Achterhand eronder

Moderators: Dyonne, Amaryllis, Apple, Coby, petraaken, C_arola

Antwoord op onderwerpPlaats een reactie
 
 
Evy

Berichten: 7616
Geregistreerd: 04-11-01
Woonplaats: Warmenhuizen

Achterhand eronder

Link naar dit bericht Geplaatst door de TopicStarter: 07-01-02 19:14

Hoe voel/weet je of je pony z`n achterhand eronder zet? En hoe zie je dat als je naar iemand anders z`n pony kijkt?

En hoe zorg je daar voor wat zijn de hulpen?

Annelien (Moneymaker x Renovo) ZZL + 1 *\o/*


grassie

Berichten: 4856
Geregistreerd: 13-12-01

Link naar dit bericht Geplaatst: 07-01-02 20:37

je moet je paard als eerst gewoon actief voorwaards rijden. met veel overgangen en tempowisselingen wordt het paard scherp voor het been. zo gaat hij/ zij beter lopen, en zijn benen hoger en verder optillen (dus niet lopen sloffen) . als het paard de achterhand eronder zet, zie je dat (volgens mij Schijnheilig ) doordat hij zijn achterbenen goed optilt (niet sloft) en ze onder zijn lichaam zet. de acherhoeven moeten in de afdrukken van de voorhoeven komen.

er zijn hier geen speciale hulpen voor, het is net zoiets als nageeflijkheid, een resutaat van activiteit. dus niet zomaar een 'kunstje'als wijken voor het been ed.

Het kan me niet schelen als mijn manieren je niet aanstaan. Ze staan mij ook niet aan. Ze zijn nogal slecht.
Tijdens lange winteravonden treur ik erom. ~Humphrey Bogart

party-girl

Berichten: 1161
Geregistreerd: 03-11-01
Woonplaats: Ter-Idzard (vlakbij wolvega)

Link naar dit bericht Geplaatst: 08-01-02 14:55

je kunt hem ook bij tikken op de kont zodat hij het binnenachterbeen ook goed onder z'n massa zet!

~Be as you are~

joyce B

Berichten: 15734
Geregistreerd: 06-08-01
Woonplaats: Net buiten een gehuchtje bij het bos ;)

Link naar dit bericht Geplaatst: 08-01-02 18:31

Als het goed is zet hij de achterhoeven platter neer, met meer kracht. Maar de schouder/schoft moeten ook meer omhoog komen. Ik kan ht nooit zo goed zien bij mijn pony, maar laatst zag ik het wel bij een ander paard, dan zie je echt dat hij achter verder ondertreedt, kont komt daardoor lager, en van voor wordt hij steiler, meer rechtop. Een echt trots front, en beweegt ruimer, komt verder van de grond met meer ruimte, tja, hoe leg je dat uit...

Mar2lin
Berichten: 1833
Geregistreerd: 26-09-01

Link naar dit bericht Geplaatst: 13-01-02 11:57

je moet hem bijdrijven en op houdingen geven, als jij drijft mag hij niet harder maar wel actiever! Het is net alsof je omhoog komt, en alsof je zn hoofd om hoog moet houden! Heel alpart gevoel maar wel een gaaf gevoel! Het is me tot nu toe nog maar 1 x gelukt met Leo, maar ik blijf werken. Hij moet eerst goed aan je been staan, veel tempowisselingen.... voorwaarts, schijnovergangen enz. Dan meot het lukken! De eerste x dat ik het bij Leo deed was hij ontzettend moe, hij was al moe vna de les, maar doordat hij geen spieren in zn achterhand meer heeft (die zijn afgezwakt door blessure) was het erg zwaar voor hem, ik moet hier ook heel erg op trainen! Mn streven is dan ook, hem zo goed mogelijkl laten lopen! en die spieren trainen, die achterhand erbij zien te houden! en das het moeilijkste bij hem!

....

visje

Berichten: 4546
Geregistreerd: 11-04-01
Woonplaats: Belgiƫ (Vlaams-Brabant)

Link naar dit bericht Geplaatst: 13-01-02 15:46

Hoe het voelt als hij het goed doet en je zit erop, is heel moeilijk uit te leggen, maar als je het eens gevoeld hebt, vergeet je het niet. Je bent precies groter en je vangt je paard meer op, dus hij is echt naar voren gereden.

seapy

Berichten: 369
Geregistreerd: 26-09-01

Link naar dit bericht Geplaatst: 13-01-02 18:31

Het is moeilijk te voelen, maar de meeste paarden ontspannen hun rug ook goed als ze zich zelf dragen. Je paardje gaat dan lekkerder zitten en zijn rug wordt ronder. zoals bij het achterwaarts gaan. Zet hij dan zijn benen goed onder het lichaam en blijft hoofd/hals rond dan maakt hij zijn rug ook rond.

RESPECT VOOR JE MEDEMENS!!!!

XoNo

Berichten: 21435
Geregistreerd: 28-12-01
Woonplaats: Assen

Link naar dit bericht Geplaatst: 13-01-02 21:45

Bij veel paarden die goed de spieren in hun kont gebruiken gaan iets hoger opgooien, daar merk ik het altijd aan. Je weet vast wel hoe het voelt net voordat het paard wilt wegrennen? Zo'n opgekropt gevoel? Zoiets krijg je dan, maar dan in mindere mate, het voelt echt heel gaaf als je net op een sjokpaard gezeten hebt! Haha!

De kunst is gewoon, je moet het paard inhouden en tegelijkertijd draven. Het mag niet harder gaan lopen (indien dat gebeurt, kun je het paard eventueel bijtikken op de kont, zodat hij erop geattendeerd wordt dat hij zijn achterbenen moet optillen). Wanneer je tegelijkertijd een beetje speelt met de teugels zal het nageeflijk gaan lopen.

Voordat je dit alles gaat doen, moet het paard inderdaad scherp voor het been zijn, dus veel tempowisselingen, terugnemen, aansporen enzovoorts. Op je zit dus! Niet terugnemen door middel van de teugels.

From the looks of this place, my ass has got a lot of catching up to do.
http://www.crperformancehorses.nl

Jumpingmiepie
Berichten: 299
Geregistreerd: 22-12-01
Woonplaats: Alkmaar

Link naar dit bericht Geplaatst: 16-01-02 18:13

hoi evy
hoe voel je dat
groersjt jumpingmiepie
Vingers aflikken Koe Verdrietig Party!! *LOL* Gaaaap Lips are sealed Lovers

ik het wel jammer zo wieng tijd heb nog om paardterijden

xxChicoxx
Berichten: 39
Geregistreerd: 19-11-01

Link naar dit bericht Geplaatst: 17-01-02 15:09

De kunst van de achterhand eronder rijden, is het correct drijven. Je moet als het ware het been naar de hand toe rijden, en die met verende hand opvangen. Het correct drijven is een kwestie van tact, timing en oefening. Drijven is niet 'knijpen' met je benen. Dit geeft het paard hetzelfde gevoel als een singel. Als je correct drijft, geef je een korte druk op de plaats een stukje achter de singel, op het moment dat het paard zijn achterbeen naar voren verplaatst. (Je kunt dit zien als een paard in stap naar je toe komt lopen met loshangende beugels. De schommelende beugels hebben het juiste ritme. ) Doe je dit goed, dan daalt het paard in de achterhand, en rijst in de voorhand. Het voorbeen heeft nu meer ruimte om naar voren te gaan, en krijgt een "grijpend voorbeen"
Dit is een kwestie van heel veel oefening en ervaring.
Ik hoop dat ik het een beetje duidelijk heb uitgelegd. Het is nl. een beetje moeilijk om uit te leggen.. Lachen
Veel suc 6!
Party!! Grtzzzz Party!!

paardje

Berichten: 4290
Geregistreerd: 01-11-01
Woonplaats: Amersfoort

Link naar dit bericht Geplaatst: 17-01-02 16:34

je voelt hem voor iets stijgen en achter zakken. alsof je een heuvel oprijdt. hij tilt zijn achterbenen goed op en plaatst ze goed onder zijn lichaam. als hij stilstaat hoort zijn hak niet achter zijn kont uit te komen. goed van achter naar voor rijden en veeel schijn overgangen wil vaak helpen.

Dressuurles van jonge paarden t/m ZZ-licht in Amersfoort eo


kian

Berichten: 80
Geregistreerd: 05-05-01

Link naar dit bericht Geplaatst: 28-01-02 21:25

het voelt een beetje alsof je paard danst, de zweefmomenten in draf duren langer en als je halthoud voel je hem echt onderzetten en voor hoger komen. Het voelt erg elastisch, lekker wel.
Eens gevoelt en dan weet je het.
Dat van die teugel hoger en een tikje lijkt mij meer een foefje dan echt rijkunstig, maar ja... als het werkt is het een optie. Ik zou gewoon heel veel overgangen rijden, echt heel veel, dat je paard erg voorwaarts wordt, als je hem dan opvangt met je hand door hem af te laten buigen, ga je verzamelt. Klinkt vrij makkelijk, is het helaas niet.


Antwoord op onderwerpPlaats een reactie

Wie is er online

Gebruikers op dit forum: anne12sheila, Googlebot, luffwinny, marjolein88 en 6 bezoekers