze dan mag gaan rijden, maar niet buiten. Je zegt zelf als je paard iemand vertrouwt, krijg je het hoofdstel wel in.

Vivian
Berichten: 2827
Geregistreerd: 19-03-02
Woonplaats: Ijsselmonde

Link naar dit bericht Geplaatst: 29-04-02 13:34

XoNo niet alle hoor!

germie

Berichten: 25934
Geregistreerd: 02-04-02
Woonplaats: Ergens

Link naar dit bericht Geplaatst: 29-04-02 14:38

er zijn ehct wel verzorgers die altijd komen, maar die zijn moeilijk te vinden, geef ik toe.

Macario

Berichten: 5779
Geregistreerd: 18-08-01

Link naar dit bericht Geplaatst: 29-04-02 15:07

nou ik ben zelf ook een verzorgster en bij mij gaat het helemaal niet alleen om het rijden. Ik doe het wel en nu boris weg is ga ik ook wel ergens anders heen waar ik toch ook weer kan rijden. maar het is ook niet leuk om alleen maar te poetsen. maar wat dit meisje heeft gedaan kan ook niet natuurlijk!! zoiets zou ik ook nooit doen. maar er zijn genoeg meisjes (en misschien ook wel jongens) die wel voorzichtig met hem/haar om zouden gaan etc. ik heb ook heel lang gezocht, en ja, toen was ik ook een tenger meisje van 11 maar die kunnen meer dan je denkt hoor!! nouja.. ik mag nu dus isatie gaan rijden en daar heb k echt super veel geluk mee..

Vivian
Berichten: 2827
Geregistreerd: 19-03-02
Woonplaats: Ijsselmonde

Link naar dit bericht Geplaatst: 29-04-02 15:32

Nou ik ben ook wel zoon verzorgster hoor![code][/code]

germie

Berichten: 25934
Geregistreerd: 02-04-02
Woonplaats: Ergens

Link naar dit bericht Geplaatst: 29-04-02 15:37

ik ook, ik rij wel altijd, maar kan ook rustig 3 weken lang de volledige verzorging van 5 paarden op mij nemen, dus 2 keer per dag voeren, 20 km extra fietsen enz. Verder mest ik vaak 8 stallen om 1 of 2 paarden te rijden. Maar als ik geen tijd heb, dan mag ik ook wel direct gaan rijden, en dan mest de eigenaar zelf Haha!
Ik was ook een jaar of 8 toen ik een 'verzorgpony' zocht. Nu ben ik 23, kom al 12 jaar bij dezelfde mensen, en omdat ik gegroeid ben, zijn zij groter gaan fokken (nrps, eerst d-pony's nu e-ers, en richting paarden) en ik kom sinds vorig jaar bij mensen met 20 kwpn-ers, ik rij er op 2.
dus ze zijn er wel hoor, echte paardenmeisjes. Alleen zou ik het ook niet leuk vindne als ik echtn ooit zou mogen rijden.

obelix

Berichten: 11877
Geregistreerd: 09-06-01

Link naar dit bericht Geplaatst: 29-04-02 17:50

hey.. ik heb sinds kort ook een verzorgstertje... die mag hem poetsen en verder nog even niks omdat hij nog te sterk is voor haar(gaat rustig aan de wandel met haar) als ik dan gereden heb dan mag ze hem uitstappen en soms mag ze ook wel rijden hoor...maar wel als ik er bij ben! maar verlopig mag ze hem nog niet zelf opzadelen en dat soort dingen want daar is hij echt te sterk voor...maar als zij wat sterker is mag dat gerust wel hoor.... maar goed... als jij dus niet wil dat ze hem/haar niet rijden dan mag dat dus ook niet...klaar.. ze zijn inderdaad moeilijk te vinden maar als je er eenmaal eentje hebt ... blijf gewoon zoeken en maak duidelijke afspraken... en zeg van te voren goed wat je wel en wat je niet wilt Lachen

Josti

Berichten: 1534
Geregistreerd: 28-03-02
Woonplaats: Amsterdam

Link naar dit bericht Geplaatst: 29-04-02 18:45

ik zou je graag willen laten zien dat niet alle verzorgsters zo zijn Knipoog alleen ik woon niet echt in de buurt Schijnheilig Scheve mond

Maar idd heb je groot gelijk, het is jouw paard en zij moet blij zijn met de dingen die ze wel mag en als ze bepaalde dingen niet mag heeft ze dat maar te accepteren, bovendien vind ik de beperkingen die jij haar oplegt heel normaal hoor (lijkt me erg logisch dat je het hoofdstel niet moet forceren en al helemaal niet zonder hoofdstel moet gaan rijden) Lachen

DiamondCheckers
Berichten: 1724
Geregistreerd: 22-03-02
Woonplaats: Thief River Falls, Minnesota, USA

Link naar dit bericht Geplaatst: 29-04-02 19:22

Ik herinner me nog goed toen ik begon met het paardrijden. Financieel was het niet altijd mogelijk en ik weet als kind dat ik het onzettend leuk vond om paard te rijden. Zo zijn we toch allemaal begonnen he? Haha! Ik was dan ook altijd blij als ik met een paardje van iemand anders mocht rijden. Dus ik begrijp de jonge verzorgstertjes wel hoor. Misschien is het voor hen ook financieel heel moeilijk om een paard te kunnen berijden. Natuurlijk vind ik het ook wel belangrijk om hen te leren dat het niet enkel en alleen om het rijden gaat maar ook om het welzijn van het paard door eventueel mee te helpen met uitmesten, poetsen enz... Dan zijn ze dus ook met het paard bezig. Ik denk dat het dus niet kwaad bedoeld is als ze alleen willen rijden. Ik heb me ook zo gevoeld en kan hen het niet kwalijk nemen. Nu dat ik mijn eigen paardje (mijn dochters of course) heb vind ik het niet meer zo belangrijk om te rijden met iemand anders paard. Natuurlijk word DC nog niet bereden maar ik heb al werk genoeg met het poetsen en trainen van haar. Er zijn dus niet echt slechte verzorgers. Ze bedoelen het goed! Ik vind duidelijke afspraken maken heel wijs en als ze zich daar niet kunnen aan houden dan heb je dus uiteraard een goede reden om iemand anders te zoeken.

Nog veel succes dus met het zoeken van een nieuwe verzorger voor je paardje! Knipoog

Polly
Moderator Algemeen1
No drama, no glory!

Berichten: 23434
Geregistreerd: 09-04-01

Link naar dit bericht Geplaatst: 29-04-02 20:54

kijk, dat probleem had ik dus ook.
Geweldig meisje, polly was helemaal verliefd op dat kind en ze poetste en wandelde, tot ik van iemand op stal moest horen dat ze ook op Polly reedt, maar dat was de afspraak niet, we hadden afgesproken dat er NIET gereden werdt. Uiteindelijk kwam alles boven; ze was ook buiten geweest ed. Toen kon ze wegwezen.

DiamondCheckers
Berichten: 1724
Geregistreerd: 22-03-02
Woonplaats: Thief River Falls, Minnesota, USA

Link naar dit bericht Geplaatst: 30-04-02 00:42

Tja, en dat bedoel ik dus ook. Verzorgers die zich niet aan de regels houden zullen toch iets anders moeten gaan zoeken. Uiteindelijk is het poetsen van paarden ook belangrijk! En er zijn natuurlijk meerdere reden waarom er niet op je paardje gereden mag worden.

pmarena

Berichten: 48102
Geregistreerd: 09-02-02
Woonplaats: Onderste eiland van ZH

Link naar dit bericht Geplaatst: 30-04-02 20:52

Nou , ik vind wel dat ze heel ver gaat met jou paard ,
het lijkt wel of ze denkt dat 'ie van haar is ???

En waarom ging je vriendin dan met haar samen naar buiten ,
zij weet toch zeker ook wel dat dat van jou niet mocht ?

Tenzij het verder een hele fijne meid waar je met een goed gesprekje de problemen mee op kan lossen , zou ik zeggen dat ze op kan hoepelen !

Ik vind het erg aso om met andermans paard naar buiten te gaan , terwijl je 'm nog nauwelijks kent en het je nog uitdrukkelijk verboden is ook ,
onverantwoordelijk + gevaarlijk + arrogant Misselijk .

En als je het hoofdstel niet inkrijgt dan maar alleen met halster gaan rijden > zelfde verhaal en moet ze er nou persé op met alle risico's ??
Jeetje als je het hoofdstel al niet inkroijgt ga dan wat anders doen Frusty ....

Hieruit blijkt mijns inziens al dat ze 0,0 respect heeft voor jou OF je
paard dus mij te gevaarlijk ...

Kun je beterschap verwachten zodat je haar volledig met je paard kunt vertrouwen voortaan ??
Dat kan NU zeker niet !!

Gezeur altijd met andere mensen aan je paard Boos!

collendoorn

Berichten: 2723
Geregistreerd: 04-04-02
Woonplaats: noord-holland

sorry hoor

Link naar dit bericht Geplaatst: 01-05-02 17:43

maar jijbent toch diegene die beslist of ze mag rijden of niet !!! maar ja zo heb je altijd meisjes die zo doen ze zijn er wel hoor meisjes die gewoon doen wat de iegnaar zegt !!! als ik niet mgo rijden denk ik altijd maar POETSEN IS OOK LEUKEN EEN BEETJE LOPEN ENZ.maar asl ze aan het grazen zijn (shetjes alleen hoor die verzrog ik nu niet meer maar ik heb altijd de neiging naar dit) om er ffies op te zitten dat kan tocg geen probleem zijn maar dit dit is toch niet gewoon ze gaat gewoon het bos in naja ik zou haar gelijk wegkincken en ze hoeft niet meer te komen ook Boos! Boos! Boos! Boos! Boos! Boos! Boos! Boos! Boos! Boos! Extreme duivel Extreme duivel Extreme duivel Extreme duivel Extreme duivel Extreme duivel
srry moester ffies uit

Vivian
Berichten: 2827
Geregistreerd: 19-03-02
Woonplaats: Ijsselmonde

Link naar dit bericht Geplaatst: 01-05-02 18:39

Noe zo verzorgster ben ik dus niet!Mijn verzorgpony is een welshje en daar kan ik niet op rijden.Dus lekker poetsen enz