Iemand ervaring hiermee?

Moderators: C_arola, Coby, Nicole288, Dyonne

Antwoord op onderwerpPlaats een reactie
 
 
Koortje
Berichten: 5346
Geregistreerd: 26-12-02
Woonplaats: Rooi

Iemand ervaring hiermee?

Link naar dit bericht Geplaatst door de TopicStarter: 09-07-03 22:59

Ik heb dus een BWP paardje, een vosmerrie van Feinschnitt X Furioso Z. Het is dus een springbloed paard, en ik rij er dressuur mee Verward Nu werd ik er vandaag nogmaals op gewezen dat het zo zonde is dat ik niet met Kore spring! Maarja, ik ben nu eenmaal een dressuurprikker, en heb schrik van springen. Nu zit ik er over te denken om een goede springruiter voor Kore op te snorren, en eens te kijken hoe en wat er te springen valt, misschien eventueel nog wel een concoursje hier en daar...
Wie heeft er ervaring met "anderman je paard rijden" met vooruitzicht op misschien meer? Zo op stal ken ik wel iemand, maar die heeft er geen tijd voor helaas. Hoe en waar kan ik het beste kijken?

-> misschien hier op Bokt iemand interesse om met Koortje wat te springen???


Koortje
Berichten: 5346
Geregistreerd: 26-12-02
Woonplaats: Rooi

Link naar dit bericht Geplaatst door de TopicStarter: 09-07-03 23:00

By the way, het is niet de bedoeling dat het om een betaald iets gaat. Gewoon om te kijken of er niet meer in zit als een beetje dressuur...

Dees

Berichten: 18907
Geregistreerd: 09-08-01
Woonplaats: Friesland

Link naar dit bericht Geplaatst: 09-07-03 23:30

Ik deel je uitdaging met mijn Eros Platiere x Oscar de Revell...3x Olympsche Springhengsten in de Pedigree (Jalisoc B zelfs 2x). Als ik een dressuurproef rijd naast de springbak, voel ik mijn hele paard op de hindernissen toetrekken...en ze heeft het talent ervoor...

Maar ja, ben zelf een mietje.
Ik heb me voorgenomen, eerst M1 dressuur door, M2 startgerechtigd, en dan gaan we het eens proberen. Dat duurt dus nog mooi wat jaren Clown
Maar ja, wie moet het anders doen?

Wat als.... de wetenschap wel gelijk heeft?

Koortje
Berichten: 5346
Geregistreerd: 26-12-02
Woonplaats: Rooi

Link naar dit bericht Geplaatst door de TopicStarter: 09-07-03 23:34

Ja daarom, ik ga denk ik maar kijken naar een springruiter ofzo, ik weet het anders ook niet!

Yorghos

Berichten: 10942
Geregistreerd: 10-12-01
Woonplaats: Tilburg

Link naar dit bericht Geplaatst: 10-07-03 07:30

Misschien moet je eens rondkijken bij een manege of springstal in de buurt?
Mijn vriendin is aan haar bijrijdpaard gekomen doordat mensen haar op de manege in de les zagen rijden. Ze hebben haar gewoon gevraagd of ze interesse had om hun paard te gaan starten.
Dat doet ze nu alweer een tijdje. Eerst idd de dressuur en afgelopen week haar eerste springwedstrijd.
Ze betaald er idd niks voor, maar mag het paard iedere dag rijden en naar eigen inzicht inschrijven voor wedstrijden. Dit paard wordt door de eigenaar overigens helemaal niet meer zelf gereden, dus behoorlijk luxe voor haar.
Ik denk dat je best iemand moet kunnen vinden die het leuk vindt om met jouw paard te springen.

* To Belg, or not to Belg *

Peterina
Berichten: 9148
Geregistreerd: 13-06-03
Woonplaats: Neerpelt, België

Link naar dit bericht Geplaatst: 10-07-03 08:36

Heb met de onderwerp wel ervaring dus een paar puntent ...
- als U denkt dat U een toekomstige kampioen op stal hebt, laat een professionele springruiter hem/haar uitproberen. Op 5 minuten weten deze mannen U wel te vertellen of het wel of niet de moeite loont.
- als U niet professioneel maar 'semi' of prive 'uitleent' maak dan duidelijke afspraken, OP PAPIER!
- als U het paard wilt verder rijden dressuurmatig en dan ook het laten springen moet je toch oppassen met de trainingen. Alhoewel dressuur de basis moet zijn, liggen de twee training toch een beetje uit de hand van elkaar.
- een goede springpaard MOET (mijn gedachten) een goede dressuur basis hebben.
- omdat U paard 'super' spring pedigree heeft wil niet altijd zeggen dat HET kan springen ... anders zou fokken van kampioenen te gemakkelijk worden *LOL*

Verder hierop ... als het (springen) erin zit komt het toch er uit. Je zal zelf merken dat zij meer geinteresseerd is in het springparcours dan in dressuur terein ?! Ik heb een merrie die als zij weet dat ze dressuur moet lopen krijg zij wat ik noem 'ezel oren' (laat ze hangen !) maar als zij het in de gaten heeft dat zij moet gaan springen, laat ze haar ruiter achter in de haast op het springterein te komen!!!

Marije
Berichten: 3087
Geregistreerd: 16-08-01
Woonplaats: Enschede

Link naar dit bericht Geplaatst: 10-07-03 09:27

Ik ken ook iemand die een bekende op haar paard liet springen, terwijl ze er zelf dressuur mee reedt (overigens geen wedstrijden). Helaas kreeg het paard een blessure en mag er niet veel meer mee gedaan worden...

Waarom probeer je het niet een keer uit? Ken je niemand die met je paard kan springen?

Anoniem

Link naar dit bericht Geplaatst: 10-07-03 10:27

Je hebt het over een GOEDE springruiter
Goede springruiters krijg je niet voor niets, die hebben het betaald al druk genoeg.

Mensen die zelf nog moeten leren en zodoende het heerlijk vinden om een paard uit te mogen brengen en springles te krijgen, die doen het voor niets.

Mireille

Berichten: 41893
Geregistreerd: 06-01-03

Link naar dit bericht Geplaatst: 10-07-03 10:33

Ik ben het met RunningKawa eens, ik denk dat het moeilijk zal gaan worden om iemand te vinden die er ook werkelijk verstand van heeft én hier de tijd ook voor heeft
de stal waar je paard staat, heeft die geen instructrice die weg is van je paard? en heel toevallig springt?

Mijn naam is haas.

Incognito! 8-)

Anoukie

Berichten: 12609
Geregistreerd: 01-08-02
Woonplaats: Gelderland

Link naar dit bericht Geplaatst: 10-07-03 12:15

Ik wil er best een keer een sprongetje mee maken om te kijken en te voelen hoe haar techniek is, maar je weet dat ik niet de mogelijkheid heb om meer te doen. Maar als je Kore graag een keer wilt zien springen, wil ik dat wel voor je doen. Maar zorg dan wel voor iemand die verstand heeft van springen ernaast (voor de afstanden tussen de hindernissen etc.). Daar ga ik dus nooit mee klooien om het zo maar te zeggen, te link Knipoog.

Diana_Mabel

Berichten: 7044
Geregistreerd: 04-02-02
Woonplaats: Houten

Link naar dit bericht Geplaatst: 10-07-03 12:16

Ik heb ook een spring gefokt paard maar dressuren alleen gaat haar prima af. Mijn bijrijdtster springt sinds kort wel met haar en dat gaat ook heel goed maar ze kan best zonder springen hoor.
Wat nou als blijkt dat ze super springt?wat dan?dan ga je haar vast niet verkopen dus ik denk dat je jezelf er geen plezier mee doet om iemand anders erop te laten springen. Gewoon lekker rijden met je paardje en plezier hebben daar gaat het allemaal om toch?

Hippisch ondernemer op het gebied van paardenwelzijn

"The best way we can show respect for our equine friends is to honor how they're made."
~ Dr. Juliet M. Getty

Antoinette

Berichten: 9566
Geregistreerd: 31-08-02
Woonplaats: Amsterdam

Link naar dit bericht Geplaatst: 10-07-03 12:24

Magic is een paar keer mee op concours geweest met de instructrice van mijn zus en mijn oude werkgeefster (1 persoon Haha! ).
Zij vond Magic heel leuk om te springen en wij vonden het best dat ze dat zomaar wilde Lachen
Maar een goede ruiter/amazone zoiets gratis doet komt idd niet vaak voor.

We hebben vaak gehoord dat we een goed springpaard hebben en wij zaten met hetzelfde. Ik spring helemaal niet, doe je me geen plezier mee en mijn zus springt wel vind het ook leuk, maar gewoon B niveau.

Ik had er ook al eens aan zitten denken om Magic ooit nog een uit te laten brengen door iemand anders. Kijken hoe goed ze nou is. Maar door de artrose die ze heeft hoeft dat niet meer van me Knipoog

Maar volgens mij zijn er genoeg jonge meiden/jongens (jaar of 16 tm 18) die zeker wel talent hebben en het ook nog gratis willen doen, omdat ze nog niet bewezen zijn in de sport.

lieke2
Berichten: 2127
Geregistreerd: 12-12-02

Link naar dit bericht Geplaatst: 10-07-03 13:07

wij hebben een advertentie geplaatst, hebben daar aardig wat reacties op gehad. Ook bij ons ging het meer om een 'uitleenpaard' indien het goed zou gaan. Veel pennyreacties. Uiteindelijk hebben we nu iemand gevonden die het paard voor ons gaat uitbrengen (voor niets) in de springsport. ze heeft zelf een paard wat een soortgelijk karakter heeft (niet de meest makkelijke), dus naar verwachting.......... komt alles op zijn pootjes terecht. Drie blije partijen dus.

Vandaag is morgen voorbij....

Als je veel doet, kan je veel doen
Als je niks doet, doe je vaak niks

Tijd om te leren/werken? Ban jezelf!

Biertabje
Berichten: 9637
Geregistreerd: 26-01-02

Link naar dit bericht Geplaatst: 10-07-03 13:22

tja, ik heb nu het paardje van My Dominique op stal staan. om hem dressuurmatig wat verder te krijgen. maar ik ben meer van het springen hoor! ik zou mijn paardje niet snel Laten rijden. maar ik rijd wel eens paarden voor een ander. en dan gaat het vooral om het springen en crossen. maar als ik jou was zou ik gewoon idd wat antoinette al zegt..iemand zoeken van rond de 16-18 jaar. er zitten heus wel talentjes bij die het graag willen doen
ik doe het zelf voornamelijk ook gratis, maar bij sommige vraag ik ene kleine vergoeding.

"There is something about jumping a horse over a fence, something that makes you feel good. Perhaps it's the risk, the gamble. In any event it's a thing I need."

Koortje
Berichten: 5346
Geregistreerd: 26-12-02
Woonplaats: Rooi

Link naar dit bericht Geplaatst door de TopicStarter: 10-07-03 13:28

Ja, ik denk dat ik het aan een meisje van stal ga vragen, die rijdt nu nog pony, maar volgens mij kan ze goed springen... We zullen zien!

Anoniem

Link naar dit bericht Geplaatst: 10-07-03 15:59

runningkawa schreef:
Je hebt het over een GOEDE springruiter
Goede springruiters krijg je niet voor niets, die hebben het betaald al druk genoeg.

Mensen die zelf nog moeten leren en zodoende het heerlijk vinden om een paard uit te mogen brengen en springles te krijgen, die doen het voor niets.

Precies! Al vind ik bij die laatste groep ruiters het risico te groot dat ze je paard helemaal in de stop rijden, want dat kun je zelf ook wel Haha!

Maar waarom zou het zonde zijn om je paard niet te laten springen? Komt je paard iets te kort? Heb je misschien toch nog ambitie om te gaan springen? Wil je hem gaan verkopen en krikt de springervaring de marktwaarde op?

Alsje op al deze vragen NEE kunt antwoorden zou ik er niet mee laten springen.


ponyzotje

Berichten: 6364
Geregistreerd: 21-10-01
Woonplaats: Erpe-Mere

Link naar dit bericht Geplaatst: 10-07-03 16:28

Koortje schreef:
Nu werd ik er vandaag nogmaals op gewezen dat het zo zonde is dat ik niet met Kore spring!


was ik dat? Bloos Haha!
nuja, echt zonde vind ik het niet, ik bedoel gewoon dat ik het met zo'n bloed wel had gedaan. ik denk dat het moedig is van je om ze eens te laten rijden, en misschien heeft ze er lol in. maar je eigen doel moet je wel blijven vooropstellen, (hoezeer dat soms tegen mijn principe is Clown ), ze zal niet doodgaan van niet springen. als de dressuur eronder lijdt, niet doen. als ze het gewoon erg graag doet lijkt het me super als je iemand vind.

Enya - Daya :-)

Koortje
Berichten: 5346
Geregistreerd: 26-12-02
Woonplaats: Rooi

Link naar dit bericht Geplaatst door de TopicStarter: 10-07-03 22:05

Nee hoor, niet perse jij! Ook mensen op stal, maar ik vind het zelf ook... Stel dat ze super goed kan springen met iemand, dan is dat toch zonde om het niet te benutten? Misschien vind ze het wel keileuk, en kan ze er nog eens een wedstrijdje op lopen?!

Solvej

Berichten: 7802
Geregistreerd: 04-03-03
Woonplaats: Landgraaf

Link naar dit bericht Geplaatst: 11-07-03 00:46

Okkie is ook 100% springgefokt maar ik heb nog nooit met hem gesprongen. Ik rijd wel dressuur op concours en dat gaat super *LOL* Er zijn heel veel springpaarden wat (alleen) dressuren. Je kan toch af en toe voor de afwisseling met haar springen maar waarom zou het zonde zijn??

x_ultimate_x
Berichten: 578
Geregistreerd: 06-06-03
Woonplaats: veghel

Link naar dit bericht Geplaatst: 11-07-03 11:54

waarom zonde? mijn pony is heel goed in springen en toch nog niet hoger dan b springen (met mij nu dus misschien nog wel hoger als ik beter wordt) gekomen terwijl ze vee lmoeite heeft met nageeflijkheid altijd dressuurmatig gereden.


Antwoord op onderwerpPlaats een reactie

Wie is er online

Gebruikers op dit forum: Facebook, Slmt9, Team_Sublime en 120 bezoekers