Ik heb vandaag voor de eerste keer lijnzaad gemaakt, dus daarom een foto om te kijken of het zo goed is. Ik heb het geproefd en ik vond het een beetje naar niks smaken Ik heb een vage foto en een filmpje alleen ik weet niet waar ik dat filmpje moet uploaden De vage foto: [img]http://groups.msn.com/_Secure/0WQDhAmkaO6s*K2Dv3rhyLy1BL2BAAXFle4AopFgFa9aoRs7xYDPza8ya7WG3BM*G1l8i7D0pGaXFRZwGdwg8K7Q4GrXc3mxvA4eVqc2PiAh!Ll*GNs0fCFiM0vACrNL6u3CgREtnqqI/Alle%20foto's%20454.jpg?dc=4675484119253744960[/img]
Als iemand me met zekerheid kan vertellen dat het oke is dan ga ik het voeren aan hem als het afgekoeld is !
Hoelang heb je het laten "pruttelen". Ik vind dat er weinig witte stukjes in zitten. Zo op de foto te zien maar 1. Des te langer je het laat pruttelen, des te meer zaadjes er open gaan, waardoor je die witte stukjes gaat zien. Des te meer je er ziet, des te beter. Dus ik denk dat je het iets te kort hebt laten koken. 20 Minuten tot een 1/2 uur staat er voor..
ongeveer 20min laten koken, tot het een slijmerige massa wordt. Het smaakt naar niks, als je er een beetje melasse in doet doen ze er een moord voor maar zonder gaat het er ook in als koek. Als je het lauwwarm geeft, wordt het ook met smaak naar binnen gewerkt.
Een dag, mits in de koelkast. Eenmaal gekookt, bederft het bijna waar je bij staat Het beste is gewoon koken, afkoelen, voeren. Niks in voren klaarmaken, daar verdien je niks mee.
Ik bewaar het niet langer dan 3 dagen, daarna maak ik weer nieuw. Ook niet al teveel per keer geven. Een flinke klodder met een pollepel is voldoende per keer (door het normale voer, klein beetje water erbij, even roeren en klaar). Bewaar het wel zo koel mogelijk..
Hoeveel mag je eig. per keer geven dan? En waar kan je het het beste kopen? En in hoeveel water moet je het koken? (Verhouding) Sorry, ,vraag veel, weet ik. @ ikke: 3x dubbelpost
Bedankt Wil zelf maandag lijnzaad door de slobber doen voor Pepper, dus hier heb ik wel wat aan. Hoeveel mag je maximaal per keer geven dan? En moet je het een tijd laten staan? (Zoiets hoorde ik)
Dus verder 20 minuten koken, verhouding lijnzaad/water 1 op 2.