Hoe DURVEN rijden?

Moderators: petraaken, A_nouk, C_arola, Dyonne, Apple, Coby

 
 
jacqueline

Berichten: 5549
Geregistreerd: 19-01-01
Woonplaats: apeldoorn

Link naar dit bericht Geplaatst: 05-04-04 15:09

Goh wat herken ik verschrikkelijk veel in jou verhaal Siko Bloos
Ik heb dus precies hetzelfde en ben er nu hard mee aan het werk, sinds ik zwanger was heb ik dus niet meer gereden en toen de kleine er was bleef ik maar uitstellen.......totdat het moment daar kwam dat ik er weer op moest.

Nou ik zal je vertellen dat ik de bibbers in de knieen had.......(Oliva is zo ernorm voorwaarts dat ze altijd als een dolle met me door de bak gaat.......niet eng....maar wel als ik erop ging zitten en dan maar denken......"stel dat we onderuit glijden" en al dat soort enge dingen haalden ik me in mijn hoofd.
Ik werd dus steeds angstiger en durfde op een gegeven moment alleen nog maar te stappen Bloos

Nu heb ik sinds 2 weken heel goed les......zij geeft me ontzettend veel vertrouwen ......we zijn opnieuw bij de basis begonnen......
Ze gaat zover als ik durf maar niks overhaast........de eerste les ging ik dus echt plat door de bocht naar de andere kant van de bak........."ik kon wel huilen' , maar ik moest weer terug komen en op dezelfde plek weer aandraven.......en zo zijn we stapje bij stapje weer verder gegaan.....
Oliva neemt dus ook echt een loopje met me, ze voelt dat ik angstig ben en gewoon te lief.......
Ik zal je vertellen dat ik met een paar aanwijzingen en de goede manier van lesgeven nu al veel verder ben dan dat ik ooit had durven dromen!!!!

Ik heb de eerste les alleen maar op de volte gereden en nu sinds gisteren kan ik de lange zijden pakken ......en het belangrijkste is nu dat ik haar aan durf te pakken en dat is iets wat Oliva niet van mij kende.......
Ik voel gewoon aan haar dat ze enorm van me schrikt als ik heeeeel boos op haar word.

Wij zijn er ook nog lang niet maar ik weet nu wel dat we op de goede weg zijn.......en ik hoop voor jou dat je ook net als ik iemand vind die jou je zelfvertrouwen kan terug geven OK dan!

Heel veel succes.


Kieffertje

Berichten: 1706
Geregistreerd: 23-11-01
Woonplaats: leiden

Link naar dit bericht Geplaatst: 05-04-04 19:50

Desiree, ze zegt ik kon wel huilen en door de grond zakken tegelijk. Dat betekent niet dat ze het ook deed. Natuurlijk weet ze dat ze haar paard aan moet pakken, maar daarom kan het nog wel moeilijk zijn. Iets meer begrip voor de situatie, misschien.

Angeliek
Berichten: 4948
Geregistreerd: 20-01-02

Link naar dit bericht Geplaatst: 06-04-04 15:00

Je moet al zeker niet met de gedachte van :"Het lukt me toch niet", op je paard stappen.

Je moet jezelf voor je opstapt eigenlijk een beetje boos maken, zova:
Ik krijg jou wel, jij gaat werken!

En zorgen dat je iemand bij je hebt die aanwijzingen kan geven.

Volkoren
Berichten: 5143
Geregistreerd: 04-06-03

Link naar dit bericht Geplaatst: 06-04-04 15:07

K ken het. Ik moest ook leren om te 'durven' rijden.

K ben gewoon gaan rijden. Toen k eindelijk durfde, lag k ernaast en heb nu dus 2 maanden niet gereden. Nou rijden we weer 3 weken, en t is eignlijk gewoon doorzetten. Gewoon elke keer erop stappen, en rijden. Op n gegeven moment komt t vanzelf. (bij mij iig) En les nemen helpt ook natuurlijk. Ik voelde me al n stuk meer op mn gemak als er iemand bij me in de bak stond.

En als ze zo bezig blijft, wordt je vanzelf een keer echt kwaad, geloof me. Wel zul j t natuurlijk allemaal zelf moeten doen, iemand anders erop zetten werkt niet.

Veel succes

nardini
Berichten: 13
Geregistreerd: 28-03-04
Woonplaats: amstelveen

ontspanning!

Link naar dit bericht Geplaatst: 06-04-04 20:13

hele leuke en lieve reactie, maar ik mis toch echt in de hele lijn iets heel belangrijks:

als jij nou eens begon met ontspanning! makkelijk gezeg, ik weet het ( geef zelf ook les, en heb ook dit soort "gevallen")
stop met te veel nadenken, en probeer meer te genieten van de dingen die wel goed gaan.
in een ritje van 40 minuten gaan er dan dingen fout en die blijven hangen in je gedachten, maar alles bij alkaar is het misschien maar 5 minuten geweest, en die 35 goede dan!!!
je intructice heeft gelijk met: durf te rijden, maar het is wel erg makkeil gezegd.
zorg dat je iemand hebt die je vertrouwd, zodat je niet alleen bent, en probeer eens te zingen of terug te tellen van 100, dat helpt echt. je aandacht wordt hierdoor namelijk ergens anders naar verplaats.

succes,

ps ik weet dat het allemaal makkelijk gezegd is hoor, maar de aanhouder wint!

Desiree

Berichten: 28761
Geregistreerd: 23-01-01
Woonplaats: Twente

Link naar dit bericht Geplaatst: 07-04-04 09:25

Ontspannen kan ze pas als ze zelfvertrouwen heeft. En dat zelfvertrouwen groeit pas bij bevestiging. En die bevestiging, daar moet ze aan werken. e moet gaan ondervinden dat ze het KAN! En dat leert ze alleen aldoende. en daarvoor moet ze haar tanden op elkaar zetten en doorzetten en dat beest aanpakken.

De hond is de betere mens

siko

Berichten: 2164
Geregistreerd: 10-01-03
Woonplaats: Zevenaar

Link naar dit bericht Geplaatst door de TopicStarter: 10-04-04 08:52

Hallo! Hier ben ik dan met mijn volgende verslag.

Intussen ben ik weer begonnen met rijden. Ik rij nu 3x in de week en de rest van de week gooi ik haar lekker los of longeer haar. Afgelopen maandag heb ik les gehad en hadden we afgesproken dat ik een keer de spoortjes om zou doen om te kijken of ze dan alsnog door mijn been liep.

In de stap ging het eigenlijk best goed, omdat ze de poging niet meer waagde om stil gaan staan en om iets geks te gaan doen. Dus dat deed me wel weer goed. Toen we gingen draven ging ze "hard"... Echt niet normaal meer. Ze liep gewoon continue onder mij vandaan. Ophouding gemaakt en dan ging het steeds iets beter en vooral rustiger.

Op een gegeven moment werd ik dus echt heel boos op haar. (Zoals iemand hierboven ook al zei: je wordt vanzelf wel een keer boos). En inderdaad... Ik werd BOOS! Doordat ze continue onder mij vandaan aan het lopen was, door gewoon hard te gaan, reageerde ze dus ook niet meer op mijn hulpen en liep overal dwars doorheen, ze liep zelfs daarheen waar ZIJ heen wilde. Maar toen heb IK de teugels aangepakt en HAAR daarheen gestuurd wat Ik wilde! Pffff, was wel effe slikken, maar uiteindelijk heb ik het wel gedaan. Ze bleef wel even tegen me ingaan en steeds de andere kant opdraaien, maar ik bleef doorzetten om weer dezefde kant uit te gaan.

Of het daarna beter ging? Nee, nog niet echt. Ze bleef wel steeds snel lopen en heel sterk aan de voorkant, maar ik was niet onzeker meer op "dat moment". Ik durfde haar te rijden en dat is iets wat ik sinds een hele lange tijd niet heb gehad. Heeeerlijk gewoon. Yoepie. Lachen

Maar nu moet ik vandaag weer, en de kriebels beginnen weer, maar dat zal wel even zo blijven denk ik, in ieder geval tot dat ik weet dat ik ook zonder begeleiding kan rijden. Maar nu al zonder? brrr...

I finally found what I was looking for: YOU

jacqueline

Berichten: 5549
Geregistreerd: 19-01-01
Woonplaats: apeldoorn

Link naar dit bericht Geplaatst: 11-04-04 07:59

Hartstikke goed, het begin is er in ieder geval.
Langzaam je vertrouwen weer opbouwen en zo word je steeds een beetje zekerder van jezelf.

siko

Berichten: 2164
Geregistreerd: 10-01-03
Woonplaats: Zevenaar

Link naar dit bericht Geplaatst door de TopicStarter: 11-04-04 14:13

Jacqueline, bedankt voor je lieve reactie! Inderdaad, langzaam aan komt mijn vertrouwen in "mezelf" weer terug. Dat is iets waar ik naar uit kijk. Ook zie ik zo ontzettend veel dingen van mezelf terug als ik jouw bovenstaande stukje van Olivia lees! Ik heb precies hetzelfde sinds ik de kleine heb, en dat uitstellen deed ik ook steeds weer opnieuw en als het dan ook nog eens goed fout gaat met rijden... Tja, dan blijft er dus weinig over om op te teren als je "wel" weer een keer de moed hebt om erop te stappen. Ik ben in ieder geval wel erg blij dat ik nu 1x in de week les heb van een hele lieve en geduldige instructrice, die met mij, net als jou, bij de basis begint! Nogmaals bedankt

I finally found what I was looking for: YOU

Desiree

Berichten: 28761
Geregistreerd: 23-01-01
Woonplaats: Twente

Link naar dit bericht Geplaatst: 13-04-04 09:08

DAT boos zijn heb je nodig ja. Nu moet je alleen nog wat handiger worden op het moment dat ze onder je vandaan loopt. Ik heb ook zo'n krent die alles wil "oplossen" door van mij weg te lopen. Gewoon van voren opvangen en zo streng zijn met je hand als nodig is, maar hou het wel kort! daarmee bedoel ik dat de teugelhulpen niet lang mogen duren. (beenhulpen trouwens ook niet). EN ik raad je aan om alleen de buitenteugel te gebruiken bij het opvangen, daar kan ze zich niet zo gemakkelijk sterk op maken als op 2 teugels. Maar wederom, laat het kort duren, want ook op alleen de buitenteugel kan ze zich vastzetten op den duur als deze te lang duurt.

De hond is de betere mens

siko

Berichten: 2164
Geregistreerd: 10-01-03
Woonplaats: Zevenaar

Link naar dit bericht Geplaatst door de TopicStarter: 13-04-04 16:45

Kun je me dan iets meer tips geven met betrekking tot dat opvangen met de buitenteugel? Heb laatst al heel wat blaren gereden..

Alvast bedankt. Doegie

I finally found what I was looking for: YOU

Desiree

Berichten: 28761
Geregistreerd: 23-01-01
Woonplaats: Twente

Link naar dit bericht Geplaatst: 14-04-04 08:42

Ik stuur een pb'tje naar je.

De hond is de betere mens

siko

Berichten: 2164
Geregistreerd: 10-01-03
Woonplaats: Zevenaar

Link naar dit bericht Geplaatst door de TopicStarter: 14-04-04 14:59

Desiree! Ik heb je PB ontvangen. Bedankt.

Nadat mijn schouder zo goed als genezen is, is nu Cheerio heel erg ziek en gisternacht is de veearts erbij geweest. 42.5 graden koorts, wit tandvlees, brommen, niet meer lopen...

Ze denken aan een hartkwaal of slechte doorbloeding! Het gaat echt niet goed met haar, het is afwachten of ze het haalt die ouwe tante van 20 van me. Aankomende dagen houden we haar goed in de gaten omdat het elke dag gebeurd kan zijn. De veearts komt vanavond weer voor controle... Ik hou jullie op de hoogte

Liefs Kim

Richtje

Berichten: 13113
Geregistreerd: 29-04-02
Woonplaats: Bunschoten

Link naar dit bericht Geplaatst: 14-04-04 16:39

Lees ik net je vrij positieve reactie een paar posts hierboven, en nu dit Scheve mond

Heel veel sterkte de komende dagen, hopelijk komt ze er weer bovenop.....

Een ongeluk zit in een klein hoekje - Dan blijft er nog heel veel ruimte over voor geluk

mariska18
Berichten: 252
Geregistreerd: 12-03-04
Woonplaats: kudelstaart

Link naar dit bericht Geplaatst: 14-04-04 19:47

hopen dat het snel weer goed gaat met er.

arabieren: de beste paardjes die er zijn

jacqueline

Berichten: 5549
Geregistreerd: 19-01-01
Woonplaats: apeldoorn

Link naar dit bericht Geplaatst: 14-04-04 21:43

Jeetje zeg dat is schrikken, heel veel sterkte de komende dagen en hopelijk word ze snel weer helemaal beter!!!

siko

Berichten: 2164
Geregistreerd: 10-01-03
Woonplaats: Zevenaar

Link naar dit bericht Geplaatst door de TopicStarter: 15-04-04 08:48

De veearts is inmiddels geweest en heeft haar nogmaals goed onderzocht. Haar koorts is inmiddels gezakt naar 40.3 graden, maar nog te hoog voor een paard. Haar hart is nog steeds onregelmatig maar verder is ze alweer wat attenter dan gisteren, maar nog niet zoals het moet zijn. De aankomende dagen komt de veearts nog voor controle om haar goed in de gaten te houden. Ze krijgt extra mineralen en vitaminen etc. Eten gaat al iets beter maar nog moeizaam en lopen doet ze nog niet, de achterbenen werken echt niet mee. Oh, ik hoop echt zo dat het snel beter gaat met haar... Lief van jullie voor jullie steun! Zullen we allebei nodig hebben,

Liefs Kim en Cheerio

I finally found what I was looking for: YOU

Desiree

Berichten: 28761
Geregistreerd: 23-01-01
Woonplaats: Twente

Link naar dit bericht Geplaatst: 15-04-04 09:04

Paarden hebben ongeveer dezelfde lichaamstemperatuur als mensen. Het moet terug richting de 37. Houd er rekening mee dat ze er dikke benen aan over zal houden. Krijgen ze wel eens vaker van koorts.

Ik hoop wel dat ze snel beter wordt. Het is ellendig als je paard er zo aan toe is.

De hond is de betere mens

siko

Berichten: 2164
Geregistreerd: 10-01-03
Woonplaats: Zevenaar

Link naar dit bericht Geplaatst door de TopicStarter: 17-04-04 13:03

We zijn inmiddels een paar dagen verder en het gaat gelukkig langzaam aan weer beter met Cheerio. Haar temperatuur is inmiddels gezakt naar 38.3 graden en dat is een goed teken. Ze is alweer wat vrolijker en attenter dan de afgelopen dagen en is ook alweer erg ongeduldig met eten, dus... Het gaat de goede kant op. Zodra haar dikke benen achter en het gebrom over zijn mag ik weer met haar gaan beginnen. "Kijk maar wanneer ze weer gek gaat doen in de wei, kun je wel weer langzaam aan beginnen met rijden" (zegt de veearts). Zeg ik: gek doen zonder mij erop kent ze niet, pas als ik met haar ga rijden... Dan kan ik nog wel een hele poos wachten voordat deze dame in haar "vrije" tijd gek gaat doen (grinnik ik in mezelf hihi Knipoog )

Doei groetjes,


Kim

I finally found what I was looking for: YOU


Richtje

Berichten: 13113
Geregistreerd: 29-04-02
Woonplaats: Bunschoten

Link naar dit bericht Geplaatst: 17-04-04 15:57

Hey wat fijn zo'n positief bericht!

Hopelijk blijft het nu de goede kant opgaan Lachen

Een ongeluk zit in een klein hoekje - Dan blijft er nog heel veel ruimte over voor geluk

Desiree

Berichten: 28761
Geregistreerd: 23-01-01
Woonplaats: Twente

Link naar dit bericht Geplaatst: 17-04-04 18:43

Misschien is het wel al goed om met haar te wandelen over de harde weg. Dat is goed voor de bloedcirculatie en dan worden de benen wat dunner.

De hond is de betere mens

siko

Berichten: 2164
Geregistreerd: 10-01-03
Woonplaats: Zevenaar

Link naar dit bericht Geplaatst door de TopicStarter: 17-04-04 20:42

Ik hoop het ook dat het nu de goede kant opgaat. Veel meer tegenslag als de laatste tijd KAN gewoon niet meer. Desiree: bedankt voor de tip. daar kan ik alvast weer mee gaan beginnen.

Doegie

Kim

I finally found what I was looking for: YOU

jacqueline

Berichten: 5549
Geregistreerd: 19-01-01
Woonplaats: apeldoorn

Link naar dit bericht Geplaatst: 18-04-04 09:49

Fijn dat het weer de goede kant op gaat.
Kan je straks weer met frisse moed gaan beginnen Haha!

siko

Berichten: 2164
Geregistreerd: 10-01-03
Woonplaats: Zevenaar

Link naar dit bericht Geplaatst door de TopicStarter: 18-04-04 13:16

Jacqueline: Inderdaad, met veel frisse moed gaan we er weer tegenaan als we weer kunnen beginnen. Ik heb er in ieder geval wel veel zin in en met bovenstaande tips moet het gewoon goed gaan. Nu ontbreekt me alleen nog iemand die mijn even een aantal weken kan bijstaan totdat ik mijn volledige vertrouwen weer terug heb en zodat ik mezelf niet weer de kans geef om bang te worden!

Liefs Kim

I finally found what I was looking for: YOU

Richtje

Berichten: 13113
Geregistreerd: 29-04-02
Woonplaats: Bunschoten

Link naar dit bericht Geplaatst: 18-04-04 16:02

Kan het zijn dat ze al een tijdje niet helemaal lekker was, waardoor ze wat aan het klieren was. Of heeft dat er helemaal niets mee te maken?

Als je wat dichterbij had gewoond, had ik je graag een tijdje geholpen, maar het is toch echt een stukje te ver......

Succes als je weer begint straks!

Een ongeluk zit in een klein hoekje - Dan blijft er nog heel veel ruimte over voor geluk


Wie is er online

Gebruikers op dit forum: Googlebot en 5 bezoekers