Verborgen gebreken???

Moderators: C_arola, Dyonne, Apple, Coby, petraaken, A_nouk

Antwoord op onderwerpPlaats een reactie
 
 
lundi
Berichten: 2383
Geregistreerd: 21-08-03

Verborgen gebreken???

Link naar dit bericht Geplaatst door de TopicStarter: 09-10-03 08:16

Het is me allemaal wat,in mei een paardje gekocht helemaal klinish en rontg gekeurd!Paard van net 4 jaar!
Achteraf blijkt het paard van alles te mankeren!
Ik heb al eerder iets geplaatst en misschien als jullie dit lezen dat je zegt oja,dit komt me wel bekend voor!
Het hele verhaal kwam doordat hij niet lekker wilde buigen!
Wij zijn naar Wassenaar gegaan en het paard laten checken,daar kwam uit dat het paard zijn nekwervels asymetrish heeft staan,zijn linkerheup lager staat dan rechts
Meer spierspanning in de lendenwervels
in de linker galop overkruist aanspringen,of goed aanspringen en vervolgens overkruist gaan
Na zwaar longeren bij de buigproef links voor niet helemaal goed!
Wij hebben het paard weer mee naar huis genomen en twee dagen met rijden gefilmt,zodat de dierenarts het kon zien en bepalen of dit overeen zou kunnen komen met de klachten van het paard!
Gisteren ben ik opnieuw naar de kliniek geweesten hebben ze weer wat onderzoekjes gedaan
Linksvoor niet kreupel,na longeren de buigproef en linksvoor wel kreupel!
Bepaalde gedeeltes van de voet uitverdoofd maar blijft gevoelig,wel iets verbetering maar niet hoe het wezen moet!
Foto's gemaakt blijkt het paard ook nog eens verbening aan de hoefkraakbeenderen te hebben,tot nu toe nog niet in mate dat dit deze kreupelheid veroorzaakt maar het zit er dus wel!
Gelukkig had ik de rontgenfoto's bij me,het paard staat nu nog in de kliniek en de dierenarts gaat kijken of dit tijdens de keuring ook al aanwezig was,ik heb goede uitleg over de foto's gehad dus heb thuis gelijk mijn cd-rom gepakt waar alle foto's op staan
Wat blijkt .........hier zat het er ook al!
Bij de keuring heb ik ook bleod aflaten nemen,en waarschijnlijk zal dit onderzocht gaan worden op verdovende middelen!
Wat moet ik hier mee in godsnaam,ik heb dit paard als sportpaard gekocht,ik heb het gevoel dat ik in de maling genomen ben zowel met de verkoop als met de keuring!
Vanavond mag ik bellen naar de kliniek hoe het met het paard gaat en wat er uit de andere onderzoeken is gekomen,dus ik ben zeer benieuwd!
Ik baal hier ontzettend van zowel voor mijzelf als voor het dier,het is gewoon ontzettend gemeen,denk je een goed mooi (maar duur) sportpaard gekocht te hebben!


annemaria
Berichten: 43
Geregistreerd: 14-05-03
Woonplaats: Spijkenisse

Link naar dit bericht Geplaatst: 09-10-03 08:38

Het komt me helaas niet bekend voor wat je paard heeft. Wel heb ik vaker gehoord dat paarden bij een keuring goed waren en na verloop van tijd toch dingen gingen mankeren. Zoals klinische hoefkatrol en dat soort dingen. Sterkte ermee en succes met het telefoontje vanavond.

morgen een wedstrijd, ben benieuwd

Scum

Berichten: 32173
Geregistreerd: 11-08-03

Link naar dit bericht Geplaatst: 09-10-03 13:00

Ik doe zelf ook al altijd een mini-klinische keuring als ik geïnteresseerd ben. Ik weet wat de hartslag en adem per minuut moet zijn. Een buigproef kan ik zelf ook. Gebit controleren ook. En kijken of het paard op harde en zachte ondergrond zuiver is. Neus controleren op vocht.
Helaas blijven er dan nog altijd een aantal zaken over die ik niet kan controleren. Als het paard niet goed gekeurd is, en je hebt de foto's met de bewijzen erop, dan denk ik wel dat je het kunt aanvechten. Kost je wel een dure advocaat. Rottig voor je hoor. Jij kunt nu niet echt genieten van je paardje. SUcces ermee.

Boyke & Hummer :)

lundi
Berichten: 2383
Geregistreerd: 21-08-03

Link naar dit bericht Geplaatst door de TopicStarter: 09-10-03 13:11

Precies je denkt toch als je een paard klinish en rontg gekeurd heb dat het in orde is?
Nog wel door een erkende kliniek van de verzekering ook!

SuperRoos

Berichten: 7841
Geregistreerd: 27-04-03
Woonplaats: Arnhem

Link naar dit bericht Geplaatst: 09-10-03 16:22

wat rot voor je, maar het schijnt zelfs te gebeuren dat er foto's en info wordt verzwegen en het materiaal dus word omgeruild,
hoop voor je dat het nog goed komt en ook voor het paard, want dat is niet zo mooi nu wat er allemaal al uit komt he,
sterkte ermee

* Wil jij een karakteranalyse van jouw paard!?
* Kijk dan op: http://www.karakteranalyses.nl
* Voor meer informatie mag je me een pb sturen

Mowtje
Berichten: 323
Geregistreerd: 05-08-03
Woonplaats: schiedam

Link naar dit bericht Geplaatst: 09-10-03 17:26

Als de kliniek het paard heeft goedgekeurd, kan je daar dan geen verhaal halen??? Zij hebben immers groen licht gegeven. Ik zou het overleggen met de verzekering. De vorige eigenaar kan je in dit geval, denk ik, niets verwijten. Het is een jong dier dus in principe kan er weinig geks mee gebeurd zijn. Maar de keuring is duidelijk niet goed genoeg geweest.
Wat ik niet helemaal snap is bloed afnemen om te controleren op verdovende middelen???? Verward Je bedoelt bij verkoop. In dat geval..... zou ik Pieter Storm gaan bellen. In ieder geval zit je mooi met een probleem. Veel sterkte en wijsheid (en ook geluk!!) Knipoog groetjes OK dan!

jihoe
Berichten: 1122
Geregistreerd: 14-08-03
Woonplaats: zuid holland

Link naar dit bericht Geplaatst: 09-10-03 17:53

heb je een rechtsbijstandverzekering?
het klinkt inderdaad als een verborgen gebrek als jij goed je gebruiksdoel van dit paard bekent hebt gemaakt is de verkopende partij verplicht om te vertellen of hij geschikt is voor dit doel. Ik denk dat de keuringsarts ook tekort is geschoten en zijn keuring

Z1+1

lundi
Berichten: 2383
Geregistreerd: 21-08-03

Link naar dit bericht Geplaatst door de TopicStarter: 09-10-03 18:49

Ik heb vanavond terug gebelt naar de kliniek,en idd was de verbening aan het hoefkraakbeen al bij de verkoop aanwezig,alleen veroorzaakt dit nu niet de kreupelheid,dus word het niet gezien als een verborgen gebrek!
Toch had ik graag gehad dat de keuringsarts mij dit had medegedeeld,want dan had ik dit paard zeker laten staan!
Ze gaan nu verder met onderzoeken waar de kreupelheid vandaan komt,vandaag hebben ze het hoefgewricht uitverdoofd en verloor het paard wat gewrichtsvloeistof,helaas na het uitverdoven nog steeds kreupel!
Kroongewricht uitverdoofd,daarna was er wel iets verbetering maar nog niet zoals het hoort!
Morgen foto's van het kroongewricht,dus ben benieuwd wat daar uit zal komen!
Weet iemand iets waar ik rekening mee moet of kan houden?
Ik word er echt een beetje naar van,voorlopig ben ik er nog niet denk ik zomaar!
Als dit onderzoek van de kreupelheid voorbij is zit ik nog met de hals wervels,zijn boeg,zijn linkerheup die niet gelijk met de rechter staat,en de lendwervels die ongelijk bespierd zijn!

Marije_jiplover

Berichten: 20870
Geregistreerd: 14-01-02
Woonplaats: Ergens onder de zon...

Link naar dit bericht Geplaatst: 10-10-03 10:03

Het feit dat er bloed is afgenomen en dat je dat nu als nog op verdovende middelen gaat laten controleren klinkt leuk, maar heeft geen enkele rechtsgeldige waarde. Voor dopingcontrole gelden zulke strikte regels over het nemen van monsters en het bewaren ervan, daar heeft de keuringsdierenarts vast allemaal geen rekening mee gehouden.
En met een niet rechtsgeldig monster is de uitslag ook niet rechtsgeldig, aldus een FEI dopingcontroleur en dierenarts, van wie ik vorig jaar les heb gehad mbt dopinggebruik en sportpaarden.

Als de gebreken die er nu uit zijn gekomen niet op foto staan, zal je dierenarts deze gebreken moeten gaan antedateren, dwz, aan gaan geven of deze voor of na de aankoop zijn ontstaan. Wanneer deze voor de aankoop zijn ontstaan, geldt dit als verborgen gebrek en kun je het koopcontract ontbinden en kun jij het paard teruggeven aan de eigenaar, die jou dan in ieder geval de aankoopsom moet terugbetalen.
Of je ook nog medische kosten vergoed krijgt, durf ik niet te zeggen, dat hangt ervan af of je kunt bewijzen (op een rechtsgeldige manier) dat de eigenaar op de hoogte was van de gebreken, of dat de kliniek die gekeurd heeft expres dingen heeft verzwegen. Dit is in de praktijk echt meestal erg moeilijk voor elkaar te krijgen, maar goed, met het aankoopbedrag terug ben je al een heel eind, want dan kun je een ander paard gaan kopen.

/3 Jip en Elmo mijn hemel op aarde, Duvel en Estor mijn stars in heaven /3
Om vreugde te kunnen vermenigvuldigen, moet men haar delen
Je kunt de richting van de wind niet veranderen, wél de stand van de zeilen.

lundi
Berichten: 2383
Geregistreerd: 21-08-03

Link naar dit bericht Geplaatst door de TopicStarter: 10-10-03 13:06

Precies,de verbening van het hoefkraakbeen heeft de keuringsarts over het hoofd gezien,dit is dus een fout van de kliniek die het paard gekeurd heeft!
Ik heb vanmorgen contact gehad met de verzekering,en mijn verhaal uitgelegt wat er gaande is,deze begrepenmij gelukkig heel goed,ik had tenslotte de kliniek via hun opgekregen om te keuren!
De behandelende arts op dit moment moet een algeheel verslag maken van wat het paard allemaal mankeert en per fax naar de verzekering sturen zodat de verzekering het maandagochtend gelijk in behandeling kan nemen!
Ik vind het ook naar voor de vorige eigenaar hij is tenslotte net als ik een leek,want ik kan zelf ook geen rontgenfoto's beoordelen!
Tot nu toe is de vorige eigenaar dus ook nog niet op de hoogte, omdat ik verder geen contact meer heb gehad na de koop van dit paard met de hun!
Nu afwachten wat de verzekering gaat doen maandag,en vanmiddag kan ik weer bellen naar de kliniek hoe het met mijn paard gaat!
Hopen dat ze wat meer weten nu!

Nadhir

Berichten: 1293
Geregistreerd: 14-06-03
Woonplaats: Schiedam

Link naar dit bericht Geplaatst: 10-10-03 13:51

Jeetje wat een verhaal... Ik wil je veel sterkte toewensen en hoop dat het allemaal opgelost kan worden!

Succes en Sterkte

Je bent niet sterker dan je paard, maar wel slimmer en sneller.

Berdien en Daphne: Zusjes en Kei hippe Yostipaardenmiepjes in hart en nieren!

ART_UMA

Berichten: 2076
Geregistreerd: 20-09-03
Woonplaats: Delft

Link naar dit bericht Geplaatst: 11-10-03 19:33

lundi schreef:
Ik vind het ook naar voor de vorige eigenaar hij is tenslotte net als ik een leek,want ik kan zelf ook geen rontgenfoto's beoordelen!
Tot nu toe is de vorige eigenaar dus ook nog niet op de hoogte, omdat ik verder geen contact meer heb gehad na de koop van dit paard met de hun!


Het is op zich jammer voor de vorige eigenaar, maar indien deze een professional was (manege, handelsstal enz) geldt er de consumentenkoop en heb je de mogelijkheid van teruggeven en een ander paard krijgen of misschien geld terug (want voldoet niet aan het doel). Voor een koop tussen partikulieren geldt dat niet, verborgen verbreken ligt dan heel lastig (als ik mij niet vergis is dat zelfs uit de wet gehaald).
Of de dierenarts aansprakelijk is??? Op zich ligt dat denk ik ook lastig, het vreemde is wel dat de verzekering de foto's heeft geaccepteerd, daar zou je uit kunnen concluderen dat het op de foto's nog niet zo slecht was.
Of de verzekering over gaat tot uit betalen is erg de vraag, ik heb ooit een paard gehad dat slechter ging lopen en pas toen het keihard op de foto's duidelijk was en stik kreupel gingen ze over tot betalen (was verzekerd zonder ziekte kosten en voor ongeschikt voor sport), zolang nog niet echt kreupel is "sport" op B en L nivo ook sport en hoeft het niet Z te zijn.

Succes, lastig en verdrietig probleem

Marije_jiplover

Berichten: 20870
Geregistreerd: 14-01-02
Woonplaats: Ergens onder de zon...

Link naar dit bericht Geplaatst: 12-10-03 17:17

Als het het een verborgen gebrek betreft, is het wel wettelijk geregeld dat als vaststaat dat het gebrek er voor de koop al was, de eigenaar het dier terug moet nemen en het geld teruggeven.
Alleen zijn er wel eisen wanneer het een verborgen gebrek is:
Aanwezig voor de koop, niet zichtbaar tijdens de koop en het derde punt ben ik vergeten en ik heb mijn boek er zo niet direct bij de hand.
Als het dus op foto wel zichtbaar was, is het geen verborgen gebrek, maar heeft de keuringsdierenarts een verkeerd advies gegeven en zou die dus aansprakelijk zijn.

/3 Jip en Elmo mijn hemel op aarde, Duvel en Estor mijn stars in heaven /3
Om vreugde te kunnen vermenigvuldigen, moet men haar delen
Je kunt de richting van de wind niet veranderen, wél de stand van de zeilen.


lundi
Berichten: 2383
Geregistreerd: 21-08-03

Link naar dit bericht Geplaatst door de TopicStarter: 12-10-03 22:52

Precies ga maar eens wat tegen een dierenarts beginnen!!!
Ik zou haast al kunnen zeggen dat ik dan verloren heb!
Maar goed ik wacht het maar af,de verzekering gaat nu eerst het verslag van de behandelende arts bekijken!
Bedankt vor alle reacties maar vast weer!
Ik houd jullie op de hoogte!
Groetjes Lundi

Mowtje
Berichten: 323
Geregistreerd: 05-08-03
Woonplaats: schiedam

Link naar dit bericht Geplaatst: 12-10-03 23:18

suc6

http://endurancemowtje.mijnalbums.nl/" target="_blank
dag lieve Mowgli bedankt voor de mooie tijd
welkom Melis, onze mooie tijd gaat komen


Antwoord op onderwerpPlaats een reactie

Wie is er online

Gebruikers op dit forum: Geen geregistreerde gebruikers en 4 bezoekers