Bridget Jones praktijken... singleton versus oma :D

Moderators: Mjetterd, Dani, ynskek, Ladybird, xingridx, Polly, Hanmar

Toevoegen aan eigen berichten
 
 
Laura

Berichten: 8338
Geregistreerd: 20-02-01
Woonplaats: Midden van Gelderland

Bridget Jones praktijken... singleton versus oma :D

Link naar dit bericht Geplaatst door de TopicStarter : 28-02-02 17:18

Leuk hoor zo'n verjaardag met familie. Ik moet zeggen dat ik er normaal niks op tegen heb (heb leuke familie dus dat scheelt) maar vorig weekend was het wel helemaal mooi.

Kleine voorstelling? Mijn lieve omaatje, van 86 (dus opzich ach), is een beetje geobsedeerd door het feit dat ik nog steeds geen vriendje heb (of houd Knipoog ) Ik zelf heb er niet echt problemen mee maar als het je zo aangepraat gaat worden... Nouja. Stel je de situatie voor dat we met zn allen in de huiskamer zitten (neven nichten tantes ooms) en oma vraagt leuk out of the blue aan mij 'Heb jij nog leuke vriendschappen opgedaan?' Laura beetje verbaasd.. 'ja hoor oma met mn nieuwe studie heb ik veel mensen leren kennen!' 'En zat daar ook een leuke jongeheer bij?' Familie stil... Laura knalrooie kop en stamelt 'uhm. Tsja...niet echt' Lips are sealed

Om het nog erger te maken, als ik naar de keuken loopt fluistert ze naar mijn moeder 'Heeft ze nog echt geen vriendje? Goh wat is ze laat dan. Op die leeftijd had ik allang een een aantal vriendjes gehad' En dan op zo'n fluistervolume dat én ik, én de hele familie mee kunnen genieten Frusty

De situatie is niet echt veel beter als ik wél eens met een jongen thuskom. Twee jaar geleden met mijn eerste 'echte'vriendje vroeg ze namelijk 'ben je Luthers of gereformeerd' (ofzoiets) waarop de heer in kwestie antwoordde 'wat is dat?' Frusty (okay nou was dat ook niet echt een jongen van dat je zegt... maarja. Vindt ze het gek dat ik geen vriend meer heb (of iig mee naar huis neem Knipoog )

Leuk hoor, familie. Heb maar weer eens Bridget Jones bekeken op video, verzuchtend 'ben blij dat ik niet de enige ben die daar last van heeft' ....

Hebben jullie wel eens in zo'n situatie gezeten?

gomir

Berichten: 25533
Geregistreerd: 13-09-01
Woonplaats: Omgeving Drachten

Link naar dit bericht Geplaatst: 28-02-02 17:42

Klinkt bekend *LOL* Ik heb wel geen oma's meer, maar op verjaardagen ed zeurt iedereen altijd wanneer ik nou een vriendje meeneem Haha!
En ik ben nog maar 17! Heb het druk zat met mijn eindexamen VWO en mijn paardjes eigenlijk Tong uitsteken

Maud_82

Berichten: 2152
Geregistreerd: 14-02-02
Woonplaats: Echt

ikke ook !

Link naar dit bericht Geplaatst: 28-02-02 18:02

Ik was 18 en had nog nooit een vriendje gehad. Verward
Iedereen vroeg zich af wanneer dat nou eens een keertje ging gebeuren, maar ik kon gewoon niet die leuke jongen vinden die ik zocht ! Verdrietig

een paar maanden later ontmoette ik mijn huidige vriend (mijn allereerste vriendje dus) en nu wonen we alweer bijna een jaar samen ! Haha! Schijnheilig Lovers

ik heb gewoon meteen mijn prins op het witte paard uitgekozen ! Pling (alleen heb ik het paard nog steeds niet gevonden) ahum. Verward

Let maar op ! Jouw tijd komt nog ! Jij doet het net als ikke, meteen de goeie uitzoeken !! Knipoog

succes en maak je niet te druk hierover....
ik werd op een gegeven moment ook behoorlijk wanhopig maar blijkbaar is dat allemaal voor jan met de korte achternaam geweest.

good luck! Knipoog

Marjolein

Berichten: 11634
Geregistreerd: 09-01-01

Link naar dit bericht Geplaatst: 28-02-02 18:32

achja het wordt van je verwacht dat je een vriendje hebt. anders hoor je er gewoon niet bij. ben tijd terug behoorlijk afgeknapt op een jongen en ik wacht nu gewoon tot ik een echt leuke jongen vind enja dan ben ik gewoon enorm kieskeurig. heb er eigenlijk toch geen tijd en energie voor. totdat ik een leuke jongen vind hoor ik er gewoon lekker niet bij en als ze vragen waarom niet? omdat ik dat niet wil, ben veels t eveel aan mn vrijheid gehecht.

Rhys
Berichten: 6352
Geregistreerd: 19-01-01
Woonplaats: Drenthe

Link naar dit bericht Geplaatst: 01-03-02 00:30

Tsja, ik heb dat ook, er gebeurt weleens wat natuurlijk Schijnheilig maar echt iets vasts......daar heb ik gewoon geen zin in, en wat de buitenwereld daar van vindt? nou en? maakt me echt niet uit.

Kijk soms wil ik het ook wel (je herkent vast die momenten), maar over het algemeen mis ik het niet.

Mijn tante is ook wel zo dat ze dan gaat vragen of ik al een vriend heb en waarom dan niet, daar l*l ik me altijd wel uit mbv m'n nicht ofzo. Ik vind dat wel irritant, het is toch mijn leven......

kaj

Berichten: 3755
Geregistreerd: 08-10-01
Woonplaats: Huissen

Link naar dit bericht Geplaatst: 01-03-02 02:53

Nou oma's heb ik niet meer, maar op mijn werk hebben ze besloten dat ik lang genoeg vrijgezel ben geweest!

Echt van de een naar de ander. Ze waren het er vrij snel over eens wie het moest worden want we konden zo goed met elkaar opschieten enzo.En handig bijkomend feitje dat de vriendin van de betreffende persoon hem net heel zielig had verlaten enz. enz.

Alleen nu gaan ze het samen toch weer proberen! O jee, maar geen probleem hoor ze hebben al weer tig andere leuke jongens......

greetje

Berichten: 8626
Geregistreerd: 13-07-01

Link naar dit bericht Geplaatst: 01-03-02 09:27

Ja Laura ik ken die verhalen ook, mijn collega's op het werk staan ook versteld van het feit dat mijn dochter nog geen vriend heeft. Die kunnen zich niet voorstellen dat ze eerst de studie wil afmaken en dan eens rustig wil rond kijken. Maar ook als je een vriend/man hebt Laura dan ben je er nog niet vanaf, dan krijg je op verjaardagen of er nog niet een kindje moet komen.En dan hebben ze niet door dat sommige geen kinderen willen of ze niet kunnen krijgen Huilen Ach ik zeg altijd maar tegen mijn kinderen doe maar lekker wat je zelf wilt, maak je geen zorgen dat doen anderen wel voor je Haha!

Moet er nog even bij vermelden dat mijn dochter al 20 is Haha!

Cer

Berichten: 30151
Geregistreerd: 22-10-01

Link naar dit bericht Geplaatst: 01-03-02 10:27

Hahahahahaha nou ik ben al 28 en heb ook nog geen vriendje hoor, wel her en der es wat aangerommeld, maar nog steeds niet DE ware tegengekomen...
Nu zit ik heerlijk in mn eigen huis, met mn eigen auto en mn eigen paard, en niemand die zich ermee bemoeid. Okee, ik zou wel es willen dat iemand anders de afwas doet, of de vuilniszakken buiten zet, maar buiten dat mis ik er niks aan. Steeds als ik denk van sjonge.. ik ben ook wel alleen, val ik ergens midden in een echtelijke ruzie, of een vriendin belt op dat dr vriend zo'n oen is en dat ze uit elkaar gaan, of ze mag iets niet etc. En dan ben ik zoooo blij dat ik aan niemand verantwoording af hoef te leggen. Haha!
Als ik een afzichtelijke lamp wil kopen voor in mn huis, dan doe ik dat gewoon, en dan zegt niemand dat ik dat niet mag ofzo, geweldig.... }>

Om me heen moeten meiden op tijd thuis zijn om eten te koken, niet te vaak naar dr paard toe want dat vind manlief niet gezellig, ze moeten vragen of ze mee mogen stappen en dergelijke... brrrrr . K heb laatst nog een vreselijke grote caviakooi met inhoud aangeschaft en midden in de kamer geplant, moest ik lekker helemaal zelf weten Haha!

Natuurlijk zijn niet alle mannen zo (niet??? ik vind van wel maar goed Extreme duivel ) maar ik ben ergens een beetje blij dat ik die ware nog niet gevonden heb hoor... Als ik zometeen misschien wel naar Drenthe ga verhuizen, hoef ik het ook aan niemand te vragen, ik ga gewoon!

Hm... het heeft denk ik zo zn voor en zn nadelen. Maar mijn famillie heeft het vragen naar een vriendje al een tijdje opgegeven hahaha. Volgens mij is mn moeder allang blij trouwens hihihi Dr kind is nog steeds onbedorven... }>

Ach, k heb nog tijd zat toch?? Eerst leuke dingen doen !!

ibikus
Berichten: 20688
Geregistreerd: 15-05-01

Link naar dit bericht Geplaatst: 01-03-02 10:30

pfff,
wanneer stopten ze bij jou met vragen Cer?
Ik hoop toch wel enige tijd geleden want anders zou het betekenen dat als ik niet 'de ware' tegenkom ik ook nog jaren dat gezeik heb.

Laui!

Berichten: 16863
Geregistreerd: 10-01-01
Woonplaats: wherever I wanna be

Link naar dit bericht Geplaatst: 01-03-02 10:34

vervang oma door moeder en het zou mijn verhaal kunnen zijn... Nee, zo erg is mijn moeder niet, maar ze heeft het er regelmatig over.
Irritant is dat... En maar zeggen, dat paard is ook niet alles, er is veel meer in t leven. Komt erop neer dat ik gek ben dat ik voor mijn paard gekozen heb en dat ik de rest maar aan me voorbij laat gaan ofzo... *zucht* en als ik dan n vriendje heb staat het hele huis op zn kop, dus is het vriendje binnen een week weer exit. Ook omdat ik gewoon echt niet zit te wachten op iemand die het net niet helemaal is. En ik ben me toch een partij kieskeurig! Dus tsja, ik kom iig niks te kort hoor (maar daar weet mijn familie niks van Schijnheilig ), en dat is toch het belangrijkste! Bovendien vind ik paardrijden tig keer leuker dan handjes vasthouden ofzo.... Frusty

Margee

Berichten: 5711
Geregistreerd: 19-08-01
Woonplaats: Kortenhoef

Link naar dit bericht Geplaatst: 01-03-02 10:56

Cer je maakt me bijna jaloers Haha! , helemaal je eigen zin doen.
Maar ja , jammer genoeg zien ouders en oma's dat niet zo. Bij mij is vroeger ook heel wat afgezeurd, maar gelukkig niet door mijn ouders, alleen tegen ze. Vonden zij weer erg.
Gelukkig ben ik goed terechtgekomen Sigaar
Je moet er maar op proberen te lachen, je oma denkt blijkbaar dat je iemand nodig hebt om op je te passen en voor je te zorgen (kan op zich ook leuk zijn hoor), misschien leest ze te veel romannetjes Knipoog .
Ik merk wel van single vriendinnen dat ze getrouwd/samenwonend zijn als grote wens beschouwen, ze zien alleen de voordelen.
Ik moet inderdaar overleggen als ik de hort op wil, maar het MAG wel vaak en hij zorgt voor de kinderen en de dieren. Joepie, heb ik geluk.
Ga jij maar lekker rondkijken hoor en als je oma weer vraagt zeg je gewoon dan je maar niet kan kiezen. Of laat haar ook naar Bridget kijken.

Piaffe
Berichten: 4442
Geregistreerd: 06-12-01
Woonplaats: fryslân

Link naar dit bericht Geplaatst: 01-03-02 12:41

hahaha, ik moet hier wel om lachen. Ik heb net het dagboek van Bridget Jones gelezen. Hihi Clown

Het komt me een beetje bekend in de oren. Ze vragen ook steeds aan mij waar mijn vriend blijft (die ik helemaal niet heb dus, zij hebben dat bedacht) Verward

Buitenzorg

Berichten: 10818
Geregistreerd: 02-10-01
Woonplaats: Spijkenisse

Link naar dit bericht Geplaatst: 01-03-02 14:28

greetje schreef:
Maar ook als je een vriend/man hebt Laura dan ben je er nog niet vanaf, dan krijg je op verjaardagen of er nog niet een kindje moet komen.


Ha, en als eenmaal het eerste kindje er is (zoals bij ons...), wordt je vervolgens overstelpt met opmerkingen in de trant van dat het nu wel eens tijd wordt voor een tweede kindje! Haha! Wij hebben heel bewust gekozen voor Robin en ik denk dat we ook heel bewust kiezen voor GEEN tweede kindje. (Voorlopig, kan over een paar jaar anders zijn...maar het ligt nu zo dat ik 1 kind wel genoeg vind....krijg je ook weer gezeur over, want 1 kind is egoistisch....)

Maar goed, even on topic...Ik weet niet hoe oud je bent, ik heb meerdere malen samengewoond met iedere x de verkeerde. Mijn man leerde ik op mijn 25e pas kennen. Dus hoezo laat? Doe lekker waar je je zelf goed bij voelt en zolang dat zonder vriendje is is dat toch prima! Laat de rest lekker zeuren......

En ik sluit me idd volledig aan bij Greetje, heb je eenmaal je vriendje, dan is samenwonen of trouwen het volgende ''zeur-onderwerp'', als dat achter de rug is beginnen ze idd met de vraag of er een kindje komt, etc etc. Dus van het ''gezeur'' kom je nooit niet af hoor!
Succes!

kojack

Berichten: 6397
Geregistreerd: 12-10-01
Woonplaats: Groningen

Link naar dit bericht Geplaatst: 01-03-02 14:35

hey
mijn moeder heeft het ene keer geflikt om met baby foto's aan te zetten
ik kende die jongen net en nam hem de eerste keer mee naar huis
damn ik schaamde me kapot, hij kon er wel om lachen

greetje

Berichten: 8626
Geregistreerd: 13-07-01

Link naar dit bericht Geplaatst: 01-03-02 14:40

Ja dat is inderdaad niet heel slim van je moeder Haha! Ouders moeten er zich ook niet mee bemoeien. Zoek het zelf maar uit, het is jullie leven en als het goed is dan moet je er jaren mee doen Haha! En de keuze wel of geen kinderen maak je ook zelf, is je eigen beslissing en dat moet gerespecteerd worden. Kan ik me ook niet druk om maken trouwens, een goede band met mijn kinderen staat voorop, maar ook de kwaliteit in het leven.

kojack

Berichten: 6397
Geregistreerd: 12-10-01
Woonplaats: Groningen

Link naar dit bericht Geplaatst: 01-03-02 14:48

oh mijn moeder vind alles best
alleen na het hele gedoe met mijn ex, zegt ze nu ze mogen eten en daarna oprotten (niet slapen dus) hahaha

Buster

Berichten: 4656
Geregistreerd: 10-05-01

Link naar dit bericht Geplaatst: 08-03-02 13:50

Ik ken het wel, dat gezeur...
Ik heb wel eens verkering (momenteel gaat het weer heel goed hoor), meestal met dezelfde jongen, maar dan gaat het weer net op de verkeerde momenten uit (met feestjes dus) en begint het gezeur weer!

Om er vanaf te komen:
Ik heb een keer een opmerking gemaakt dat ik (als 18-jarige dus) helemaal verliefd van op een vent van 37 (hele aardige man hoor, vrijgezel enzo, maar echt te oud voor mij...) en dat ik niet meer wist wat ik moest doen, dat het leeftijdsverschil zo'n probleem was, maar ik niemand anders wilde dan hem, enz. enz.
Ik heb toen dus een hele tijd geen gezeur gehad, totdat er iemand uit de familie weer achterkwam dat het toch weer (voor de zoveelste keer) goed was gekomen met die ene jongen, en ja hoor, weer de pineut...

Tegenwoordig mag hij wel mee naar feestjes, en inderdaad; wanneer gaan jullie samenwonen, trouwen, gezinnetje stichten... och-och-och... Huilen

Maar het geeft wel aan dat ze met je meeleven! Haha! Haha!

Prima

Berichten: 6024
Geregistreerd: 12-08-01
Woonplaats: Bussum & Harskamp :D

Link naar dit bericht Geplaatst: 08-03-02 14:30

Je moet eerst wat aangerommeld hebben en gefeest, dan pas "de Ware" ontmoeten en gaan samenwonen. Als je gelijk met de eerste de beste gaat hokken, dan gaat het vroeg of laat een keer mis. Dan ga je denken; wat heb ik allemaal gemist en had ik maar meer ervaring met andere.
Dat weet ik 110% zeker!

grassie

Berichten: 4856
Geregistreerd: 13-12-01

Link naar dit bericht Geplaatst: 08-03-02 14:31

haha, leuk Lachen ik heb NET het dagboek van bridget jones uit *LOL*

ik heb me voorgenomen om nu 'het dagboek van maaike (= ik) jones Knipoog ' te gaan schrijven, ik heb inspiratie gekregen..
ben benieuwd hoelang ik het volhoud Schijnheilig