iets verkeerds in de hals, vaak hoefzweren en altijd kreupel

Moderators: C_arola, Coby, Nicole288, Dyonne

Toevoegen aan eigen berichten
 
 
moniquelucky

Berichten: 2747
Geregistreerd: 19-03-01
Woonplaats: Wellerlooi in Limburg.

Link naar dit bericht Geplaatst door de TopicStarter : 19-07-01 23:03

help!!!
dr. offereins wilt u mij astublieft advies geven, ik ben ten einde raad!!!

Ik heb Killian nu 10 weken, waarvan ik in zijn totaliteit ongeveer 2 weken heb kunnen rijden en ik heb hem toch laten keuren(klinisch)bij rob v Wessum.
t is dus zo dat Killian al heel lang last heeft van zn hals maar ik dacht steeds dat t spierpijn was maar hij doet al 2 weken bijna niks(hij is nu sinds 1 week weer kreupel)
en zn hals is nogsteeds heel gevoelig!!!
nu heb ik een keer een andere dierenarts laten komen en die zegt dat er waarschijnlijk halswervels niet goed zitten en dat hij daarom kreupel is(hij adviseerde mij foto's te maken en daar heb ik een afspraak voor gemaakt) als het is wat hij denkt, dacht hij ook dat dit er al een tijd moet zitten.
en hij heeft al 4 keer een hoefzweer gehad en moet nu op speciaal beslag.
dus dit kost me al heel veel geld!!!
ik heb de handelaar gesproken en die beweerd dat t een gezond paard is en hij wil hem dus ook niet terugnemen!!!
Wat moet ik nou???
Alvast bedankt, monique. Verdrietig

moniquelucky

Berichten: 2747
Geregistreerd: 19-03-01
Woonplaats: Wellerlooi in Limburg.

Link naar dit bericht Geplaatst door de TopicStarter : 19-07-01 23:05

en, de dierenarts zei ook dat als t zijn wervels zijn t jaren kan duren voor t over is!!!???

Offereins

Berichten: 153
Geregistreerd: 06-03-01
Woonplaats: Meerssen

Link naar dit bericht Geplaatst: 20-07-01 11:53

Om met de hoefzweren te beginnen; meestal als gevolg van het soort ondergrond waar het paard op loopt (veel steentjes)al of niet in combinatie met slecht hoornkwaliteit. Paard altijd vierkant op ijzers zetten en zorgen voor een goede hoornkwaliteit. Ik weet niet wat voor een beslag er in gedachten is. Een rubber zool sluit de zool af en daarmee de kans op het in de zool komen van steentjes ed. Een zoolzweer kan echter ook ontstaan door simpelwek ergens op staan (dus een kneuzing). het nadeel van rubberen zooltjes is dat de tsraal wordt afgesloten en dat je risico loopt op rotstraal. laat de smid de straal niet onder rubber bedekken.
Het probleem in de hals is lastiger. Als het paard bij aanraken pijnlijk is heb je duidelijke oorzaak.
het maken van foto's van de nek is niet zo simpel als dat het klinkt. Met name de interpretatie van de foto's is heel lastig. het moet wel een hele goede kliniek zijn om daar serieus een uitspraak over te doen. Op z'n minst moet de dierenarts een officieel erkende paarden dierenarts zijn (vraag eens na.
Als dir een serieus probleem blijft neem dan maar eens de moeite aan te kloppen in Utrecht.

Adrienne

Berichten: 1535
Geregistreerd: 10-04-01
Woonplaats: Geldrop

Link naar dit bericht Geplaatst: 20-07-01 17:28

ha moniquelucky,

Wat je met die hoefzweren aan moet weet ik niet. Maar voor dat probleem in de nek kan ik je wel advies geven. Maak een afspraak bij Rodinde. Dit is een gediplomeerd paardendierenarts met een extra specialisatie in acupunctuur en manuele therapie (kraken). Als iemand kan ontdekken of er wat mis is in die nek is zij het wel. Haar telefoonnr is 06-54312822. Ik denk dat het slimmer is eerst naar Rodinde te gaan en pas als die het niet kan vinden door te gaan naar een kliniek als in Utrecht. Rodinde is nl. een expert op dit gebied dus denk ik de beste keus.

heel veel succes

Adrienne

_________________
just get over it I´ve got a cowgirl attitude

<font size=-1>[ Dit Bericht is bewerkt door: Adrienne op 2001-07-20 17:29 ]</font>

moniquelucky

Berichten: 2747
Geregistreerd: 19-03-01
Woonplaats: Wellerlooi in Limburg.

Link naar dit bericht Geplaatst door de TopicStarter : 20-07-01 23:01

bedankt!!!

visje

Berichten: 4546
Geregistreerd: 11-04-01
Woonplaats: België (Vlaams-Brabant)

Link naar dit bericht Geplaatst: 22-07-01 10:17

Van die zooltjes die de straal niet afsluiten kan je ook gemakkelijk laten zetten. Veel mensen gebruiken die preventief (bij wijze van "sportschoenen"). Het lost natuurlijk de oorzaak niet op, daarvoor moet je naar een specialist gaan.

moekoekoe
Berichten: 3433
Geregistreerd: 02-02-01

Link naar dit bericht Geplaatst: 22-07-01 19:02

Ik ben het eens wbt Rodinde...zij kan zoveel wat dat betreft!

Gerrie

Berichten: 4385
Geregistreerd: 18-04-01

Link naar dit bericht Geplaatst: 05-08-01 16:10

Aan de nek kun je laten kijken door een dierenarts die ook acupunctuur doet .
Aan de hoeven zou ik je dit middel willen adviseren(gebruik het zelf ook )lees maar eens deze site
ww.rwl-quality.nl

Succes!

Sibold
Berichten: 1817
Geregistreerd: 10-07-01

Link naar dit bericht Geplaatst: 05-08-01 17:18

Nog even over die zooltjes... door herhaaldelijk hoefzweren en ook nog eens hoefkraakbeenvorming in de hoef staat mijn paardje ong. alweer 5 jaar op zolen (ik heb hem nu 1,5 jaar). Het vergt wel iets meer controle i.v.m. rotstraal, maar als je echt een goede smid hebt, dan zorgt ie er ook voor dat -wannneer hij een nieuwe zool zet- de straal en zool schoon is! Sommige doen dat niet en dan krijg je inderdaad ellende! Voor de prijs hoef je het niet te laten ze kosten tussen de 10 & 15 pieken. Wat je evt. ook kan doen zijn "ringen" laten zetten, deze houden de straal vrij.
Je moet wel denken dat de zolen geen oplossing zijn voor het probleem, eerder een soort van symptoombestrijding. De hoeven van Sib blijven erg gevoelig, als ik op kiezels of gravel rijdt... dan zet ie geen stap goed...
Heel veel sterkte met je paardje... en nog steeds vind ik die handelaar die hem je verkocht heeft om te Misselijk en Huilen

allegria
Berichten: 104
Geregistreerd: 10-04-01
Woonplaats: maastricht

Link naar dit bericht Geplaatst: 11-08-01 10:41

misschien klinkt dit heel hard maar als ik jou was zou ik (na de uitslag) toch eens bij een advocaat aankloppen om ie ieder geval de mogelijkheden te bekijken want dit paard is gewoon verkocht met een "verborgen" gebrek en volgens mij (weet ik niet zeker) is de dierenarts ook gedeeltelijk schuldig want als je van de 10 weken dat je een paard hebt er maar 2 kunt rijden klopt er echt ergens iets niet ongeacht dat het paard is goedgekeurd ik vind het erg toevallig hoelang had je hem voor hij voor het eerst kreuple raakte? mischien hebben ze het paard wel vol pijnstillers gestopt op het moment van keuren je moest eens weten wat een rare dingen er gebeuren in de verkoop wereld ik wil je veel suc6 wensen met je paardje maar denk hier goed over na want een paard houden wat ziek blijft voor lange tijd daar koop je geen paard voor greetz suus