domme vraag,hoe maak je slagroom?

Moderators: NadjaNadja, Essie73, Muiz, Maureen95, Firelight

Toevoegen aan eigen berichten
 
 
diana
Berichten: 2205
Geregistreerd: 21-09-01

domme vraag,hoe maak je slagroom?

Link naar dit bericht Geplaatst door de TopicStarter : 17-02-04 10:14

heb hier een pakje in huis,maar hoe maak je het nou eigenlijk?

Liselot

Berichten: 32190
Geregistreerd: 18-06-01
Woonplaats: Almelo

Link naar dit bericht Geplaatst: 17-02-04 11:01

inhoud van het pakje in een beslagkom of iets dergelijks mikken. dan suiker erbij, hoeveelheid staat op het pakje en dan opkloppen met de mixer tot het stijf is.

Imker

Berichten: 17539
Geregistreerd: 30-10-01

Link naar dit bericht Geplaatst: 17-02-04 11:35

Jep, zo doe je dat. Ik mik altijd 2 eetlepels suiker in een hoge, smalle kom en dan de slagroom erop en mixen tot je de kom op zijn kop kunt houden, zonder dat de slagroom eruit valt.

Lennon

Berichten: 4342
Geregistreerd: 01-09-01
Woonplaats: Belgisch Limburg

Link naar dit bericht Geplaatst: 17-02-04 11:39

Idd, kom nemen, bloemsuiker bijmikken (naar smaak, zonder kan ook) en mixen maar tot het stijf genoeg is...

En dan aardbeitjes zoeken om in de slagroom te dippen Haha!

Samantha_

Berichten: 10806
Geregistreerd: 20-12-02

Link naar dit bericht Geplaatst: 17-02-04 11:45

Ik doe t altijd met zo'n speciaal slagroom-schud-ding van tupperware. Haha!
Gewoon 2 schepjes suiker er bij, en schudden maar! Vingers aflikken

vikki

Berichten: 14286
Geregistreerd: 21-02-01

Link naar dit bericht Geplaatst: 17-02-04 11:48

Suiker hoeft er natuurlijk niet bij... ik vind slagroom zonder suiker veel lekkerder Vingers aflikken . En ik vind de slagroom ook lekkerder als het niet al te stijf geklopt is... dat truukje van de kom ondersteboven houden hoef ik dus niet te proberen... Knipoog

MargaV

Berichten: 1317
Geregistreerd: 31-10-03
Woonplaats: Utrecht

Link naar dit bericht Geplaatst: 17-02-04 13:17

Als je heel de tijd dezelfde kant op mixt, zakt de slagroom minder snel in. Als je echt stijf wil, en dat het stijf blijft, kun je ook een beetje klop-klop toevoegen.

MargaV

Berichten: 1317
Geregistreerd: 31-10-03
Woonplaats: Utrecht

Link naar dit bericht Geplaatst: 17-02-04 13:17

O ja, een beetje vanillesuiker erdoor is ook weleens lekker, net waar je van houdt...

Imker

Berichten: 17539
Geregistreerd: 30-10-01

Link naar dit bericht Geplaatst: 17-02-04 14:49

Bloemsuiker? Ik gooi er altijd gewone kristalsuiker bij. Misschien is basterdsuiker of hele fijne suiker makkelijker oplosbaar, maar problemen met normale suiker heb ik nog niet meegemaakt.

Lennon

Berichten: 4342
Geregistreerd: 01-09-01
Woonplaats: Belgisch Limburg

Link naar dit bericht Geplaatst: 17-02-04 15:27

Ik heb die bloemsuiker altijd zo gezien... daarmee dat ik bloemsuiker gebruik.
Volgende keer eens testen met gewone suiker Lachen

maudy

Berichten: 1309
Geregistreerd: 04-11-02
Woonplaats: Akersloot

Link naar dit bericht Geplaatst: 18-02-04 17:50

bloemsuiker=poedersuiker?

Enne, ik ga ook voor de lobbige slagroom, van dat stijve gedoe is net boter.

Lennon

Berichten: 4342
Geregistreerd: 01-09-01
Woonplaats: Belgisch Limburg

Link naar dit bericht Geplaatst: 18-02-04 20:56

Bloemsuiker is idd hetzelfde als poedersuiker Haha!

nanka

Berichten: 3484
Geregistreerd: 18-04-02

Link naar dit bericht Geplaatst: 18-02-04 22:57

ik koop altijd zo'n spuitbus (kant en klaar) Haha!

maudy

Berichten: 1309
Geregistreerd: 04-11-02
Woonplaats: Akersloot

Link naar dit bericht Geplaatst: 18-02-04 22:59

dank je natalie, zo leer ik nog eens wat Haha!

Duhelo

Berichten: 28538
Geregistreerd: 29-05-03

Link naar dit bericht Geplaatst: 25-02-04 16:14

ik maak de slagroom altijd met een potje gewone room (dat je in sauzen gier) dan suiker erin en dan mixen
of is dat hetzelfde als jullie zeggen?

Lennon

Berichten: 4342
Geregistreerd: 01-09-01
Woonplaats: Belgisch Limburg

Link naar dit bericht Geplaatst: 25-02-04 18:03

Yep Haha!
It's the same indeed.

Dat veronderstel ik toch, aangezien ik ook gewoon room in een kom gooi, poedersuiker (of bloemsuiker Haha!) erbij en mixen maar...

Duhelo

Berichten: 28538
Geregistreerd: 29-05-03

Link naar dit bericht Geplaatst: 25-02-04 18:20

ja, maar ze hebben het allemaal over een pakje
edit: natuurlijk, een pakje room Blond

Anne_GTI

Berichten: 18200
Geregistreerd: 26-09-02
Woonplaats: Kan de rand van Zwollywood zien uit mijn keukenraam, daarom kijk ik liever in de kamer naar buiten

Link naar dit bericht Geplaatst: 25-02-04 23:35

Nog lekkerder is het om zelf verse melk de room af te scheppen en dat op te kloppen. Dat is nl. niet behandeld (=rauwe melk) en smaakt vind ik nog lekkerder. Wel met suiker erbij, anders krijg je van die duitse slagroom. Niet eten als je zwanger bent trouwens...

Ilsiie

Berichten: 8224
Geregistreerd: 01-01-04
Woonplaats: Oostenrijk

Link naar dit bericht Geplaatst: 26-02-04 20:33

hihi, ik koop ook altijd een kant en klare spuitbus of een kant en klaar pakje room;) en dan kloppen, met 1000 korreltjes (kristal)suiker (neejneej, ik tel de suikerkorreltjes niet na;):p) en dan kloppen... klaar is Ilse...Knipoog

-xxx-iezz van Ilse

Tessebes

Berichten: 18524
Geregistreerd: 09-09-02
Woonplaats: Den Haag

Link naar dit bericht Geplaatst: 27-02-04 18:48

Je kunt beter de suiker pas toevoegen als de slagroom al stijver begint te worden, want als je het er gelijk bij gooit, schijnt het langer te duren.

Duhelo

Berichten: 28538
Geregistreerd: 29-05-03

Link naar dit bericht Geplaatst: 27-02-04 18:52

ah, weer wat bijgeleerd!
*ik ga ooit nog slim worden hoor Haha!*

heidiLOVERJarig

Berichten: 9185
Geregistreerd: 29-04-03
Woonplaats: Opperdoes

Link naar dit bericht Geplaatst: 27-02-04 22:27

gewoon zo'n pakje in de winkel kopen en lees de achterkant Haha!