[AR] Team WK Enkelspannen Astorp (SWE) bekend

Moderators: C_arola, Coby, Nicole288, Dyonne

Toevoegen aan eigen berichten
 
 
Laantje

Berichten: 2515
Geregistreerd: 09-08-03

[AR] Team WK Enkelspannen Astorp (SWE) bekend

Link naar dit bericht Geplaatst door de TopicStarter : 29-06-04 13:09

ERMELO - Het Nederlandse team voor het WK enkelspannen paarden is bekend. Jan van den Broek (Nistelrode) met Oscar, Christiaan Provoost (Domburg) met Hombre en Yvonne de Ruyter (Rotterdam) met Dyno Stables Elliot vertegenwoordigen Nederland op het WK enkelspannen dat dit jaar plaatsvindt in het Scandinavische Åstorp in Zweden van 21 juli tot en met 25 juli.

De 64-jarige Jan van den Broek uit Nistelrode werkt al van jongs af aan met paarden. Jarenlang zat Jan in het zadel voordat die werd ingeruild voor de bok. In drie jaar tijd klom hij op van niets naar ZZ, waarin hij een keer NKB-kampioen werd. Sinds hij enkele jaren geleden stopte met zijn fokvarkensbedrijf kan van de Broek veel tijd aan de sport besteden. Met de ruin Oscar neemt hij straks deel aan het WK enkelspan. Op het NK 2002 en 2003 werd Jan derde. Internationaal succes had Van den Broek dit jaar in Conty (FRA) en in Wachtebeke (BEL) waar hij beide keren op een derde plaats eindigde.

Christiaan Provoost is 43 jaar en woont in het Zeeuwse Domburg. Christiaan is onderhoudsmonteur bij een electriciteitscentrale, zijn vrije tijd besteed hij aan het mennen. Het begon met een pony voor de kar, maar die werd al snel vervangen door een paard. Tegenwoordig heeft Provoost twee paarden; het KWPN paard Hombre en Joep. Met Hombre gaat hij dit jaar naar het WK, in 1998 was hij daar ook met Hombre en het succes bleef toen niet uit; derde met het team en vijfde individueel! Andere successen had Christiaan onder andere in Beekbergen in 1999 en op het NK in 2000, waar hij als eerste eindigde.
Yvonne de Ruyter is 36 jaar, woont in Rotterdam en werkt als instructice. Ze begon met rijden op een pony toen ze zeven jaar was en belandde met haar veelzijdige Forestpony Oelenhorst Dino naast het springen en de dressuur ook in de mensport. Yvonne deed mee aan het eerste FEI-kampioenschap in Ebbs in 1998 en won een bronzen medaille met het team (waaronder ook Christiaan Provoost). Dit jaar komt ze aan de start op het WK met de KWPN-vosruin Dyno Stable Elliot. In 2003 boekte Yvonne een schitterend succes door de hooggewaardeerde internationale enkelspanwedstrijd van Dillenburg te winnen. Daarnaast mocht ze zich 4 jaar onafgebroken Nederlands Kampioen noemen.

Sjonniej
Berichten: 17536
Geregistreerd: 21-05-03
Woonplaats: Zuid Holland

Link naar dit bericht Geplaatst: 29-06-04 13:18

En Jaqueline de Groot is reserve

liberty

Berichten: 17286
Geregistreerd: 21-09-01
Woonplaats: Breda

Link naar dit bericht Geplaatst: 29-06-04 14:46

Ah, die jaqueline ken ik wel *LOL*

Maare, 2 Forest mensen erin Haha!

heemskind
Berichten: 39
Geregistreerd: 26-04-03
Woonplaats: Heesch

Link naar dit bericht Geplaatst: 02-07-04 18:32

Ja eindelijk na 3 pogingen mag Jan v.d. Broek ook mee. En dat is toch zeker mooi. Hij is namelijk lid van onze club