Hardlopers onder ons: waar kan dit aan liggen??

Moderators: Polly, Shanna, khirshanta, Amaryllis, Hanmar, Dani

Antwoord op onderwerpPlaats een reactie
 
 
Tamara

Berichten: 10142
Geregistreerd: 20-07-01

Hardlopers onder ons: waar kan dit aan liggen??

Link naar dit bericht Geplaatst door de TopicStarter: 15-09-03 15:59

Ze hebben bij ons op school het maffe idee dat we een triatlon moeten gaan lopen, over ongeveer 6 weken. En omdat ik eigenlijk bijna geen hardloopconditie heb, ben ik op advies met m'n vader begonnen met trainen. Vandaag begonnen, rustig aan met een vriendin, 1 minuutje hardlopen, 1 minuutje wandelen, en dat 8 keer, met daarvoor en daarna btje rekken en strekken. We willen 3x per week gaan trainen en volgens een bepaald schema moet je dan over 6 weken 30 minuten achter elkaar kunnen lopen. Maar nou zit ik met een probleem, in het begin gaat het goed, alleen hoe verder ik kom, hoe meer last ik van mijn kuiten krijg. Het zit zegmaar onderaan mijn kuiten en op een gegeven moment kan ik haast niet meer lopen van de pijn. Waar kan het aan liggen, wat doe ik verkeerd? Loop op vrij oude schoenen, maar om nou voor dat halve jaartje gym nog nieuwe te kopen....

Never stop dreaming
31-08-2015 & 26-08-2018 <3


Anoniem

Link naar dit bericht Geplaatst: 15-09-03 16:10

Bij een echte triathlon moet een cpmplete marathon lopen= bijna 43 km, dat red je dus nooit in een paar weken.
Bij teveel training in eens kun je last krijgen van een scheenbeenvliesontsteking, dat voel je niet in je kuiten maar meer aan de voorkant, is een lastige en langdurige blessure veroorzaakt door overbelasting.
Pijn in je kuiten is waarschijnlijk gewoon spierpijn cq verzuring, daar kun je gewoon doorheen lopen.

gliss

Berichten: 4881
Geregistreerd: 17-03-02

Link naar dit bericht Geplaatst: 15-09-03 16:20

het kan ook aan je schoenen liggen dat ze niet meer genoeg dempen. Ik harloop ook en mijn hele familie. Leen eens een boek van de bieb met loop blessures daar staat het meeste wel in hoor.


Lon
Berichten: 702
Geregistreerd: 29-01-02
Woonplaats: Utrecht

Link naar dit bericht Geplaatst: 15-09-03 16:28

Ik vermoed dat je te snel te hard gaat lopen en dat je daardoor je kuitspieren een beetje overbelast (dat doet pijn).
Wat je eraan kunt doen is RUSTIG warmlopen, voor je gevoel in een slakkentempo, maar je moet je spieren wel warm voelen worden. Dan voorzichtig een beetje rekken (en dan juist aandacht besteden aan je kuiten). Overigens bij dat rekken moet je erop letten dat je je been niet overstrekt, en je het wel voelt maar geen pijn doet.
Na dat rekken kan je een klein beetje vlotter gaan lopen. Als je wandelt tussendoor, wandel dan lekker vlot door, zodat je warm blijft.
Mocht je tussendoor toch weer last van je kuiten krijgen: rustig aan doen en kijken of je voorzichtig iets kunt rekken (let op: ook dit mag niet echt pijn doen). Na je training ook weer rekken om spierpijn te voorkomen.

Jennygirl

Berichten: 4492
Geregistreerd: 15-06-03
Woonplaats: Amsterdam

Link naar dit bericht Geplaatst: 15-09-03 16:44

Ik denk dat de meeste hardlopers de eerste tijd wel last hebben van wat pijntjes. Je lichaam moet immers nog wennen aan deze activiteit. Maar dat van jou klinkt meer als een overbelasting.
Ook voor dat half jaar heb je goede schoenen nodig! Je kunt op slechte schoenen je knieen, enkels en rug behoorlijk verpesten.
Kortom: haal goede schoenen (laat je testen in een winkel) en ga aan de slag met een goed schema (www.run2day.nl bijv.)
Succes!

We are all in the gutter, but some of us are looking at the STARS.
Geluk is een keuze! Kies jij ervoor om naar de sterren te kijken?
www.coachworld.nl

Anoniem

Link naar dit bericht Geplaatst: 15-09-03 17:16

Zonder goede schoenen moet je helemaal niet beginnen aan hardlopen. Je hebt dan veel te veel kans op blessures. Jouw kwaal lijkt op overbelasting.
Verder vind ik het fijn om tijdens de training een hartmeter te gebruiken. Train op maximaal 85% van je max. hartslagcapaciteit. Op die manier voel je je veel beter tijdens het lopen en heb je minder snel kans op verzuring.

Druif_01

Berichten: 7247
Geregistreerd: 04-11-01

Link naar dit bericht Geplaatst: 15-09-03 20:24

je moet inderdaad goede schoenen hebben, zonder goede schoenen heb je veel meer kans op blessures dus dat is zeker belangrijk, met de triatlon kun je dat zeker niet hebben. Ook zou ik niet te snel beginnen. Omdat je niet echt veel ervaring hebt. Rustig beginnen langer warm rennen en goed rekken. Denk eraan dat als je rekt door bijvoorbeeld je been op een bankje te leggen of op een balk of ijzeren hekje, dat je niet je achillespees eropp legt maar net het laatste stukje van je schoen, voorkomt ook blessures ivm kou. Doe wel voorzichtig, want voor je het weet heb je een blessure te pakken, succes in ieder geval ik moet aan het eind van het jaar ook de triatlon, wat zijn bij jullie de afstanden'?

Sometimes there's justice. Sometimes there's just us

SuperSnel

Berichten: 508
Geregistreerd: 08-05-03
Woonplaats: Rotterdam

Link naar dit bericht Geplaatst: 16-09-03 04:53

Goede schoenen die zijn aangemeten is geen overbodige luxe, eerder een must. Pijn is een signaal aan je lichaam die je niet mag negeren. Het kunnen verschillende dingen zijn, ik denk in dit geval overbelasting, je spieren en pezen zijn nog niet gewend aan intensieve inspanning. Die moeten nog leren(geactiveerd worden)actief gebruikt te worden. Daarnaast komt ook dat spieren zich veel sneller ontwikkelen dan pezen. Ik zou zeggen voordat je gaat lopen goede warming up en als je tijdens het lopen weer last krijg, tandje terug. Als je door de pijn heen loopt, heb je alleen maar kans om iets kapot te maken en dan ben je verder van huis.

Tegen de tijd op,langs de file,mijn moeder,mijn werk,ik word overal opgehouden.Op de bank buiten adem,oog van de storm.Zonder aan te raken,vallen boeken uit de kast,mijn sleutels net op tijd,DwarsDoorDeVoordeur.WanneerIkDeBochtUitscheur,ZalIkKeihardLachen

Tamara

Berichten: 10142
Geregistreerd: 20-07-01

Link naar dit bericht Geplaatst door de TopicStarter: 16-09-03 13:42

Het gekke is dus dat ik dat anderhalve week geleden niet echt had, maar een klein beetje toen we met school gelijk heel lang moesten lopen. Maar toen liepen we ook op gras, zal daar dan wel aan liggen. Maar voordat je hier bij gras ben, ben je al gauw een heel stuk verder, er is niet echt een grasstuk om te lopen. Gister was de eerste keer, we zijn naar mijn idee al rustig begonnen, eerst stuk wandelen, toen stukje rennen, vrij rustig, ff wandelen, rekken en strekken, weer wandelen en toen weer rennen. Minuut wandelen, minuut hardlopen. Ga het morgen op andere schoenen proberen, heb nog 2 andere mogelijkheden. Na 5 minuutjes was de pijn over, maar gister en vanochtend had ik last van m'n heupen, precies waar het bot zit, links en rechts... Dan zal het toch aan m'n schoenen liggen...

Never stop dreaming
31-08-2015 & 26-08-2018 <3

Druif_01

Berichten: 7247
Geregistreerd: 04-11-01

Link naar dit bericht Geplaatst: 16-09-03 13:53

Het kan ook zijn dat je het gewoon niet gewend bent en dat het een soort van spierpijn is. Ik verga nu ook bijna van de spierpijn, heb in de vakantie niks gedaan en moesten gisteren weer flink rennen bij de lessen Haha! probeer toch die andere schoenen dan maar eens

Sometimes there's justice. Sometimes there's just us

Tes82

Berichten: 718
Geregistreerd: 14-03-02
Woonplaats: Apeldoorn

Link naar dit bericht Geplaatst: 16-09-03 13:56

Waarschijnlijk loop je niet ontspannen. Probeer tijdens het lopen je kuiten te ontspannen

Hero (Uphill x Jacardo)
Kapteijn (Chippendale x Oscar)

Lindy

Berichten: 6038
Geregistreerd: 07-08-02

Link naar dit bericht Geplaatst: 16-09-03 16:31

Zorg idd voor goede schoenen. Ik ga zelf elke ochtend een klein rondje hardlopen,en kan je uit ervaring vertellen dat goede schoenen geen overbodige luxe is. Voor 25 euro heb je al hardloopschoenen,die gaan dan niet jaren mee,en zijn lang nog niet zo goed als die dure aangemeten hardloopschoenen,maar ze zijn duidelijk beter dan gewone schoenen. Terwijl ze niet duurder zijn. Ik liep eerst op gewone gympen en had al na een paar weken last van m'n knieen. Toen heb ik simpele hardloopschoenen gekocht,en na een week rust daarmee begonnen. En nog geen centje pijn gehad... De nog duurdere schoenen,en de aangemeten schoenen zijn nog beter,maar ook meer voor mensen die heel vaak en heel lang lopen. En met mijn schoenen merkte ik heel duidelijk verschil!
De zool is naar de voet gevormd ipv gewoon plat,zodat de hele voet wordt ondersteund,en dat scheelt meteen al heel veel. De hak is stevig en de zool veert meer dan in een gewone sportschoen,om te voorkomen dat je knieen bij elke stap de opdonder opvangen.

Verder denk ik dat jouw klachten komen doordat je spieren nog niet genoeg zijn opgewarmd. Je zegt dat je geen hardloopconditie hebt,dan is het opwarmen erg belangrijk. Ik zou zeggen,koop hardloopschoenen,dat hoeven echt geen dure te zijn,want ze hoeven niet de rest van je leven mee te gaan. En warm rustig je spieren op. Dan gaat het vast een stuk beter. Lachen

Tamara

Berichten: 10142
Geregistreerd: 20-07-01

Link naar dit bericht Geplaatst door de TopicStarter: 17-09-03 19:54

Ik heb het vandaag geprobeerd op m'n Adidassen en dat liep echt een stuk beter! Had nog wel wat klachten, ook aan de voorkant van m'n onderbeen van m'n scheenbeen, maar niet zo erg dat ik niet meer kon lopen. Denk dat m'n spieren er ook een btje aan moeten wennen. Kon echt het verschil merken, hield het langer vol. Ook een wat langere warming-up gedaan, beviel ook goed. M'n Adidassen sluiten beter aan en dempen beter, heb nu ook wat meer op m'n loophouding gelet en volgens mij is er wel sprake van verbetering! Zaterdag weer, kijken of het dan nog beter gaat! Bedankt voor alle tips!

Never stop dreaming
31-08-2015 & 26-08-2018 <3

Lindy

Berichten: 6038
Geregistreerd: 07-08-02

Link naar dit bericht Geplaatst: 17-09-03 20:04

Mooi! OK dan!


Antwoord op onderwerpPlaats een reactie

Wie is er online

Gebruikers op dit forum: carineken, daiswees, GoogleAdsense, Lis_Ol en 23 bezoekers