Welkom op [HA] Haflingers

Moderators: RianneH, Neonlight, Melissa0304, balance, Ymor

Dit onderwerp is gesloten, je kan geen berichten wijzigen of nieuwe antwoorden plaatsen.Onderwerp gesloten
 
 

Leo

Berichten: 47942
Geregistreerd: 06-12-02
Woonplaats: Den Haag e.o.

Welkom op [HA] Haflingers

Link naar dit bericht Geplaatst door de TopicStarter: 23-05-06 20:39

Waarom dit subforum?

In de paardenwereld en vanzelfsprekend daardoor ook op Bokt, zijn veel Haflinger eigenaren en liefhebbers te vinden te vinden. De blonde paardjes zijn populair en geliefd bij velen, maar worden op een groot forum als Bokt vaak overlopen door andere populaire rassen. Haflingers zijn toch vaak nét even anders, wat hen juist zo bijzonder maakt. Daarom zijn er veel vragen met betrekking tot dit ras, van eigenaren of liefhebbers, maar worden deze topics bedolven onder die van de andere rassen. Zo is het voor de topicstarter moeilijker om antwoord te krijgen op zijn of haar vraag, en voor andere haflingerliefhebbers is het moeilijker om mee te lezen over hun ras en dusdanig vragen te kunnen beantwoorden.

Algemene regels en richtlijnen

Omdat het subforum een deel uitmaakt van bokt.nl, gelden hier ook de regels die gelden op bokt. (Zie de Boktregels en de FAQ)
Enkele voorbeelden:
* Fotoverzameltopics zijn niet toegestaan.
* Foto-topics dienen gewoon geplaatst te worden op ITP/HAW.
* Een openingspost mag toegelicht worden aan de hand van 2 foto's, in de rest van het topic dienen de foto's als link geplaatst te worden.
* Slowchatten is niet toegestaan. Daar is de HK voor.
* Omdat vragen over hengstenkeuze en familiebanden op EHK en FB nogal snel "verzuipen" op FA, is besloten dat dit soort specifieke vragen wél op HA kunnen worden gesteld. Hier zitten ook meer mensen die bekend zijn met het ras en is er dus meer kans op een antwoord. Let op: de Kraamstal moet wél gewoon op FA gebruikt worden!! Het geldt dus alleen voor vragen over hengstenkeuze en familiebanden.

Verder moeten de forumgebruikers op een aantal punten gaan letten:

Let voor je een topic start goed op, of dezelfde vraag of hetzelfde onderwerp niet al eerder langsgekomen is. Dit voorkomt storende herhalingen in de topiclijst.

Slowchatten in de topics is niet de bedoeling. Hiervoor is het speciale Haflingergekken topic, waar zoveel gekletst mag worden als men maar wilt.

Fototopics worden gewoon geplaatst in de daarvoor bedoelde fora HAW en ITP. Ter illustratie van een topic mogen wel foto’s geplaatst worden, met een maximaal aantal van twee per topicstart. Overige foto’s mogen wel als link geplaatst worden. Het is niet de bedoeling om na de topicstart nieuwe berichten te posten met extra foto’s. Verzameltopics zijn ook niet toegestaan, het taxatietopic uitgezonderd.

Vragen over welke kleuren typisch zijn voor Haflingers of welke kleuren zijn toegestaan bij dit ras kun je in de in dit subforum stellen.
Vragen over kleurvereving horen op F-AM, daaronder vallen o.a. vragen over de kleur van een paard zelf, waar zijn kleur vandaan komt (bijv uit anders gekleurde ouders) en welke kleuren hij door kan geven aan nakomelingen.
Ook algemene vragen over kleurengenetica horen thuis op F-AM. Bij topics over kleurengenetica plaats je op F-AM een [KG]-tag voor de titel.

Topics over wedstrijden en evenementen
Op HA is er een gesloten kalender waarin wedstrijden en evenementen staan verzameld en opgegeven kunnen worden:
[HA] Haflinger wedstrijden en evenementen 2010
Heb je een evenement voor in de lijst, TeM dan het topic met de gegevens en het evenement komt op de kalender.
Wil je een evenement voor of nabespreken, open dan een topic op HA met een duidelijke titel. Dit topic blijft open tot een maand na datum van het evenement.

Op Haflingers mogen vanaf nu ook door de organiserende partij aankondigingen geplaatst worden van shows, clinics, wedstrijden en keuringen, mits deze natuurlijk rasgerelateerd zijn. Deze topics hoeven niet meer op EA-CO geplaatst te worden.


Links

Sport haflingers
Door een Bokker, met en voor Bokkers is de volgende website gemaakt over haflingers in de sport:
http://www.desporthaflinger.nl

Bokt Wiki
Uiteraard is er ook veel informatie te vinden op de Bokt Wiki.
Bijvoorbeeld dit artikel over de Haflinger.


Let op! Sticky's zullen bijna niet meer voorkomen op de subforums. De links naar de centrale topics, kalender, etc. kun je terugvinden in deze charter.

[HA] [HK]Ons goud staat in de wei, met onze haffies zijn wij blij

[HA] Taxatie Haflingers 2, Maximaal 2 foto's per post!

[Centraal] Haflingers ITP!

[HA] [Centraal] Keuringen

[HA] Haflinger wedstrijden en evenementen 2010

In het tpic [HA] [Centraal] "Nakomelingen van.." topics kun je alle topics over nakomelingen van diverse haflingerhengsten terugvinden!

Ook verschijnt er ieder jaar een aanmeldingstopic voor haflinger veulens!
[HA] Haflingerveulens 2011: het aangifte topic!
Laatst bijgewerkt door Leo op 22-03-11 09:31, in het totaal 11 keer bewerkt
Reden: Update: wedstrijden en evenementen update

..
The music of this awe
Deep silence between the notes
Deafens me with endless love

..


Dit onderwerp is gesloten, je kan geen berichten wijzigen of nieuwe antwoorden plaatsen.Onderwerp gesloten

Wie is er online

Gebruikers op dit forum: Geen geregistreerde gebruikers en 1 bezoeker