Bandages: wat vinden jullie?

Moderators: balance, C_arola, Sica, Neonlight

 
 
co2

Berichten: 4856
Geregistreerd: 09-01-02

Bandages: wat vinden jullie?

Link naar dit bericht Geplaatst door de TopicStarter: 27-08-03 19:56

Na aanleiding van een topic over bandages vroeg ik mij af hoe jullie nou over bandages denken.
Vinden jullie het slecht voor de benen van het paard? Of zijn jullie er juist tevreden mee? En wat versta je onder een bandage goed aanbrengen? Gewoon en paar vragen puut uit nieuwsgierig heid! Bloos

Op Arco rij ik in de les meestal met bandages maar soms met peesbeschermers (p) en strijklappen (s), in de bak thuis voornamelijk met p&s (meneer is nogal lomp Clown ). En op buitenritten verschilt het nogal. Voor een kleine buitenrit (niet inspannend) rij ik met badages, op een lange buitenrit rij ik met p&s.
Naar mijn idee breng ik de bandages 'goed' aan; niet te strak, niet te los, niet te laag en niet te hoog en bij de kogel ietsje dikker ivm strijken.
Ook mijn intructrice zegt dat ik ze netjes aanbreng, dus naar mijn idee zitten ze wel goed.

Maar wat is jullie eraring ermee?




Let_be
Berichten: 7796
Geregistreerd: 25-06-03

Link naar dit bericht Geplaatst: 27-08-03 20:38

Heb meestal beschermers voor, maar omdat ze achter nogal vaak raaktikt bandages...
Met longeren vierkant bandages....

Savannah (Z2) :):) & Aldate <3 & Giorado :~ !
http://www.horse4u.nl

jihoe
Berichten: 1124
Geregistreerd: 14-08-03
Woonplaats: zuid holland

Link naar dit bericht Geplaatst: 27-08-03 20:41

's zomers kan het nogal "gevaarlijk" zijn om met bandages te rijden. In een BIT van afgelopen maanden stond dat de temperatuur onder de bandages op kan lopen tot meer dan 60 graden, dat doet de pezen niet echt goed.
als de temperatuur wat lager is werkt het prima

beautyfull_mickey

Berichten: 5718
Geregistreerd: 04-06-02

Link naar dit bericht Geplaatst: 27-08-03 20:50

ik ben er wel tevreden over Lachen
ik rij of met die eskadron beschermers (weet even de naam niet meer van,die lijken op die drie in een) of peesbeschermers en strijklappers of bandage's en soms niets Lachen
ik heb nou best behoorlijk veel setjes met bandage's,en doe de bandage's om ter bescherming en omdat ik het leuk vind staan.

Je kunt gedachtens niet controleren,Je kunt alleen leren stoppen ze te geloven....

Hobbelende Vosjes Pester #44 *LOL*

taverno

Berichten: 4216
Geregistreerd: 29-07-03
Woonplaats: Zoetermeer Aladin in Stompwijk

Link naar dit bericht Geplaatst: 27-08-03 20:57

Ik rij mijn jonge paard zonder beenbeschermers.Hij moet leren om op eigen benen te lopen en ik doe nog geen "gekke" dingen met hem.
Met longeren doe ik strijklappen om,omdat hij dan zichzelf wel eens aantikt

Bojangles

Berichten: 13704
Geregistreerd: 23-06-02
Woonplaats: Drenthe

Link naar dit bericht Geplaatst: 27-08-03 21:33

Ik gebruik alleen bandages voor in de trailer Haha!
Ja of voor de mooiigheid bij vrijheidsdressuur als ik mooie foto's wil hebben.

Joyce de Vos - Horse Charms Webshop - Horse Agility NL - Painting Pony
Let op wegens tijdgebrek en andere bezigheden, ben ik nauwelijks meer actief op Bokt. Graag niet PB-en, maar mailen voor snel bereik :) Bedankt!

marloezzke
Berichten: 5560
Geregistreerd: 08-07-02
Woonplaats: mierlo

Link naar dit bericht Geplaatst: 27-08-03 22:20

kijk ff bij de zoekfunctie.

daarnaast heb ik nogal mijn twijfels over bandages van wege de hoge tempratuur die er onder die dingen bereikt kan worden.
er heeft pas nog een artikel in de paard en sport gestaan waar het ook in beschreven stond mede hierdoor zijn mijn twijfels groter geworden.

je zou dus zeggen dat je door de hoge tempratuur meer blessure gevaar hebt en beter een peesbeschermer als bescherming kan gebruiken.

maar als het zo slecht is waarom gebruikten top ruiters als anky/tinneke/coby enz enz toch bandages?????

Pinacolada

Berichten: 4082
Geregistreerd: 04-05-03
Woonplaats: Friesland

Link naar dit bericht Geplaatst: 27-08-03 22:25

Ik vind bandages eerlijk gezegd een beetje onzin. Een paard moet het zonder ook goed doen, het lopen dan bedoel ik. In de wei kunnen ze ook hele rare dingen doen en dan hebben ze ze ook niet om. Nou is er natuurlijk wel een verschil tussen rijden en wei. Peesbeschermers etc vind ik dan weer handiger. Op een wedstrijd mag je ze ook niet om, dus waarom dan thuis wel?? Ik heb ook wel gehoord dat de pezen etc veel minder getraind worden, dus minder sterk.

Pegassus97
Berichten: 726
Geregistreerd: 10-07-03
Woonplaats: Limburg

Link naar dit bericht Geplaatst: 28-08-03 09:28

Nou, dit stond er dus in paard en sport:

Training van paarden, de en onzin

Als jij je paard zadelt om te gaan rijden, heb je dan over nagedacht wat je die dag met hem gaat doen? Of hoe de planning voor de rest van de week of die maand is? Als je deze vragen met ja kunt beantwoorden, ben je al verder dan de doorsnee ruiter. Degene die tevoren een plan heeft gemaakt, is bewust bezig met training. Het trainen van een paard is complex. Wat wil je bereiken? Moet hij nieuwe oefeningen (kunstjes), of moet er gewerkt worden aan uithoudingsvermogen en kracht? Algemene trainingsschema's voor paarden bestaan niet. Elk dier is verschillend en veel hangt af van het gevoel en het oog van de ruiter/trainer om te bepalen hoeveel training nodig is en wat voor soort training. Dr. Eric van Breda, fysioloog aan de universiteit van Maastricht, kan er uren, dagen over vertellen. Het is zijn vakgebied, zijn specialisme. Training van paarden, de zin en onzin.

"Een paard is een atleet en een veel betere atleet dan de mens. Een paard neemt bijvoorbeeld twee keer zoveel zuurstof in het bloed op als een mens. Het hart van een paard kan 400 liter bloed per minuut rondpompen! Dat zijn 40 emmers water, probeer dat maar eens in een minuut van de ene emmer in de andere te gooien. Bij een mens is het maar 35 liter per minuut. Mensen en paarden hebben grote bloedvaten die zich vertakken in kleine bloedvaten die de zuurstof naar de spieren brengen. Een mens heeft 100.000 kilometer aan haarvaten, een paard 650.000 kilometer. Een enorm potentieel dus.
Je kunt de training van een paard wel een beetje vergelijken met de humane sport. Een mens heeft acht tot twaalf jaar nodig om ergens goed in te worden. Bij een paard is dat ook zo. je begint me een drie-jarige en als het paard elf of twaalf is, is hij op de top van zijn kunnen. Tegenwoordig is er een trend dat paarden steeds jonger en sneller op hun top moeten zijn, maar dat is een slechte ontwikkeling, die alleen maar blessures oplevert.

Rust roest niet!

Stel je paard voor als een stilstaande stoomtrein, die moet gaan rijden. Er moet chemische energie omgezet worden in mechanische energie. Om de trein te laten bewegen heb je kolen nodig als brandstof, om de spieren van een paard in beweging te laten zetten heb je koolhydraten nodig die omgezet worden in spiersuikers. Bij inspanning worden spiersuikers verbrand. We hebben dat gemeten en het blijkt dat na een zware training, na 24 uur, de hoeveelheid spiersuiker in een spier nog steeds niet terug op niveau is. Dat betekent dus, dat je na een zware inspanning , niet direct nog een zware inspanning kunt vragen. Je zult dus moeten plannen. Na inspanning moet rust volgen. Rust is nodig voor herstel. In dit geval roest rust dus niet! Het is zo dat een paard (of mens) na de training vermoeid is en moet rusten. Het lichaam is slim en beseft dat het moet herstellen, maar ook moet zorgen voor een beetje extra energie, zodat de volgende keer de training minder vermoeiend is. Het lichaam past zich aan aan de prestatie. Het overcompenseert. Dit aanpassen vindt niet plaats tijdens de training, maar daarna, in de rustfase. Als je weet dat het lichaam zich aanpast aan de training, kun je daar gebruik van maken. Als je een keer per week traint, gebeurt er eigenlijk niets qua opbouw. Het lichaam past zich aan, maar er volgt niet weer een training en het effect zakt weer weg. Als je steeds maar door gaat met trainen, doe je teveel en kan het lichaam zich niet herstellen. Het paard zal stijf worden, "zuur"zijn en spierpijn hebben. De ideale training is prestatie-rust-prestatie. Op welk punt heb je genoeg getraind en hoeveel rust moet er dan volgen? Als ik dat kon zeggen zou ik in aanmerking komen voor een Nobelprijs. Trainen is wetenschap, maar ook gevoel. Het is een complexe materie. Het komt op de kennis van de ruiter aan, om te weten wanneer zijn paard genoeg gedaan heeft en hoeveel rust hij nodig heeft. De planning van de training gaat niet over een paar weken, maar maanden. Je moet jezelf doelen stellen en nadenken voor je ergens aan begint. Wil je naar de Olympische Spelen, dan moet je in januari al een trainingsschema maken, om ergens in augustus te kunnen pieken. Ruiters die in de selectie voor een EK zitten, zouden dus eigenlijk in januari al moeten weten of ze naar een EK gaan. Dan kunnen ze op de juiste manier een trainingsschema in elkaar zetten. Nu moeten ze soms nog twee weken voor een EK een selectiewedstrijd rijden.
Een trainingsschema geeft een curve naar boven, maar op een gegeven moment wordt ook weer iets afgebouwd. Je bouwt geleidelijk de training op in zwaarte tot je een punt bereikt dat het paard zo fit is, dat je alleen nogmaar hoeft bij te houden. Je traint datgene waar je goed in wilt zijn, maar dat mag niet ontaarden in afstomping en altijd hetzelfde doen. Juist de afwisseling in de training is zo goed. Wil je een dressuurpaard sterker maken, ga er dan eens mee springen of trek lekker sprintjes op de zandweg. Goed voor zijn conditie en nog leuk ook. Springpaarden en eventers krijgen meestal wel voldoende afwisseling in de training. De groep dressuurruiters is veel meer geneigd om altijd maar weer die 'kunstjes' te doen. Stel je toch eens voor dat het paard een kunstje vergeet!

Intervaltraining

Als je een paard goed wilt trainen moet je aan interval training doen. Dat is niet moeilijk en levert het snelste resultaat. Als je drie keer per week interval training doet zul je al snel het effect merken. Je wilt de spieren sterker maken en het uithoudingsvermogen vergroten. Een spier is een soort kabel die uitgerekt wordt en weer intrekt. Langer en korter dus. Als je teveel doet krijg je spierpijn. De spier is overrekt en dat geeft een ontstekingsreactie. Spieren moeten dus met beleid getraind worden. Eerste een goede warming up, bij paarden ongeveer 15 minuten. Lekker tien minuten stappen en licht draven. Neem bijvoorbeeld een jong paard dat een normale basisconditie heeft en op L-niveau springt. Met zo'n paard begin je met de intervaltraining door in de rijbaan zes in-uitjes achter elkaar te zetten. Niet te hoog, gewoon kruisjes. In galop laat je hem langs de lange zijde flink sprinten, vangt hem in de wending op en rijdt over de in-uit sprongen. Van hand veranderen en nog een keer hetzelfde van de andere kant. Dan terug naar stap en twee minuten stappen. Neem de stopwatch er maar bij. Na twee minuten weer hetzelfde, sprinten, in-uitjes, van hand veranderen, nog een keer sprinten en springen en weer twee minuten stappen. Het is een simpele oefening, maar een paard met een matige conditie zal na die twee keer al nat van het zweet zijn. Je doet dit drie keer per week en geleidelijk bouw je het uit. Van twee keer, naar drie, vier keer. Maak de kruisjes iets hoger zodat je paard meer sprong moet maken. Als je dit een week of zes volhoudt, heb je een prima conditie bij je paard. Dan hoef je het nog maar een keer per week te doen om het bij te houden. Je kunt zoiets ook bij een buitenrit doen. Je trekt een sprint van 10 seconden, dan weer 10 seconcen stap, weer een sprint van 10 seconden, weer even rust. Je moet het paard even tot het uiterste laten gaan, er moet vermoeidheid optreden en dan weer rust. Je kunt de oefening met de kruisjes ook afwisselen door langs de lange zijde cavaletti te leggen. Dan trek je geen sprint, maar heb je even een moment van aandacht en controle. Voor hele hete paarden is dit een goede oefening. Wees creatief in het bedenken van oefeningen.

Geen zweetdekens, geen bandages

Na de training volgt de cooling down. Lekker ontspannen 15 minuten stappen. Bij redelijk weer gewoon buiten, de wind langs de huid. Een paard zweet en de huid wordt vochtig. Door de wind worden de bloedvaten gekoeld en dat koelt de spieren weer. De temperatuur van de spieren kan tijdens de training wel oplopen tot 45 graden. Daarom is het opgooien van een deken na arbeid ook zulke flauwe kul. Ik zal nu wel tegen zere schenen schoppen, maar als je blijft stappen vat een paard heus geen kou als hij warm is. Je moet de spieren eerst de kans geven af te koelen. Als het heel warm is, is afspuiten ideaal. Gewoon met koud water , lekker 5 minuten afspoelen. Over het hele lichaam, want je wilt een zo groot mogelijk oppervlak afkoelen. Benen afspuiten om een paard te koelen heeft geen zin. Dan lopen met hem tot hij droog is. Eigenlijk zou je even de temperatuur van je paard moeten meten om te weten of hij voldoende afgekoeld is. Eventueel kun je nog een keer afspuiten. Nu ik toch bezig ben: bandages om de benen van al die dressuurpaarden vind ik ook zo iets onzinnigs. Het is helemaal niet goed om de benen warm te laten worden. Onder die bandages wordt het meer dan 45 graden. Het is nutteloos en slecht. De pezen worden te warm en kunnen niet meer afkoelen. In plaats van bescherming, creeer je juist blessures.
Tot slot nog dit: Je kunt een paard wel optimaal trainen, maar een paard dat genetisch een ZZ-paard is, zal nooit een Grand Prix-paard worden. Dat moet je als ruiter gewoon inzien en accepteren. Niet trainen tot in het oneindige. Daar wordt niemand gelukkiger van. Jij niet en je paard al zeker niet."

Christel ter Horst

Mij valt juist op dat niemand het 'gevaar' in ziet van de bandages. Iedereen draagt ze voor de sier, of omdat het gewoon mooi is. Zelfs de kleinste pony ruiters beginnen er al mee...
Dit is ook zeker de rede dat ik nooit bandages gebruikt. Of peesbeschermers en strijklappen, of die 3 in 1 dingen, verder niks.

Lientie
Berichten: 305
Geregistreerd: 15-07-03
Woonplaats: Drenthe

Link naar dit bericht Geplaatst: 28-08-03 09:47

Ik ben nog altijd een beetje in tweestrijd. Ik vind ze inderdaad wel mooi staan maar doe je het paard er nu een plezier mee?

Ze zouden op de maneges beter les in bandageren kunnen geven, er zijn te veel mensen die de pees krom trekken met het aanbrengen.

En Kyralovertje; Ik zou liever geen badages gebruiken met buitenritten. In het bos kunnen er takken aan blijven hangen (met alle gevolegn vandien), en wanneer ze nat worden gaan ze zakken. Als je je paard in het bos wil beschermen kun je beter peesbeschermers of pijpkousen nemen.


Nistria
Berichten: 3239
Geregistreerd: 16-02-03
Woonplaats: Beneden Leeuwen

Link naar dit bericht Geplaatst: 28-08-03 10:38

Ik train zelf altijd met voor peesbeschermers en achter bandages, als ik bij Marlies ga trianen heb ik 4 bandages om.
Ik heb er wel 3jr over gedaan om een bandage goed om te krijgen, dan zat ie te los dan te strak dan te ver om de kogel enz enz.
Ik zie ook vaak 9 vd 10keer op concours dat die meiden/dames gewoon echt niet kunnen bandageren. Arme paarden!! Dus als je nooit les hebt gehad in bandageren; doe aub peesbeschermers om!!!!!

She's my lady Lovers

Agossie

Berichten: 16370
Geregistreerd: 21-07-03
Woonplaats: De Meern

Link naar dit bericht Geplaatst: 28-08-03 13:59

Pegassus97 schreef:
Mij valt juist op dat niemand het 'gevaar' in ziet van de bandages. Iedereen draagt ze voor de sier, of omdat het gewoon mooi is. Zelfs de kleinste pony ruiters beginnen er al mee...
Dit is ook zeker de rede dat ik nooit bandages gebruikt. Of peesbeschermers en strijklappen, of die 3 in 1 dingen, verder niks.


Ik had mijzelf 'Niemand' moeten noemen...

Instructrice heeft ruimte voor nieuwe leerlingen. Stuur een pb voor meer informatie. (Regio Utrecht.)

"Wrede mensen noemen we beesten, maar we kunnen beter wrede beesten mensen noemen."

co2

Berichten: 4856
Geregistreerd: 09-01-02

Link naar dit bericht Geplaatst door de TopicStarter: 28-08-03 17:14

Lientie schreef:
Ik ben nog altijd een beetje in tweestrijd. Ik vind ze inderdaad wel mooi staan maar doe je het paard er nu een plezier mee?

Ze zouden op de maneges beter les in bandageren kunnen geven, er zijn te veel mensen die de pees krom trekken met het aanbrengen.

En Kyralovertje; Ik zou liever geen badages gebruiken met buitenritten. In het bos kunnen er takken aan blijven hangen (met alle gevolegn vandien), en wanneer ze nat worden gaan ze zakken. Als je je paard in het bos wil beschermen kun je beter peesbeschermers of pijpkousen nemen.


Als ik naar het bos oid ga, dan duurt dat langer dan een uur (heen en terug) dus dan rij ik zoiezo net met bandages Haha!
Buiten als het regent of het heeft geregent ook niet, om de reden die jij dus noemt. Maar we hebben hier dus echte prut uitrijmogelijkheden, dus korte buitenritjes gaan dan over de weg. Ik kan dan dus weinig blijven hangen Haha!

796285
Berichten: 6664
Geregistreerd: 04-06-03

Link naar dit bericht Geplaatst: 28-08-03 17:26

God nee hoor, laat 'm maar lekker met blote benen lopen. Harden de pezen lekker van uit.

Ethelate

Berichten: 21119
Geregistreerd: 02-10-01

Link naar dit bericht Geplaatst: 28-08-03 17:30

ArwenLune schreef:
God nee hoor, laat 'm maar lekker met blote benen lopen. Harden de pezen lekker van uit.


Ik rij nooit met beenbescherming, alleen met mennen achter soort van strijklappen, aangezien hij door mul zand wel eens wil strijken.
En de dierenarts zei laatst dat Tos goed ontwikkelde benen had, lekker uitgeharde pezen.

Mijn mini’s & Equi Habitat in ontwikkeling volgen? @ethelate op Instagram

Gelukkig is mijn honger om te leren groter dan mijn ego - Mo Gawdet

Ineke2

Berichten: 33096
Geregistreerd: 09-01-01
Woonplaats: Spijkenisse

Link naar dit bericht Geplaatst: 28-08-03 17:35

Ik gebruik nooit bandages, uitzondering misschien eens een keertje voor de foto...

Happiness can be found in the darkest of times, if one only remembers to turn on the light.
[VN] Ineke2 aan het woord: gekeurd en ingedeeld in Grade II (paradressuur)

sassa
Berichten: 177
Geregistreerd: 12-06-03

Link naar dit bericht Geplaatst: 28-08-03 17:47

Als je altijd met bandages rijd worden spieren slap, vergelijk het maar met lopen met een knieband als je last van je knie hebt, zolang je dat ding om hebt loopt het fijn, maar als je hem dan af doet merk je pas dat je spieren verslapt zijn
Zo is het bij paarden ook, als je vaak met bandages rijd, en dan een keer niet hebben ze meer kans op blessures.

Ik ben dus niet voor het rijden met bandages, voor een keertje ok maar vooral niet te vaak!!!

Karamell

Berichten: 1299
Geregistreerd: 17-04-03

Link naar dit bericht Geplaatst: 28-08-03 18:22

marloezzke schreef:
maar als het zo slecht is waarom gebruikten top ruiters als anky/tinneke/coby enz enz toch bandages?????


Anky van Grunsven heeft haar paarden altijd in de bandages (op haar video zegt ze dat toch, als ik me goed herinner) omdat het buiten bescherming ook een soort van steun geeft.
In haar boek over 'Dressuur' dacht ik dat Tinneke Bartles liever Peesbeschermers gebruikt dan bandages omdat bandages als ze los komen zeer gevaarlijk zijn plus (en natuurlijk een bron van schaamte voor de ruiter)

Tegenwoordig weet ik ook niet goed wat doen, zelf gebruikte ik altijd peesbeschermers maar net nu ik stilaan begon te neigen naar bandages zijn die 'onheilberichten' er dus ik houd het voorlopig maar bij peesbeschermers ^^

LuvdaTossa

Berichten: 12894
Geregistreerd: 15-06-03
Woonplaats: Midden vh land

Link naar dit bericht Geplaatst: 28-08-03 18:32

Met jonge paarden gebruik ik altijd p, verder moeten ze leren om op hun eigen benen te lopen.

Het staat mss wel deftig maar ik houd me maar gewoon 'normaal'

Bella

Berichten: 4051
Geregistreerd: 18-01-02
Woonplaats: Wanneperveen

Link naar dit bericht Geplaatst: 28-08-03 19:14

Vroeger vond ik bandages altijd 'vet cool', maar tegenwoordig hoeft al die poespas niet zo nodig. Had het er toevallig laatst nog met een over. Stel je hebt een of ander bijzonder iets (paard gaat met sinterklaas mee of een stoet ofzo, speciale gelegenheid dus) dan is het wel leuk om soms bandages om te doen. Bijvoorbeeld met een speciale kleur (rood met gele strepen voor sinterklaas).

Maar om er verder mee te trainen ofzo...nej een sterk paard heeft dat niet nodig en ook dat temperaturen oplopen, dan gaat de voorkeur volledig naar zonder bandages. Peesbeschermers rijd ik zelf wel mee (omdat het moet van de bazin, anders deed ik het ook niet denk ik), maar voornamelijk ter bescherming (ze wil soms nog wel eens aantikken).

En inrijden met witte bandages...? Dat vind ik echt ronduit getrut, doen alsof je wat bent en dan doel ik voornamelijk op de ruiters in de B, L en M.

WWW.BVANDENBERG.NL
Kekke design voor een te gekke prijs! - www.abellistic.com - Feel invited!
Geluk is de vrucht van intens werk.

Tlove

Berichten: 1226
Geregistreerd: 29-08-02

Link naar dit bericht Geplaatst: 28-08-03 19:29

bangages vind ik absoluut niet slecht. ik vind ze heel goed passend vooral als je weet heo je ze meot omdoen en als je kijkt naar getten. natuurlijk is het nadeel dat die plakker rap niet meer plakt. en ook een voordeel is dat je het zo in de wasmachine gooit!

rust zacht Charlie.
if you loose yourself, your courage soon wil follow, so be strong tonight ... I'v got nothing left, just an empty heart.
nieuwe fotos in mn profiel!!!

Matti90
Berichten: 789
Geregistreerd: 24-04-03
Woonplaats: Granada, España

Link naar dit bericht Geplaatst: 28-08-03 19:30

Ik heb wel een aantal setjes bandages en ook peesbeschermers...Voor buitenritten gebruik ik sowieso altijd de peesbeschermers, bandages gebruik ik als ik train en les heb, gewoon voor de bescherming (Ze tikt voor wel eens aan) en omdat ik het mooi vind..Als ik train gebruik ik ook wel vaak de peesbeschermers en als ik spring sowieso..Met longeren bandageer ik vierkant..verder stappen we altijd af op het harde en ze heeft eigenlijk nooit wat aan haar benen...Dus ik doe het nu gewoon zo..Als het warm is denk ik dat ik voortaan gewoon de peesbeschermers gebruik...

!Update profiel!

xxappiexx

Berichten: 5505
Geregistreerd: 19-07-02

Link naar dit bericht Geplaatst: 28-08-03 20:41

Ik heb wel beandages, maar ik gebruik ze eigenlijk alleen bij speciale dingen, niet tijdens een training ofzo.
Is niet goed voor de pezen vind ik (vinden anderen weer niet maar dat is wel duidelijk) ze moet op haar eigen benen steunen en niet op de bandages.

Kiara

Berichten: 10899
Geregistreerd: 10-01-03

Link naar dit bericht Geplaatst: 28-08-03 20:45

Hm, ik rijd nooit met bandages of peesbeschermers.
Ik heb het idee dat Kiara dat niet nodig heeft, en zie geen toegevoegde waarde ervan.
Maar ik rij dan ook recreatief, en niet intensief.


co2

Berichten: 4856
Geregistreerd: 09-01-02

Link naar dit bericht Geplaatst door de TopicStarter: 28-08-03 21:41

Ok, jullie zijn het er bijna allemaal over eens dat bandages slecht zijn, omdat ze pezen er slap van worden.
Toch hoor ik ook weer vaak dat mensen zeggen dat bandages helemaal geen steun geven en dus gewoon niet nodig zijn, liever dan peesbeschermers op pijpkousen. Maar, als bandages geen steun geven.. hoe kunnen de benen dan wel slap worden?
Gewoon een vraag.. ben benieuwd hoe jullie erover denken Haha!


Wie is er online

Gebruikers op dit forum: BarbaravdW, cariena1, eva92, loowny, Marlou91, meggiemeg, redbutton, Slmt9, Zippo_M en 134 bezoekers