sesambeentjes

Moderators: Dyonne, Apple, Coby, petraaken, SayaJones, A_nouk, C_arola

Antwoord op onderwerpPlaats een reactie
 
 
sjannie
Berichten: 6
Geregistreerd: 21-09-01

Link naar dit bericht Geplaatst door de TopicStarter: 21-09-01 10:46

Mijn verzorgpaard had ineens een warme en licht verdikte pees. (Bovenin aan de binnenkant van haar voorbeen) Ze liep niet kreupel, maar we zijn natuurlijk meteen gaan stappen met haar. Onze eigen dierenarts was met vakantie en toen hij uiteindelijk terugkwam waren we inmiddels al 5/6 weken aan t stappen en had ze al een paar weken quadrisol gehad. Er was toen nog geen verbetering. Ik weet ook dat pezen niet makkelijk genezen, maar we besloten om een scan te laten maken.
Na die scan een een aantal foto's bleek er meer aan de hand te zijn dan we verwachtte. Behalve twee beschadigingen in de pees, bleek dat ze beginnende artrose heeft (Ze is pas 6 jaar en niet zwaar in t werk geweest) en bovendien vergroeide sesambeentjes. We hebben besloten om eerst de pees te laten genezen en daarna eigenlijk pas naar de rest te kijken (Ze heeft wel een homeopatisch middel voor de artrose), maar we zitten wel al rond te kijken wat we kunnen.
De pees heeft het sesambeen ook nog een stukje omhoog getrokken Ik heb gehoord dat als er iets met de sesambeentjes is dat het in principe einde verhaal is voor het paard. We willen niet eindeloos gaan experimenteren, maar ik zou graag willen horen wat jullie ervaringen hiermee zijn.
Sorry dat het verhaal zo lang is geworden


Suzanne F.


Berichten: 29550
Geregistreerd: 03-03-01

Link naar dit bericht Geplaatst: 21-09-01 11:11

Geeft niet hoor dat je verhaal zo lang is geworden, stort je hart maar uit hier. Wat er ontdekt is bij je paard is niet zo best. Je zou om een second opinion kunnen vragen maar als dit echt het geval is dan hoef je geeneens aan de genezing van de pees te beginnen. Klinkt een beetje hard maar de genezing van een pees kost heel veel tijd en vaak ook geld met al dat scannen en evt. inspuitingen. Als dit nou het enige probleem was, maar als je paard zowel arthrose als vergroeide sesambeentjes heeft........daar valt het peesprobleem bij in het niet. Die pees geneest wel weer maar de andere problemen zijn allemaal een aflopend proces..........ik zou eerst om een second opinion vragen en nog niet bij de pakken neer gaan zitten. Kop op he? Knipoog


sjannie
Berichten: 6
Geregistreerd: 21-09-01

Link naar dit bericht Geplaatst door de TopicStarter: 21-09-01 12:51

het was op aanraden van de DA dat we eerst met de pees zijn begonnen. Dan konden we ook even alles verwerken en bedenken wat we wilden. De artrose maakte hij zich nog niet super druk om, daar kon ze misschien nog jaren mee leven zonder er last van te krijgen. maar hij maakte zich dus vooral zorgen om die sesambeentjes. De eigenaar en ik vroegen ons af of ze misschien zonder sesambeentje kon leven, of met een kunststof, of misschien bijvijlen oid. Ze mag van ons best gewoon recreatiepaardje zijn of zo. Die second opinion gaan we in elk geval vragen

Anoniem

Link naar dit bericht Geplaatst: 21-09-01 14:19

hoi,

mijn pony (nu 31 jaar oud) is regelmatig kreupel al heel lang (15 jaar ongveer en zonder veel pijn) Ze zijn met hem (voor mijn tijd) ook naar de kliniek geweest waar ze met foto's ook vergroeide sesambeentjes aantroffen. Het is niet ernstig maar je hebt wel vaker kans dat je paard kruepel is. een sesambeentje is een soort van katrolltje waar de pees overheen glijd als er dan ongelijheden in dat katrolletje ziten gaat dat op een gegevenmoment pijn doen (dit wist je denk ik al maarja) . Mijn pony had er altijd 2 x per jaar echt last van maar verder kon ik nog gewoon rijden. ik weet niet of het het zelfde is maar wel ongeveer denk ik

groetjes debora Koe Koe

DominiqueDG
Berichten: 1563
Geregistreerd: 11-07-01

Link naar dit bericht Geplaatst: 21-09-01 20:12

hoi,

mijn pony van 21 heeft versleten sesambeentjes.Ik kon nog 1,5 jaar (rustig) op haar rijden alleen toen kreeg ze er last van.Nu wandel ik elke dag met haar(ongeveer 1 uur of langer) of ik ga met haar fietsen en af en toe ga ik er nog wel eens op en dan maak ik een stapritje,dat vind ze onwijs leuk en ze is nog hardstikke druk en fanatiek.Ze heeft ook speciaal beslag(zooltje met kit = siliconen).Het gaat nu super en ze heeft geen last van haar voorbenen.Ze is wel iets stijver geworden,maar sinds ik wandel gaat het super en heeft ze geen pijn.

Liefs layla d

PS Toen de DA had ontdekt wat het was moest ik 1 maand op de harde weg stappen(ik mocht helemaal geen duin/strandritten meer maken en niet springen en ook niet ff lekker laten gaan in het bos).Ik kreeg ook medicijnen volgens mij spierverslappers.Het zit in een grote witte doos met een blauw etiket.Er zitten 90 zakjes poeder in.

<font size=-1>[ Dit Bericht is bewerkt door: layla d op 2001-09-21 21:15 ]</font>


Antwoord op onderwerpPlaats een reactie

Wie is er online

Gebruikers op dit forum: Googlebot, ilsse, Rosanneh1 en 10 bezoekers