wie heeft er een foto van Concorde ??

Moderators: C_arola, Coby, Nicole288, Dyonne

Toevoegen aan eigen berichten
 
 
carlosje

Berichten: 1738
Geregistreerd: 04-12-01
Woonplaats: Rotterdam

wie heeft er een foto van Concorde ??

Link naar dit bericht Geplaatst door de TopicStarter : 08-04-02 10:27

Een kennis heeft een merrie van hem!!. en zocht een foto !

gr kathelijne

Toess

Berichten: 12028
Geregistreerd: 27-08-01

Link naar dit bericht Geplaatst: 08-04-02 10:45

Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding

CONCORDE
KWPN - Keur - bruin - geb. 1984 - Stkm. 1.69 m.

Concorde stamt uit een zeer sterk op de springsport gerichte vader- en moederlijn. De vader van deze hengst, is de stempelhengst Voltaire, die via zijn vader Furioso II en moeders vader Gotthard zeer prestatie gericht is. Op de internationale concoursen heeft Voltaire een groot aantal nakomelingen die fantastisch presteren, b.v. Dudley, Especiale, Electro, Flyer, Domaire, Altaire, Play it Again.

Voltaire is hierdoor al op jonge leeftijd 'keur' verklaard.

Concorde's moeder Flyer is een dochter van de legendarische hengst Marco Polo, die Nederland groot heeft gemaakt op het gebied van de fokkerij en de sport.

Olympic Concorde zelf blonk uit op de internationale concoursen en won met Jos Lansink o.a. de Grote Prijs van Nordrhein-Westfalen in Aken, zij werden Nederlands Kampioen in 1994 en 2e Amsterdam, 2e Darmstadt, 2e Lanaken, 2e Helsinki, 2e Gothenburg etc.

Concorde is de enige KWPN hengst die goedgekeurd is voor Holstein. Bovendien is Concorde de vader van twee Wereldkampioenen in Lanaken, te weten Loncorde met Valentijn de Bock en Larone met Matthijs van Asten. Bovendien was hij veruit de stempelhengst van de hengstenkeuring in 1996 en leverde de algemeen kampioen van deze keuring. Concorde staat eerste op de Nederlandse springindex. Bovendien heeft Concorde al een tiental goedgekeurde zonen.

Bekende nakomelingen in het internationale circuit zijn Grace (Nona Garson), Ishan (Beth Underhill), Holland (Eddy Macken), Gracia (Carolijn Lancaster), Giant (Emile Hendrikx), Humprey (Franke Sloothaak), Capua (Markus Merschformann), Conquest II (Billy Twoomey), Viktor (Francois Mathy).

www.team-nijhof.nl

carlosje

Berichten: 1738
Geregistreerd: 04-12-01
Woonplaats: Rotterdam

Link naar dit bericht Geplaatst door de TopicStarter : 08-04-02 11:36

dank je wel anna-jelly!!

gr kathelijn