jum jum jum (nu met recept)

Moderators: NadjaNadja, Essie73, Muiz, Maureen95, Firelight

Toevoegen aan eigen berichten
 
 
Anoniem

jum jum jum (nu met recept)

Link naar dit bericht Geplaatst: 11-01-02 13:32

Tong uitsteken Vork Dit heb ik vanochtend gebakken. Het is een cheesecake met rozijnetjes (oftewel een Oud-Duitse kasekuche maar ik weet niet hoe je dat schrijft).

Afbeelding

Echt heerlijk zo'n taart! En hij is niet eens superslecht voor de lijn want ik heb hem gemaakt van magere kwark en zoetstof ipv suiker. De vorige keer dat ik zo''n taart had gebakken was ik zelfs wat afgevallen omdat ik mijn ontbijt en lunch verving door een stukje taart omdat ik er niet van af kon blijven Vork [/img]
Laatst bijgewerkt door Anoniem op 13-01-02 11:07, in het totaal 1 keer bewerkt

irene

Berichten: 3538
Geregistreerd: 08-06-01
Woonplaats: Culemborg

Link naar dit bericht Geplaatst: 11-01-02 13:36

Heeee, hier moet ik het recept van hebben Haha!
Ik heb net mijn zelfgebakken cake even voorgeproefd. Ook erg lekker, maar iets calorierijker, gemaakt van roomboter en vanillesuiker.

Maar dit ziet er erg lekker uit. Aardig dat je dat met ons allemaal wilt delen Haha!

Anoniem

Link naar dit bericht Geplaatst: 11-01-02 13:36

kwarktaart heet dat in het nederlands BTW.

Tong uitsteken Kwijl Vork

mag ik niet ook een stukje??

Anoniem

Link naar dit bericht Geplaatst: 11-01-02 13:40

Zep schreef:
kwarktaart heet dat in het nederlands BTW.
mag ik niet ook een stukje??


Kwarktaart in het Nederlands meestal met kwark die dan moet opstijven in de koelkast en deze taart is gebakken in de oven.

Ik straal nu in gedachten een stukje naar jullie toe...

Kwijl Loopt het kwijl al in julie monden? Tong uitsteken

Of kom even naar het Zuiden, dan krijg je wel een stukje Clown

irene

Berichten: 3538
Geregistreerd: 08-06-01
Woonplaats: Culemborg

Link naar dit bericht Geplaatst: 11-01-02 13:53

Citaat:
Kwijl Loopt het kwijl al in julie monden? Vingers aflikken


Dat is nog zacht uitgedrukt, het loopt er al uit Haha!

Pink_Horizon

Berichten: 19828
Geregistreerd: 11-03-01

Link naar dit bericht Geplaatst: 11-01-02 14:14

mmhhh lijkt me erg lekker....
hebbie nog stukje over????

party-girl

Berichten: 1161
Geregistreerd: 03-11-01
Woonplaats: Ter-Idzard (vlakbij wolvega)

Link naar dit bericht Geplaatst: 11-01-02 14:30

jummie Vingers aflikken nu krijg ik honger

Anneke
Berichten: 6668
Geregistreerd: 13-07-01

Link naar dit bericht Geplaatst: 11-01-02 14:32

Zo te zien heb je zelf al een stuje opgesmikkeld!! Vork *LOL*

Imker

Berichten: 17539
Geregistreerd: 30-10-01

Link naar dit bericht Geplaatst: 11-01-02 14:44

RECEPT, please!!!! dit ziet er echt mjummie uit!!!!!! Kwijl Kwijl

marije b
Berichten: 1664
Geregistreerd: 10-09-01

Link naar dit bericht Geplaatst: 11-01-02 15:55

Misselijk sorry mensen ik vind het er goor uit zien en alleen dat eerste woord van de naam van die taart ik ga over mijn nek!
*sorry*

Spirit

Berichten: 27617
Geregistreerd: 09-02-01

Link naar dit bericht Geplaatst: 11-01-02 18:30

Ja, vind ik ook eigenlijk *LOL*
Ik vind het niet zo lekker klinken, kaas met rozijntjes? Wordt dat niet heel erg cheesy? Misschien ook wel lekker, heb het nog nooit op..

Ik vind het meer op en yoghurttaart lijken Verward *LOL* Het heeft zo'n yoghurt kleur *LOL*

dimmelim

Berichten: 2777
Geregistreerd: 21-02-01

jum jum jum

Link naar dit bericht Geplaatst: 11-01-02 18:57

Katrien schreef:
Haha!e vorige keer dat ik zo''n taart had gebakken was ik zelfs wat afgevallen omdat ik mijn ontbijt en lunch verving door een stukje taart omdat ik er niet van af kon blijven Vork


aha ik zie hier mijn nieuwe dieet.

Anoniem

Link naar dit bericht Geplaatst: 11-01-02 20:58

Ha ha mensen die er van walgen moeten het echt eens proeven. het heet wel cheese maar het si echt geen kaastaart. Het is lekker romig en zoet en in Amerika krijg je het bij elke bakker,supermarkt en fastfood keten.

Voor de liefhebbers zal ik morgen het recept opzoeken. gaan we ipv een Boktdiet een Cheesecake dieet beginnen Haha!

Ik denk dat ik zo nog een stukje ga pakken Tong uitsteken

sunshine

Berichten: 12057
Geregistreerd: 08-11-01
Woonplaats: Reusel

Link naar dit bericht Geplaatst: 12-01-02 19:58

hmmmmmmm lekker mag ik een stukje Vork Vork Vork Vork

Laui!

Berichten: 16863
Geregistreerd: 10-01-01
Woonplaats: wherever I wanna be

Link naar dit bericht Geplaatst: 12-01-02 20:35

Käsekuche... met trema op de a...
Oh gott, ik wor gek...
Maar dat Recept lijkt me wel wat! }> Vork misschien kan ik daar nog een magnefiek plan mee ten uitvoer brengen! Koe

Anoniem

Link naar dit bericht Geplaatst: 13-01-02 11:03

Het "echte" recept van New York styke cheesecake:

Benodigheden:

Voor de bodem:
150 gr. koekkruimels
75 gr. gesmolten boter
springvorm van 24 cm doorsnee

Voor de vulling:
570gr. creamcheese (roomkaas, MonChou oid)
170 gr. suiker
20 gr. bloem
3 eieren
1 zakje vanillesuiker
75 gr. zure room

Bereiding:

Meng de koekkruimels met de gesmolten boter en druk dit stevig aan op de bodem van de springvorm.

Creamcheese gladroeren met de suiker. Voeg bloem, zure room, ei en vanille toe. Meng dit vervolgens tot het een gladde massa is.
Giet het in de springvorm en strijk de bovenkant glad.
Zet het in een voorverwarmde oven en laat het 60 minuten bakken op 130 graden celcius.

Mijn aanpassingen:
Ik vervang de creamcheese en de zure room door 640 gr. magere kwark en de suiker door zoetstof (moet je wel zoetstof nemen die geschikt is om mee te bakken dus bijvoorbeeld vloeibare Natrena). En ik gooi er vaak 2 handjes rozijnen door.
En ipv een koekkruimel bodem maak ik vaak een bodem van zandtaartdeeg Die bak ik eerst en dan doe ik er het kwarkmengsel op.

Succes ermee, ook voor Laui wat die er dan ook mee van plan is Clown

greetje

Berichten: 8626
Geregistreerd: 13-07-01

Link naar dit bericht Geplaatst: 13-01-02 12:18

Oh je hebt het over Mon Chou taart, ja dat is lekker maar ik doe er geen rozijntjes bij maar lekkere kersen

jantina

Berichten: 12359
Geregistreerd: 13-01-01

Link naar dit bericht Geplaatst: 13-01-02 17:50

aaaahhhh.... het water loopt me in de mond... Hmmmm echt lekker, ik heb in mijn jaar stage in duitsland me klem gegeten (g = vr Haha! ) aan käsekuchen Vork
Maar dan niet met rozijntjes erin maar met iets van frambozen ofzo. Numnumnum, lekker!!
He maar die monchou of roomkaas he? Heb jij dat vervangendoor gewone kwark?

scooby

Berichten: 5736
Geregistreerd: 14-01-01
Woonplaats: Amsterdam

Link naar dit bericht Geplaatst: 13-01-02 17:55

Gatver, kwark met een kaas smakie? of heb ik dat verkeerd, lijkt me niet te vreten Haha! sorry voor de kaaswarktaartliefhebbers Schijnheilig

Spirit

Berichten: 27617
Geregistreerd: 09-02-01

Link naar dit bericht Geplaatst: 13-01-02 18:20

Ja met het recept erbij klinkt het al veel lekkerder! Als het gewoon zoet is enzo, lijkt het me wel lekker eigenlijk.
Je bedoelt dat dat witte datzelfde witte spul als in een monchoutaart (met koek, dat witte zoete spul en kersen, voor degene die de monchoutaart niet kennen) Kwijl Ik heb wel gehoord dat dat een soort kaas is, dat witte spul. Maar het is wel heeel lekker en smaakt helemaal niet naar kaas! Vork

Anoniem

Link naar dit bericht Geplaatst: 14-01-02 09:49

jantina schreef:
He maar die monchou of roomkaas he? Heb jij dat vervangendoor gewone kwark?

Ja ik dmaak met dat mt gewone kwark. Ik heb eigenlijk een oud recept uit Duitsland (van mijn Duitse overgrootmoeder geweest) maar ik kon dat Duitse recept niet vinden vandaar dat ik het hier met de Cheesecake heb opgeschreven omdat dat eigenlijk hetzelfde is.

Het is inderdaad ook errug lekker met framboosjes, bosbessen, kersen, stukjes abrikoos etc.!

evelien

Berichten: 360
Geregistreerd: 10-08-01
Woonplaats: Utrecht

Link naar dit bericht Geplaatst: 16-01-02 15:20

Je kan ook de koekkruimels vervangen door bastonge koeken. Dat is nog lekkerder. Vork
Maar ja voor bastonge koeken kunnen ze mij altijd wakker maken. Kwijl