Paard wordt mishandeld

Moderators: Sica, C_arola, Neonlight, balance

Antwoord op onderwerpPlaats een reactie
 
 
ineke

Berichten: 916
Geregistreerd: 19-03-01
Woonplaats: brabant

Link naar dit bericht Geplaatst door de TopicStarter: 25-04-01 19:56

Wat zouden jullie doen ,,,als je zag dat er een paard regelmatig (dus meerdere dagen achter elkaar )verschrikkelijk geslagen ,op z,n hoofd getimmerd met een stok tijdens het rijden enz. Hij moet o.a.in en uit de bak springen en als hij dat dan niet doet krijgt hij gruwelijk op z,n flikker .Ik ken de eigenaresse en die wist dat al van een kennisje .,,????????

Wat ik gedaan heb is : Ik heb de eigenaresse opgebeld en gezegt ,dat als zij er niets aan doet ik de dierenbescherming zou bellen .Het wordt nu niet meer gedaan als ik in t zicht ben ,maar volgens anderen gaat t gewoon door .Diegene ,de ouders en de eigenaar + de meeste mensen op de manege zijn nu allemaal boos op mij en vinden mij een bemoeial .Maar ik zeg dan : als ik er niks aan doe ben ik medeschuldig aan t mishandelen van een paard.
Dit schijnt al met al al een hele lange tijd aan de gang te zijn en het bleek niet met een paard te zijn maar met meerdere.
Het probleem is nu dat velen nu zo afstandelijk doen en de desbetreffenden kijken me met de nek aan .Afin ik ben de schuldige nu Verward


LadyMadonna

Berichten: 62220
Geregistreerd: 09-01-01
Woonplaats: werkendam (NB)

Link naar dit bericht Geplaatst: 25-04-01 20:07

waarom zou jij schuldig zijn? jij slaat dat paard toch niet?
Ik ken het hoor, toen met valesca (die niet geslagen werd, maar 4 mnd op stand stond zonder ook maar 5 sec naar buiten te kunnen) mocht ik me ook nergens mee bemoeien.
Tja, je staat een beetje machteloos vrees ik.
Gewoon de DB bellen, je hebt zelf niks te verliezen toch?

sanderijn
Berichten: 5643
Geregistreerd: 12-01-01
Woonplaats: daar waar het altijd lijkt te waaien....

Link naar dit bericht Geplaatst: 25-04-01 20:17

nou ten eerste vind ik het juist heel goed dat jij er wat van hebt gezegd!echt laat je niet gek maken doordat anderen vinden dan jij fout bent jij weet wel beter!ik vind het heel goed van je en ik zou hetzelfde gedaan hebben!sterkte hoor

Sandra_H

Berichten: 2686
Geregistreerd: 14-04-01

Link naar dit bericht Geplaatst: 25-04-01 20:18

Jij hebt gewoon gedaan wat je kunt en moet doen. De reactie van al die mensen zegt meer over hen (en hun mentaliteit) dan over jou hoor. Je hebt het over een manege: zeggen de eigenaren van die manege dan niks van dit soort dingen? Ik weet zeker dat als iemand bij ons op stal zoiets zou flikken met zijn paard of dat van een ander nooit maar dan ook nooit meer terug hoeft te komen.
De dierenbescherming bellen is een optie, maar die komen dan (vaak vooraf aangekondigd) kijken dus daar heb je ook weinig aan. Je zou bewijsmateriaal moeten hebben in de vorm van bijv. foto's ofzo. Maarja, da's ook niet echt makkelijk natuurlijk.
Wel een rotsituatie!
Sandra

jantina

Berichten: 12359
Geregistreerd: 13-01-01

Link naar dit bericht Geplaatst: 25-04-01 20:18

Tsja.... Ik zou ook bellen hoor. Tenminste als het echt zo erg is! Je kunt anoniem bellen, maar aangezien ze het daar toch wel weten kun je net zo goed onder je naam doen!

Maar goed, ik weet niet in hoeverre de DB wat doet/ kan doen.

Nimber

Berichten: 26547
Geregistreerd: 10-01-01
Woonplaats: Apeldoorn

Link naar dit bericht Geplaatst: 25-04-01 20:26

Ik zou bellen al is het alleen maar om te vragen wat je nu moet doen als je het hele verhaal hebt uitgelegd.
het is toch niet normaal een bak in en uit springen.
Bovendien vind ik het wel een achtelijk zooitje hoor niemand die z'n bek opentrekt en als er eindelijk iemand is die het wel doet zou diegene die er wat aan probeerd te doen de schuldige zijn. Maar je hebt het over bespreken met de eigenaar? bedoel je dan dat dit paard zo mishandeld wordt door iemand die niet de eigenaar is?
jezus wat een eigenaar van flut als dat het geval is.
Ik vind je eigenlijk erg netjes petje af ik kan daar heel slecht tegen en trek meteen m'n bek open op een niet nette manier en ben in staat zo'n griet van d'r paard te trekken...
kan me daar zo boos om maken en het ergste is dat het paard niet weet wat ie fout doet en probeerd nog braver en liever te zijn Misselijk
succes er mee en sterkte als je het nog lang aan moet zien

http://www.kimtelgen.nl
Cranio sacraal therapeut en instructrice

Caballo

Berichten: 1160
Geregistreerd: 17-04-01
Woonplaats: Texas, USA

Link naar dit bericht Geplaatst: 25-04-01 20:40

Ik snap ook niet waar mensen zich altijd mee bemoeien. Kijk nou naar dat hondje van Stef. Maar er zijn grensgevallen natuurlijk. In dit geval ben ik blij dat je in ieder geval je mond open hebt getrokken (zou ik ook doen). Aan zoiets moet gewoon iets gedaan worden!! Dat paard niet wetend wat ie mis heeft gedaan, maar 'm dan wel op z'n sodemieter geven? Neehoor, dat komt in mijn boekje ook niet voor.

vikki

Berichten: 14286
Geregistreerd: 21-02-01

Link naar dit bericht Geplaatst: 25-04-01 20:42

Verward Verward Verward Huh!!! Wat een rare mensen heb je toch...die eigenaresse spoort zeker ook niet helemaal als ze al wist dat dit gebeurde...stomme vraag misschien, maar wie doet dit dan??? Een zogenaamde trainer ofzo??? Ik denk dat ik als ik in jouw schoenen stond ook eens lekker rond ging kijken naar een andere stal, ik kan me niet voorstellen dat het gezellig is op een stal waar zulke mensen rond lopen...en dat ze jou nu met de nek aan kijken vind ik ook te zot voor woorden...lekkere struisvogelpolitiek houden ze er op na...Wij staan achter je hoor!!! (ik in ieder geval!!!!!!!) <IMG SRC="/forums/images/smiles/shout.gif"> Go Ineke!!!

Anoniem

Link naar dit bericht Geplaatst: 26-04-01 00:02

Waar is dit?/ Ik kom je helpen als het nodig is hoor!
Inderdaad ben je mede schuldig als je niks aan mishandeling doet. Wij zijn er ook om dieren te beschermen tegen wandaden.
Jij hebt je onschuld allang bewezen door er iets van te zeggen.
Wellicht is er ergens iemand waar ze wel respect voor hebben en die er ook tegen is, die zou jou kunnen helpen. Misschien wel door uit te leggen aan dat meisje dat het dier niet mee kan werken vanwege die aanpak. Dat paardrijden toch iets anders is dan dit zeg maar.

Caballo

Berichten: 1160
Geregistreerd: 17-04-01
Woonplaats: Texas, USA

Link naar dit bericht Geplaatst: 26-04-01 00:08

Zal ik ook dan maar effe mee komen helpen??? Extreme duivel Kennen we heel snel korte metten mee maken hoor, *LOL* *LOL* De killsmiley zou daar een goeie voor zijn, hehe Extreme duivel

horseofthemoon
Berichten: 257
Geregistreerd: 13-01-01

Link naar dit bericht Geplaatst: 26-04-01 06:37

Ineke je hebt groot gelijk! Wat een k#twijf!
We moeten maar een BOKTKNOKPLOEG tegen paardenmishandeling oprichten! Dan timmeren we dat mens ook ff met een stok op haar hoofd en dan <IMG SRC="/forums/images/smiles/shout.gif"> springen kreng! Kijken of ze dat ook lekker vindt. Wat een debiel. Boos!

Verder sluit ik me helemaal aan bij wat Sandra K. hierover zei.
Heb je niet een videocameraatje of dat iemand die te leen heeft of zo. Beter bewijsmateriaal kun je niet verzamelen. Verward

Groetjes, Ada

*~`✿ .¸`☆¸ღ ¸.•°*”˜ƸӜƷ˜”*°•.•.¸ღ¸☆´¸.✿`~*
*22-6-1992…. Kingstone my love....RIP…+7-7-2022

Fadima
Berichten: 153
Geregistreerd: 22-04-01
Woonplaats: Apeldoorn

Link naar dit bericht Geplaatst: 26-04-01 08:50

O inderdaad, je hebt totaal gelijk dat je er iets van hebt gezegd!!! Ik heb het gelukkig nog nooit meegemaakt maar ik zou er, zeker als het lange tijd aanhoud, ook wat van zeggen. En jij bent absoluut niet schuldig. He maar iemand zei al je moet bewijs materiaal hebben, ga je filmen vanuit een struikje!

Mieke
Berichten: 6925
Geregistreerd: 09-02-01
Woonplaats: NH

Link naar dit bericht Geplaatst: 26-04-01 09:11

Ineke: je staat helemaal in je recht! Het is onze morele plicht om voor een dier op te komen als het mishandeld wordt. Dat dier kan dat zelf namelijk niet!

Wat een idioten daar!!! Ik zou inderdaad de DB bellen en vragen hoe je dit het beste aan kunt pakken (en ondertussen misschien een andere stal voor je eigen paard gaan zoeken, want die zou ik daar geen seconde langer laten staan!).

Succes Mieke

HeleenH
Berichten: 78
Geregistreerd: 16-04-01
Woonplaats: Apeldoorn

Link naar dit bericht Geplaatst: 26-04-01 09:39

Hoi Ineke,

Is dit in Apeldoorn? Ik ken nl. een meisje die hier ook toe in staat is (ga dus niet met haar om). Ze heeft een bruin paardje op de manege staan. Alle paarden waar zij altijd op reed bij een man waar ik ook kwam waren altijd heel vervelend bij haar. Ze stijgerden en bokten en ze liet ze dan ook overde bak springen! Als er anderen op reden deden ze dat niet. Die man waar de paarden van waren zei er ook nooit wat van. En dat mochten wij ook niet, want S wist wel wat ze deed volgens hem. Als dit inderdaad in Apeldoorn is mag je wel mailen, want dan kom ik zeker helpen. Als het niet te ver weg is ook hoor! Heel veel sterkte!!!

LUNA

Berichten: 599
Geregistreerd: 25-04-01
Woonplaats: Overijssel

Link naar dit bericht Geplaatst: 26-04-01 09:46

Pistolen Paultje heeft toch een knokploeg voor zulk soort gevallen? Zullen we die maar inschakelen?

Ik vindt het in elk geval goed dat je de eigenaresse hebt gebeld, belachelijk dat zij dat toelaat!!!
Ik zou ook de dierenbescherming bellen en de situatie uitleggen, misschien hebben ze voor dit soort gevallen wel een andere aanpak?
Er moet iets gedaan worden!!

Nathalie

Berichten: 28286
Geregistreerd: 11-01-01
Woonplaats: Eindhoven

Link naar dit bericht Geplaatst: 26-04-01 09:47

Precies!! Nix meer aan toe te voegen, Luna Lachen


Nimber

Berichten: 26547
Geregistreerd: 10-01-01
Woonplaats: Apeldoorn

Link naar dit bericht Geplaatst: 26-04-01 11:54

Heleen H ik weet meteen over wie je het hebt nu ik dat lees.
Iemand die eerst Bij ome Nol reed en deurne heeft gedaan?
Ze had destijds wat geintjes als peuken uitdrukken op de neus van het paard etc. ze is nogal berucht in omgeving A'doorn
Wat ik zo begreep is ze ook weggegaan bij manege Voorst waar ze werkte om dit soort dingen

http://www.kimtelgen.nl
Cranio sacraal therapeut en instructrice

Desiree

Berichten: 28760
Geregistreerd: 23-01-01
Woonplaats: Twente

Link naar dit bericht Geplaatst: 26-04-01 12:17

Pfoeh, maar van mij hoeven ze in zo'n situatie toch ook niet te verwachten dat ik mijn mond hou hoor! Je hebt groot gelijk! Blijf haar maar lekker uitkafferen zolang ze er mee bezig blijft!!!!!!!!!!!
Ik heb een leuke spreuk voor je, die je aan haar door kunt geven:
"DAAR WAAR KENNIS EINDIGT, BEGINT WREEDHEID".
Een wijze uitspraak van onze stalhouder.

Waventy

Berichten: 5284
Geregistreerd: 22-04-01

Link naar dit bericht Geplaatst: 26-04-01 12:30

HEY JIJ bent geen schuldigen!!!!!!!!! Frusty Frusty Frusty

ik zou als ik jou was meteen de dierenbewscherming bellen.

Z1+4 !!!!
reserve kampioen M2 dressuur!!

HeleenH
Berichten: 78
Geregistreerd: 16-04-01
Woonplaats: Apeldoorn

Link naar dit bericht Geplaatst: 26-04-01 13:12

He Nimber! Ja, je hebt het over dezelfde! Ze heeft nu een heel leuk paard bij Pothoven, alleen doet die dus ook raar bij haar. Is ook niet zo gek als je tegelijk in je mond wordt getrokken en een spoor in je ribben krijgt!!! Ze is daar helemaal alleen, niemand praat met haar. Is ook niet zo gek. Ik heb 3 jaar terug Farno op proef gehad, die ken je dan ook wel?! Zij reed daar ook vaak op en dan was hij in de bak ook heel vervelend. Bij mij ging het alleen fout met buitenrijden, daarom heb ik hem niet gekocht. Hij steigerde dan achter elkaar door zonder ophouden. Een keer heeft iemand op het nieuwe industrieterrein hem naar beneden getrokken, zodat ik hem weer vooruit kon proberen te krijgen! Jolien heeft ze ook aan Ome Nol verkocht, ben ik wel blij om. Daar heeft ie het in elk geval iets beter dan bij haar! Kom of kwam jij daar ook vaak? Wacht, ik stuur je even een prive-bericht....

ineke

Berichten: 916
Geregistreerd: 19-03-01
Woonplaats: brabant

Link naar dit bericht Geplaatst door de TopicStarter: 26-04-01 17:21

De eigenaresse laat haar paarden rijden door een beroepsruiter die er wedstrijden mee rijdt .Hij verdient er zijn brood mee ,dus de paarden moeten in de pas lopen ,en geld verdienen .Hij rijd alleen voor publiek (als er iemand kijkt )Ik heb vaak t idee dat hij het zelf uitlokt omdat hij het interessant vind staan als zo,n paard dan omhoog gaat ,zegt iedereen ,,Go wat kan die goed rijden ,dat ie blijft zitten ,,Vervolgens slaat ie hem dan ongenadig af ,waardoor dat paard dan weer helemaal gek wordt en alles bedenkt wat natuurlijk niet mag ,daardoor krijgt ie weer op z,n flikker enz. Dit gaat zo bij meerdere paarden ,die bij andere mensen gewoon lopen .Ondertussen zeggen de mensen dan .OOOOO wat goed ,,dat ie dat durft!Gelukkig staat mijn paard niet meer daar ik heb hem nu aan aan huis staan .De eigenaar is iemand die uberhaubt helemaal geen verstand heeft van paarden en alles uit laat voeren door zijn z.g.manager ,maar die denkt alleen aan de poen . En zo zijn we dan rond .Iedereen steekt zijn kop in t zand omdat als je je ergens mee bemoeid dan wordt er meteen gezegt dat je op kunt rotten ,dat heb ik dus gedaan en nu kan ik iets zegggen .Ik kom er nog heel vaak omdat er al mijn kennissen zijn en ik nu alleen thuis rijd en zo nu en dan iemand zien vind ik toch wel heel leuk .Nu is helaas de situatie onmogelijk geworden en helemaal niet gezellig !!!!!!!


Antwoord op onderwerpPlaats een reactie

Wie is er online

Gebruikers op dit forum: 3heathcliff5, Albertina71, Besje, criollo_yess, desireeee_x, GoogleAdsense, Poety en 51 bezoekers