25 september clinic richard weis...wie is geweest?

Moderators: balance, C_arola, Sica, Neonlight

Toevoegen aan eigen berichten
 
 
Squawk

Berichten: 5692
Geregistreerd: 01-08-03

25 september clinic richard weis...wie is geweest?

Link naar dit bericht Geplaatst door de TopicStarter : 01-10-04 15:33

25 September werd er op het KNHS-centrum in Wanroij een clinic over houding en zit gehouden door Richard Weis!

Is er nog iemand heengeweest??

Er waren ongeveer 400 Bloos! mensen dus het was best druk!!!

Alles werd in het engels verteld (gelukkig ook nog wel kort in het nederlands vertaald). Maar opzich heb ik er wel veel van geleerd.

Richard legde alles wel fijn uit met leuke voorbeeldjes, zoals een man en een vrouw die een dans doen (ben naam ff kwijt maar maakkt verder ook niet uit) nahgoed het ging er dus in ieder geval om dat de man altijd leid onder het dansen. En de vrouw wist niet wat de volgende pasjes zouden zijn, de vrouw moest de man dus altijd volgen. Dus de man beslist wat er gebeurd. En het paard is dan de vrouw, en de man is dan de ruiter!
Btje raar uitgelegd maargoed...

Zo had Richard nog meer leuke voorbeeldjes

Ook kwamen er om de beurt een ruiter de bak in, en Richard ging dan vertellen wat die ruiters konden doen zodat hun houding en zit verbeterd zou worden. Doordat de ruiter goed zit, kan het paard zich ook beter bewegen.

1 vrouw die daar met haar paard ging rijden, had een paar jaar geleden haar rug gebroken, zij zat een beetje voorover, na de 'les' van Richard zat ze toch wel een stukje beter...

Er was ook 1 vrouw en die moest in de verlichte zit gaan zitten, maarja dat lukte haar niet zo goed...daar duurde ze minstens een half uur over om dat 'goed' te doen Haha!

Zij zat ook heel erg krom op haar paard, zij moest later ff stilstaan...en toen kwam richard (op een stoel!!!!) naast haar staan, en toen kwam hij ongeveer net tot de middel van die vrouw Haha! hij is namelijk best klein Haha! maargoed toen ging eht erom dat de vrouw goed recht bleef zitten.

Ook had richard een paar tips op netjes te blijven zitten...bijvoorbeeld in de galop..dat je met je zitbeenknobbels rondjes moet draaien...van 8er naar voren...dus in principe dat je met de beweging van het paard meegaat.

Toen we daar zaten moesten we ook lichtrijden (zonder paard) hahah het zag er wel lachwekkend uit... Haha!

En we moesten in een rij van ongeveer 20 mensen gaan staan...en dan door je knieƫn en dan 8erover leunen, zodat je tegen diegene 8er je aanstond...het ging erom dat je dat 8erover leunen wel lukt als er iemand 8er je stond die je kon vertrouwen...en zo is dat natuurlijk ook bij paard & ruiter

Loena

Berichten: 391
Geregistreerd: 02-05-03
Woonplaats: Zuid Holland

Link naar dit bericht Geplaatst: 02-10-04 10:44