Wat als de rem niet werkt?

Moderators: C_arola, Coby, Nicole288, Dyonne

Toevoegen aan eigen berichten
 
 
Elke86

Berichten: 2248
Geregistreerd: 05-01-03
Woonplaats: Belgiƫ

Wat als de rem niet werkt?

Link naar dit bericht Geplaatst door de TopicStarter : 29-07-04 13:14

Wanneer ik met montana alleen ga wandelen is er echt geen vuiltje aan de lucht. Dan kan ik ze super controleren en echt af en toe eens een perfecte tempowisseling rijden. MAAR wanneer er een ander paard bij is wordt ze ongelooflijk drammerig en ziet dit meteen als een soort van "concurrentie". Ze is van nature uit al een paard dat goed vooruit staat maar dan wordt ze echt TE. Als je er dan eens kwaad op wordt of je zet ze achter het andere paard (ze wil steeds als eerste lopen) gaat ze ongelooflijk drammerig worden. Dan gaat ze omhoog of steekt haar neus zodanig in de lucht dat je er niks aan te zeggen hebt. Gaat het andere paard dan in draf zal ze compleet door het lint gaan. Met andere woorden "ze zal hoe dan ook terug vanvoor geraken". Daarbij komt dan dat ze zich ongelooflijk sterk maakt en dus absoluut niet wil stoppen
Nu had ik op aanraden van sommige mensen er een martingal aangehangen maar dit heeft absoluut geen effect. Oke dan had mijn lesgeefster voorgesteld om eens samen te gaan wandelen en er eens een slofteugel aan te hangen gewoon als noodrem als ze echt niet zou willen stoppen. Zo gezegt zo gedaan, we doen een drafje en ze wou dus niet stoppen en liep dus gewoon DOOR de slof Scheve mond
Heeft iemand tips om dit gedrag af te leren of te verminderen? In de piste rijden heeft geen nut want daar is ze een compleet ander paard !

Saskia008

Berichten: 1735
Geregistreerd: 02-11-03
Woonplaats: zuidlaren

Link naar dit bericht Geplaatst: 29-07-04 14:33

zorg dat je haar dan de baas bent.
als ze dat doet dan blijf jij rustig. en zodra zij rustiger word dan drijf je haar naar voren. en zorg dat haar aandacht bij jouw komt te zitten, en dus niet bij het andere paard

als jij er niet zo veel van aantrekt, zal zij er op een gegeven moment wel mee ophouden.

Babeth

Berichten: 9333
Geregistreerd: 18-06-04
Woonplaats: Jupiter, FL, USA

Link naar dit bericht Geplaatst: 29-07-04 15:47


noekie_smile
Berichten: 524
Geregistreerd: 08-04-04

Link naar dit bericht Geplaatst: 29-07-04 15:52

Gebruik je je stem?? En als je op een zachte bodem rijd in een kleine volte zetten.

Apple

Berichten: 76189
Geregistreerd: 27-01-02
Woonplaats: Bij het strand

Link naar dit bericht Geplaatst: 29-07-04 16:22

Alleen met mensen op pad gaan die je voor 300% kunt vertrouwen.

De eerste keer eerst al rijden in de bak en dan het wandelingetje gebruiken om uit te stappen. Zo langzaam uitbouwen.

Beginnen in stap. Gaat dat goed een stukje draf (van huis af!). Probeer uit wat het beste werkt voor jouw paard. Voorop? Naast een ander? Achteraan?

Mijn paard loopt bijvoorbeeld prima naast een ander paard of voorop. Achteraan gaat nog wel, maar dat vind hij eigenlijk niets (en hij kan zich dan moeilijk ontspannen). Als het andere paard met zn neus ter hoogte van zijn zadel loopt wil hij er een wedstrijdje van maken.

Beetje uitproberen dus wat het beste gaat Lachen.

Vooral ook niet teveel verlangen de eerste keren dat je met anderen op wandeling gaat.

Ook: als hij er vandoor spuit zo snel mogelijk corrigeren. Het moet geen gewoonte worden.

QQQQ

Berichten: 3730
Geregistreerd: 17-03-04
Woonplaats: Haarlem

Link naar dit bericht Geplaatst: 30-07-04 13:39

Het gaat dus goed, samen met iemand anders, zolang hij z'n neus maar voor heeft? Ga dan inderdaad met een betrouwbaar iemand, die daar ook rekening mee houdt. Het probleem opzoeken lost het niet op, maakt het alleen maar erger.
Je kan eens proberen om, als ze zo dramt in stap, achter een ander paard, haar om te draaien en de andere kant op te galoperen. Dit herhalen tot je d'r in een normale stap terug kan rijden naar dit paard.
Als dit echt niet werkt, je eigen route rijden, de andere kant op (dit natuurlijk wel al afspreken met de andere ruiter Tong uitsteken ).
Met allerlei hulpteugels, waar ie toch doorheen trekt maak je het probleem alleen maar groter en jouw 'dominantie' (die duidelijk al niet groot genoeg is) brokkelt er alleen maar meer van af. Als je het niet op kunt lossen, vermijdt de situatie dan dus maar liever.

Anoniem

Link naar dit bericht Geplaatst: 30-07-04 14:28

Dan moet ej hem in de grage laten maken, haha. Nee sorry, flauw. Is heel alstig porbleem, ken het goed. Eigenlijk werkt alleen heel veel doen en zelf erover heen zetten het beste (maar blijft gevaarlijk)