E-rijbewijs

Moderators: Shanna, khirshanta, Hanmar, Amaryllis, Dani, Polly

 
 
Mickey

Berichten: 34704
Geregistreerd: 25-02-01
Woonplaats: Daar waar mijn huis woont

Link naar dit bericht Geplaatst door de TopicStarter: 21-04-01 16:47

Ik heb vandaag de hele dag gelest. Ik ben nu helemaal gaar Verward . Ik ben blij dat ik maandag ook nog even een uurtje kan lessen, ik heb nu niet het gevoel dat het zo goed gaat. Ik vond het wel een vreselijke Misselijk auto. Het was een automaat en je moest verschrikkelijk veel kracht zetten om snelheid te maken.
Ik hoop dat ik woensdag het examen haal. Wie heeft er al examen gedaan en wat moest je allemaal doen?


Riëtte

Berichten: 5201
Geregistreerd: 26-02-01
Woonplaats: Bovensmilde

Link naar dit bericht Geplaatst: 21-04-01 22:13

Ik heb het examen niet geddan, maar heb wel een paar vraagjes: moet je voor je E weer oipnieuw theorie-examen doen? Wat kost het ongeveer en hoeveel lessen heb je gemiddeld nodig?

Fitzroy
Berichten: 18265
Geregistreerd: 11-01-01

Link naar dit bericht Geplaatst: 21-04-01 22:31

Mickey, ik heb het verleden jaar gedaan. Ik was super nerveus met het examen en deed meteen al domme dingen *LOL* *LOL* Ik vergat bijna de remproef voordat ik het terrein afreed (NIET VERGETEN DUS) maar gelukkig zei die examinator nog tegen me 'vergeet je niet iets', en toen wist ik het weer. Het rijden op zich ging wel goed, het bochtje achteruit moeizaam, maar wel voldoende.
Ik ben gelukkig in 1 keer geslaagd en kon die man wel zoenen Lovers Lovers
Ik reed tot voor kort (MKZ) iedere week wel met de trailer maar die bochtjes achteruit blijven toch een drama! *LOL* *LOL*

Jura

Berichten: 10793
Geregistreerd: 16-01-01
Woonplaats: Veluwe en 't Gooi

Link naar dit bericht Geplaatst: 22-04-01 01:04

Raar dat je met een automaat reed!! Ik reed in een hele mooie BMW op mijn E examen. Maar bij het oefenen voor de 2e keer (ik had de lessen verspreid over 2 dagen) had de instructeur de aanhanger per ongeluk te zwaar geladen. Dus op het examen was het alleen maar makkelijker! Lachen

~*~ Pienie fan! ~*~
www.jura-artwork.nl

Death_Squad

Berichten: 2203
Geregistreerd: 19-04-01
Woonplaats: Fysiek: 's-Hertogenbosch Hart: R'dam

Link naar dit bericht Geplaatst: 22-04-01 18:13

Voor je e-rijbewijs hoef je je theorie niet opnieuw te halen MITS je theorie-certificaat niet ouder is dan 1 (!!!) jaar. (voor zover ik weet)

Bochtjes achteruit zijn echt heel erg makkelijk. Ik heb ipv met een auto met een vrachtwagen met aanhanger gelest, en dan wordt het nog veel moeilijker.

Wat iedereen moeilijk vindt is het vinden van je instuur- en je terugstuurmoment, dat is gewoon een kwestie van gevoel, je moet langs de bak van je aanhager kijken, je moet hem de bocht om denken, en als je aanhanger goed begint in te lopen moet je al weer minder scherp gaan sturen (=terug sturen), en denk eraan MET KLEINE BEETJES TERUGSTUREN, het gaat sneller dan je weet, en maak geen overhaaste reacties en HOUD JE SNELHEID LAAG, hogere snelheid maakt het corrigeren moeilijk omdat je het dan sneller moet doen, en als je niet genoeg gevoel hebt gaat het fout.

Over het rijden is het simpel: trager sturen dan je gewent bent, als je een bocht ommoet, maak hem gewoon wat ruimer, stuur wat later in. Als je in de buurt van een industrieterrein of transportbedrijf woont, kijk dan eens naar de chauffeurs wanneer zij draaien, het is wel de overtreffende trap, maar zij weten hoe het moet, omdat het hun vak is (trust me).

Euh hmmm, was wel veel, maar goed, je hoeft geloof ik je aanhanger niet voor een deur te zetten ofzo denk ik.

=Een belangrijk ding waar je ook op moet letten is dat je rustig maar toch vlot rijd, en dat je er aan denkt dat je 2x zo lang bent en dus niet even snel langs die fietser kan met een dot gas!

hmmm 't lijkt wel een preek, maar goed, als je nog specifieke vragen hebt post ze maar!

Joost

Nimber

Berichten: 25685
Geregistreerd: 10-01-01
Woonplaats: Apeldoorn

Link naar dit bericht Geplaatst: 22-04-01 21:48

ik begin vrijdag dus met lessen hehe arme instructeur.............

http://www.kimtelgen.nl nu ook online proefbeoordeling
Camerabeveiliging voor stal of zadelkamer? Http://www.caminadatechniek.nl

Kitty

Berichten: 7552
Geregistreerd: 29-01-01
Woonplaats: Rolde

Link naar dit bericht Geplaatst: 23-04-01 08:00

Als je je autorijbewijs hebt, hoef je niet opnieuw theorie te doen. Je moet wel een aantal theoretische vraagjes beantwoorden, maar daar blijft het wat betreft theorie bij.
Zelf heb ik in januari een eendagscursus gedaan (en gehaald) en dat beviel me erg goed. Maar ik had ook al wel stukken met de trailer gereden.

Dé website voor de wedstrijdruiter: Startlijsten.nl

Sjimmy

Berichten: 17755
Geregistreerd: 09-03-01

Link naar dit bericht Geplaatst: 23-04-01 12:22

nog een tip wat ik van veeel verschillende mensen hebt gehoord.
Zeg absoluut niet dat je je paard ermee wil gaan vervoeren, zeg dat je het voor je werk nodig hebt.
Een meisje had een keer gezegd dat het voor de trailer was, ze maakte een klein stuurfoutje (bochtje achteruit) en ze zakte, de volgende keer zei ze dat ze het voor het werk nodig had, maakte een veel grotere fout en slaagde!!!!
Succes

:evaw:

janna

Berichten: 4090
Geregistreerd: 08-02-01

Link naar dit bericht Geplaatst: 23-04-01 12:37

hunk??? Als je je paard wil vervoeren zak je sneller?? Is dat omdat een paard zelf niet stilstaat of zo??
Vreemd hoor. Nou ja, ik heb mijn e al een paar jaar. Binnenkort moet ik afrijden voor vrachtwagen....slik!

Sjimmy

Berichten: 17755
Geregistreerd: 09-03-01

Link naar dit bericht Geplaatst: 23-04-01 12:46

ik heb het bij ons in de buurt meer keren gehoord...
(zuidholland)

:evaw:

Honeybee

Berichten: 8912
Geregistreerd: 10-04-01
Woonplaats: Harlingen

Link naar dit bericht Geplaatst: 23-04-01 12:47

Ik moet zeggen.. ik heb vorig jaar voor het eerst eens een les genomen. Ook met een grote bus en daarachter een enorme aanhanger. Zo leer je het het beste. Alles ging prima! Ik heb 1 uur gereden, ik kon het wel aanvragen en dan tussentijds nog eens oefenen. Helaas heb ik door geldgebrek nog steeds niet E achter B, maar het gaat gebeuren!!!! Knipoog

Mytens_oud

Berichten: 4184
Geregistreerd: 20-03-01
Woonplaats: omgeving Utrecht

Link naar dit bericht Geplaatst: 23-04-01 13:48

Dat is een fabeltje hoor dat gedoe dat als je een paard vervoert dat je dan sneller zakt. Maar..........ik ben ook gezakt.
ik reed op de gageldijk (smalle weg waar je elkaar net kan paseren waaraan boerderijen liggen,je mag er 80 km per uur, en het is een 2 richtingsweg), er reed voor mij een personen auto, halverwege deze weg kwam ik dus achter deze auto te zitten en bleef erachter 60 km/h rijden. Deze auto voor mijn ging dus niet 80 maar 60 km/h hier op deze weg rijden (Ik zat in een hele trage Vito bus,schakel.) En toen zei de examinator:Zou je er niet eens langs gaan? ik zei dus:Nee, ik ga hier toch niet inhalen met een trailer erachter(ik had ook gezegd dat ik met paard moest rijden dus dan doe je dat helemaal niet), en toen zei hij later dat ik daarop gezakt was en ook omdat ik nog een keer vroeg van:moet / mag dat hier met aanhanger erachter? Ondertussen passeerde ons al een tegenligger (vrachtwagen dus toen ging het al niet meer, einde discussie)
Ik rijd zelf helemaal niet mutserig ofzo met mijn auto maar ik zou zelfs met mijn personenauto hier niet in gaan halen.
Maarja, ik had het beter wel kunnen doen. Ik ga nu niet nog een keer voor mijn E want ik ben bang dat ik weer zak, maarja de rest ging wel allemaal heel goed en ik weet dat ik er veilig mee kan rijden alleen als ik de volgende keer in zo'n situatie kom doe ik het weer hetzelfde of ik ga wel inhalen en dan vindt die examinator het niet goed, mijn instructeur vond het ook vreemd maar kon niks doen want hij was niet meegereden. maar al met al heb ik wel leren rijden met trailer en weet ik dat ik het kan maar nu ben ik dus wel onzeker geworden en bang dat ik weer zak op zoiets stoms , en het is allemaal duur zat...

Hoofd AMF.
ik heb er 1, een chocolad met wit katertje,
Gizmo !! Mijn icon is zijn vader.

ninaricci85
Berichten: 12266
Geregistreerd: 02-02-01

Link naar dit bericht Geplaatst: 23-04-01 17:33

ikke!! ik heb het vorige maand gehaald in 1 dag ik moest bovht achteruit en achteruit rijden.het is wel pitig maar het allllllerbelangrijkste is dat je goed je uitzwai kijkt wanner je een bocht door gaat. je aanhanger is breder dan de auto en als je een bocht door gaat zwaait de hoek van de aanhager nog een stuk uit. kijk daarom STEEDS goed in je spiegels en nast je VOOR je die bocht gaat maken. als je iemand over het hoofd ziet als je in de bocht zit ben je te laat.!!!! heel veel succes xxxx lonneke

ninaricci85
Berichten: 12266
Geregistreerd: 02-02-01

Link naar dit bericht Geplaatst: 23-04-01 17:36

ohh ja je moet inderdaad NIET vergeten om de remtest te doen. die vergat ik dus bijna wel tot de examinator zei: vergeet je niet iets?? toen deed ik gelijk IEEEEEEEE op mijn rem. pffff net op tijd!!!

Death_Squad

Berichten: 2203
Geregistreerd: 19-04-01
Woonplaats: Fysiek: 's-Hertogenbosch Hart: R'dam

Link naar dit bericht Geplaatst: 23-04-01 22:53

Tsja, je hebt een half meterje overzwaai

rij eens met een vrahtwagen en je hebt 2 a 3 meter INLOOP en 2 meter overbouw, da's andere koek

wanneer moet je examen doen??

...Nightstalker...

Onbetwist de Landenspecialist bij www.vandenbosch.com !

Jura

Berichten: 10793
Geregistreerd: 16-01-01
Woonplaats: Veluwe en 't Gooi

Link naar dit bericht Geplaatst: 23-04-01 23:04

Ik ben in 1 keer geslaagd en de examinator vroeg waar ik het voor nodig had (tijdens het examen). Ik zei dus voor de paarden. Tijdens het examen reed ik vlot, maar veilig. Na het examen zei de examinator dat ik was geslaagd en dat hij vond dat ik abslouut de vaardigheid had om met een aanhanger te rijden. Hij zei: als je met een paard rijdt neem je de bochten rustiger, maar dat weet je zelf wel. Dat was ook iets dat ik al tijdens het examen tegen hem zei; dat ik met een paard achterin toch voorzichtiger zou rijden dan nu er niets in zat.

Al toen ik mijn e rijbewijs nog niet had, viel het me op dat sommige mensen (ouderen zonder E rijbewijs meestal) toch te hard door een bocht rijden, of bijna nog erger; de auto niet trekkend houden in de bocht. Ik wist toen al dat ik dat anders zou doen. En ik moet zeggen: mijn paard heeft nog nooit zo rustig gestaan in de trailer sinds ik met haar rij. En de problemen met het laden waren ook in 1 klap over! Lachen

~*~ Pienie fan! ~*~
www.jura-artwork.nl

Death_Squad

Berichten: 2203
Geregistreerd: 19-04-01
Woonplaats: Fysiek: 's-Hertogenbosch Hart: R'dam

Link naar dit bericht Geplaatst: 24-04-01 18:14

Maar, Maart (Jura) wat ej er neit bij zegt dat je nog steeds niet een bochtje achteruit op de hand kan doen!, ik meost het laatst voor je doen Knipoog

Maar ach, veel ouderen kregen het er vroeger bij, maar ze kunnen er gewoon niet mee rijden!

Groet

...Nightstalker...

Onbetwist de Landenspecialist bij www.vandenbosch.com !

Maatje02

Berichten: 1175
Geregistreerd: 18-01-01

Link naar dit bericht Geplaatst: 24-04-01 18:18

Knipoog *LOL*

Jura

Berichten: 10793
Geregistreerd: 16-01-01
Woonplaats: Veluwe en 't Gooi

Link naar dit bericht Geplaatst: 24-04-01 21:29

Haha! (deze past er goed bij!)

Hahaha ik geef onmiddellijk toe dat ik erg slecht ben in parkeren en achteruit rijden met de trailer! *LOL*

Komt ook omdat ik het niet vaak doe, en dat komt weer omdat ik het zo vervelend vind. Maar op mijn examen ging het in 1 keer goed!! Lachen

Maar gelukkig was jij er toen ik de trailer op dat hele smalle oprijlaantje moest zetten (Joost kwam toevallig aanrijden, ja dat heb je in Breukelen he! *LOL* ). En jij hebt mij weer even goed geholpen, was je ook zeer dankbaar! Kwijl

Maar goed, ondanks dat ik achteruit rijden echt k*t vind, vind ik wel dat ik erg safe rij met mijn paardjes! Lachen

_________________
Wie het laatst lacht, denkt het traagst Lachen

<font size=-1>[ Dit Bericht is bewerkt door: Jura op 2001-04-24 22:30 ]</font>

Death_Squad

Berichten: 2203
Geregistreerd: 19-04-01
Woonplaats: Fysiek: 's-Hertogenbosch Hart: R'dam

Link naar dit bericht Geplaatst: 24-04-01 21:42

En heeeeeeeel heeeeeeeel langzaam, ik heb toen achter je aan gereden, en het leek wel of je porcelein geladen had, terwijl je trailer leeg was! Haha! dus voorzichtig, of te voorzichtig?

...Nightstalker...

Onbetwist de Landenspecialist bij www.vandenbosch.com !


Jura

Berichten: 10793
Geregistreerd: 16-01-01
Woonplaats: Veluwe en 't Gooi

Link naar dit bericht Geplaatst: 24-04-01 21:46

nee hoor, ik kan mezelf wel gaan verdedigen hierzo, maar ik rij juist helemaal niet TE voorzichtig. Maar die ene keer waar jij op doelt, reed ik door een smal straatje met aan 2 kanten geparkeerde auto's, een tegenligger en een auto die eigenlijk die trailer helemaal niet mocht trekken. Maar maakt niet uit, als ik zelf maar weet dat ik het goed doe, en bovendien heb ik er ontzettend veel plezier in om met de trailer te rijden! Lachen

~*~ Pienie fan! ~*~
www.jura-artwork.nl

Maatje02

Berichten: 1175
Geregistreerd: 18-01-01

Link naar dit bericht Geplaatst: 24-04-01 22:24

ach, nobody's perfect, ook niet bijna
( gelukkig maar). Anderen niet, maar jij en ik ook niet Lachen !

Jura

Berichten: 10793
Geregistreerd: 16-01-01
Woonplaats: Veluwe en 't Gooi

Link naar dit bericht Geplaatst: 24-04-01 22:26

Helemaal mee eens! Lachen

~*~ Pienie fan! ~*~
www.jura-artwork.nl

Death_Squad

Berichten: 2203
Geregistreerd: 19-04-01
Woonplaats: Fysiek: 's-Hertogenbosch Hart: R'dam

Link naar dit bericht Geplaatst: 24-04-01 22:28

Ik vergeef het je ook wel Cool maar ach, het blijft schattig, ik ken je nog van dat je vrij jong was, en dan blijft t schattig om je te zien rijden...... nou ja jouw rijstijl! (je hebt nog noit bij mij in de auto gezeten geloof ik).

...Nightstalker...

Onbetwist de Landenspecialist bij www.vandenbosch.com !

Jura

Berichten: 10793
Geregistreerd: 16-01-01
Woonplaats: Veluwe en 't Gooi

Link naar dit bericht Geplaatst: 24-04-01 22:32

Schattig..? Grrrr ik ben niet schattig! Extreme duivel *LOL*

Nee inderdaad, ik heb nog nooit bij jou in de auto gezeten en nu heb je je vrachtwagen rijbewijs al weer! Hoe is jouw rijstijl dan? Nog erger dan de mijne?? *LOL*

~*~ Pienie fan! ~*~
www.jura-artwork.nl