ik heb zo een zakje zoete mais, die je zelfs nog moet doen poffen, allemaal goed en wel, maar hoe suiker nu zoiets dat de suiker er aan blijft?? ze allemaal geploft zijn doeik de pot open kieper er metteen de kristalsuiker bij, maar die blijft niet plakken en valt metteen naar de bodem... mn popcrn lijkt dus niet zoals dze uit de bioscopen, met een heerlijk glimmend suikerlaagje hoe verkrijg ik zo iets at home? want zoals ik nu bezig ben is het niet zo smakelijk
volgens mij moet je dat met caramel doen... dus eerst je suiker laten smelten... met boter erdoorheen ofzo? <- goh.. hier heb je wat aan... maar ik heb geen recept voor je kunnen vinden
update... ik deed alles volgens plan, welliswaar in een platic pot die in de microgolfoven kon (die gebruiken we al jaren voor in de microgolfoven, nog nooit wat aangeweest...) hoor ik de mais gezellig ploffen en de geur dringt al heerlijk mn neusgaten binnen... na 5 min *ping* aa klaar
met veel swoegn open ik de micro en haal de pot eruit... zonder de bodem gerekend!!!!!!!!!!! had ik daar nu een pot vast zonder bodem!!! bodem kleefde lekker aan de micro en de popcorn aan de bodem... nou doei, daar ging mn heerlijke popcorn én die goede pot... hete olie was de oorzaak... wat ben ik ook blonT...
ik heb mn lesje wel geleerd, vanaf nu in de PAN op het VUUR!!
Ik doe het alleen in een oude pan Dan doe ik olie erin, en daar los ik poedersuiker in op (veel ) Als het heet is, dan de mais erin, snel de deksel erop, en wachten tot het gaat knetteren.
En als je geen olie wilt gebruiken? Popcorn is een lekkere snack waar normaal niet zoveel calorien inzitten, maar als je olie gebruikt is daar natuurlijk niets meer van over...