Op de slof hangen, doorrijden of stoppen???

Moderators: C_arola, Coby, Nicole288, Dyonne

Antwoord op onderwerpPlaats een reactie
 
 
carlijn83

Berichten: 3514
Geregistreerd: 11-11-01

Op de slof hangen, doorrijden of stoppen???

Link naar dit bericht Geplaatst door de TopicStarter: 13-02-02 22:17

Een paard dat ik rij, rij ik ong, 1 x per week met de slof, om haar een x er lekker door te rijden, (ze is héééél onrustig in de aanleuning, hoofd en staart vandaar)

Nu merk ik dat ze dan na ong. een 20 min. gaat hangen op de slof en dus als t ware niet meer in contact staat met de teugel en dus ook makkelijker over de buitenschouder wegloopt.
Niet echt bevorderlijk dus....... Lachen
Nu zei mijn instructeur: "als ze gaat hangen, moet je de slof er af halen en zonder doorrijden"
Iemand anders zei (= ook instructeur) zei dus: " gewoon doorrijden, met je been weer naar je teugel toerijden en de slof wat meer ontspannen "

Wie heeft er nu gelijk???
Wat is jullie ervaring hier mee??


misstexas

Berichten: 282
Geregistreerd: 26-08-01
Woonplaats: Uithoorn

Link naar dit bericht Geplaatst: 13-02-02 22:37

Ik wil je wel een hint geven wat eventueel zou kunnen werken maar ik ken jou paard natuurlijk niet.
En als ik je dit vertel zal je best wel eens kunnen schrikken en zeggen dat je dat je paard niet aan wil doen.
Vertel me wat meer over je paard z'n karakter als je wil dan maak ik er wel uit op wat je eventueel kan doen, oke..?

Groetjes Miss Texas

If you are nice to your horse,he will be nice to you !!


Sando
Berichten: 4312
Geregistreerd: 13-11-01
Woonplaats: Waalre

Link naar dit bericht Geplaatst: 13-02-02 22:43

Ik zelf ben anti slof. En laatst heb ik de Bit gekocht waarin een stu stond over George en Monica Theodorescu. Zij vertelden dat ze regels hadden op stal en eetje daarvan was: Er komt hier geen slof binnen.
Ze legden uit dat een slof meer kwaad kan als goed, en dat een slof in de hand van een meester goed is, maar een meester heeft geen slof nodig om goed te rijden. Ik vond hem heel goed. Ik zou hem eraf halen. Peru is een tijd gereden met slof, en ik heb hem eraf gehaald, want hij liep enorm op de voorhand en hing in zijn slof. met als gevolg dus geen contact meer met hem. Mijn ervaring is slof eraf, en een tijdje laag en diep rijden, vraag beneden af en toe veel stelling en buiging. daarna hem oppakken en flink eronder rijden. Let erop dat jij hem niet stoort, aangezien hij dus nogal onrustig is met hoofd en staart.

Margreet

Berichten: 18322
Geregistreerd: 24-08-01

Link naar dit bericht Geplaatst: 13-02-02 22:45

Een paard dat hangt, of dat nou op een slof is, of alleen op de teugels is niet aan het been.
Hand voor en voorwaarts naar je hand toe rijden, vooral niet terug werken! En al helemaal niet die slof op spanning zetten, een slof moet echt alleen maar begrenzen, zeker niet trekken, dan kweek je hangende paarden die zo'n 5e been wel makkelijk vinden. Lijf naar het hoofd toe, niet andersom, niet het hoofd naar het lijf toetrekken met een slof, dan heb je al een groot deel van je probleem te pakken denk ik.

Trouwens, een onrustige aanleuning komt meestal voort uit een onrustige ruiterhand, dat los je naar mijn idee niet op met een slof. En er 'lekker doorrijden' doe je volgens mij ook niet met een slof, hooguit dat je ze er door kunt trekken en ze gewoon geen ruimte geeft om dat hoofd te kunnen bewegen, waardoor je (schijn!)aanleuning zogenaamd rustig wordt, maar of dat nou zo'n goed idee is.....

Slof eraf en met je benen rijden is dus absoluut de beste oplossing, combinatie van beide dus.

Nulla tenaci invia est via

Rhys
Berichten: 6351
Geregistreerd: 19-01-01
Woonplaats: Drenthe

Link naar dit bericht Geplaatst: 13-02-02 23:56

Ehm, misschien is het een domme opmerking. Maar...je kunt dan toch de slof gewoon losser hangen, hem weer aan je been rijden en verder gaan waar je gebleven was?
Het idee van een slof is dat het een flexibele hulpteugel is, je hebt zelf invloed op de lengte en dus de werking. Als je hem los(slap) laat hangen, gaat hij ook niet hangen Haha! ...lijkt mij!

Es könnte alles so einfach sein
Ist es aber nicht

~Die fantastischen Vier~

abby
Berichten: 1664
Geregistreerd: 31-01-02

Link naar dit bericht Geplaatst: 14-02-02 10:53

Helemaal met Margreet eens. Aan je been rijden en iedere keer als hij wil hangen voorwaarts drijven.
Die onrustige aanleuning kan (behalve uit een onrustige hand) ook voortkomen uit pijn. Paarden die hun staart aanknijpen of het hoofd op en neer zwaaien hebben vaak last van hun rug. Laat dat eerst uitsluiten (laat ook het gebit controleren) voordat je verder gaat rommelen met van alles en nog wat.

Ik weet niet hoe je de slof bevestigd hebt, maar ook daar kun je in variëren. Bij paarden die de rug wegdrukken en met hun hoofd in de lucht lopen is een slof een prima manier om ze te leren hun rug rond te maken en naar beneden te komen als je de slof tussen de benen door aan de singel bevestigd. Bij paarden die neiging hebben van nature te diep te lopen, kun je de slof beter aan de singelstoten bevestigen en zo meer oprichting vragen en het paard leren meer te dragen met de rug en zo ook de buikspieren te trainen. Het is een hulpteugel, dus je mag je paard op die manier best helpen, als je zelf maar weet hoe een slof te gebruiken (maar dat geldt voor alles dat je om je paard knoopt)...


Ik rijd zelf vrij veel met slof, puur om de rugspieren te trainen, en ik voel me altijd verplicht om uit te leggen waarom ik dat doe. Dat zou ik eigenlijk niet hoeven te doen als iedereen de slof zou gebruiken om de reden waarom het hulpteugel heet... Mensen die roepen anti-slof te zijn, hebben daar hun redenen voor, maar naar mijn idee zijn die redenen vaak gebaseerd op het vele verkeerde gebruik van de slofteugel dat je ziet. Jammer. Overigens is het zo dat de paardensport ook wel erg trendgevoelig is hoor. Als een aantal grote bekende ruiters iets op een bepaalde manier doen, wordt dat vaak zeer breed overgenomen, met soms grote 'klok horen luiden maar geen idee hebben waar de klepel hangt-effecten...'

Pava
Berichten: 2064
Geregistreerd: 21-11-01

Link naar dit bericht Geplaatst: 14-02-02 12:26

Ik sluit me aan bij Margreet en Abby. Ik ben ook niet tegen het gebruik van een slof, maar wel bij mensen die hem niet als "begrenzer" gebruiken. Als je paard nageeft, hoort m.i. die slof los te bengelen tussen de voorbenen. Dan krijgt het paard ook geen kans om erop te gaan te hangen.

blieb

Berichten: 89
Geregistreerd: 08-01-02
Woonplaats: alkmaar

Link naar dit bericht Geplaatst: 14-02-02 14:10

Ik ben het ook eens met Margreet en Abby, ik rij zelf ook met een slof maar hij hangt vrij los . Meestal rij ik zonder rond en diep maar als Golin weer eens een (**)bij heeft dan rij ik met slof. En de benen eraan houden.

carlijn83

Berichten: 3514
Geregistreerd: 11-11-01

Link naar dit bericht Geplaatst door de TopicStarter: 14-02-02 19:05

Okay, Ik rij haar dus zeker niet met een strakke slof.
Ik heb hem er losjes aan om te voor komen dat ze te veel gaat schudden en dus iedere x een rukje in dr mond krijgt als ze om hoog slaat.

Ik heb haar zeker wel aan mn been en ik heb geen onrustige of storende hand!
Ook al rij ik haar streng naar voren met mn been dan gaat ze als nog zakken met de slof mee zeg maar.

De eigenaren hebben haar pas nog van top tot teen na laten kijken door een DA, gespecialiseerd in paarden. (incl gebit), er was geen medische reden te vinden en ze heeft het nooit eerder gedaan.

Mn instucteur denkt dat ze protesteerd tegen het werk zeg maar. Het meisje dat er eerst mee reed reed alleen maar recreatief en vroeg nooit echt veel van haar.
Nu ik haar rij, moet ze aan t werk. vandaar.

Misstexas:
Het is een vrij gevoelig paardje, best ril af en toe. Ook heeft ze moeite met het accepteren van de hulpen, voornamelijk het been.
Als ze t op een gegeven moment door heeft, loopt ze lekker maar ze is vaak t plaatje een beetje kwijt zeg maar.

Maar goed, ik vroeg het alleen maar aan jullie, thnx voor de reacties, en ik weet nu wel wat ik er mee ga doen.

Anoniem

Link naar dit bericht Geplaatst: 14-02-02 19:36

Margreet schreef:
Een paard dat hangt, of dat nou op een slof is, of alleen op de teugels is
niet aan het been
.


Dit is gewoon absoluut waar.

Verder sluit ik me helemaal aan bij Rieja. Wanneer je met een slof kunt rijden moet je ook in staat zijn de slof en de trensteugel onafhankelijk van elkaar te bedienen, als je dat niet kunt doe je met een slof meer kwaad dan goeds. Wanneer je paard op de slof gaat hangen moet je die gewoon langer maken. Het mooie van een slof is juist dat je hem helemaal niet hoeft te gebruiken wanneer jij dat niet wilt.

Sando
Berichten: 4312
Geregistreerd: 13-11-01
Woonplaats: Waalre

Link naar dit bericht Geplaatst: 14-02-02 23:17

[quote="Margreet"]
Een paard dat hangt, of dat nou op een slof is, of alleen op de teugels is niet aan het been.


Ik neem aan dat dit slaat op mijn antwoord ?

Daar heb je wel gelijk in hoor. Hij was ook niet echt aan het been, toonde weinig respect. dit ben ik nu aan het verbeteren, maar wel zonder slof.

Waventy

Berichten: 5284
Geregistreerd: 22-04-01

Link naar dit bericht Geplaatst: 14-02-02 23:29

SLOF er af!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

dit vind ik dus ook:
{op de eerste plaats EEN slof maakt meer kapot dan je lief is,
Een paard dat op het been hangt neemt het been niet aan, of niet genoeg aan, dus daar moet je aan gaan werken.
het hoofd van een paard kan pas rustig zijn wanneer de hand rustig is, dusse..... }

heel veel ruiters die met slof rijden rijden op de slof en niet op de teugel, die gaan zelf op de slof hangen, en vinden het raar dat het paard vst zit, of zich gaat verzetten. Een tip ER AF met dat DING!!! en werk het paard eerst op een ontspannen manier aan het been. daarna je handen stil, en dan moet het hoofd vanzelf komen. EEn paard dat niet aan het been staat, kan er vanachter ook neit bij zijn, en daardoor kunnen ze van voren niet op een ontspannen manier naar benenden komen.

Alles begint en eindigt met het been.

groetjes Lara

Z1+4 !!!!
reserve kampioen M2 dressuur!!

flien

Berichten: 18
Geregistreerd: 24-01-02
Woonplaats: Den burg - Texel

Link naar dit bericht Geplaatst: 15-02-02 00:04

Ik heb mijn fjord ook een tijdje met slof gereden en alleen omdat ze steeds onder me weg liep. 'Ik ben een fjord en ik doe een bulldozer na syndroom'. Ze werd na een tijdje ook 'hangerig' ervan maar dat komt puur omdat ik dat stukje gevoel/reactie vermogen mis.
Zo gauw het paard nageeft moet de slof ontspannen zijn. Als het paard die constante druk ervaart gaat ie er lekker op hangen als die druk weg valt (als ie nageeft) moet de de druk meteen lichter worden als beloning.
Ik vind het trouwens een onding je zit steeds in de knoop ermee, handen vol en blaren op m,n pink.
Mijn instructeur is er goed handig mee, en rijd mijn pony ook met slof en ze hangt absoluut niet bij hem.

Margreet

Berichten: 18322
Geregistreerd: 24-08-01

Link naar dit bericht Geplaatst: 15-02-02 17:37

Sando"]
[quote="Margreet schreef:
Een paard dat hangt, of dat nou op een slof is, of alleen op de teugels is
niet aan het been
.


Ik neem aan dat dit slaat op mijn antwoord ?
[/quote]

Meer op hangen op de hand in het algemeen, in dit geval dus ook op jou Knipoog

Nulla tenaci invia est via

Anoniem

Link naar dit bericht Geplaatst: 16-02-02 09:38

carlijn83 schreef:
Okay, Ik rij haar dus zeker niet met een strakke slof.
Ik heb hem er losjes aan om te voor komen dat ze te veel gaat schudden en dus iedere x een rukje in dr mond krijgt als ze om hoog slaat.

Ik heb haar zeker wel aan mn been en ik heb geen onrustige of storende hand!
Ook al rij ik haar streng naar voren met mn been dan gaat ze als nog zakken met de slof mee zeg maar.

Mn instucteur denkt dat ze protesteerd tegen het werk zeg maar. Het meisje dat er eerst mee reed reed alleen maar recreatief en vroeg nooit echt veel van haar.
Nu ik haar rij, moet ze aan t werk. vandaar.



Altijd weer die vorige berijders he, wat maken die er toch een puinhoop van... Gaaaap Maar goed dat er zoveel Bokkers zijn, dan komt het allemaal toch nog goed Lips are sealed

Als jij je slof zo los hebt hangen, hoe gaat dat paard er dan in vredesnaam op hangen? Met z'n neus op de grond ofzo?
Afijn, je eigen bericht zegt al dat je heel goed rijd en het helemaal doorhebt, dus waarom hier raad vragen.... wat er gezegd wordt is toch niet waar Verward

Liesje4ever

Berichten: 1423
Geregistreerd: 23-01-02
Woonplaats: Stompetoren

Link naar dit bericht Geplaatst: 16-02-02 16:46

carlijn83 schreef:

Ik heb haar zeker wel aan mn been en ik heb geen onrustige of storende hand!
Ook al rij ik haar streng naar voren met mn been dan gaat ze als nog zakken met de slof mee zeg maar.


Misstexas:
Ook heeft ze moeite met het accepteren van de hulpen, voornamelijk het been.


Sorry, maar volgens mij spreek je hier jezelf een beetje tegen...
Eerst heb je haar wel aan je been, vervolgens accepteert ze je been niet...
Nou, mijn tip: haal die slof er lekker af, een paard moet je naar beneden RIJDEN, niet TREKKEN als je paardje lekker ontspannen loopt, gaat hij vanzelf naar beneden hoor, duurt wat langer voordat je hem lekker naar beneden hebt misschien, maar ook het langdurigst...
Maar, jij zegt dus dat je de slof alleen gebruikt omdat je paardje met z'n hoofd gaat schudden, en dat jij hem dan dus weer naar beneden kan rukken? Je paard gaat nooit zomaar met z'n hoofd schudden hoor, dan doe JIJ waarschijnlijk iets niet helemaal goed.
Groetjes

Groetjes

Please don't upset me. I'm running out of places to hide the bodies
Fjordenwereld

Sando
Berichten: 4312
Geregistreerd: 13-11-01
Woonplaats: Waalre

Link naar dit bericht Geplaatst: 16-02-02 20:00

Ja, Wjerdo zoals ik al zei :

En laatst heb ik de Bit gekocht waarin een stu stond over George en Monica Theodorescu. Zij vertelden dat ze regels hadden op stal en eentje daarvan was: Er komt hier geen slof binnen.
Ze legden uit dat een slof meer kwaad kan als goed, en dat een slof in de hand van een meester goed is, maar een meester heeft geen slof nodig om goed te rijden. Ik vond hem heel goed.

Ik vond dat een goed stukje en ik denk precies zo over een slof.
Al heb ik wel eens de neiging hoor.. Dan is ie tegen de hand en niet voor het been, Ik heb best veel geduld, maar dan denk ik wel eens, " Nog 1 x en ik hang er een slof aan" Maar ik vertik het hoor.

Waventy

Berichten: 5284
Geregistreerd: 22-04-01

Link naar dit bericht Geplaatst: 17-02-02 14:09

idd *LOL* ik had vandaag echt zo iets, van ik knal er een slof aan Frusty
Maar ik heb z;n hekel aan dat ding, en ik vind het z'n onding dat ik het niet eens heb en ook niet wil hebben, omdat het dus zoal gezegt, vaak verkeerd gebruikt wordt.

Z1+4 !!!!
reserve kampioen M2 dressuur!!

carlijn83

Berichten: 3514
Geregistreerd: 11-11-01

Link naar dit bericht Geplaatst door de TopicStarter: 18-02-02 11:03

Sonja schreef:

Afijn, je eigen bericht zegt al dat je heel goed rijd en het helemaal doorhebt, dus waarom hier raad vragen.... wat er gezegd wordt is toch niet waar Verward


Doe es ff normaal zeg!!!
Waar slaat dat nou op? Hoezo zeg ik dat ik heel goed rij?
Dat heb ik helemaal niet gezegd! En tuurlijk zitten hier goede antwoorden en adviezen bij op bokt!
Keep it nice!

Anoniem

Link naar dit bericht Geplaatst: 18-02-02 15:20

Je hebt zeker geen onrustige hand, je paard is prima aan het been, je gebruikt de slof prima.... dan rijd je toch heel goed?
De goedbedoelde tips (zoals "als 'ie op de hand gaat hangen, is 'ie niet genoeg aan het been en moet je voorwaarts rijden") sla je meteen in de wind, want dat heb je allemaal al goed onder controle.
Nou, dan heb je de tips hier blijkbaar niet nodig. Verward Als je geen commentaar (ALS je het zo al moet noemen) kunt verdragen, dan moet je hier niks plaatsen. Als je het allemaal al beter weet, geniet er dan lekker van en pas het toe.

Wat ik bijzonder flauw vind (niet alleen bij jou) is steeds weer de verwijten naar vorige berijders. Die verpesten het allemaal en gelukkig staat er dan wel een Bokker klaar om het weer goed te maken... Gaaaaaaaaaaap........

Maar afijn, genoeg gekat, ik zal nog even serieus op je probleem in proberen te gaan.
Als je paard op de slof gaat hangen, is 'ie niet genoeg aan het been en/of (!) de slof hangt te strak. Ik betwijfel trouwens of een slofteugel de juiste manier is om de rust in het hoofd terug te krijgen.
Hoe gaat het met longeren, als je 'm bijgezet laat werken? Is 'ie dan ook zo onrustig met z'n hoofd, ondanks dat 'ie 'tegen zichzelf vecht'? Zo niet, dan ligt het dus toch aan de ruiter(hand).
Je schreef al dat het dier veterinair binnenstebuiten gekeerd is, dus ik ga ik er van uit dat het niet voortkomt uit een rug- of wervelprobleem.
Als het paard tijdens het longeren ook zo onrustig is, dan zou ik eens met een stootteugel werken, zodat 'ie zichzelf gaat corrigeren. Dit geldt alleen als de hoofdbeweging van boven naar beneden is, niet van links naar rechts. Dat probleem is helaas nog veel moeilijker aan te pakken....

Succes.

carlijn83

Berichten: 3514
Geregistreerd: 11-11-01

Link naar dit bericht Geplaatst door de TopicStarter: 18-02-02 20:48

okay, vergeten we dat stukje maar ff okay?
Met longeren heb ik dr idd bijgezet en is ze wel wat rustiger in het hoofd maar nog niet helemaal ontspannen. (dan drukt ze soms dr rug er uit)
Ik probeer haar van achteren naar voren te laten lopen,
(en dit volgende bedoel ik niet zo....) maar ik heb geen onrustige hand.
en ze is nagekeken door de DA dus waar t dan precies aan ligt weet ik dus niet. Verward
Als ze schud (is dus niet aan de lopende band door) is het van boven naar beneden (of andersom). Mijn instucteur zei dus dat van de slof, dat ze dan niet elke keer als ze omhoog slaat een rukje in dr mond krijgt. zo kom ik er dus bij om een paar x de slof er aan te doen. En je mag komen kijken maar hij hangt echt niet strak.
Dat van dat been accepteren, dat zijn zeg maar stukjes. Het ene moment neemt ze het wel gewoon aan, het andere moment gaat ze er tegen in, door te gaan dribbelen oid.

Maar goed, ik hang hem er dus voorlopig niet meer aan. eens kijken of het 'gewoon' op te lossen is.

Dat over vorige berijders: Kijk, ik heb niet zelf aan geboden om dat paard te gaan rijden hoor, ik ben er voor gevraagd. Ik heb helemaal niet gezegd dat de vorige berijdster haar verkeerd reed maar bij haar hoefde het paard nooit echt wat te doen, en nu bij mij dus wel, kan toch zijn dat ze daar dan tegenin gaat??

Wat is een stootteugel precies? Ik weet niet wat ik mee daar bij moet indenken.

Anoniem

Link naar dit bericht Geplaatst: 19-02-02 08:24

Een stootteugel is een bijzetteugel, die je van de singel tussen de voorbenen door naar het bit laat lopen.

Ik zou persoonlijk (moeilijk te zeggen als je 't niet ziet, maar ik denk dat ik voor me zie wat het probleem is) een flinke stap terug doen met dit paard. Stoppen met rijden dus, en een minicursus opnieuw inrijden doen. Dus weer beginnen aan de longe, maar dan niet met bijzetteugels (ik hoor je niet over stijfheid of niet willen buigen, dus dat sla ik nu over in de "minicursus" maar met een stootteugel (of evt. chambon als je daar beter in thuis bent). Als westernruiter zou ik zelfs geen hulpteugel gebruiken, maar m'n teugels zelf, door ze tussen de voorbenen door te doen, en dan op de rug in de knoop te leggen.
Klinkt misschien vreemd, maar het paard gaat zichzelf corrigeren op die manier.
Want als 'ie nu met z'n hoofd gaat lopen klapperen, stoot 'ie z'n eigen mond. Terwijl dat akelige stoten overgaat als 'ie ontspant en z'n hoofd stil houdt. Geloof me, dat paard is niet gek en heeft het zo door....

De volgende stap is om het paard weer compacter te krijgen, oftewel de achterhand eronder. Dit zou ik stimuleren dmv een rekkende bandage om de achterhand; doe het paard een longeersingel om, en knoop aan je onderste ringen de bandage vast, zodat 'ie om z'n billen zit.
Dit is een T-Touch principe, dat er vanuit gaat dat het paard zich bewuster wordt van z'n lichaamsdelen die gestimuleerd worden. In dit geval dus de achterhand.
Je gaat 'm nu actiever opdrijven, en aan de voorkant zit nog steeds die rottige stootteugel. "Verrek, ik moet nu echt werken, en als ik m'n hoofd stil houdt, wordt m'n mond met rust gelaten"......

Daarna pas ga je hetzelfde herhalen met het zadel op ipv de longeersingel.

De stap daarna longeert iemand anders en zit jij op het paard, maar je blijft nog steeds van de teugels af, en de stootteugel blijft er om. Je gaat het paard actief op zit en been rijden, en degene in het midden is de remmende factor aan de voorkant, dmv de longeerlijn.

De stap daarna is dat je de teugel erbij gaat pakken, in een heel licht contact, en die stootteugel zit er nog steeds aan.

Daarna gaat de stootteugel bij de mond los, maar laat 'm aan de lus van het chabrak hangen, voor het geval het paard een terugvalletje krijgt. Bij de eerste keer koppieschudden gaat 'ie meteen weer voor drie dagen vast. Zo ga je dat rustig uitbouwen naar het rijden dat je nu doet, maar dan zonder stootteugel.


Verwacht geen wonderen binnen een week; voor dit proces heb je toch wel een maand nodig.
Je paard heeft zichzelf nu geprogrammeerd op hoofdschudden, en nu is het aan jou om dit de deprogrammeren.
Je kunt dat niet doen dmv symptoombestrijding (slofteugel om met rijden), nee, je zult dat paard z'n denkpatroon moeten veranderen. En een paard is een dom dier, een gewoontedier, dus daar moet je tijd voor uittrekken.

Ik hoop dat je de tijd en het geduld hebt om dit te proberen (anders heb ik nu voor niks m'n vingers blauw getypt *LOL* ) en dat je die tijd ook krijgt van de eigenaar van het dier. Want het is het waard; op de manier waarop jullie het dier nu rijden is de slagingskans erg klein, omdat je het dier z'n gewoontepatroon niet doorbreekt.

Succes!

carlijn83

Berichten: 3514
Geregistreerd: 11-11-01

Link naar dit bericht Geplaatst door de TopicStarter: 19-02-02 11:46

Thnx, ik wil wel geloven dat je blauwe typvingers hebt ja! Lachen
Ik zal het eens meenemen naar de eigenaren, es kijken wat die er van vinden, maar daar hoef ik eigenlijk niet bang voor te wezen want mijn mening is bijna heilig voor hun Schijnheilig
Dat met die bandage achter dr billen langs heeft dat ongeveer net zo'n effect als de pessoateugel?
Want die heb ik wel, misschien dat ik haar daar eens mee kan longeren.
We gaan er mee aan t werk. Thanx voor de adviezen.

Anoniem

Link naar dit bericht Geplaatst: 19-02-02 12:02

Die bandage heeft wel dezelfde stimulerende werking, maar in jouw geval is een pessoateugel minder geschikt omdat het paard dan toch nog de vrijheid heeft om het hoofd met rukken omhoog te brengen, terwijl een stootteugel consequent op hetzelfde punt strak komt te staan.

Piaffe
Berichten: 4442
Geregistreerd: 06-12-01
Woonplaats: fryslân

Link naar dit bericht Geplaatst: 19-02-02 12:06

Ik zou helemaal niet gaan prutsen met hulpteugels. Een losvaste aanleuning komt van eenlosvaste teugelconact, of te weinig been. En als je een slof op de goede manier gebruikt, kan hij er nooit op gaan hangen.


Antwoord op onderwerpPlaats een reactie

Wie is er online

Gebruikers op dit forum: Geen geregistreerde gebruikers en 10 bezoekers