Peesscan zinvol?+kosten (Gld+Ov.) (lang)

Moderators: C_arola, Coby, Nicole288, Dyonne

Antwoord op onderwerpPlaats een reactie
 
 
samirah

Berichten: 1144
Geregistreerd: 13-03-03
Woonplaats: tegenwoordig meer in het Zuiden maar nog regelmatig in het mooiste stukje van de achterhoek

Peesscan zinvol?+kosten (Gld+Ov.) (lang)

Link naar dit bericht Geplaatst door de TopicStarter: 12-06-04 02:39

Vorige week schreef ik dit op RT, het is nu 2 weken geleden dat het gebeurd is.

samirah schreef:
Mira is afgelopen donderdagavond in de wei uitgegleden en heeft in de omheinig vastgezeten met haar been. Gevolg dik linkervoorbeen, flinke zwelling op de zijkant en een kleine zwelling achter op het been (net onder waar normaal het bovenste stukje van de peesbeschermer zit) en een paar schaafplekjes. Ook kreupelde ze behoorlijk met dit been, als ze er op leunde zakte ze erdoor leek het. We hebben 2x per dag flink gekoeld met water en arniflor gelei op de zwellingen gedaan. De zwellngen zijn nu weg, en ze kreupelt amper. Inmiddels kan ze er weer op leunen maar ze ontlast het nog heel iets. We hebben ook 2x per dag stukjes op het harde gestapt aan de hand en dat gaat goed.


Ik heb een week nadat het gebeurd is een Da erbij gehad omdat ik wilde weten wat het precies is en hoe ik verder moest met Mira . Volgens deze Da heeft ze een flinke klap gehad waar de diepe en de oppervlakkige buiger samenkomen. Zijn advies was stappen mocht ook onder de man, dit moest 6 weken want dat staat voor een peesblessure. Deze DA kon me verder niks vertellen. Ik ben braaf aan de hand blijven stappen maar merkte een paar dagen geleden dat ze ineens stijf liep vanuit de schouder leek het wel. Ook lijkt het alsof ze nu weer wat door het been heenzakt als ze erop leunt. Ze ontlast het niet duidelijk meer, maar houd het hele been gewoon stijver als normaal. Ik heb zelf het idee dat die stijfheidvanuit de schouder komt. Het geblesseerde been is Linksvoor btw.
Ik heb nu 2 dagen niet met Mira gestapt en merk geen zichtbare verbetering. Ze heeft sinds half april 24/7 weidegang en houdt zich rustig op de weide.
Ik wil eigenlijk weten wat er nu precies met die pezen aan de hand is en hoe ze het beste kan revalideren, daarom lijkt een peesscan van het betreffende been mij op zich wel wat. Weet iemand wat ongeveer de kosten daar van zijn in Gelderland en Overijssel? Ik heb inmiddels begrijpen dat mijn dierenarts niet een van de beste is volgens sommige mensen in mijn omgeving en heb het nr. van een andere beter bekendstaande Da gekregen. Deze is soms wat hard maar wel heel eerlijk. Ik sta nu in dubio welke ik het beste kan bellen, uiteindelijk wil ik wat het beste is voor Mira. Ik wil ook graag weten wat ik in de toekomst nog van Mira kan vragen qua arbeid en heb t vermoeden dat ik daarvoor bij die laatste Da meer kans heb om te horen wat ik weten wil.

Is het in dit geval zinvol om voor te stellen een peesscan te maken?

[edit]Quote aangepast, Jantien[/edit]

springen is passie, dressuur is een kunst


Ellebel
Berichten: 4202
Geregistreerd: 15-11-03

Link naar dit bericht Geplaatst: 12-06-04 08:45

he, das balen! Ik weet niet waar je naartoe gestuurd bent maar ik heb goeie dingen gehoord over de paardenkliniek in Borculo (Beekvliet). Daar hoef je waarschijnlijk ook niet zelf om een peesscan te vragen, je vertelt gewoon wat er gebeurd is en dat je zekerheid wilt, en eventueel dat je van een peesscan gehoord hebt. Zij kunnen je dan wel vertellen of een scan in dit geval zinvol is (daarvoor moet je het been wel zelf zien, ik kan het je iig niet vertelen zo vanachter de computer).
Als je geluk hebt krijg je daar een vrouwelijke DA (weet niet hoe ze heet), die is internationaal specialiste en die kan dus wel het een en ander en zal je ook eerlijk vertellen wat de vooruitzichten zijn. Aan de andere kant denk ik dat ze niet de goedkoopste zijn. We zijn met Vos ook wel eens in Ruurlo geweest, dat beviel ook wel goed maar ik weet niet of die DA daar nog steeds zit. Hetzelfde geldt voor Lichtenvoorde. Er zit er ook nog eentje in Haaksbergen (een hele bekende Lips are sealed ) maar daar heb ik minder goeie verhalen over gehoord
Nou veel succes ermee, over kosten kan ik je helaas niets vertellen maar ik zou gewoon opbellen en het probleem voorleggen, vragen om een eventuele peesscan (ze moeten zo'n ding natuurlijk wel hebben) en een kostenindicatie vragen, dat is helemaal niet raar ofzo. Succes!
Laatst bijgewerkt door Ellebel op 12-06-04 08:46, in het totaal 2 keer bewerkt

Only two things are infinite: the universe and human stupidity, and I'm not sure about the former - Albert Einstein

paars

Berichten: 5545
Geregistreerd: 16-04-04
Woonplaats: Noord-Holland

Link naar dit bericht Geplaatst: 12-06-04 08:45

Ik heb zelf uitstekende ervaringen met van Unen in Wolvega. Dat is geen overijssel of gelderland, maar je wil een goeie en dit is daar wel in de buurt Ga op je gevoel af, als jij denkt dat er meer aan de hand is, laat het goed nakijken!! Je kent haar tenslotte het best. Heel veel succes!

Kitten
Berichten: 1717
Geregistreerd: 12-05-04

Link naar dit bericht Geplaatst: 12-06-04 09:05

Ik heb op dit gebied zeer goede ervaringen met Dr. Muiswinkel in Emmeloord. Over de prijs kan ik je niets zeggen, want dit was al weer even terug. Voordeel is wel, dat ze van 8.00 tot 9.00 telefonisch spreekuur hebben, dat kost niets. Dus je kunt wel overleggen of een scan een goede optie is en wat de kosten zijn. En zowel vanuit Gelderland als vanuit Overijsel zit je zo in de polder en in Emmeloord.

rockey

Berichten: 7487
Geregistreerd: 16-12-03
Woonplaats: tilburg

Link naar dit bericht Geplaatst: 12-06-04 09:12

Hoi!

ik heb ook zeer goede ervaringen met peesscannen, in Moergestel komt elke dinsdag (dacht ik) een belgisch vrouwtje die erg gespecialiseerd is in peesscannen maken, Zij doet er meestal wel 3 kwartier over ofzo, misschien wel langer, en geeft dan tijdens dat kijken ook heel veel informatie, en je krijgt ook een klein fotootje mee van waar het probleem in de pees ligt. ik weet niet precies wat de kosten waren, maar ik had het er toch echt wel voor over, en aan de hand van die scan geeft zij je een schema voorwat je met je paard moet doen..

esther82

Berichten: 2160
Geregistreerd: 02-06-03
Woonplaats: Bennebroek

Link naar dit bericht Geplaatst: 12-06-04 11:28

Ik zou zeker een scan laten maken. Het kan een hoop twijfels bevestigen of wegnemen. Bovendien kun je dan een gerichter revalidatieprogramma opstellen. Er zijn ook dierenartsen die een mobiel scanapparaat hebben, dan komen ze dus bij je thuis, dat scheelt weer een ritje. Mijn paard heeft laatst ook een scan gehad ik was daar rond de 100 euro voor kwijt. Maar het is zeker de moeite waard.

...

samirah

Berichten: 1144
Geregistreerd: 13-03-03
Woonplaats: tegenwoordig meer in het Zuiden maar nog regelmatig in het mooiste stukje van de achterhoek

Link naar dit bericht Geplaatst door de TopicStarter: 12-06-04 12:16

Jantien: bedankt voor het aanpassen van de quote ik ben niet zo handig.

Nu ik jullie reacties lees wil ik zeker een peesscan voor Mira dan weet ik waar ik aan toe ben. Het telnr wat ik gekregen heb is van Hoogendoorn uit Haaksbergen. Heeft iemand ervaringen met hem in combi met peesproblemen?
Ik zie het eigenlijk niet zo zitten om een stuk met Mira in trailer af te leggen. ik ben bang dat dit meer kwaad als goed doet, of verbeeld ik me dit nu? Op zich staat ze rustig op de trailer maar toch. Zijn de kosten alsze met een mobiel scanapparaat langskomen veel hoger dan dat je op de kliniek komt? En welke DA zijn eventueel bereid om met dat ding in Winterswijk aan huis te komen?

springen is passie, dressuur is een kunst

Ellebel
Berichten: 4202
Geregistreerd: 15-11-03

Link naar dit bericht Geplaatst: 12-06-04 13:08

Hoogendoorn bedoelde ik iig niet toen ik zei dat er eentje in Haaksbergen zat waar ik slechte verhalen over gehoord had.... Haha! Maar ik weet niet of ie zo'n mobiele scanner heeft. Zou er gewoon een paar in de buurt bellen (ik blijf erbij dat Beekvliet ook erg goed is Knipoog ) en het vragen. Je krijgt er waarschijnlijk voorrijkosten bij, maar die zijn niet eens zo heel duur denk ik.

Only two things are infinite: the universe and human stupidity, and I'm not sure about the former - Albert Einstein

samirah

Berichten: 1144
Geregistreerd: 13-03-03
Woonplaats: tegenwoordig meer in het Zuiden maar nog regelmatig in het mooiste stukje van de achterhoek

Link naar dit bericht Geplaatst door de TopicStarter: 12-06-04 13:15

Ik dacht al dat je die niet bedoelde, ik heb een vermoeden wie je wel bedoelde maar laten we het maar netjes houden.
Ik zal maandag eens wat rondbellen en zeker ook beekvliet bellen.
*even denken* borculo, ruurlo, lichtenvoorde, haaksbergen, evt. groenlo, winterswijk, aalten. Weet iemand er nog meer?
Als de voorrijkosten niet extreem hoog zijn heb ik het liefste dat ze aan huis komen.
Maar verbeeldt ik het me nou dat ik denk dat het op de trailer zetten nu meer kwaad dan goed doet?

springen is passie, dressuur is een kunst

Ellebel
Berichten: 4202
Geregistreerd: 15-11-03

Link naar dit bericht Geplaatst: 12-06-04 13:30

het ligt dr een beetje aan hoe je rijdt en hoe zij op de trailer is, maar als ze zich gaat schrapzetten in de bochten lijkt het mij niet erg goed voor dr beentjes

Only two things are infinite: the universe and human stupidity, and I'm not sure about the former - Albert Einstein

samirah

Berichten: 1144
Geregistreerd: 13-03-03
Woonplaats: tegenwoordig meer in het Zuiden maar nog regelmatig in het mooiste stukje van de achterhoek

Link naar dit bericht Geplaatst door de TopicStarter: 12-06-04 15:44

Als ze op de trailer staat wordt er rustig gereden. Ze staat er rustig op maar ik ben een beetje bang dat ze door bijv. hobbels in de weg haar been te gespannen neerzet of zich gaat schrapzetten. Ik ben bang dat dit meer kwaad dan goed doet.

springen is passie, dressuur is een kunst

boemel

Berichten: 8329
Geregistreerd: 13-12-01
Woonplaats: Azewijn

Link naar dit bericht Geplaatst: 12-06-04 17:13

Ik heb mijn paard op de paardenkliniek (is een vrij kleine kliniek) in Zeddam laten scannen. Ik was achteraf heel erg blij dat ik het gedaan had. Volgens een andere paardenarts mocht ik namelijk al weer beginnen met rijden, maar op de scan was duidelijk te zien dat de pees daar absoluut nog niet aan toe was.

Dus heb ik nog een paar maandjes extra gestapt Haha! Haha!

Volgens mij was ik € 140,00 kwijt. Dit was voor buigproef, verdoving en echo samen. (Maar dat weet ik echt niet zeker).

M1+10


Mendi

Berichten: 2287
Geregistreerd: 09-06-03
Woonplaats: Amsterdam

Link naar dit bericht Geplaatst: 12-06-04 17:14

Mijn dierenarts heeft een mobiel scanapparaat en hij rekent 75 euro per scan. Maar dat is wel in NH. Denk dat je ook rond die prijs moet denken bij jou in de buurt.
Heel veel succes en sterkte, ik weet helaas uit eigen ervaring hoe vervelend een peesblessure kan zijn.

Bessy, Neala, Hazel

luxje

Berichten: 4807
Geregistreerd: 23-06-03
Woonplaats: thuis

Link naar dit bericht Geplaatst: 13-06-04 04:43

in Zelhem hebben ze volgens mij ook een mobiel apparaat (DA Oranje van praktijk de Tol)en er zit in W'wijk toch ook wel een goede DA praktijk (dacht ik), met 1 gespecialiseerde op paardengebied, weet ff zijn naam niet meer.

De meeste vrouwen prefereren schoonheid boven intelligentie,
omdat ze weten dat de meeste mannen beter kunnen zien dan denken..:+

samirah

Berichten: 1144
Geregistreerd: 13-03-03
Woonplaats: tegenwoordig meer in het Zuiden maar nog regelmatig in het mooiste stukje van de achterhoek

Link naar dit bericht Geplaatst door de TopicStarter: 13-06-04 14:55

Allemaal bedankt voor jullie reacties, het gaat langzaam beter met Mira maar ik wil gewoon het zekere voor het onzekere nemen. En misschien een andere Da laten kijken en scannen. Ik wil gewoon het beste voor Mira.

Luxje: bedoel je soms Willink? Ik heb over hem zowel goede als slechte dingen gehoord. Hij is in principe mijn vaste DA maar voor meer dan het enten heb ik nog nooit een Da nodig gehad tot 2 weken terug.Ik heb hem erbij gehad maar over een peesscan is niet gesproken, Kan ook aan mij gelegen hebben. Dit is de eerste keer dat ik met peesblessures te maken krijg.

springen is passie, dressuur is een kunst

Pascha

Berichten: 4289
Geregistreerd: 20-06-01

Link naar dit bericht Geplaatst: 13-06-04 15:03

Die in winterswijk, dat is ook Arie Hoogendoorn hoor, van de Watermolen uit haaksbergen!! Hij zit 1x per week op woensdag in Winterswijk. Ik heb overigens erg goede ervaring met Arie Hoogendoorn en peesproblemen. Mijn paard had een gat in zijn pees en is bij de Watermolen behandeld door Arie. Zeddam vind ik minder. Ze laten je daar veel te lang doormodderen met paarden, zonder enig resultaat. Maar dat is mijn mening.

Silvia

Berichten: 3271
Geregistreerd: 23-02-01
Woonplaats: Gelderland

Link naar dit bericht Geplaatst: 13-06-04 15:21

Dit voorjaar kreeg mijn paard een peesblessure en is behandeld in Zeddam.
De rekeningen liggen binnen handbereik.
De 1e:
Kreupelheidsonderzoek, verdoven, foto's, medicijnen en peesscan:
Euro 365.33
De 2e:
Aleen peesscan: Euro 141.98

Dus ik was na 2 bezoeken ruim 500 euro kwijt. En het was nog maar een "lichte" peesblessure......
Succes en beterschap!

Mahatma Gandhi: "De wereld biedt genoeg voor ieders behoefte, maar niet voor ieders hebzucht."

samirah

Berichten: 1144
Geregistreerd: 13-03-03
Woonplaats: tegenwoordig meer in het Zuiden maar nog regelmatig in het mooiste stukje van de achterhoek

Link naar dit bericht Geplaatst door de TopicStarter: 13-06-04 19:35

bedankt allemaal voor jullie reacties.

Hoogendoorn is dus "goed"met peesblessures als ik het begrijp. Ik wil puur een peesscan en geen kreupelheids onderzoek etc. Daarna kijk ik aan de hand van wat ik dan weet wat ik met mira doe.
Pascha: zou je mij (evt. via PB) willen vertellen hoeveel je kwijt was voor een peesscan en op dit op de kliniek of aan huis was.

Ik heb vandaag gestapt aan de hand maar het gaat niet beter en ook niet veel slechter. Ik denk dat dit geen lichte blessure is als ik kijk hoe we nu 2 weken bezig zijn.

springen is passie, dressuur is een kunst

tamary

Berichten: 29148
Geregistreerd: 19-06-02
Woonplaats: Drenthe

Link naar dit bericht Geplaatst: 13-06-04 19:45

Ik weet uit ervaring bij mijzelf dat 6 weken voor een peesblessure ronduit onzin is. Ik ben met een peesprobleem in mijn schouder bijna 1,5 jaar bezig geweest (En ik heb af en toe nog last). Als je het boek van Offreins : Paardebenen erop naslaat zal je ook zien dat het minimum wat er voor een peesblessure staat 1 jaar is.

[o]
Bayo - 01-01-1996 - 15-04-2017 ;(
“Technological progress has merely provided us with more efficient means for going backwards.” – Aldous Huxley –

samirah

Berichten: 1144
Geregistreerd: 13-03-03
Woonplaats: tegenwoordig meer in het Zuiden maar nog regelmatig in het mooiste stukje van de achterhoek

Link naar dit bericht Geplaatst door de TopicStarter: 13-06-04 20:06

ja tamary dat wist ik en daarom was ik zeer verbaasd toen mijn Da aankwam met zijn er staat 6 weken voor en je moet stappen mag ook onder de man. Ik sloeg stijl achterover van verbazing en het woord peesscan kon ik niet meer uitbrengen. Je merkte de eerste week dat ze stapje voor stapje vooruit ging en nu merk je geen verbetering al is het een verschil in hoe ze op je reageert.

Ik wil gewoon wat het beste is voor mijn paard is dat zo raar? Het belangrijkste is dat ze opknapt en geen pijn heeft. Als ze niet meer de basissport in kan jammer dan. kan alleen lichte buitenritjes maken, is dat ook goed. En zelfs al zou ze nooit meer bereden of aangespannen kunnen worden maar heeft ze verder geen pijn dan zoek ik iets waar ze plezier in het leven houdt. Ik heb gezegd dat Mira bij mij oud mag worden het liefst met nog een heleboel jaren waarin ze kan werken op haar eigen niveau maar als ze niet meer mag werken en geen pijn heeft is het ook goed. Dit paard is een vechter en ze geeft niet makelijk op en beseft donders goed dat dit niet niks is wat ze nu opgelopen heeft.
Elk ander paard wat ik ooit zal hebben gaat voor de juiste prijs en het juiste thuis weg, maar zij blijft.

Sorry voor deze heftige reactie maar ik zit er even helemaal doorheen.

springen is passie, dressuur is een kunst

tamary

Berichten: 29148
Geregistreerd: 19-06-02
Woonplaats: Drenthe

Link naar dit bericht Geplaatst: 13-06-04 21:08

Dat begrijp ik. Ik baalde af en toe ook van mijn eigen lijf in die tijd, maar het toverwoord hiet is geduld. Tijd geneest een hoop. Als ze niet al te gek doet kan je waarschijnlijk het beste beginnen met 3 maanden weiland en voorzichtig korte stukjes aan de hand stappen op het harde. Die peesscan kan je waarschijnlijk het beste na die drie maanden doen of herhalen (afhankelijk van je portemonaie). Afhankelijk daarvan doorgaan met de therapie of iets opbouwen, maar ga er voorlopig vanuit dat je er de rest van het jaar beter niet meer op kunt.

En niet te snel opgeven!

[o]
Bayo - 01-01-1996 - 15-04-2017 ;(
“Technological progress has merely provided us with more efficient means for going backwards.” – Aldous Huxley –

Pascha

Berichten: 4289
Geregistreerd: 20-06-01

Link naar dit bericht Geplaatst: 13-06-04 23:12

Een peesblessure is heel goedkoop te genezen. Namelijk: stappen op het harde, en boxrust. en heel veel geduld. Zo hoeft het niet veel te kosten, maar duurt het wel veel langer dan dat je het paard laat behandelen. Het is maar waar je voor kiest. Stappen op het harde moet je in ieder geval

Katja
Blogger

Berichten: 42175
Geregistreerd: 29-04-02
Woonplaats: Utrecht

Link naar dit bericht Geplaatst: 14-06-04 12:40

Een scan is echt heel nuttig. Wij hebben een paard gehad waarbij aan de buitenkant nauwelijks iets te zien was alleen dat het been iets warmer was.
Voor de zekerheid laten scannen en die had de pees bijna afgescheurd!!!
Zonder scan was het zeker fout gegaan.

samirah

Berichten: 1144
Geregistreerd: 13-03-03
Woonplaats: tegenwoordig meer in het Zuiden maar nog regelmatig in het mooiste stukje van de achterhoek

Link naar dit bericht Geplaatst door de TopicStarter: 14-06-04 20:55

Vanochtend is de hoefsmid geweest en heeft Mira bekapt waarna ze veel makkelijker liep. Ze hield haar been niet meer verkrampt en leek geen pijn eraan te hebben. Hier was ik al heel blij mee, als het geen pijn doet gaat ze niet verkrampen en voel ik me minder schuldig . Volgens deze hoefsmid komt het met veel rust en gepast stappen aan de hand wel weer goed. Een peesscan wil ik gewoon voor de zekerheid laten doen, dan weet ik waar ik aan toe ben.

Zoals het er nu uitziet gaan we nu het volgende doen:
- een peesscan om het zeker te weten wat voor peesblessure het is.
- weidegang ( boxrust is geen optie dan breekt ze de boel na 2 dagen af) op de weide is ze heel rustig, ze heeft momenteel een privéweide maar kan wel andere paarden zien.
-gepast stappen op het harde.
na 3 maanden weer een scan om te kijken hoe het er nu bijstaat en dan verder kijken.

Qua voer staat ze nu alleen op gras met water en een worteltje voor het lekker. Ik hoop dat ze niet al te gekke fratsen gaat uithalen, nu na 2,5 week rust komen de eerst streken al te voorschijn zoals niet stil willen staan etc. Maar dat komt ook wel weer goed. heeft iemand nog tips om de verveling tegen te gaan? Dit is een paard wat je geestelijk bezig moet houden anders wordt het een draak.

Ik ga er nu vanuit dat ik in Januari er weer op mag klimmen dan kan het alleen maar meevallen.
Ik hou jullie op de hoogte! en nogmaals bedankt voor de steun ik heb er echt heel veel aan.

springen is passie, dressuur is een kunst


Antwoord op onderwerpPlaats een reactie

Wie is er online

Gebruikers op dit forum: 3heathcliff5, BeFunny, criollo_yess, Em_, eva92, Filoulou, GrapeshotBot, Henkje, IASCrawler, juliedo24, Noraafjord, Renkle, Rytm, StefanieT en 100 bezoekers