[LO] Pessoa ongelijk vastmaken?

Moderators: C_arola, Coby, Nicole288, Dyonne

Toevoegen aan eigen berichten
 
 
Laura

Berichten: 8338
Geregistreerd: 20-02-01
Woonplaats: Midden van Gelderland

[LO] Pessoa ongelijk vastmaken?

Link naar dit bericht Geplaatst door de TopicStarter : 02-06-03 17:35

Iwaldo heeft een 'gewone' halsaanzet maar wel de neiging om zo hoog mogelijk te gaan lopen in een nepkrulletje. Ik longeer hem met pessoa altijd eerst op de laagste stand, dat gaat prima, hij gaat mooi zakken en gebruikt zijn rugspieren. Vervolgens de middelste stand, werkt ook goed. Echter, zodra ik hem hoog wil bijzetten, drukt ie zichzelf er een beetje uit door een ondernek op te zetten. Dit kan ik redelijk oplossen door hem heel voorwaarts te houden, maar dat lost het probleem niet altijd op. Wanneer ik hem strakker bijzet gaat ie heel erg opgekruld lopen.

Nu heb ik vorige keer de buitenste kant op de middelste stand gehouden, en de binnenste hoog. Dat werkte op zich beter dan allebei hoog! Hij moet namelijk gaan buigen in het eerste gedeelte van de hals (ongeveer 3 handen van de schoft af) en dat gaat zo wel goed.

Maar vinden jullie dit een goede manier? Waarom wel/niet? Eventuele andere tips die ik kan gebruiken?

kim_oud1

Berichten: 818
Geregistreerd: 03-04-01
Woonplaats: Tussen de middeleeuwse stadmuren van Amersfoort

Link naar dit bericht Geplaatst: 02-06-03 19:56

Hmm, een paard hoort toch eigenlijk te buigen in de laatste nekwervels? Of zit ik weer is het 1 en ander door mekaar te halen?
Weet niet wat ik ervan moet denken. Het werkt duidelijk, maar of het goed is? Het is eigenlijk tenslotte net als dat je met 1 hand hoog en de andere laag gaat zitten.

Kim

Rinske

Berichten: 25110
Geregistreerd: 16-04-02
Woonplaats: Loon op Zand

Link naar dit bericht Geplaatst: 03-06-03 17:41

Het paard hoort zijn hele hals en rug te ontspannen, dan loopt ie pas goed. Zoals Kim het veteld loopt hij volgens mij in de krul, dus niet aan de teugel.
Ik weet eigenlijk niet of je ze ongelijk mag doen. Maar ik weet wel dat Nicole in de hoge stand er ook absoluut niet lekker mee loopt, ze weet dan nog niet goed hoe ze haar houding moet doen en gaat gauw scheef lopen Scheve mond

JokeG

Berichten: 357
Geregistreerd: 13-05-03
Woonplaats: Belgie

Link naar dit bericht Geplaatst: 04-06-03 09:50

Volgens mij mag je een pessoa set niet ongelijk vast maken. Omdat het helemaal om het paard heen zit gaat het paard scheef lopen Mij is altijd verteld dat je hem altijd gelijk vast moet maken. Als het goed is werkt hij van achter naar voren. Je schrijft zelf al dat je paard gaat ontspannen als je hem van achteren activeert Daar zou ik mee door gaan als ik jou was. Soms kost het gewoon wat meer tijd.

Donja

Berichten: 5595
Geregistreerd: 14-06-01
Woonplaats: Garijp

Link naar dit bericht Geplaatst: 07-06-03 14:27

Je moet een passoa teugel niet ongelijk vastmaken.
Sommige paarden lopen niet lekker in de hoogdste stand, ik heb er ook zo-eentje, nou ja, dan alleen in de een na hoogste en dan ontspant ze prima! dat ze ontspannen en soepel door hun lijf lopen is belangrijker dan dat je ze in de krul trekt, ook aan de longe..

chrisje_83

Berichten: 3030
Geregistreerd: 07-06-03
Woonplaats: Zuid Beveland

Link naar dit bericht Geplaatst: 08-06-03 14:56

Misschien moet je langer in de lage en middelste stand blijven longeren. Volgens mij zit daar het probleem!

Laura

Berichten: 8338
Geregistreerd: 20-02-01
Woonplaats: Midden van Gelderland

Link naar dit bericht Geplaatst door de TopicStarter : 08-06-03 16:06

Bedankt voor het commentaar maar ik kan er vrij weinig mee moet ik zeggen. "Je moet een pessoa niet ongelijk vastmaken". Waarom niet? Joke, de rest van de pessoa blijft hetzelfde zitten hoor, er is volgens mij geen sprake van scheeftrekken; het enige gedeelte wat ongelijk zit zijn de lijnen vanaf het bit.
Donja; het is leuk en aardig dat ie ontspannen moet lopen, maar daarmee krijg ik dus niet het beoogde resultaat. Ik wil dat ie moet werken, dat die spieren daar ontwikkelen. Met de lage stand loopt ie wel leuk diep en ontspannen, maar is er dus ook niks moeilijk voor hem..!

Nog iemand met nuttig advies??!