Kopen of niet?

Moderators: Apple, Coby, petraaken, C_arola, Dyonne

Antwoord op onderwerpPlaats een reactie
 
 
Denaise
Berichten: 62
Geregistreerd: 14-12-03

Kopen of niet?

Link naar dit bericht Geplaatst door de TopicStarter: 26-12-03 13:12

Okee, laat ik nu maar gebruik maken van dit forum ook. Haha Haha!

Ik heb een vraagje die ik jullie wil voorleggen:

Een kennis van mij heeft een schat van een pony staan. De pony is een kruising en ze weet er verder niets van. Ze heeft hem drie jaar geleden gekocht op de paardenmarkt. Het is een vosje van 1.46 metr hoog. Hij is engels gereden. Kennis is erachter gekomen dat hij best wel wat springtalent heeft. Ze heeft hem nu ongeveer een jaar onder het zadel (Hij moest eerst weer vertrouwen krijgen, waarschijnlijk is hij vroeger mishandeld.) Maar, het beestje (Die trouwens Maxxi heet) heeft dus nog geen volle 100% vertrouwen in de mens. En hij kan maar met weinig paarden overweg. Hij is verder niet bang. Ideaal beestje voor buitenritten, zolang je geen andere mensen/dieren/auto's enz. enz. tegenkomt. Hij wordt gewoon bang. Het zal dus een tijd gaan duren voor hij vertrouwen in mij heeft. En ik zal voorlopig de enige zijn die met hem om kan gaan. Wat best wel lastig is, want dan moet ik elke dag komen. (Mijn kennis had Maxxi aan huis staan) want hij staat bij mij niet aan huis... Misschien dat Maxxi over een paar jaar wel wat beter met andere mensen en paarden om kan gaan. Maar dat zie ik voorlopig nog niet. Mijn kennis heeft geen geld meer voor 3 paarden en daarom heeft ze besloten Maxxi te verkopen. En ja, het is dus een moeilijk paardje. Wie wilt tegenwoordig nog zo'n paardje? Mijn kennis heeft een goed hard, maar hij moet echt weg, want ze heeft gewoon echt geen geld en tijd meer ervoor. Ze overweegt dit al paar maanden en ze vroeg aan mij of ik Maxxi wilde kopen. Oja, Maxxi is 8 jaar (ongeveer) en opzich heeft hij dus best wel toekomst, ik zou het zonde vinden als zijn leven nu al beeindigd moet worden, terwijl het net zo goed gaat... Ze vraagt 750 euro voor hem... Vinden jullie dit een redelijk bedrag, en zal ik het doen? Ik bedoel, al m'n tijd gaat dan in hem zitten. En ik heb natuurlijk ook nog wel een aantal andere paarden he... en dan de lessen erbij. Maar ik kan hem toch niet zomaar laten doodgaan? (Kennis kan het om priveredenen niet meer betalen)

Misschien dat ik een ander moet vragen om hem voor mij te verzorgen. Die wel (zeker weten) alle tijd voor hem heeft. Ik heb opzich wel tijd voor hem, maar dan krijgen mijn andere paarden weer stuk minder aandacht... Ik weet het niet, het is een grote verantwoordelijkheid. Maar als hij erboven op komt...

Zal ik hem kopen of niet?

Luvs, Denaise en Maaike


Richtje

Berichten: 13113
Geregistreerd: 29-04-02
Woonplaats: Bunschoten

Link naar dit bericht Geplaatst: 26-12-03 13:20

Tja, moeilijk....
Ik denk iig dat E750,- niet teveel gevraagd is.
Je moet zelf goed overwegen of je er voldoende tijd voor hebt en de tijd er in WIL steken. Het lijkt mij persoonlijk een hartstikke leuke uitdaging om met zo'n ponietje aan de slag te gaan, maar zoals ik al zei moet je de tijd ervoor hebben.

Is het voor je vriendin ook geen optie om een ander paardje te verkopen?

Ik denk dat je zelf goed moet bedenken of je hem de de aandacht kan bieden die hij nodig heeft, want hij zal als ik het zo lees meer aandacht vragen dan een gemiddeld ander paard. Als je hem die aandacht niet kan bieden, is het waarschijnlijk niet eerlijk tegenover de pony om eraan te beginnen. Mocht je iemand anders vragen om ermee aan de slag te gaan, moet diegene er denk ik ook vanaf het begin bij zijn.

Succes met je keuze!

Een ongeluk zit in een klein hoekje - Dan blijft er nog heel veel ruimte over voor geluk

Denaise
Berichten: 62
Geregistreerd: 14-12-03

Link naar dit bericht Geplaatst door de TopicStarter: 26-12-03 13:38

Ik had haar ook al gevraagd waarom ze Maxxi weg deed en niet een van haar andere paardjes. Ze heeft nog een Fjord en een KWPN.
De Fjord is al 21 en dat was haar eerste paardje. Opzich, kan ik me voorstellen dat ze die niet weg wilt doen. En de KWPN is een 14 jarige ruin waar ze ook wat recreatie mee rijdt. Maar ze wilde het liefst Maxxi wegdoen, omdat ze verder ook niet echt veel met hem kan en nu ze het dus wat minder ruim heeft qua financien wilde ze eigenlijk het liefst optimaal profiteren van haar geld. Ik vond het een beetje hard klinken... en ze zat wel te twijfelen tussen Maxxi en haar KWPNruin. Maar daar komt ook nog bij dat de KWPN eigenlijk ook van haar dochter is en die wilde niet dat hij weg ging. Zo kwam ze toch op Maxxi uit. Ik ga even kijken of een van de stalhulpen bij ons op stal er iets voor voelt om Maxxi voor haar rekening te nemen (en dan uiterraard vanaf het begin, alsof het haar eigen paard is) en als dat niet gaat, weet ik zo net nog niet of ik het doe... Die pony heeft er dan ook niet zoveel aan.

Ik ga dus zo even bellen, want ik heb beloofd die kennis het uiterlijk zaterdag te laten weten.

Luvs, Denaise en Maaike

Denaise
Berichten: 62
Geregistreerd: 14-12-03

Link naar dit bericht Geplaatst door de TopicStarter: 26-12-03 13:39

Maar richtje, bedankt!!!
Ik heb wel weer steeds rare vragen en problemen hier, maar dat is niet altijd zo hoor. Het is gewoon een rare tijd, hahaha. (Lees mijn topic op VVD)

Luvs, Denaise en Maaike

SaskiaB

Berichten: 3076
Geregistreerd: 28-07-03

Link naar dit bericht Geplaatst: 26-12-03 13:54

het is niet echt veel geld, en als je denkt dat je er iets uit kunt halen dan zou ik het wel doen. maar als je t alleen maar doet omdat ie anders naar de slachte moet. (dan had ik nu ook al 5 paarden gehad) gewoon goed nadenken wat je wilt doen, doe je het ga er dan voor 200% tegenaan

casanova

Berichten: 10939
Geregistreerd: 04-11-03
Woonplaats: maassluis

Link naar dit bericht Geplaatst: 26-12-03 13:56

mmmmmmmmm,ik ben altijd wel in in dat soort ''probleemponys''.

ik zou het doenals het jou was,je hoeft deze pony niet meer aandacht te geven als je andere paarden toch?
de tijd die je geeft en dat iedere dag,rustig en consequent daar zal hij rust in krijgen.
in de wei zou ik deze pony achter een schrikdraadje zetten maar wel zo dat hij contact kan hebben.maar.......als jij een kennis van haar bent zou ik niet de 750 euro betalen maar minder,als haar andere optie toch de slacht is krijg ze er hooguit 200 euro voor(want grote paarden zijn 325 waard voor de slacht)

enne.......anders mag je hem naar mij komen brengen vanaf de weiperiode 1 april en zal ik eens mijn best doen voor die pony.
en.......dit meen ik.
anders pb even

Nieuwe eczeemdekens te koop..voor maar 40 euro

Denaise
Berichten: 62
Geregistreerd: 14-12-03

Link naar dit bericht Geplaatst door de TopicStarter: 26-12-03 14:00

IK dacht dat de slachtprijs wel meer dan 200 euro was...
Maargoed, prijs valt denk ik altijd wel te bespreken en ik ga nu niet teveel eraf halen, want zij zit nu ook in moeilijke tijden he (die kennis).

Ik zal wel iets meer tijd in Maxxi moet steken, hij moet weer helemaal vertrouwen in mijn krijgen (dat heeft hij na 3 jaar eindelijk wel in mijn kennis) maar ik heb daarnet een van de stalhulpen gebeld, die het erg leuk lijkt. Ze heeft verder geen eigen paard. En zij is dus helemaal in de wolken. Ik heb even besproken hoe en wat. En ik denk dus wel dat ik het doe. Ik ga er nog rustig een nachtje over slapen (heb ik ook tegen stalhulp gezegt natuurlijk Knipoog )

en dan ga ik morgen de knoop doorhakken.

Luvs, Denaise en Maaike

Alja

Berichten: 21490
Geregistreerd: 05-10-02
Woonplaats: Emmercompas-cuum

Link naar dit bericht Geplaatst: 26-12-03 15:03

als je het geld hebt en de tijd zo ik het zeker doen...
maar beslis niet te overhaast want een paard kopen is makkelijker dan verkopen

ONDERSCHRIFTLOOS

Denaise
Berichten: 62
Geregistreerd: 14-12-03

Link naar dit bericht Geplaatst door de TopicStarter: 26-12-03 15:30

Inderdaad Alja.
Ik ben nog niet zo heel lang op dit forum. En het is niet zo dat mijn kennis dat vanochtend aan mij gevraagd heeft. Ik weet het al wel 2 weken ofzo. Ik heb er veel over nagedacht, en besloot het op dit forum ook nog eens voor te leggen. Vandaar... Lachen

Luvs, Denaise en Maaike

Linardsje23
Berichten: 1972
Geregistreerd: 25-07-03
Woonplaats: Lisse

Link naar dit bericht Geplaatst: 26-12-03 17:11

Als je twijfeld zou ik het niet doen.

supertygetje

Berichten: 2918
Geregistreerd: 24-02-03

Link naar dit bericht Geplaatst: 26-12-03 17:18

Als je twijfelt zou ik het inderdaad niet doen...
Maar je moet even kijken, wat zijn de voordelen, wat de nadelen en wat vind je belangrijker... En heb je er het geld voor? wat gebeurd er met de pony als het toch neit klikt? maar je moet hem neit alleen kopen, denk ik, omdat hij anders naar de slacht gaat, er gaan zoveel paarden naar de slacht, dus waarom een uitzondering maken voor deze... (sorry als dit heel hard klinkt, dat is niet de bedoeling ) Wel een lastig probleem zeg...

Linardsje23
Berichten: 1972
Geregistreerd: 25-07-03
Woonplaats: Lisse

Link naar dit bericht Geplaatst: 26-12-03 17:40

Je kan beter een paard kopen, waarvan je zeker weet dat je geen spijt ervan krijgt. En dan heb je eventueel nog tijd om te sparen

Linardsje23
Berichten: 1972
Geregistreerd: 25-07-03
Woonplaats: Lisse

Link naar dit bericht Geplaatst: 26-12-03 17:40

trouwes dat verhaal van de slacht snap ik niet Verward

Denaise
Berichten: 62
Geregistreerd: 14-12-03

Link naar dit bericht Geplaatst door de TopicStarter: 26-12-03 18:01

omdat deze pony verder niet echt toekomst heeft en hij weg moet (deze mevrouw heeft echt geen geld meer om de pony te houden) moet hij naar de slacht.
Ze heeft mij gevraagd (als laatste hoop) of ik deze schat zou willen nemen. Het gaat net zo goed met hem en hij is verder gezond. Ik kan hem opzich nog wel een toekomst geven. Het geld is niet zo'n probleem. Maar de tijd wel... Ik moet eerst zijn vertrouwen weer winnen en dat kost gewoon veel tijd.

Maar aan de andere kant, misschien dat ik hem dan nog gelukkig kan maken... hij is waarschijnlijk in het verleden mishandeld en het is gewoon een schat van een pony (opzich ken ik hem wel een beetje) en daarbij komt dat ie nog best wel knap is ook Tong uitsteken

ik weet wel dat ik hem niet moet nemen alleen maar omdat ie anders naar de slacht gaat. Maar hij verdient gewoon een fijn leven, en ik wil hem dat best geven. Ik heb hulp in geroepen van een van de stalhulpen en we gaan gewoon dan van begin af aan lekker met hem aan de slag (als het doorgaat dan he)

Luvs, Denaise en Maaike

Nimue
Berichten: 3309
Geregistreerd: 21-11-03

Link naar dit bericht Geplaatst: 26-12-03 18:18

Ik zou hem kopen en proberen of ik er zelf wat leuks van kon maken. Als ik erachter kwam dat er teveel tijd in ging ziten, zou ik het aanbod van Casanova aannemen. Deze pony klinkt op zich als een hele leuke pony, die met een jaartje of 2 goede aandacht nog een hele leuke 'carriere' als recreatiepony tegemoed kan gaan. Ik denk dat er voor die pony best een goed baasje te vinden moet zijn als hij over zijn angst heen komt, en als je de mogelijkheid hebt hem die kans te geven, zou ik dat zeker doen. Let wel, ik zeg áls je die mogelijkheid hebt. Als je denkt dat je er écht de tijd en het geld niet voor hebt moet je daar heel hard in zijn; je kunt niet alle paarden redden (als je dat wel kunt heb ik er ook nog een paar voor je in de aanbieding, hier in de buurt Knipoog). Maar áls je de mogelijkheid hebt... waarom niet? Je kunt hem bot gezegd altijd nog naar de slacht doen als het niet lukt, maar het proberen kan nooit geen kwaad, toch?

Oh, ik zou trouwens wel 'eisen' dat je hem voor de slachtprijs krijgt (en dan zelf even die prijs navragen bij een slager), want ze moet dankbaar zijn dat jij hem over wilt nemen, en niet ook nogeens verwachten dat ze er geld aan kan verdienen. Waarom zou jij er meer voor moeten geven dan de slager? Ook al zit zij in moeilijke tijden, je bent ook geen liefdadigheidsinstelling (anders PB ik je zo dadelijk mijn rekeningnummer nog even Knipoog). Onder de slachtprijs kun je niet verwachten, maar gewoon dezelfde prijs lijkt mij toch heel redelijk. Eventueel met voor haar de mogelijkheid hem tegen dezelfde prijs terug te kopen als ze het weer wat breder heeft.


Denaise
Berichten: 62
Geregistreerd: 14-12-03

Link naar dit bericht Geplaatst door de TopicStarter: 27-12-03 18:45

Bij mij op stal hebben alle paardjes en ponies wel hun eigen verhaal.
ik heb er nog eens over geslapen. Nog even alle voor- en nadelen op een rijtje gezet. En ik heb besloten hem wel te kopen.

En ik heb zelf zoiets qua prijs.
Er zit wel een zadel hoofdstel en deken bij...

Okee, geen topmerk natuurlijk, maar toch...

Maandag gaan we hem ophalen Haha!
Er komt een nieuwe pony!!! JIPPIE!!!! hahaha *LOL*

Luvs, Denaise en Maaike

Denaise
Berichten: 62
Geregistreerd: 14-12-03

Link naar dit bericht Geplaatst door de TopicStarter: 27-12-03 18:46

Oja, natuurlijk súper bedankt voor jullie raad en adviezen!!! OK dan!
Bokt rulez Tong uitsteken

Luvs, Denaise en Maaike

Claudia19

Berichten: 5131
Geregistreerd: 14-05-03
Woonplaats: Den Haag

Link naar dit bericht Geplaatst: 27-12-03 19:40

succes ermee!

Richtje

Berichten: 13113
Geregistreerd: 29-04-02
Woonplaats: Bunschoten

Link naar dit bericht Geplaatst: 27-12-03 20:11

Super dat je het beestje een kans wilt geven!

Heel veel plezier en succes ermee

Een ongeluk zit in een klein hoekje - Dan blijft er nog heel veel ruimte over voor geluk

johnvt
Berichten: 229
Geregistreerd: 13-09-02
Woonplaats: Schipluiden

Link naar dit bericht Geplaatst: 27-12-03 21:23

Zeker onwijs super een beestje een kans te geven, zeg er echter wel bij op welke manier je ook aan een paardje kan komen LAAT HEM/HAAR EERST KEUREN, scheelt je misschien later een hoop kosten aan veeartsen en verdriet.


SUCCES ERMEEJohn

Als het schip lek is, gaan de ratten van boord.

Wat een zelf spot hebben sommige mensen, ONGELOOFLIJK SAAI.

fluffyfox

Berichten: 1613
Geregistreerd: 26-12-02
Woonplaats: Amstelveen

Link naar dit bericht Geplaatst: 27-12-03 22:39

FOTO'S FOTO'S FOTO'S

en inderdada laat hem voor de zekerheid keuren ja

Gekwalificeerd NH instructeur. Hulp/les? Stuur even een pb of kijk op FB.
"Nosey Horsemanship" omdat je samenwerken niet alleen kan doen!

supertygetje

Berichten: 2918
Geregistreerd: 24-02-03

Link naar dit bericht Geplaatst: 27-12-03 22:52

fluffyfox schreef:
FOTO'S FOTO'S FOTO'Shelemaal mee eens! *LOL*

Lydiia

Berichten: 5623
Geregistreerd: 29-10-03

Link naar dit bericht Geplaatst: 27-12-03 23:48

ja, ben benieuwd naar foto's


Antwoord op onderwerpPlaats een reactie

Wie is er online

Gebruikers op dit forum: _Claire, Googlebot, grijzemuis, MarliesR en 19 bezoekers