Toch maar op stal?

Moderators: Apple, Coby, petraaken, A_nouk, SayaJones, C_arola, Dyonne

Antwoord op onderwerpPlaats een reactie
 
 
Pink_Horizon

Berichten: 19828
Geregistreerd: 11-03-01

Toch maar op stal?

Link naar dit bericht Geplaatst door de TopicStarter: 30-12-01 13:20

Ik was er echt een voorstander van om de pony's lekker op de wei te laten. Maar het lijkt echt niet mogelijk meer... De wei is 1 drek geworden. Als ik ze in de wei laat lopen gaat dus al het gras naar de knoppen. Verder heb ik steeds het probleem dat als we met de kar weggeweest zijn, dat Pinky dan bezweet is en eerst op stal moet. En ik heb helaas niet iedere dag de tijd om er 2 keer heen te gaan..
Maar is het slecht om op stal te staan? Ik heb altijd gezegd dat welshjes en shetties lekker in de wei moeten lopen, dag en nacht, maar ik vrees dat ik dat nu niet kan waarmaken...

Hoe doen jullie dat? Blijft het gras in jullie wei wel mooi?! Verward

Trotse mama van dochters Svenna & Loys
Voorlopig paardloos!xxFiekexx

Berichten: 539
Geregistreerd: 30-12-01
Woonplaats: Zeewolde

Link naar dit bericht Geplaatst: 30-12-01 13:45

Heey Pinky,
Ik heb zelf een Fjord en een Shetlander, en die staan dag en nacht in de wei. De paarden staan in Hierden en daar is het zandgrond, dus wij hebben er niet zo'n last van dat alles stuk gelopen wordt, alleen vooraan bij het hek en op de plekken waar we hooi geven. Als de paarden bezweet zijn na het rijden, laten we ze even staan op de poetsplaats met een zweetdeken op. Zweten is nl. niet erg, als ze maar afgekoeld zijn.
Er is in de wei wel een schuilstal, maar ze staan gewoon liever buiten, ook in de stortregen. Misschien is het een optie om van een stukje weiland paddock te maken, met bijv. een schuilstalletje erbij.
Ik heb ook nog een weilandje in Zeewolde, maar das kleigrond, en dat wordt dus één grote modderpoel als het nat is. Daar hebben we stallen met paddock erbij. Zorg wel als je een paddock maakt, dat je er genoeg zand in stort, want anders heb je er nog niks aan. Het wordt daar dan ook 1 grote plas.
Heel veel suc-6- ermee!
Party!! -xxxx-Fieke Party!!

Mag een vegetariër vlinders in zijn buik hebben?

Pink_Horizon

Berichten: 19828
Geregistreerd: 11-03-01

Link naar dit bericht Geplaatst door de TopicStarter: 30-12-01 13:48

IK heb evt wel de mogelijkheid een paddoc met stal te maken. Maar wat voor zond heb ik daarvoor nodig zodat het geen modderpoel wordt? En dan het gras weghalen en dat volstorten met zand?

Groetjes Kim

Trotse mama van dochters Svenna & Loys
Voorlopig paardloos!

DubbelDun

Berichten: 71681
Geregistreerd: 12-04-01
Woonplaats: 1 km van het midden van Nederland

Link naar dit bericht Geplaatst: 30-12-01 13:58

Om een goede ondergrond voor een droge paddock te maken moet je inderdaad alle zwarte aarde weghalen, dit kan behoorlijk diep zitten. Minstens 1 meter moet eraf, dat moet je dan volstorten met grof zand. Want dat laat het beste regenwater door. Zelf heb ik er ook nog tapijtsnippers door zitten, zodat de bak na een paar uur weer helemaal droog is.
Gelukkig zit ik op zandgrond, maar anders kan dat qua geld best een dure grap worden.

greetje

Berichten: 8626
Geregistreerd: 13-07-01

Link naar dit bericht Geplaatst: 30-12-01 14:42

Wij hebben ook welshjes en die staan met dit weer niet buiten hoor. Kan ook niet en lijkt me ook niet gezond. Kijk je in het moederland van de welsh daar blijven ze wel buiten staan, maar daar hebben ze heuvels en zo kunnen ze altijd een droog plekje opzoeken. En die heuvels hebben wij hier niet, helemaal vlak dus ook geen lekker droog plekkie om te liggen. Ik vind dan ook dat als het land zo nat is dat ze dan binnen moeten staan

Uiteindelijk is de mens zelf de zwakste schakel.

Percy
Berichten: 11429
Geregistreerd: 04-09-01
Woonplaats: België

Link naar dit bericht Geplaatst: 30-12-01 15:10

Mijn Welsh-ponies staan wel gewoon buiten, de tinker en de shetlander alleen overdag. Ik hou ook mijn hart vast voor mijn weiland maar tot nu toe heb ik de ervaring dat als ik ze vlak voor maart van het grootste stuk wei afhaal, dit stuk toch helemaal bijtrekt en in mei weer goed bruikbaar is met flink wat gras. Overigens hebben ze wel een flinke schuilstal tot hun beschikking (6 x 5 ongeveer), er is dus altijd een droge slaapplaats.

Sinterklaas kapoentje, gooi wat in mijn schoentje
http://www.concertplus.nl https://www.facebook.com/#!/concertmeteenplus

greetje

Berichten: 8626
Geregistreerd: 13-07-01

Link naar dit bericht Geplaatst: 30-12-01 15:19

Ik wil nog even wat toevoegen het gaat mij niet om het kapotgetrapte land maar puur om de ponies. Ik wil niet dat ze in de blubber staan. Ze vinden het trouwens lekker in hun eigen box, je hoort ze niet ook niet als overdag de deuren opengaan. En dat is een goed teken. *LOL*

Uiteindelijk is de mens zelf de zwakste schakel.

Ditta

Berichten: 2567
Geregistreerd: 08-07-01
Woonplaats: 't Gooi

Link naar dit bericht Geplaatst: 30-12-01 15:24

misschien kan je een stuk wei afscheiden zodat die lekker groeien. en dan als dat klaar is zet je pinky op dat stuk wei en laatje dat andere stuk wei lekker groeien!

Just say yes, just say there is nothing holding you back..

Zip

Berichten: 1696
Geregistreerd: 07-03-01
Woonplaats: Elburg

Link naar dit bericht Geplaatst: 30-12-01 17:11

Bij ons is het hele land ook kapot gelopen, alleen maar modder, nergens meer een sprietje gras. Gelukkig hebben wij er tot februari een heel groot stuk land bij gekregen, dus dat is dan wel mooi. Vorig jaar was het land ook helemaal kapot gelopen, maar toen hebben we ze op een gegeven moment naar mijn oom gebracht, zodat ons land weer kon 'bijkomen'.
Ow jah, wij hebben onze Shetlanders nu ook op stal staan, maar dat is omdat ze steeds uitbreken, maar ik moet wel zorgen dat ze op een gegeven moment genoeg beweging krijgen, anders slopen ze de hele stal, en dat kan ik ook wel begrijpen als ze opeens gedwongen worden om de hele dag stil te staan, dan rond te struinen in de wei,

Groetjes Claudia!

wodan

Berichten: 2343
Geregistreerd: 24-10-01
Woonplaats: Alkmaar

Link naar dit bericht Geplaatst: 30-12-01 17:34

haha zo dacht ik er eerst ook over ach ik heb een fjordje die kan wel lekker buiten staan. Als hij maar kon schuilen was het al goed.maar toen het heel erg ging regenen en waaien enzo had ik toch iets van ach kan hij echt niet binnen staan. Dus toen aan die boer gevraagd waar hij kon staan. En nu staat hij 'snachts in de winter lekker binnen en in de zomer overdag op het land en 'savonds in de paddock.

Wodan en ik onderweg in de M2

Yentl

Berichten: 12478
Geregistreerd: 14-06-01

Link naar dit bericht Geplaatst: 30-12-01 20:22

ik denk dat het toch beter is om hem op stal te zetten
mijn land is alleen voorin vertrapt, en niet eens zo erg hoor.dus ik heb geluk
maar mijne gaat ook op stal,
ik denk dat op stal wel kan, het is toch een buitenstalletje? of als je de mogelijkheid heb om een droge paddock eraan te maken hebt, dat je dat maar moet doen

Quote Apollo: Als ik nooit alcohol had gedronken he, zat ik nu waarschijnlijk op de universiteit *LOL*

I'm not your f*cking barbie bitch

Buitenzorg

Berichten: 10818
Geregistreerd: 02-10-01
Woonplaats: Spijkenisse

Link naar dit bericht Geplaatst: 31-12-01 00:02

Ik heb zelf ook een shetje die geniet van het land. Ik heb ook een draver en die zijn niet winterhard. Bovendien heb ik de beschikking over ruime boxen, dus ook de shet gaat 's avonds lekker haar warme droge stalletje in hoor!

Ik zou mijn paardjes nu niet meer 's nachts ook buiten laten staan! Terwijl die kleine er wellicht goed tegen kan, ik vind het zelf niet zo'n prettig idee dat ze nog buiten zou staan 's nachts!

Dag lieve Nick. Dankjewel voor jou. Dankjewel voor alles.
Vergeten zal ik je nooit, dag maatje... 15.05.2004 - 07.06.2010

Pink_Horizon

Berichten: 19828
Geregistreerd: 11-03-01

Link naar dit bericht Geplaatst door de TopicStarter: 31-12-01 02:15

Wees niet bang greetje, ze hebben een stalletje met een lekkere laag stro Lachen

Ik denk dat ik voor hun stal een stuk ga betegelen, en daarna nog een stuk zand. net voor de opening van de stal is het nl 1 modderboel. Blerg.

Ze staan nu ook binnen, maar ik blijf erbij dat een welshpony (en zeker 2 ukkies onder de 3) lekker buiten moeten kunnen ravotten Verdrietig

Trotse mama van dochters Svenna & Loys
Voorlopig paardloos!

lageveld

Berichten: 3378
Geregistreerd: 03-09-01
Woonplaats: Almelo

Link naar dit bericht Geplaatst: 31-12-01 02:54

Ik ben het roerend met je eens Pink Knipoog maar afgelopen donderdag werd het zelfs mij te gek ! Storm, regen een boel blubber en sneldalende temperaturen voorspeld tot onder het vriespunt.

Toch maar even de pony's die nog buiten liepen gestald en een aantal een inloopstal gegeven. Tja.. en wat doen ze... buiten lopen natuurlijk

Shaienne

Berichten: 4933
Geregistreerd: 02-04-01
Woonplaats: Vaassen

Link naar dit bericht Geplaatst: 31-12-01 07:52

je hebt gelijk hoor. Mijn haf staat ook altijd buiten en vind ik geen fijn gevoel als het snachts zo stormt. Ik denk dat het een goed idee is als je een paddock maakt.


Antwoord op onderwerpPlaats een reactie

Wie is er online

Gebruikers op dit forum: Googlebot en 10 bezoekers