Wat te doen met tomaten?

Moderators: NadjaNadja, Essie73, Muiz, Maureen95, Firelight

Toevoegen aan eigen berichten
 
 
Lievemeid
Berichten: 9097
Geregistreerd: 09-05-01

Wat te doen met tomaten?

Link naar dit bericht Geplaatst door de TopicStarter : 30-07-04 21:23

We hebben ontzettend veel tomaten in de tuin... Bloos! Veels te veel planten gekocht natuurlijk. Schijnheilig
Dus wie weet een leuk recept met tomaten?
Verder als salades maken, tomatensoep maken en een keer doormidden snijden, peper en zout erop strooien en dan zo opeten kom ik niet. Clown
We gooien het ook al door de spagetti. Rolleyes
Het mag best een beetje werk kosten hoor!
Het zijn trouwens gewone tomaten en cherry tomaten. Kun je die trouwens door elkaar doen in een 'recept' ?


Vingers aflikken

SkyMarian

Berichten: 10936
Geregistreerd: 04-10-02
Woonplaats: Achterhoek

Link naar dit bericht Geplaatst: 30-07-04 22:07

op een boterhammetje met wat provinciale kruiden, plakje kaas en peper er over en dan zo de oven in.

Kaastaart (30 min in de oven)
6 plakken bladerdeeg (diepvries)
· 4 eieren (M)
· 1 pakje MonChou pan en oven (200 g)
· 200 g pittige kaas geraspt (bijv. Parrano)
· 3 eetlepels paneermeel
· 2 bakjes cherrytomaten (a 250 g)
· 75 g groene olijven
Oven voorverwamen op 200 °C. Bladerdeeg laten ontdooien. Eieren loskloppen met MonChou en kaas. Quichevorm bekleden met bladerdeeg. Bodem inprikken met vork en bestrooien met paneermeel. Tomaatjes schoonmaken. Olijven en tomaatjes door kaasmengsel scheppen en in vorm schenken. Taart in ca. 30 minuten in midden van oven gaarbakken. Lekker met gemengde groene salade en balsamicodressing.

Met een gekookt eitje mixen en op brood doen.

Elles

Berichten: 22816
Geregistreerd: 14-06-01
Woonplaats: Flevoland

Link naar dit bericht Geplaatst: 30-07-04 22:23

Enorme pan tomatensaus van maken en in porties invriezen. Heb je altijd verse tomatensaus in huis voor pizza's, pasta en soep Lachen
Als je een recept wilt, moet je maar gillen, dan scheur ik het Italiaanse kookboek er even bij Knipoog

Lievemeid
Berichten: 9097
Geregistreerd: 09-05-01

Link naar dit bericht Geplaatst door de TopicStarter : 30-07-04 22:29

Hee sjakie dat klinkt wel lekker. Ik laat dan alleen de olijven weg want die lus ik niet. Knipoog
Ik print hem igg uit. Want als de tomaatjes wegrotten is ook zonde.
Ik laat wel weten of het is gelukt. Vingers aflikken

SkyMarian

Berichten: 10936
Geregistreerd: 04-10-02
Woonplaats: Achterhoek

Link naar dit bericht Geplaatst: 30-07-04 22:30

Fonnie schreef:
Hee sjakie dat klinkt wel lekker. Ik laat dan alleen de olijven weg want die lus ik niet. Knipoog


wij lieten de olijven ook weg hoor. smaakt ook prima. Hij staat overigens op de site van de AH www.ah.nl

Sizzy

Berichten: 27232
Geregistreerd: 11-09-01
Woonplaats: Den Haag

Link naar dit bericht Geplaatst: 30-07-04 23:46

Als wij een hoop tomaten over hebben, eten we meestal gebakken tomaten met brood, erg smakelijk

benodigdheden voor 3/4 personen:
8 grote tomaten
spekjes
eventueel ui
champignons
dik tomatensap

Bak de spekjes goed door en voeg de uitjes toe *kook ondertussen de champignons en nog een pannetje water*
Snij aan de onderkant van de tomaten een kruisje en doe ze ongeveer 10 minuutjes in heet water. *daarna kun je ze makkelijker pellen*

Haal de tomaten er daarna uit en pel ze, snij ze in 2 of 4 stukjes en voeg ze bij de spekjes etc.
Voeg daarbij wat tomatenstap *ongeveer een halve mok*
Voeg daarna de gekookte champingons toe

Naar eigen smaak wat sambal of ketjap bijvoegen

Lekker 15/30 minuten laten pruttelen en eet smakelijk! Vork

Janski

Berichten: 6498
Geregistreerd: 03-03-04

Link naar dit bericht Geplaatst: 31-07-04 01:58

men neme een Pitabroodje .. beetje mozzerella, tomaat schijfjes, basilicum peper en zout..even in de over...mjam!!

je kan ook een lekke dipsauaje maken voor bij vlees of nachochips:
In een pan uitje en knoflook aanfruitten in olijfolie, blokjes tomaat erbij (kruiden naar smaak kan pikant of mild) even door laten pruttelen tot het een papje word. dan af laten koelen en in een potje in de kolekast laten staan.

Lennon

Berichten: 4342
Geregistreerd: 01-09-01
Woonplaats: Belgisch Limburg

Link naar dit bericht Geplaatst: 31-07-04 08:31

-gevulde tomaten
-ovenschotels met tomaten (eventjes receptjes zoeken op internet)
-gebruiken in een provençaalse saus
-gebruiken in een hartige taart

Feetje

Berichten: 11126
Geregistreerd: 08-12-02
Woonplaats: Het zonnige zuiden

Link naar dit bericht Geplaatst: 01-08-04 01:08

Ik kom niet verder dan gewoon met zout opeten Vork
Wat ik dan ook altijd doe met de tomaten Tong uitsteken

_Linda

Berichten: 4506
Geregistreerd: 22-10-02

Link naar dit bericht Geplaatst: 01-08-04 16:12

tomatenprats maken, dat is echt zooo lekker. het ziet er heel onsmakelijk uit, maar is echt heerlijk. (daar kan ik altijd zo 6 boterhammen van op) ik zal eens kijken waar m'n moeder ergens het recept heeft liggen)

FlairS

Berichten: 4755
Geregistreerd: 29-07-02
Woonplaats: Heiloo

Link naar dit bericht Geplaatst: 01-08-04 16:15

Een gevecht houden Haha!

Ayasha
Blogger

Berichten: 57928
Geregistreerd: 24-02-04

Link naar dit bericht Geplaatst: 01-08-04 16:20

naar een heel erg slecht optreden gaan eddy wally bv Bloos (sorry voor de fans van deze mijnheer)
*was het eerste wat in me op kwam *

Vanes

Berichten: 3164
Geregistreerd: 06-12-02
Woonplaats: Noord-Holland

Link naar dit bericht Geplaatst: 01-08-04 16:32

Tomaten-mozarella salade
Tomaten-basilicum salade
Gevulde tomaten

Lievemeid
Berichten: 9097
Geregistreerd: 09-05-01

Link naar dit bericht Geplaatst door de TopicStarter : 01-08-04 16:39

FlairS schreef:
Een gevecht houden Haha!

Haha!


broodjes met tomaat en kruiden in de oven lukt goed, net een pizza geprobeerd maar die was echt niet lekker geworden Tong uitsteken

*gaat nog meer proberen*

Botervlieg

Berichten: 9130
Geregistreerd: 20-04-03
Woonplaats: adoptie-Ian woont bij www.aap.nl !

Link naar dit bericht Geplaatst: 01-08-04 16:48

- Met rauwe ui en aïoli/alioli op brood Vingers aflikken

- Chutney van maken

- Ontveld en in kleine stukjes door de guacamole

- In de ratatouille

- In de (vega) goulash

- In de chili con/sin carne

- Uitje + knoflook + kerrie in iets olie fruiten, stukken ontvelde tomaat
erbij, 3 min. laten prutten, pot witte, bruine bonen of capucijners of
erwtjes of kidneybonen erbij, evt. maiskorrels en doorwarmen. Lekker
met rijst en (komkommer)salade.

Liselot

Berichten: 32189
Geregistreerd: 18-06-01
Woonplaats: Almelo

Link naar dit bericht Geplaatst: 01-08-04 16:51

FlairS schreef:
Een gevecht houden Haha!



ik wou net zeggen, aar een spaans stadje op vakantie gaan en dan meedoen aan het jaarlijkse tomatengevecht Haha!

Samo

Berichten: 2114
Geregistreerd: 31-03-04
Woonplaats: Dtc

Link naar dit bericht Geplaatst: 03-08-04 01:25

Spekjes + gesnipperde uitjes + partjes tomaat opbakken, daarna opgeklopt ei + scheutje koffiemelk erdoor roeren eventueel wat bieslook/zout toevoegen en dan op brood..

Lennon

Berichten: 4342
Geregistreerd: 01-09-01
Woonplaats: Belgisch Limburg

Link naar dit bericht Geplaatst: 03-08-04 07:43

-gedroogde tomaten maken

c_alsemgeest

Berichten: 20629
Geregistreerd: 18-01-04
Woonplaats: Ergens tussen Den Haag en Rotterdam

Link naar dit bericht Geplaatst: 03-08-04 16:57

Gevulde tomaatjes

Kapje eraf halen, tomaatje uithollen en dan vullen met een mengsel van:

-eigeel (hard van een gekookteitje)
-mayonaise
-ansjovis
-kappertjes etc etc
je kan de vulling zo maken als je lekker vind Haha!

Lennon

Berichten: 4342
Geregistreerd: 01-09-01
Woonplaats: Belgisch Limburg

Link naar dit bericht Geplaatst: 03-08-04 18:56

een vulling gemaakt van gehakt en rijst of gehakt en couscous is ook erg lekker... (en je kan er nog dingen doorgooien naar believen... fetakaas bijvoorbeeld)