Hoe vaak met stang & trens?

Moderators: C_arola, Dyonne, Apple, Coby, petraaken, A_nouk

Antwoord op onderwerpPlaats een reactie
 
 
Barrie

Berichten: 243
Geregistreerd: 03-08-02

Hoe vaak met stang & trens?

Link naar dit bericht Geplaatst door de TopicStarter: 21-04-04 14:07

Ik heb 2 mei Z1-wedstrijd en ik wil eventueel mijn paard met stang en trens starten. Hij loopt er eigenlijk heel fijn mee en ik rijd hem eigenlijk alleen op de trens (ik let er iig goed op om stang niet/nauwelijks te gebruiken).

Nu vraag ik mij af of ik voor mijn wedstrijd het beste dagelijks ermee kan rijden of juist niet en er bijvoorbeeld 1 keer mee rijden vlak voor 2 mei...

Het lijkt mij fijner om een periode achter elkaar hetzelfde bit (of bitten) te gebruiken en minder te wisselen, maar ik zou graag meerdere meningen willen horen. Rijden jullie thuis vaak/altijd met trainingen met S&T of eigenlijk alleen met wedstrijden?

Promovendus Ontwikkelingspsychologie sinds 1 februari Lachen


Jasmijn

Berichten: 3601
Geregistreerd: 24-02-01
Woonplaats: Apeldoorn

Link naar dit bericht Geplaatst: 21-04-04 16:03

Het hangt er net van af hoe je paard erop reageert.
Ik train altijd op trens. In de week voor de wedstrijd pak ik hem 1 keer op stang en trens en dan de wedstrijd zelf.
Ik rij weinig wedstrijden, dus train ik soms maanden niet op stang en trens, maar Jesper heeft dat ook niet nodig.
(Op het moment rij ik niet ivm mijn rugklachten, maar toen ik nog trainde deed ik het zo.)
Ik kan me wel voorstellen dat andere paarden er anders op reageren en die zal je dan wat vaker met stang en trens moeten rijden.
Ik vind het voor mezelf erg belangrijk dat ik alles op mijn (dikke) trens kan doen. Als je perfect met stang en trens kan rijden doe je ook nagenoeg alles op trens, maar ik wil altijd heel zeker weten dat ik niet per ongeluk de stang gebruik, dus hang ik hem er niet in. Haha!
Niet dat ik er niet mee om kan gaan hoor en Jesper loopt ook vol vertrouwen op stang en trens, maar het pennymeisje in mij vind de onderlegtrens al zo dun. Bloos

Navragen is beter dan afvragen.


Nistria
Berichten: 3239
Geregistreerd: 16-02-03
Woonplaats: Beneden Leeuwen

Link naar dit bericht Geplaatst: 21-04-04 17:42

Wedstrijdgericht train ik altijd met stang en trens.
Bij mijn merrie moet je bijvoorbeeld niet in een keer met een ander bit of andere sporen aan komen zetten. Ze wilt gewoon haar eigen vertrouwde spul hebben, dan loopt ze het fijnst...
En.. "never change a winning team!!"

She's my lady Lovers

Barrie

Berichten: 243
Geregistreerd: 03-08-02

Link naar dit bericht Geplaatst door de TopicStarter: 22-04-04 07:56

Thanks voor jullie antwoord!

Ik heb een periode geen wedstrijden gereden (september tot eind maart i.v.m. drukte met mijn studie). Ik was bovendien bezig met de eerste fase ORUN en daar mag je niet met stang & trens rijden (bovendien leek het mij met paarden wisselen ook niet zo handig). Vanaf juli vorig jaar tot vorige week heb ik eigenlijk alleen maar met trens gereden (afgezien van een paar keer in maart, omdat ik 1x indoor ging starten eind maart; ik heb toen eigenlijk heel fijn met stang & trens gereden).

Nu komt het wedstrijdseizoen er weer aan voor mij en ik wil kijken wat het fijnste is voor mijn paard en waar hij (op lange termijn) het beste mee loopt. Het is in ieder geval niet dat hij compleet raar doet met stang en trens; hij loopt er eigenlijk meestal wel fijn mee. Maar, hij loopt ook meestal wel fijn op een gewone trens, dus dat maakt niet zo veel uit.

Ik weet dat het voor mij nog niet verplicht is, maar het lijkt mij wel handig om er samen handigheid mee te krijgen. Het is wennen voor mij en mijn paard en ik wil er uiteindelijk wel mee kunnen rijden. Je krijgt er naar mijn mening pas handigheid ermee als je goed oefent. Het voornaamste waar ik op let tijdens het rijden met S&T is de lengte van mijn stangteugel (het liefst hangt deze keurig in een mooi boogje)... Ik wil mijn paard niet onnodig lastig vallen .

Promovendus Ontwikkelingspsychologie sinds 1 februari Lachen

MacavityL

Berichten: 3735
Geregistreerd: 10-03-03
Woonplaats: Amsterdam

Link naar dit bericht Geplaatst: 22-04-04 11:15

(toen ik nog wedstrijden reed), reed ik in de les met S&T en verder alleen als ik die zondag wedstrijd had nog een keer extra in de week.. verder eigenlijk gewoon met trens, ook daar moet ze de oefeningen gewoon op kunnen doen Lachen

https://www.bokt.nl/markt/ad/482434/cus ... g-solo-175”-dressuurzadel

"And sometimes I think the people to feel saddest for are people who once knew what profoundness was, but who lost or became numb to the sensation of wonder -- people who closed the doors that lead us into the secret world"

tam20
Berichten: 1281
Geregistreerd: 07-10-03

Link naar dit bericht Geplaatst: 22-04-04 11:54

In het begin reedt ik echt een paar keer per week met S&T. Maar ik merkte al snel dat mijn paard minder op mijn gewone trens ging reageren en aangezien ik niet wil dat ze zo stug wordt heb ik voor mezelf besloten dat ik alleen in de les met S&T rijdt ( en me wedstrijden dan ) en de rest van de week gewoon met mijn trensbitje. Dit gaat nu super, ik hoor van veel mensen die met S&T rijden dat hun paarden niet meer met een normaal trensje te rijden zijn. Gelukkig heb ik hier geen last (meer) van.


Antwoord op onderwerpPlaats een reactie

Wie is er online

Gebruikers op dit forum: Ange29 en 23 bezoekers