Dubbel goud voor Duitsland met een vraagteken

Moderators: Angela, SayaJones

Antwoord op onderwerpPlaats een reactie
 
 
Tyrza

Berichten: 10878
Geregistreerd: 11-03-03

Dubbel goud voor Duitsland met een vraagteken

Link naar dit bericht Geplaatst door de TopicStarter: 19-08-04 08:00

ATHENE/MARKOPOULO. De dubbele gouden overwinning voor Duitsland in de eventing hangt nog. Een paar landen hebben hun protest tegen de uitslag aanhangig hebben gemaakt bij de Court of Appeal for Sports (C.A.S), die tijdens de duur van de Olympische Spelen in Athene daar een ad hoc commissie beschikbaar heeft. Toch werden de Duitse equipe en individueel de Duitse Bettina Hoy-Overesch gehuldigd als winnaars.

In de eerste ronde van het afsluitende onderdeel van de eventing, het springen, doorkruiste Bettina Hoy pal na het luiden van de bel ten teken van het mogen starten de startlijn. Hoy was echter nog niet van plan te starten en reed een volte. Toen zij voor de tweede maal de startlijn doorsneed begon de tijd te lopen. Ze bleef met Ringwood Cockatoo foutloos en daarmee had Duitsland het goud gewonnen. Volgens de eerste geruchten zouden de Fransen protest hebben aangetekend, wat in eerste instantie werd toegewezen, en dat leverde Hoy dertien strafpunten op, waardoor Duitsland vierde zou worden.

Hugh Thomas, lid van de jury d'appel, ontkende dat Frankrijk het protest had ingediend en vertelde dat de jury zelf tot de conclusie was gekomen dat ze een fout hadden gemaakt. Frankrijk leek nu het goud gewonnen te hebben en Hoy zou terugvallen naar de zevende plaats in de eindrangschikking. Door Duitsland werd vervolgens een tegenprotest ingediend en terwijl de tweede ronde was begonnen, waarin de ruiters om het individuele eremetaal streden, moest de jury d'appel een uitspraak doen. Deze commissie besliste in het voordeel van de Duitsers en verwees Frankrijk naar het zilver. Hugh Thomas daarover: "De jury luidde de bel op een ongelukkig moment en maakte daarmee een fout. Iedereen kon zien dat Bettina niet de intentie had om te starten toen ze direct na het belsignaal de startlijn overschreed. Daarop besloot de jury direct de tijd te herstarten, waardoor Hoy ook niet de indruk kon hebben dat ze daadwerkelijk gestart was". Daarop schijnen nu, naast Frankrijk, ook Groot-Brittannië en de USA een klacht in te gaan dienen bij de C.A.S., die daarover op zeer korte termijn zal beslissen.

In het afsluitende springparcours vielen de balken als rijpe appels uit hun ondersteuning en slechts 12 combinaties van de in totaal 68 gestarte combinaties wisten foutloos door de eerste ronde te komen, die meetelde voor de team kwalificatie. In de tweede ronde mochten de 25 beste combinaties terugkomen voor het individuele klassement en daarin bleven slechts twee combinaties zonder springfouten. Grootste slachtoffer van deze foutenregen werd de leider in het klassement, de regerend Europees kampioen Nicolas Touzaint, die tegen maar liefst 19 strafpunten aanliep en terugviel naar de negende plaats in de einduitslag. Grootste profiteur van de foutenregen was de Brit Leslie Law, die van de elfde plaats na dressuur en cross opklom naar het zilver. Hij deed dat met de schimmel Shear l'Eau door dubbel foutloos te blijven en dat deed hij samen met de Amerikaan Amy Tyron op Poggio II, die daardoor opklom van de 29ste plek na twee onderdelen naar de zevende plaats.

Bettina Hoy reed als één na laatste ruiter de ring in en scoorde met Ringwood Cockatoo een springfout, waardoor de jeugdige Fransman Nicolas Touzaint, die na twee onderdelen aan de leiding ging, zich met Galan de Sauvagere een springfout kon permitteren. De eerste balk van de allereerste sprong viel direct en daarna volgden nog een paar, waardoor Touzaint terugviel naar die negende plaats. De Amerikaanse Kimberley Severson, die na cross en dressuur derde stond, kon deze plek wel vasthouden, ondanks dat zij in beide manches tegen een springfout aanliep. Ondanks alle fouten die er werden gemaakt veranderde de uitslag van de landenwedstrijd weinig, behalve dan dat Frankrijk terugviel naar het zilver en Duitsland het goud won, terwijl de Britten zich met het brons tevreden moesten stellen. België beëindigde de wedstrijd als zevende in het veertien landen tellende klassement.


Bron: KNHS/Jacob Melissen

http://www.paardensport.nl/topsport/ber ... p?nid=4712


Tyrza

Berichten: 10878
Geregistreerd: 11-03-03

Link naar dit bericht Geplaatst door de TopicStarter: 19-08-04 08:02

Aanvulling:

V e r b e t e r d e herhaling, juiste dag ATHENE (ANP) - De Duitse militaryploeg dacht woensdag goud in handen te hebben in de landenwedstrijd. Een protest van de Fransen bracht daar evenwel verandering in. Het goud ging naar Frankrijk en Duitsland werd gediskwalificeerd. De Fransen zagen dat de Duitsers de klok bij het vertrek van de laatste ruiter Bettina Hoy te laat indrukten. Hoy keerde terug en startte opnieuw. De herstart werd door de jury niet geaccepteerd.

http://www.paardensport.nl/topsport/ber ... p?nid=4705

Dioxide

Berichten: 6310
Geregistreerd: 10-06-03
Woonplaats: Brabo in Zuid-Limburg

Link naar dit bericht Geplaatst: 19-08-04 08:17

Pa en ik hebben toch wel even moeten gniffelen hier om Haha!
Wist dat helemaal nog niet joh!

We'll ride the spiral to the ending and may just go where no one has been - Tool - Lateralus

Guess001
Berichten: 5160
Geregistreerd: 09-02-04

Link naar dit bericht Geplaatst: 19-08-04 08:20

Ik gniffel hier ook wel een beetje om Haha!
Zag het al zo gebeuren dat Duitsland drie keer goud met zijn landenteams ging winnen in de paardensport... Nagelbijten / Gniffelen

Gerrie

Berichten: 4385
Geregistreerd: 18-04-01

Link naar dit bericht Geplaatst: 19-08-04 08:32

Gerechtigheid bestaat nog gelukkig...maar evengoed een hele dure fout van zo'n ervaren amazone....

Our only purpose in life is to Love one another.
.....and if we can't do that try not to hurt each other.
-Dalai Lama

Sjaan

Berichten: 8038
Geregistreerd: 19-12-01

Link naar dit bericht Geplaatst: 19-08-04 10:56

Ik vind het terecht zo, hou kl*te het ook is voor Duitsland.

Zannekin

Berichten: 3598
Geregistreerd: 02-01-02

Link naar dit bericht Geplaatst: 19-08-04 12:17

Is al hersteld volgens mij: Goud toch weer voor Duitsland.
Hoy was dan toch de beste, ze had niet de intentie te starten, daar gaat het om in sport. Als ze op zo'n ongelukkig moment de bel luiden... op den duur kan je ook in de sport nog winnen met procedurefouten...


Jantien

Berichten: 6468
Geregistreerd: 25-03-02
Woonplaats: Oulu, Finland

Link naar dit bericht Geplaatst: 19-08-04 13:40


The universe is a big place. But it's okay - you'll grow into it.
-Carl Munson-

Zannekin

Berichten: 3598
Geregistreerd: 02-01-02

Link naar dit bericht Geplaatst: 19-08-04 13:44

Duitsland heeft het goud terug. De anderen dienen klacht in.

Jantien

Berichten: 6468
Geregistreerd: 25-03-02
Woonplaats: Oulu, Finland

Link naar dit bericht Geplaatst: 19-08-04 13:48

Vandaar dat er nog steeds twijfel is of DL het goud wel mag behouden.
Bettina was eerst foutloos, kreeg achteraf (van de jury) strafpunten omdat ze 2x door de start zou zijn gegaan.
Daarop heeft DL geprotesteerd en zijn de strafpunten weer ingetrokken.
Op die laatste actie is protest aangetekend door Eng, Fr en Am, daar is nog geen uitspraak over, terwijl de medailleceremonie etc al is geweest.

The universe is a big place. But it's okay - you'll grow into it.
-Carl Munson-

Zannekin

Berichten: 3598
Geregistreerd: 02-01-02

Link naar dit bericht Geplaatst: 19-08-04 13:51

Maar nee:
Duitsland had goud, medailles gegeven etc, gisteren live op ZDF...Frankrijk heeft protest ingediend daarna en gelijk gekregen van de lokale jury: dus Frankrijk kreeg goud.
Duitsland heeft gereclameerd bij een algemene jury en gelijk gekregen, dus goud nu bij Duitsland. De rest vecht het aan via d rechtbank naar ik heb begrepen.
Citaat:
"MARKOPOULO, Greece (AP) -- Equestrian is supposed to be all about elegance, poise and politesse.

Not on Wednesday, when the Olympic three-day team event degenerated into an unprecedented free-for-all before Germany ended up with the gold -- twice.

A flurry of back-and-forth medal rulings must have made spectators feel like they were watching table tennis.

First, the judges gave Germany the gold and France the silver, while Britain took bronze.

Then they stepped in to investigate whether the clock was running when Bettina Hoy of Germany, riding Ringwood Cockatoo, crossed the start line.

The judges ended up awarding France the gold and docking Germany 12 points, dropping it from first place to fourth with 147.8 points in a decision that lifted the United States to third.

Germany responded by asking for a review by an appeals committee, which reversed the judges -- and the Germans reclaimed their gold.

"The ground jury itself realized there had been irregularities and decided to investigate what had happened,'' said Hugh Thomas of Britain, an appeals committee member.

All three nations that were bumped down planned to appeal the decision to the Court of Arbitration for Sport, French team coach Olivier Lepage said.

"I've got the authorization of the French Federation and Olympic Committee,'' Lepage said. "We are going to do it with the American and British Federations. If we are three, it's going to have more weight.''

In its second review, the appeals committee restored the original medal order, noting that the clock running during the event on the show jumping course had malfunctioned while Hoy was competing.

"The committee concluded that the countdown had been restarted resulting in a clear injustice to the rider concerned,'' the committee said in a statement.


Had de klok nu doorgelopen dan was het een andere zaak geweest....

Tyrza

Berichten: 10878
Geregistreerd: 11-03-03

Link naar dit bericht Geplaatst door de TopicStarter: 19-08-04 15:39

Update: N i e u w bericht, vervangt: Duitse militaryploeg is goud kwijt ATHENE (ANP) - Na protesten over en weer heeft de Duitse militaryploeg toch het olympisch goud bemachtigd. Duitsland was winnaar maar werd na een protest van de Franse ploeg teruggezet naar de vierde plaats. Op zijn beurt ging Duitsland in beroep tegen die uitspraak en de jury gaf daaraan gehoor. Duitsland kreeg het goud terug. Frankrijk bleef twee, Groot-Brittannie drie. De Fransen zagen dat de Duitsers de klok bij het vertrek van de laatste ruiter Bettina Hoy te laat indrukten. Hoy keerde terug en startte opnieuw. De herstart werd door de jury eerst niet en later weer wel geaccepteerd.

Bron: ANP

Lami
Berichten: 415
Geregistreerd: 17-07-03

Link naar dit bericht Geplaatst: 19-08-04 16:59

Tyrza schreef:
Update: N i e u w bericht, vervangt: Duitse militaryploeg is goud kwijt ATHENE (ANP) - Na protesten over en weer heeft de Duitse militaryploeg toch het olympisch goud bemachtigd. Duitsland was winnaar maar werd na een protest van de Franse ploeg teruggezet naar de vierde plaats. Op zijn beurt ging Duitsland in beroep tegen die uitspraak en de jury gaf daaraan gehoor. Duitsland kreeg het goud terug. Frankrijk bleef twee, Groot-Brittannie drie. De Fransen zagen dat de Duitsers de klok bij het vertrek van de laatste ruiter Bettina Hoy te laat indrukten. Hoy keerde terug en startte opnieuw. De herstart werd door de jury eerst niet en later weer wel geaccepteerd.

Bron: ANP


Jammer dat het ANP niemand heeft die een beetje kaas heeft gegeten van de springsport. De laatste zin van dit bericht is zo'n pure onzin dat je er bijna boos Boos! van wordt. Alsjeblieft vergeet dit gauw!! Een springjury

Zannekin

Berichten: 3598
Geregistreerd: 02-01-02

Link naar dit bericht Geplaatst: 19-08-04 17:36

Ja het is ook anders gegaan. Ik lees overal dat ze belden vlak voor ze over de startlijn ging, maar nog niet van plan was te starten. De jury zet de klok weer op 0, en ze gaat weer door de startlijn, waarop ze haar parcours start.


Antwoord op onderwerpPlaats een reactie

Wie is er online

Gebruikers op dit forum: Googlebot en 0 bezoekers