Is er nog iemand naar het NK-QuarterHorses geweest en wat vo

Moderators: C_arola, Coby, Nicole288, Dyonne

Toevoegen aan eigen berichten
 
 
Elles

Berichten: 22816
Geregistreerd: 14-06-01
Woonplaats: Flevoland

Link naar dit bericht Geplaatst door de TopicStarter : 22-10-01 10:09

Wij zijn zondag geweest. Het was volgens mij niet zo druk als andere jaren, maar dat kan aan mij gelegen hebben. Ennehhh... kan iemand me uitleggen hoe de uitslag van de pleasure tot stand is gekomen? Ons idee is dat dit niet helemaal volgens de nieuwe regels is gejureerd namelijk. Meningen??

Vera

Berichten: 12175
Geregistreerd: 10-04-01

Link naar dit bericht Geplaatst: 22-10-01 10:25

Wij (Nanouk, Marieke, Moos, Dido en Bente) waren er gisteren ook. Ik vond het strak georganiseerd en heb een leuke dag gehad maar dat kwam ook door het gezelschap Schijnheilig !
helaas kan ik je niks vertellen over de regels van pleasure maar misschien kun je wat beter uitleggen wat je bedoelt.

Elles

Berichten: 22816
Geregistreerd: 14-06-01
Woonplaats: Flevoland

Link naar dit bericht Geplaatst door de TopicStarter : 22-10-01 10:47

Er is een poosje geleden wat ophef geweest over de pleasure. Dat de paarden erbij liepen of ze zwaar kreupel waren en dat dat dan nog een hoge waardering opleverde ook. Ze zouden alles gaan aanpassen, zodat de normale gangen weer terug zouden komen. Wij waren dan ook zeer verbaasd dat drie (in onze ogen) volslagen kreupele paarden er weer met de prijzen vandoor gingen. Paarden die in de galop van achteren draven en met de voorbenen een soort van galopbeweging maken. Dat zal vast niet plezierig zitten... Marjolein Spaans bijvoorbeeld zat in "galop", terwijl ze in het zadel stuiterde alsof ze draafde (zal waarschijnlijk door die dravende achterbenen komen). Theo Rietjens ook weer. En het paard van die man met dat roze overhemd zakte haast door de voorbenen heen. Toch werden ze hoog geplaatst. Er zal vast wel een goeie verklaring voor zijn, maar wij snapten het niet... Verward

Vera

Berichten: 12175
Geregistreerd: 10-04-01

Link naar dit bericht Geplaatst: 22-10-01 11:03

De man in het roze overhemd was Frank Siebens. Ik ben het gedeeltelijk met je eens dat er een aantal paarden tussen liepen die van achteren niet galoppeerden maar er reden ook veel ruiters tussen die hun paarden niet onder controle hadden en een volledige extended jog en lope showden. Daarnaast moesten er door een aantal ruiters flink worden gecorrigeerd en dat kon je van de winnaars niet zeggen. Zij showden een nette en gecontroleerde pleasure met inderdaad, in onze ogen, geen mooie lope. Verward

DubbelFun

Berichten: 88670
Geregistreerd: 12-04-01
Woonplaats: 1 km van het midden van Nederland

Link naar dit bericht Geplaatst: 22-10-01 11:46

Ha, was Frankyboy in het roze dit keer Haha! .
Inderdaad die lope blijft voer voor discussie. Het zal echt nog wel even duren voor alle ruiters 'om' zijn. Heeft waarschijnlijk ook te maken met wie er jureert Knipoog
Het is natuurlijk niet alleen de lope waarop beoordeeld wordt. het hele gebeuren moet er zo consequent mogelijk uitzien en daar scoren Marjolijn etc. goed op.

Marieke
Berichten: 1343
Geregistreerd: 31-03-01

Link naar dit bericht Geplaatst: 22-10-01 16:55

Ik vond juist dat er maar 1 pleasure paard rond liep en dat was die van Frank Siebens. Hij loopt me iets te diep, maar had juist wel sprong in de lope. Het paardje bleef galopperen alleen bijzonder langzaam, daar hou ik van en dat is in mijn ogen dan ook pleasure. Zijn paard had 3 constante gangen. Versnelde geen enkel moment. Marjolijn ging dit keer juist niet met de prijzen vandoor, ze was 5de maar de andere deelnemers waren gewoon geen keus, ondanks dat haar paard zeer slechte gangen heeft. Bij haar gaat op wat Sugarmiss al schreef. Haar paard loopt consequent slecht Haha! (sorry Marjolijn). Ik vind de pleasure absoluut van zeer slechte kwaliteit in Nederland. Mij gaan de paarden veel te hard. De walk en de jog gaat nog wel, sommige paarden gaan wel in een lekker rustig tempo, maar zodra er gegaloppeerd moet worden gaan de hoofden en vaak ook de staarten de lucht in en weg is het pleasure paard. Mijn defenitie van een western pleasure paard is een paard die in een zeer rustig en ontspannen tempo de 4 gangen walk, jog, extended jog en lope kan laten zien. Waslijnen van teugels en een ruiter die zijn paard echt showt! Frank Siebens kwam in mijn ogen daarbij het dichtste in de buurt.

Ps: de “nieuwe” regel is volgens mij niet zozeer dat de paarden harder moeten, maar meer dat een paard niet meer zo langzaam mag gaan zodat hij kreupel lijkt. Wanneer je een paard hebt die heel langzaam zijn gangen correct kan laten zien blijft hij de winnaar.


<font size=-1>[ Dit Bericht is bewerkt door: Marieke op 2001-10-22 16:57 ]</font>

Anoniem

Link naar dit bericht Geplaatst: 22-10-01 16:58

Citaat:
Op 2001-10-22 16:55, schreef Marieke:
De walk en de jog gaat nog wel, sommige paarden gaan wel in een lekker rustig tempo, maar zodra er gegaloppeerd moet worden gaan de hoofden en vaak ook de staarten de lucht in en weg is het pleasure paard.


hihi dan heb ik nog kans als ik met de wedstrijden mee ga doen!! Haha! *LOL*

_________________
the best horse is a fjordhorse<IMG src="http://home.hetnet.nl/~cjsm/smiley/loveys.gif">

<font size=-1>[ Dit Bericht is bewerkt door: debora/ry op 2001-10-22 17:01 ]</font>

lady353

Berichten: 550
Geregistreerd: 27-07-01
Woonplaats: veenendaal

Link naar dit bericht Geplaatst: 22-10-01 19:18

ik hoorde inderdaad gister ook dat ze de paarden niet meer in de lope willen zien maar echt in galop,dit omdat het inderdaad lijkt of ze kreupel zijn.
Ik vind dit geen goede regel,want nu lijkt het niet meer echt pleasure.Dat hoort toch eigenlijk langzaam te zijn en nu heb je er een 'snelle' gang bijzitten.Ik vind het niet kunnen.

Maar verder vond ik het gister wel gezellig,alleen valt het op dat er steeds meer amateurs meedoen i.p.v professionals.
De bekende namen van een paar jaar geleden zie je alleen nog met de jonge paarden,en niet meer in de seniorklassen.Vind ik wel jammer was toen veel spectaculairder vooral de reining.

<font size=-1>[ Dit Bericht is bewerkt door: lady353 op 2001-10-22 19:37 ]</font>

Maclee

Berichten: 850
Geregistreerd: 29-05-01

Link naar dit bericht Geplaatst: 22-10-01 22:50

Wij zijn zondag middag geweest. We waren er pas laat dus we hebben alleen de pleasure, horsemanschip en de senior open reining gezien.

In de pleasure deden inderdaad een paar barrel racers mee (waarvan er 1 of 2 ook nog geplaatst werden voor de finale Verward ).

De open senior reining was m.i. wat teleurstellend omdat er weinig deelnemers waren en de echt grote cracks ontbraken. Tel daarbij nog een paar out-of-patterns en een paar paarden die hun dag niet hadden (Leo's Diplomat) en er bleef weinig spektakel over. Nog niet zo heel lang geleden zat je bij dit onderdeel op het puntje van je stoel.......Jan Pieter Koopman is vast een aardige jongen en hij kan leuk rijden maar het is geen Mikel Verdrietig of Walter.

Verder vond ik het wel gezellig maar dan vooral om de redenen die Vera ook al noemde: veel mensen gesproken. De sfeer ontbreekt bij NQHA wedstrijden traditioneel een beetje. De WRAN had van de NK meer een feestje gemaakt.

In Wanroy moeten ze ook nog eens een oplossing vinden voor een fijn strodorp zodat er langs de lange zijde van de bak meer ruimte voor het publiek is.

Daar staat tegen over dat de koffie in Wanroy een aanrader is. Ze denken daar dat je cappucino maakt door er een flinke klodder slagroom bij te mikken Haha! Tja, ik zei al.............het was gezellig, meer genoten van het randgebeuren dan van de paardensport.