Cantuccini (Italiaanse amandelkoekjes)

Moderators: NadjaNadja, Essie73, Muiz, Maureen95, Firelight

Toevoegen aan eigen berichten
 
 
Jennygirl

Berichten: 4491
Geregistreerd: 15-06-03
Woonplaats: Amsterdam

Cantuccini (Italiaanse amandelkoekjes)

Link naar dit bericht Geplaatst door de TopicStarter : 20-10-03 21:35

Die ben ik dus aan het bakken.
Het hele huis ruikt naar geroosterde amandeltjes.
Vingers aflikken Nog ong 40 minuutjes en dan zijn ze klaar.
Wie wil er een paar? Clown

Wmijn

Berichten: 3654
Geregistreerd: 11-08-02
Woonplaats: Eindhoven

Link naar dit bericht Geplaatst: 21-10-03 21:23

Ikke, ikke, ikke!!! Haha!
Vingers aflikken

Letizia

Berichten: 12147
Geregistreerd: 24-04-02

Link naar dit bericht Geplaatst: 23-10-03 17:10

Klinkt goed, mag ik het recept?

Jennygirl

Berichten: 4491
Geregistreerd: 15-06-03
Woonplaats: Amsterdam

Link naar dit bericht Geplaatst door de TopicStarter : 23-10-03 21:17

Ja hoor, hier komt ie:

200 gram ongebleekte (bruine) amandelen
215 gram bloem
100 gram suiker
1/2 theelepel bicarbonate of soda
2 eieren, licht geklopt
1 eiwit, licht geklopt
snufje zout
snufje safraan/ of een paar draadjes (als je het hebt, alleen voor de kleur)
- Oven voorverwarmen 190 graden
- Amandelen roosteren door ze 15 minuutjes in de oven te zetten (op een plaat of in een schaal)
- Als de amandelen een beetje zijn afgekoeld verpulver je ong 55 gram in een keukenmachine (oid).
- Hak de resterende amandelen tot redelijk kleine stukjes
- Doe de bloem, suiker, zout, safraan, soda en verpulverde amandelen in een kom en roer het door elkaar
- Voeg de 2 eieren toe en roer totdat het een mengsel vormt
- Kneed het deeg op een met bloem bestoven ondergrond
- Kneed de rest van de amandelen erdoor heen
- Verdeel het deeg in drie rollen van ong 2.5 cm doorsnede
- Beetje afborstelen met eiwit (voor de glans) en in de oven voor 20 minuten
- Met een scherp mes plakjes van ong 1 cm dik snijden en de koekjes (een beetje uitgespreid over een bakplaat of schaal) terug de oven in.
- 25 minuutjes bakken en klaar zijn ze.

Letizia

Berichten: 12147
Geregistreerd: 24-04-02

Link naar dit bericht Geplaatst: 24-10-03 10:03

Klinkt goed, als ik tijd heb ga ik het 'n keer proberen, maar wat is bicarbonate?

Jennygirl

Berichten: 4491
Geregistreerd: 15-06-03
Woonplaats: Amsterdam

Link naar dit bericht Geplaatst door de TopicStarter : 24-10-03 10:20

Tja, volgens mij gebruiken ze het in Nederland niet zoveel. Het is baksoda (beste vertaling die ik ervan kan maken). Ik heb ooit eens een pakje gekocht en daar doe ik dus al heel lang mee.
Het is wit poeder.