bapao's

Moderators: NadjaNadja, Essie73, Muiz, Maureen95, Firelight

Toevoegen aan eigen berichten
 
 
enid

Berichten: 1352
Geregistreerd: 30-05-02
Woonplaats: roosendaal

bapao's

Link naar dit bericht Geplaatst door de TopicStarter : 29-09-03 11:02

hey!
hebben jullie ook al bapao's op?
ik dacht echt dat ik over mijn nek ging gewoon een deegbal met prut erin
ik vond het echt ranzog jullie?

FotoDesign

Berichten: 1803
Geregistreerd: 28-04-02
Woonplaats: Veghel

Link naar dit bericht Geplaatst: 29-09-03 11:27

Ik vind ze wel lekker en mijn kids ook.

dan maak je het bolletje open en shut er even veel zoet zure saus(loempia saus)...jammie jammie
sommige mensen bakken de Broodjes ook wel eens in Olie..Maar dat vind ik weer minder..

smaken verschillen..

Jennygirl

Berichten: 4491
Geregistreerd: 15-06-03
Woonplaats: Amsterdam

Link naar dit bericht Geplaatst: 29-09-03 12:45

Ik vind ze ook vies, zo'n kleffe deegbal.
In Malaysia heb ik ze voor het eerst op bij, volgens onze gids, de beste bapao bakker van het land. Die met bonen pasta leek wel gevuld met Norit. Toen was ik volledig genezen.

Mijn vriend vindt ze trouwens wel lekker!

Kiara

Berichten: 10899
Geregistreerd: 10-01-03

Link naar dit bericht Geplaatst: 29-09-03 12:53

Ik vind ze geweldig!
Er gaat geen week voorbij dat ik er niet minimaal eentje heb gegeten!

Wmijn

Berichten: 3654
Geregistreerd: 11-08-02
Woonplaats: Eindhoven

Link naar dit bericht Geplaatst: 29-09-03 13:54

Echt lekker! Idd met van die sweet and sour chili saus Vingers aflikken
Wel gestoomd (of uit de magnetron Knipoog ), niet de gefrituurde, dat lijkt me minder lekker.

FotoDesign

Berichten: 1803
Geregistreerd: 28-04-02
Woonplaats: Veghel

Link naar dit bericht Geplaatst: 29-09-03 15:31

Kiara schreef:
Ik vind ze geweldig!
Er gaat geen week voorbij dat ik er niet minimaal eentje heb gegeten!


Hiiiiiiiii paula, ja lekker he....

Harry heeft er net weer een partij gekocht bij de Adli, kreeg er gewoon zin in hhhhhhhhhhhhhhahaha

groeties

Sylhouet

Berichten: 4532
Geregistreerd: 17-06-03
Woonplaats: Vierhouten

Link naar dit bericht Geplaatst: 29-09-03 15:33

Broodje bapao, heerlijk! Ik neem altijd die met vegetarisch gehakt, errug yummie Haha! !

Chatelaine

Berichten: 9151
Geregistreerd: 27-01-02
Woonplaats: Geboren in Dordt,via H.I Ambacht in Lelystad terecht gekomen!

Link naar dit bericht Geplaatst: 29-09-03 16:35

grandeur schreef:
Broodje bapao, heerlijk! Ik neem altijd die met vegetarisch gehakt, errug yummie Haha! !
ja die neem ik ookaltijd JAMMIE Vingers aflikken Haha!

Sterre

Berichten: 15226
Geregistreerd: 23-08-01
Woonplaats: Mittelfranken - Bayern - Duitsland

Link naar dit bericht Geplaatst: 29-09-03 16:44

Ehh... kan iemand me uitleggen wat dat is Verward Ik heb er nl. nog nooit van gehoord, laat staan gegeten Clown !!

Elke

Berichten: 5885
Geregistreerd: 15-10-02

Link naar dit bericht Geplaatst: 29-09-03 16:52

Vies ?! verschrikkelijk lekker!

Ik heb mijn eerste op in maleisie, en lekker dat ie was Vingers aflikken !

Kyno

Berichten: 10422
Geregistreerd: 07-09-03

Link naar dit bericht Geplaatst: 29-09-03 17:36

Ik vind ze best lekker! ik vind het er inderdaad niet echt superlekker uitzien, maar best lekker hoor *LOL*

Wmijn

Berichten: 3654
Geregistreerd: 11-08-02
Woonplaats: Eindhoven

Link naar dit bericht Geplaatst: 29-09-03 17:48

Sterre, het zijn gevulde broodjes die je moet stomen. Het recept van deze site:

Ingrediënten:
250 gram patentbloem
20 gram verse of 1 zakje gedroogde gist
½ dl. lauwwarm water
1 dl. lauwwarme melk
1 eetlepel witte basterdsuiker
mespunt zout.

Voor de vulling:
2 eetlepels slaolie
3 wit van prei
1 uitgeknepen teen knoflook
500 gram gehakt
zout
3 eetlepels zoete ketjap
2 eetlepels droge sherry
2 eetlepels maïzena
3 eetlepels kippenbouillon.

Bereidingswijze:
Verkruimel de gist in een kopje. Doe het water erbij en roer de gist, als ze vloeibaar is geworden, een keer om. Zeef de bloem in een kom. Maak een kuiltje erin en strooi zout en suiker over de bovenrand. Schenk het gistmengsel in het kuiltje en werk er wat bloem zonder suiker en zout door. Dek dit mengsel af met de overige bloem en wacht dat de bloem, door de werking van de gist gaat barsten. Doe de melk erbij en kneed en duw het deeg, tot het niet meer aan het aanrecht plakt. Bestrijk een kom met boter, leg het deeg erin en strooi wat bloem over de bovenkant. Dek de kom af met plastic folie en zet ze op een warme tochtvrije plaats. Wacht tot het deeg in omvang is verdubbeld. Verwarm de olie. Snijd de prei in zeer dunne reepjes. Fruit prei, knoflook en gehakt al roerend, tot het gehakt bruin ziet en al het vocht is verdampt. Roer zout ketjap en sherry erdoor en laat 10 minuten zachtjes pruttelen. Maak de maïzena aan met de bouillon. Roer dit mengsel door het gehaktmengsel en laat even koken. Laat de vulling afkoelen. Rol het deeg uit op een bebloemd aanrecht tot een 5 cm dikke rol. Snijd deze rol in 2 cm brede stukken. Rol ieder stukje uit met een bebloemd deegroller tot een rondje met een middellijn van 10 cm. Leg op ieder rondje 2 eetlepels vulling en vouw het deeg dicht. Plak het deeg met wat water vast. Geef een mooie ronde vorm. Leg de broodjes weg op een bebloemd oppervlak en laat nog 30 minuten narijzen. Breng een ruime bodem water aan de kook in een stoompan. Heb je geen stoompan, hang dan een metalen stoommandje in een grote pan met een bodempje water. Leg de broodjes op het stoomrek of in het stoommandje en zorg dat de broodjes van elkaar af blijven liggen. Stoom de broodjes in 10 minuten gaar. Houd de reeds gestoomde broodjes heet op een schaal op een pan met kokend water.

Afbeelding

FlairS

Berichten: 4755
Geregistreerd: 29-07-02
Woonplaats: Heiloo

Link naar dit bericht Geplaatst: 29-09-03 17:49

Lekkel!

Dennis

Berichten: 31469
Geregistreerd: 23-05-01
Woonplaats: Slootdorp

Link naar dit bericht Geplaatst: 29-09-03 20:45

Ik heb er een keer eentje had op aan raden van Heleen. Maar NOOIT meer hoor. Bah, bah, dat was vies. Ik vind d'r ook helemaal niets aan.

iloveperry

Berichten: 1604
Geregistreerd: 16-06-03
Woonplaats: Ommen!!!

Link naar dit bericht Geplaatst: 29-09-03 20:47

ik vin et wel lekker!

Imker

Berichten: 17539
Geregistreerd: 30-10-01

Link naar dit bericht Geplaatst: 29-09-03 20:57

Lekkel lekkel, de bapao's met kippenvulling dan. Die met varkensvlees vind ik niet zo geweldig.

Er gaat trouwens van de Vliegende Panters (dacht ik) ook een liedje over: Broodje Aobap (omgekeerd). Tong uitsteken

Jady

Berichten: 2099
Geregistreerd: 09-06-03
Woonplaats: Nootdorp

Link naar dit bericht Geplaatst: 29-09-03 21:10

Bapao vind ik alleen lekker,als ik er een grote klodder curry naast heb liggen om mijn broodje in te dopen Haha!

Sterre

Berichten: 15226
Geregistreerd: 23-08-01
Woonplaats: Mittelfranken - Bayern - Duitsland

Link naar dit bericht Geplaatst: 29-09-03 23:17

Wmijn, bedankt OK dan! !
Als ik het zo lees, lijkt het broodje zelf een beetje op een "Germknödel", zo´n ding wat je op vakantie in Oostenrijk kan krijgen en dan gevuld is met maanzaad!
Die vind ik iig heel erg lekker Vingers aflikken ! Lijkt me best lekker om eens te proberen; met het recept erbij moet dat toch lukken Knipoog ?!!

Guinevere

Berichten: 5601
Geregistreerd: 22-04-03
Woonplaats: Verenigde Staten

Link naar dit bericht Geplaatst: 01-10-03 04:27

Is er een groot verschil tussen zelfgemaakte en fabrieks bapao? Ik heb nog nooit zelfgemaakte gegeten, maar als het hetzelfde smaakt hoeft het van mij niet. Jak!

XJuul

Berichten: 9577
Geregistreerd: 07-03-01
Woonplaats: Den-Helder

Link naar dit bericht Geplaatst: 01-10-03 22:03

Jammie, bapao kippenvlees

Kayla

Berichten: 11273
Geregistreerd: 20-10-01
Woonplaats: Groningen

Link naar dit bericht Geplaatst: 01-10-03 22:18

Ze zijn wel lekker, vooral de vega van AH.

Margon

Berichten: 19689
Geregistreerd: 05-05-03
Woonplaats: De Meern

Link naar dit bericht Geplaatst: 06-10-03 19:31

Ik heb het 1 keer op!!
Ik vond het niet lekker maar ook niet echt van dat ik ervan zou gaan kotsen!!!!

missnynke

Berichten: 8492
Geregistreerd: 11-05-02
Woonplaats: Hallum

Link naar dit bericht Geplaatst: 06-10-03 19:33

ik vond het eerst ook niet lekker, zon klef broodje,
latrer at ik nog eens een, met in het achterhoofd dat het goor was, maar toen vond ik ze eigenlijk wel lekker, vooral die met varken en kippevlees...

Mayo

Berichten: 16796
Geregistreerd: 17-01-01
Woonplaats: De Meern

Link naar dit bericht Geplaatst: 06-10-03 23:02

Ik vind ze echt geweldig Die in de supermarkt zijn helaas niet 'vers' gevuld, maar bij die vietnamese kraampjes kan je ze halen met stukjes vlees en verse groente en een soort van sausje er doorheen (niet de rode saus).

Maar hoe dan ook, ik vind ze Vingers aflikken Haha!

lageveld

Berichten: 3378
Geregistreerd: 03-09-01
Woonplaats: Almelo

Link naar dit bericht Geplaatst: 07-10-03 01:58

Wmijn schreef:
Sterre, het zijn gevulde broodjes die je moet stomen. ...


Zijn het niet juist gestoomde broodjes die je met alles en nog wat kunt vullen ? Of juist niet gevuld zodat je ze kunt eten met saus ?

Ik heb ooit eens zoiets voorgeschoteld gekregen in Polen. Een bapao-broodje met een soort paddenstoelensaus. Dus het broodje was niet gevuld.

Ik had zojuist al gegeten en geen honger meer, dus wilde eigenlijk weigeren, maar omdat het een soort afscheidsmaaltijd was waar de gastvrouw blijkbaar erg trots op was kon ik er niet onderuit.

Gelukkig maar achteraf !

Ik heb daarna zelden iets lekkerders gegeten .. Haha! .. en wou dat ik dat nog eens na kon maken.