'k heb springangst gekregen

Moderators: balance, C_arola, Sica, Neonlight

Toevoegen aan eigen berichten
 
 
radijs

Berichten: 2004
Geregistreerd: 04-06-03
Woonplaats: Paterswolde

'k heb springangst gekregen

Link naar dit bericht Geplaatst door de TopicStarter : 23-06-04 20:12

hey,
ik ben in januari met springen van een paard gevallen waarbij ik mijn sleutelveen brak.
Najah daarna weer gewoon gereden maar nou ben ik er vorige maand weer afgevallen met springen en heb ik mn pols gebroken.
ik mag nu bijna weer op het paard maar ben doodsbang dat ik er weer afval.
Nou ga ik morgen weer naar mn IJslandertje om een buitenritje te maken maar als ik over een tijdje weer moet springen... ik heb er nu al nachtmerries bij.
En telkens als ik die fotoos zie van daarvoor denk ik dat ik het nooit meer durf.
En nu weet ik niet wat ik moet Verward Verward

Rinske

Berichten: 25110
Geregistreerd: 16-04-02
Woonplaats: Loon op Zand

Link naar dit bericht Geplaatst: 23-06-04 20:15

Ik heb ook springangst nadat ik van een paard ben gevallen met springen. Ik spring dan ook gewoonweg niet meer. Veiligheid gaat voor hoor Lachen

noekie_smile
Berichten: 524
Geregistreerd: 08-04-04

Link naar dit bericht Geplaatst: 23-06-04 20:17

Weer langzaam proberen op te bouwen op een braaf springend paardje eerst balkjes draven. en langzaam hoger enz enz. Als je het eng vindt even pauze nemen (op adem komen) en dan weer verder te gaan probeer niet te stoppen dat werkt vaak averechts. Veel succes Je kunt het! Knipoog

Nano05

Berichten: 2195
Geregistreerd: 12-02-04
Woonplaats: hier en niet daar

Link naar dit bericht Geplaatst: 23-06-04 20:22

Zeker niet forceren. Als je wel nog steeds graag wil springen, zeker niet te veel van jezelf vragen. Geef het de tijd. Gaat het iets te snel allemaal, neem je weer een stapje terug. Als jij onzeker bent, maakt dat ook weer je paard onzeker, zo blijf je in een cirkel hangen. Succes!!!

siccootje
Berichten: 1205
Geregistreerd: 16-01-04
Woonplaats: noord-holland

Link naar dit bericht Geplaatst: 23-06-04 20:23

Ah, wat erg voor je. Want springen vind ik echt helemaal geweldig! Ik zou het rustig aan doen eerst even rustig aan en niet springen en dan een balkje en dan rustig wat hoger. Wat l*llig dat je al 2 keeer wat gebroken hebt. Ik kan me voorstellen dat je het eng vind zo. Mijn pony doed helemaal niets bij een sprong maar die is gek die is nog jong en die bedenkt helemaal niet dat hij raar moet doen offzo nou heb ik lekker profijt van (hoe schrijf je dat ook alweer?) maja Heel veel succes!!!!!!!!!!! Je kunt het haha

Arabesk

Berichten: 28675
Geregistreerd: 19-03-04
Woonplaats: Aan de dijk tussen Hoorn en Enkhuizen

Link naar dit bericht Geplaatst: 23-06-04 20:32

Ja ellendig, ken het probleem. een keer ene goeie smak gemaakt. Voorzichting opbouwen, desnoods heeeeel lang balkjes lopen en cavaletti. Ik vind springen nog steeds niet echt leuk meer, dat vind ik wel jammer..... Vroeger kon het me niet hoog genoeg en nu krijg ik al de bibbers bij 60 cm.

radijs

Berichten: 2004
Geregistreerd: 04-06-03
Woonplaats: Paterswolde

Link naar dit bericht Geplaatst door de TopicStarter : 24-06-04 10:09

Jantine2 schreef:
Ja ellendig, ken het probleem. een keer ene goeie smak gemaakt. Voorzichting opbouwen, desnoods heeeeel lang balkjes lopen en cavaletti. Ik vind springen nog steeds niet echt leuk meer, dat vind ik wel jammer..... Vroeger kon het me niet hoog genoeg en nu krijg ik al de bibbers bij 60 cm.

nou dat heb ik dus waarschijnlijk dadelijk precies hetzelfde.
De 1e keer dat ik eraf viel heb ik mn sleutelbeen gebroken doordat dat paard boven de hindernis een bok gaf.
Deze keer sprong ze erover heen alsof hij 2 meter was en najah toen was ik uit evenwicht
Vanacht gedroomd dat ik er weer afviel Huilen

Preddy

Berichten: 2627
Geregistreerd: 23-05-04
Woonplaats: Alkmaar

Link naar dit bericht Geplaatst: 24-06-04 10:13

Ik heb dus ook spring angst terwijl ik vroeger over de hindernissen vloog! Ik reed namelijk op een manege/handelsstal en er moest een pony worden voorgesprongen voor de verkoop (beest was 1.30) Ik moest erop, nou goed gaan met die banaan dacht ik! Op een gegeven moment zet die handelaar de sprong (steilsprong) op 1.25 , kan ie makkelijk zei die vent!! Dus die joeg me eroverheen met een longeerzweep, terwijl ik al 7 kleuren scheet... Die pony kon het ja, maar ik dus niet! Ik benniet gevallen, maar ik heb daarna nooit meer gesprongen..
Sorry dat ik mn verhaal er zo even tussen kwak, ik zou je er dus niet mee kunnen helpen!

Bella

Berichten: 4051
Geregistreerd: 18-01-02
Woonplaats: Wanneperveen

Link naar dit bericht Geplaatst: 24-06-04 11:07

Ook een optie om iemand te zoeken die af en toe voor je wil springen?? Zodat je paard meer ervaring opdoet en toch niet onzeker wordt!?
En als je echt niet meer durft....mag je best keer hier komen springen op Orthos....als je daar eenmaal op springt wil je niet meer stoppen. Die gaat echt super! Was vroeger altijd anti-spring. Ben ook de eerste keren dat ik ging springen er elke keer af gegaan (stuk of 5), maar nu...vind het echt leuk worden!