Het gaat helemaal fout...Help!

Moderators: Mjetterd, Dani, ynskek, Ladybird, xingridx, Polly, Hanmar

Toevoegen aan eigen berichten
 
 
Junkietown
Berichten: 11
Geregistreerd: 05-03-04

Het gaat helemaal fout...Help!

Link naar dit bericht Geplaatst door de TopicStarter : 05-03-04 18:00

Excusez moi, ook ik ben aan een schaduwaccount begonnen...

Ik denk dat dit een behoorlijk lang verhaal gaat worden, ik hoop dat jullie het evengoed willen lezen, want ik weet niet meer wat ik moet doen.

Ik heb al zes jaar een goede vriend, die ik met recht mijn beste vriend kan noemen. Het is in al die jaren altijd heel moeilijk geweest voor ons om gewoon vrienden te blijven, omdat onze vriendschap ontstaan is uit een verliefdheid. Ook waren er invloeden van buitenaf waardoor het ons erg moeilijk is gemaakt. Toch hebben we dit altijd kunnen doorstaan.

Afgelopen zomer zijn er echter weer dingen gezegd en gedaan door andere vrienden van ons. Er werd gezegd dat hij verliefd op me was, het niet durfde te zeggen enzovoort. Ik heb het daar heel moeilijk mee gehad, vooral omdat ik niet wist wat ik moest geloven, omdat hij heel moeilijk kan praten, en ik ook, was het vaak een grote miscommunicatie. Door al dat gedoe is er in onze relatie, die echt geweldig was, als het fenomeen soulmates bestaat, is hij mijn soulmate, een gigantische deuk gekomen. Maar omdat wij allebei te koppig zijn om toe te geven dat er iets ernstigs aan de hand is, hebben we het afgelopen jaar een toneelstukje opgevoerd tegenover al onze vrienden, tegenover onszelf en elkaar. Maar goed, life goes on, wij deden net alsof er niets aan de hand was.

Alleen was het voor mij heel duidelijk te merken dat er wel wat aan de hand was. Drugs heeft in ons uitgaansleven altijd een grote rol gespeeld, we hebben allebei behoorlijk wat gebruikt, en ik doe dat nog steeds, hij heeft dat tot twee maanden geleden ook gedaan. Het afgelopen half jaar is hij echter behoorlijk doorgeslagen, en hij is een paar maanden geleden begonnen met het dealen van speed. Hij gebruikte inmiddels ook al buiten het weekend om. Twee maanden geleden is hij opgepakt door de politie, hij heeft vier dagen vastgezeten. Hij is gepakt met 35 gram speed, een behoorlijke hoeveelheid dus. Over een half jaar tot een jaar moet hij voorkomen, en hij loopt kans om de cel in te gaan. Ik heb nadat het gebeurd is natuurlijk meteen laten merken dat ik er voor hem zal zijn als dat nodig is, ik heb, in tegenstelling tot veel anderen uit onze vriendengroep niet alleen aandacht gehad voor wat er nu allemaal staat te gebeuren, maar ook voor hoe het nu echt met hem gaat. Het probleem is, dat hij, net zoals ik, als dingen te persoonlijk worden, compleet dichtklapt. Hij trekt simpelweg zijn bek niet meer open. Dus ging iedereen gewoon maar op dezelfde voet door. Ik zie hem wegkwijnen, maar er is gewoon niets wat ik kan zeggen of doen om tot hem door te dringen.

De problemen tussen ons zijn eigenlijk pas zondag echt begonnen. We zaten bij een vriend van ons thuis, we hadden al het hele weekend amper geslapen, iedereen stond dus simpelweg stijf van de drugs en was doodmoe. Er kwam een jongen langs, ook een vriend van ons, die smeekte om drugs, hij ging letterlijk op zijn knieen. Hij moest drugs hebben. Toevallig had die jongen net de dag ervoor tegen mij en een vriend van me gezegd dat hij zou stoppen voor zijn nieuwe vriendin. Die vriend werd dus kwaad op hem. Vervolgens ging iedereen weer grappen maken erover.

En dat is dus wat mij zo vreselijk kwaad maakt. Ik heb vrijdagnacht tegen mijn beste vriend al gezegd dat ik er raar van word hoe iedereen zich nu gedraagt. Het lijkt wel alsof iedereen ontkent dat er iets ontzettend mis is, iedereen loopt maar grappen te maken, alles te ontkennen, zelfs mijn beste vriend! Nu is er iemand die precies dezelfde fouten maakt als mijn beste vriend destijds deed, en nog is er niemand die inziet dat het helemaal verkeerd gaat...

Ik was daar zondag verschrikkelijk kwaad om, maar omdat ik geen rel wilde veroorzaken hield ik expres mijn mond dicht. Maar even later zei een andere jongen, die emotioneel werd omdat hij over de problemen tussen hem en zijn vriendin aan het praten was, opeens dat ik chagrijnig zou zijn omdat ik er zo vreselijk mee zat dat mijn beste vriend (ik zal hem even S. noemen trouwens) nu verplicht moet afkicken en het zo moeilijk heeft. Dit was helemaal het probleem niet op dat moment, dus ik werd kwaad op die jongen. Vervolgens zegt hij dat ik dan maar moet zeggen wat er wel is. Mijn reactie was meteen dat ik dat niet tegen hem zou zeggen, want hij heeft er geen zak mee te maken. Als ik een probleem met S. heb, zeg ik dat wel tegen S. zelf.
Dit liep dus uit op een complete crisis, ik was compleet over mijn toeren. Maar waar ik uiteindelijk zo kwaad om was, is dat S. me keihard liet vallen op het moment supreme. Hij begon met die jongen mee te praten, en hij begon nog een heel slap verhaal over dat ik het erg zou vinden dat zijn vrienden doordeweeks snoven, dat ze op die manier niet aan hem denken, blablabla. Dat is natuurlijk bullshit, of zijn vrienden nou op zaterdag, maandag of vrijdag gebruiken, voor S. blijft het moeilijk, maar afkicken moet hij toch. Het enige wat ik niet leuk vond is dat ze het voor zijn neus doen, zodat hij niet weet waar hij moet kijken. Ik bedoel, trek een pak speed open en je ruikt het al van een afstand. Hoe komt een mens in de verleiding...

In ieder geval is het nu duidelijk dat S. en ik grote problemen met elkaar hebben, S. heeft toegegeven tegen een vriend van ons dat hij niet weet hoe hij met me om moet gaan, maar tegen mij zegt hij niet waarom. Ik tast dus zogezegd volledig in het duister. Ik heb zo vaak geprobeerd met hem te praten, maar het is net of ik tegen een muur sta te praten, ik dring absoluut niet door. S. weet dat ik ontzettend teleurgesteld in hem ben, omdat hij me zo heeft laten vallen, omdat hij niet naar me toe is gekomen toen ik compleet overstuur was. Hij heeft het er volgens die vriend ook moeilijk mee, maar hij kan er niet over praten. Ik ben zelf inmiddels ook op het punt beland dat het te persoonlijk, te moeilijk voor me wordt, en dan klap ik dicht. Dus zijn we nu vrolijk verder aan het gaan met ons toneelstuk, terwijl we ons allebei poedersuiker voelen. Ik weet gewoon niet meer wat ik er mee aanmoet. Ik wil hem nu niet laten vallen, nu hij het zo moeilijk heeft, maar ik wil ook niet zelf wegkwijnen omdat hij de moeite niet neemt om onze vriendschap in stand te houden. Het enige wat ik weet is dat we op deze manier niet door kunnen gaan, want dit sloopt me...

Hoe zouden jullie hier mee omgaan?

Renske_

Berichten: 20558
Geregistreerd: 12-10-02
Woonplaats: het zonnige zuiden van NL

Link naar dit bericht Geplaatst: 05-03-04 18:07

ik heb tot 2 1/2 jaar geleden samengewoond met iemand die steeds meer ging gebruiken en ook ging dealen en ik kan maar 1 ding zeggen, door drugs gaat iedereen zich anders gedragen, jij dus ook, anders reageren en er komt nix dan ellende van

en ja, ik heb ook gebruikt maar niet regelmatig en niet veel alleen uitgeprobeerd omdat ik wlde weten wat het allemaal met je doet

maar ik heb zoveel mensen compleet zien veranderen doordat ze gebruikten en steeds meer gebruikten

zelfs nadat er 3 uit hun huis zijn gezet ivm wietplantage, 1 is opgepakt voor dealen van speed en 2 zijn opgepakt voor dealen XTC en Viagra, zag nog niemand in dat ze gestoord bezig waren.

ik ben er heel lang buitengehouden, wost ook nog niet eens de helft van wat er speelde, totdat ze tijdens een concert vanalles in mn schoen&jaszakken hadden gedaan en ik dus 50 XTC pillen mee naar binnen heb gesmokkeld, zonder dat ik het zelf wist!!
Grote ruzie is er toen geweest, ik kreeg vanalles te horen wat de rest allemaal wel niet deed en dat t nix voorstelde etc

je snapt, ik ben direct daar weggegaan en weer thuis gaan wonen.
ben zelfs nog bedreigd en wekenlang door hun gevolgd omdat ik veel te veel weet en ze bang waren dat ik mn mond open zou trekken
mn hond is achter mn rug om doorverkocht en weet ik wat nog meer.

ik kan dus maar 1 ding zeggen, stop met het gebruiken, en verbreek de contacten met degenen die blijven gebruiken/dealen want je hebt er echt niets aan!

Junkietown
Berichten: 11
Geregistreerd: 05-03-04

Link naar dit bericht Geplaatst door de TopicStarter : 05-03-04 18:11

Het probleem is dat we al heel lang vrienden waren voor we gingen gebruiken, we zijn hier allebei in gegroeid. Hij is doorgeslagen, en misschien komt dat nog wel door mij ook. Dus ik wil hem niet laten vallen. Maar ik weet nu niet meer wat ik met de situatie aanmoet. Het gaat mij helemaal niet meer om de drugs. Het gaat om het feit dat ik mijn beste vriend aan het verliezen ben. Als ik hem kwijtraak, gaat er ook een stukje van mij dood.

KiWiKo

Berichten: 51672
Geregistreerd: 19-10-02
Woonplaats: Killstraight

Link naar dit bericht Geplaatst: 05-03-04 18:15

Meid, ik heb die hele lap text in twee seconden gelezen........... waarom,omdat de eerste allinea al genoeg zegt........ een ding BEN JIJ NIET HELEMAAL GOED BIJ JE EIERDOPPIE?????. Wat denk je nou, in wat voor een wereld leef je nou? Hoe denk jij dat jouw toekomst eruit gaat zien? WAT wil je voor jezelf........... Mens denk na.

Breek, breek met die groep, ga in therapie of weet ik veel wat maar doe iets zinvols met je leven.

Ik vind het zo erg om te horen dat iemand zn leven vergooit BAH


[JH] Eindelijk de stap genomen om mn verhaal hier te...

hier heb je wat om door te lezen

Renske_

Berichten: 20558
Geregistreerd: 12-10-02
Woonplaats: het zonnige zuiden van NL

Link naar dit bericht Geplaatst: 05-03-04 18:18

ik kende iedereen ook al voor ze gebruikten, maar wat jij nu niet ziet maar hopleijk later wel inziet, is dat jullie allemaal zo veranderd zijn dor het gebruiken, en anders op elkaar zijn gaa reageren etc

de grootste kans om hem niet kwijt te raken heb je als jullie alle2 stoppen met gebruiken, dan pas krijg je weer norkale gesprekken en normale reacties op elkaar.
ik snap dat je hem niet kwijt wil raken e niet wil laten vallen, zorg er dan voor dat jullie stoppen met gebruiken
derest die wel blijft gebruiken flikker je maar mooi buiten, want daar heb je toch niets aan. als jullie bij elkaar blijven komen hou je deze vervelende situaties, als de rest niet stopt kan je net zo goed geen contact meer met hun hebben

klinkt misschie hard maar ik he zoveel gezien en zoveel meegemaakt, maar als er zoals jij schrijft de een boos is op de ander, en jij weer boos bent, en er alleen maar lacherig over wordt gedaan etc, wat heb je dan nog aan hun? waarom ga je er nog mee om?

steek je tijd liever in hem alleen, ipv met die hele groep om te gaan.

Renske_

Berichten: 20558
Geregistreerd: 12-10-02
Woonplaats: het zonnige zuiden van NL

Link naar dit bericht Geplaatst: 05-03-04 18:19

en ik ben het dus ook met GijsenKim eens(lees die reactie nu pas, ben ff bezig geweest met typen, nog toch nog niet foutloos maargoed, als t maar leesbaar is Knipoog )

Junkietown
Berichten: 11
Geregistreerd: 05-03-04

Link naar dit bericht Geplaatst door de TopicStarter : 05-03-04 18:20

Ik ben niet verslaafd aan drugs. Hij is nu aan het afkicken. Het gaat om ons twee. Hij heeft een hele grote fout gemaakt, geloof me, hij is de eerste die het toegeeft.

Renske_

Berichten: 20558
Geregistreerd: 12-10-02
Woonplaats: het zonnige zuiden van NL

Link naar dit bericht Geplaatst: 05-03-04 18:21

verslaafd of niet, als je geregeld gebruikt ga je je anders gedragen

maar wat is nou precies het probleem tussen jou en S ?

Junkietown
Berichten: 11
Geregistreerd: 05-03-04

Link naar dit bericht Geplaatst door de TopicStarter : 05-03-04 18:27

Zie het onderste stukje van mijn verhaal. We zijn elkaar kwijt geraakt. We willen allebei wel dat het goedkomt, maar we kunnen niet praten. Hij doet niet genoeg zijn best. Of ik doe teveel mn best. Er is teveel gebeurd, we weten niet meer wat we met elkaar aanmoeten...

Samantha_

Berichten: 10807
Geregistreerd: 20-12-02

Link naar dit bericht Geplaatst: 05-03-04 18:28

Ik ben het me Renske eens. Door drugs ga je je anders gedragen, je zegt dingen die je normaal niet zou zeggen.
Je wordt bijv veel emotioneler enzo.
Probeer met S te praten, als er voor de rest niemand bij is. En vertel hem wat je dwars zit.

KiWiKo

Berichten: 51672
Geregistreerd: 19-10-02
Woonplaats: Killstraight

Link naar dit bericht Geplaatst: 05-03-04 18:29

Junkietown schreef:
Zie het onderste stukje van mijn verhaal. We zijn elkaar kwijt geraakt. We willen allebei wel dat het goedkomt, maar we kunnen niet praten. Hij doet niet genoeg zijn best. Of ik doe teveel mn best. Er is teveel gebeurd, we weten niet meer wat we met elkaar aanmoeten...


EN.................... zoals alle mensen doen die uit elkaar groeien, gedag zeggen

Asciugamano
Berichten: 5849
Geregistreerd: 19-12-03

Link naar dit bericht Geplaatst: 05-03-04 18:29

Ik snap niet waarom mensen uberhaupt beginnen drugs te gebruiken. Ik ben het volledig met gijsenkim eens! Advies? Maak een keuze! Stop ermee! Maar het blijft advies. doe vooral wat je zelf wilt.

Renske_

Berichten: 20558
Geregistreerd: 12-10-02
Woonplaats: het zonnige zuiden van NL

Link naar dit bericht Geplaatst: 05-03-04 18:29

ga eens iets samen doen dn, iets totaal anders dan wat jullie nu alsmaar doen

ga voor mijn part een dagje met de trein naar sxcheveningen, daar lekker uitwaaien en weer terug naar huis

of ga ergens eten ofzo, gewoon iets leuks en gezelligs doen zonder geforceerd aardig enzo tegen elkaar proberen te doen. gewoon jezelf zijn.

Junkietown
Berichten: 11
Geregistreerd: 05-03-04

Link naar dit bericht Geplaatst door de TopicStarter : 05-03-04 18:33

Gijsenkim, ik vind het helemaal niet erg om kritiek van je te krijgen, maar het is duidelijk, dank je. Jouw advies is laat hem vallen en breek met al je vrienden. Dat doe ik niet. Breken met mijn vrienden zou ik nog doen als het te erg word, hem laten vallen niet. Kan stom zijn, maar dan maar. Ik wil vechten voor onze vriendschap.

KiWiKo

Berichten: 51672
Geregistreerd: 19-10-02
Woonplaats: Killstraight

Link naar dit bericht Geplaatst: 05-03-04 18:38

Junkietown schreef:
Gijsenkim, ik vind het helemaal niet erg om kritiek van je te krijgen, maar het is duidelijk, dank je. Jouw advies is laat hem vallen en breek met al je vrienden. Dat doe ik niet. Breken met mijn vrienden zou ik nog doen als het te erg word, hem laten vallen niet. Kan stom zijn, maar dan maar. Ik wil vechten voor onze vriendschap.


Meis je moet doen wat je niet laten kan........... echt, maar wat ik niet begrijp is waarom je dan een topic opent met wat je moet doen, want dat weet je al. Je wil vechten voor een junk en eventueel je vriendengroep laten vallen........... nou dan heb je mijn, of wie dan ook zn mening niet nodig, ook ons advies niet, want je weet het zelf al. En ik moet eerlijk zeggen dat ik niet hoop dat er veel bokkers je raad kunnen geven over hoe jullie met elkaar om moeten gaan. Ik hoop eerlijk dat de meeste bokkers geen drugs gebruiken, en dus niet weten hoe druggebruikers met elkaar omgaan.

Omdat het duidelijk gevoellig ligt wat ik tegen je zeg, zal ik me hier niet meer mee bemoeien.......... ik wens je alleen alle sterkte en succes toe voor de toekomst

Eline

Berichten: 72938
Geregistreerd: 07-10-03
Woonplaats: Delft

Link naar dit bericht Geplaatst: 05-03-04 18:46

Los van het hele drugsverhaal, want daar ga ik geen mening over geven, daar weet ik te weinig vanaf.

Als je met iemand niet kan praten, heb je een probleem, of het nu een vriend of een vriendje is. Als je niet kan communiceren met iemand loopt dat de soep in of het nu wel of geen junk is... ik zou proberen of het op een andere manier wel lukt, bijvoorbeeld telefoon? internet? email? brief?

Zo niet: dan ben ik bang voor je dat het niet meer goedkomt...

Als je wil vechten: zorg dan dat je vecht om die communicatie, maar als je die slag niet wint heb je naar mijn mening ook de oorlog verloren

Junkietown
Berichten: 11
Geregistreerd: 05-03-04

Link naar dit bericht Geplaatst door de TopicStarter : 05-03-04 18:47

Ik zou mijn vrienden laten vallen voor hem. Hij is van de drugs af. En geloof me, er zijn heel wat meer bokkers die drugs gebruiken dan jij denkt! Dit onderwerp is immers al vaker ter sprake gekomen, daar heb je heel wat bekentenissen kunnen lezen.

Junkietown
Berichten: 11
Geregistreerd: 05-03-04

Link naar dit bericht Geplaatst door de TopicStarter : 05-03-04 18:48

Ellende, in mijn ogen ben jij de eerste die begrijpt waar het om gaat. Het gaat namelijk niet om de drugs. Dat is bijzaak! Het gaat om ons.

Renske_

Berichten: 20558
Geregistreerd: 12-10-02
Woonplaats: het zonnige zuiden van NL

Link naar dit bericht Geplaatst: 05-03-04 18:48

zoals ik al zei, ga eens iets totaal anders doen, en niet proberen geforceerd met elkaar om te gaan, en niet dwingen om te moeten praten over hoe jullie met elkaar omgaan

doe iets! met alleen maar pogingen tot praten kom je er niet, ga gewoon iets leuks doen samen!
Laatst bijgewerkt door Renske_ op 05-03-04 18:55, in het totaal 1 keer bewerkt

Junkietown
Berichten: 11
Geregistreerd: 05-03-04

Link naar dit bericht Geplaatst door de TopicStarter : 05-03-04 18:54

Het valt inderdaad te proberen, bedankt voor de tip in ieder geval!

Technoboy

Berichten: 423
Geregistreerd: 01-03-04
Woonplaats: Huizen

Link naar dit bericht Geplaatst: 05-03-04 18:59

Citaat:
Drugs heeft in ons uitgaansleven altijd een grote rol gespeeld, we hebben allebei behoorlijk wat gebruikt, en ik doe dat nog steeds


en dan durf je jezelf ook nog af te vragen hoe het komt dat het zo slecht gaat.

:n:n:n

Misja

Berichten: 3317
Geregistreerd: 12-10-02

Link naar dit bericht Geplaatst: 05-03-04 19:05

Meid, ik ga niet tegen je zeggen: drugs is fout, en drugs is slecht.. Dat weet je zelf ook allemaal zelf wel..

Je situatie komt me wel een klein beetje (hier en daar) bekend voor, ik kan je echter niet PB-en, dus daar ga ik niet over uitwijden.

Ten eerste vind ik het wel top van je dat je hem niet laat vallen. Het is namelijk de weg van de minste weerstand om op bepaalde momenten te zeggen: adios...
Voor vrienden voor het leven ga je door het vuur.. Om nou te zeggen: kap ermee, stop met drugs, en breek met hem: nee..
Dat is jouw eigen keuze.. Ik zou het zelf anders doen. Voor drugs is gewoon geen plaats in mijn leven, dat wil ik nu ook zo houden.

Is het geen idee om hem dit stukje te laten lezen? Het uitprinten en het aan hem geven als jullie een avondje onder jullie tweetjes zijn? Je hoeft dan niet het verhaal te vertellen (waarin hij jw wsl gaat onderbreken), maar kunt het hem rustig laten lezen. Ik weet uit eigen ervaring dat dingen opschrijven en het iemand laten lezen soms beter werkt dan een warrig verhaal waar geen touw aan vast te knopen valt.
Spreek met hem af, op een plekje waar jullie alleen zijn, en probeer erover te praten enzo.

Hopelijk komen jullie hieruit.

En dan nog: blijf wel een beetje met je volle verstand nadenken over wat je doet, en wat je gedaan hebt, en probeer ervan te leren meid.. Nu ben je nog jong (althans: daar ga ik even van uit).

Als je wil kun je PB-en.

Junkietown
Berichten: 11
Geregistreerd: 05-03-04

Link naar dit bericht Geplaatst door de TopicStarter : 05-03-04 19:09

Technoboy, ik weet niet hoe het bij jou is, maar ik heb nog een ander leven naast mijn uitgaansleven...

Misja, dank je wel. Misschien is het wel een idee. Probleem blijft dan alleen nog steeds dat ik me helemaal bloot geef. En omdat ik niet meer weet hoe het eigenlijk met onze vriendschap is gesteld, is dat heel erg moeilijk voor me. Ik weet dat ik hem kan vertrouwen, maar toch ook niet, zeg maar...

Kusia

Berichten: 4225
Geregistreerd: 27-02-03
Woonplaats: Rhoon

Link naar dit bericht Geplaatst: 05-03-04 19:09

Probeer ook prioriteiten te stellen. Wat is belagrijker?
Probeer met hem eens om de tafel te gaan zitten, zodat hij wel moet praten. Het zal denk ik eerst niet leuk zijn, maar uiteindelijk zal het wel opluchten.
en ik ben het met Renske20 eens, doe eens wat anders.

Junkietown
Berichten: 11
Geregistreerd: 05-03-04

Link naar dit bericht Geplaatst door de TopicStarter : 05-03-04 19:11

Misja, zolang dit topic 'loopt' kan je me trouwens pb'en hoor, ik log regelmatig in op deze account.