Moderators: NadjaNadja, Essie73, Muiz, Maureen95, Firelight
Lielle schreef:
Garnalen met dille
Ingredienten (4 personen)
1 zakje gelatinepoeder
180 ml tomatensap
1 eetlepel citroensap
30 ml chilisaus
1 theelepel worcestershire saus
paar drubbels tabasco
1 eetlepel dille (meer als je dit erg lekker vindt)
400 ml zure room (lijkt me veel, maar is lang geleden dan ik het gemaakt heb)
250 ml garnalen
garnering:
- takjes dille
- paar kleine garnaaltjes
week de gelatine zoals beschreven op het pak en los deze op in de (evt verwarmde) tomatensap. Voeg alle ingredienten behalve de garnalen toe en meng dit tot een glad mengsel. Voeg de garnalen toen en roer het goed door. Schenk het mengsel in een grote vorm (of meerdere kleintjes ) en laat dit 3 tot 4 uur koelen. Stort de vorm om op een bord of schaal en decoreer met achtergehouden dille en garnalen.
Jennygirl schreef:Ja! Niet een te dikke plak geitenkaas, honing erover, inpakken en hoppa de oven in, totdat het deeg knapperig en gekleurd is.
Oscar schreef:Klinkt goed hoor
Voor de niet-vegatariers is het ook nog erg lekker om er een plakje uitgebakken ontbijtspek in te verpakken !
Je kunt het bladerdeeg ook vervangen door wat plakjes ontbijtspek (dus een soort pakketje maken, verpakt in spek), maar dat is weer lastig omdat je dan wat anders moet verzinnen voor de vegatarier.....
Vanes schreef:Ik heb vorig jaar runder carpacco gemaakt met pijnboompitjes,sla,kruiden en fetta kaas.
Dat was erg in de smaak gevallen.
Gebruikers op dit forum: Geen geregistreerde gebruikers en 57 bezoekers