paard wordt gek in de trailer!

Moderators: C_arola, Coby, Nicole288, Dyonne

Antwoord op onderwerpPlaats een reactie
 
 
lein

Berichten: 1577
Geregistreerd: 02-07-01
Woonplaats: Apeldoorn

Link naar dit bericht Geplaatst door de TopicStarter: 02-08-01 21:49

<font size=-1>[ Dit Bericht is bewerkt door: lein op 2001-08-19 16:39 ]</font>

<font size=-1>[ Dit Bericht is bewerkt door: lein op 2001-08-19 16:42 ]</font>


Yentl

Berichten: 12478
Geregistreerd: 14-06-01

Link naar dit bericht Geplaatst: 02-08-01 21:52

Misschien kan je iets over zijn achtergrond te weten komen? dat hij misschien iets naars heb meegemaakt, hopen dat het dan maar over gaat als het gewoon een naadje los probleem is

Quote Apollo: Als ik nooit alcohol had gedronken he, zat ik nu waarschijnlijk op de universiteit *LOL*

I'm not your f*cking barbie bitch


Pink_Horizon

Berichten: 19828
Geregistreerd: 11-03-01

Link naar dit bericht Geplaatst: 02-08-01 22:05

Wegdoen is wel een erg makkelijke oplossing.
Als 1 dingetje niet bevalt: hup paard eruit Verward
Maar zoals je al zei is dat ook niet wat jij wil.

Tja gewoon veel oefenen. En anders lekker lopen he? Lachen

Trotse mama van dochters Svenna & Loys
Voorlopig paardloos!

Sandra_H

Berichten: 2713
Geregistreerd: 14-04-01

Link naar dit bericht Geplaatst: 02-08-01 22:06

Inruilen vind ik wel een heel drastische oplossing. Ik ben niet zo ervaren in dit soort dingen, maar als je je verplaatst in zo'n beessie: pas 2 keer eerder in zo'n ding, een hoop geschud, je staat anders op je benen dan normaal (lijkt me tenminste, vergelijk het met staan in de bus Verward ) en dan ook nog in zo'n achterlijk smal hokje. Het kan aan mij liggen maar het lijkt mij dus doodeng voor een paard als hij dat niet echt gewend is. Een veewagen is toch anders denk ik, lijkt me wat minder schommelen/heen en weer schudden.
Nee, lijkt mij echt geen kwestie van een steekje los. Hoe oud was ie ook alweer? Enne...moet hij van ver komen? Kun je geen veewagen (vrachtwagen dus) regelen ofzo? Dat gaat soms iets makkelijker.
Toen we Sam (ook een tinker Haha! ) gingen halen reden wij een stuk achter de boer (waar we zouden komen te staan, die ging hem voor ons halen) in de veewagen aan, en dat ding schudde ook aardig heen en weer. Bij aankomst op stal ging de klep open en de dampen sloegen eruit (het was vrij koud buiten, was maart). Dus hij vond het ook niet echt geslaagd maar het is wel goedgegaan gelukkig.
Waar is hij nu trouwens? Nog op z'n oude plek neem ik aan?
Nouja, aan mij heb je niet veel qua tips, maar ik hoop dat je een goeie oplossing vind. Succes!!

Riëtte

Berichten: 5201
Geregistreerd: 26-02-01
Woonplaats: Bovensmilde

Link naar dit bericht Geplaatst: 02-08-01 22:15

Om hem gelijk maar in te ruilen is natuurlijk wel makkelijk bedacht.... Wat wil je in de toekomst met hem? Moet je veel met de trailer op pad, of is dat maar 1-malig? Mischien dat het met veel geduld nog wel af te leren is...

lein

Berichten: 1577
Geregistreerd: 02-07-01
Woonplaats: Apeldoorn

Link naar dit bericht Geplaatst door de TopicStarter: 02-08-01 22:31

<font size=-1>[ Dit Bericht is bewerkt door: lein op 2001-08-19 16:40 ]</font>

Sandra_H

Berichten: 2713
Geregistreerd: 14-04-01

Link naar dit bericht Geplaatst: 02-08-01 22:37

Ach, als ie straks eenmaal bij je is dan kun je na een tijdje (als je een "oefentrailer" kunt regelen) als hij je helemaal kent en vertrouwt toch rustig aan gaan beginnen met wennen aan de trailer? Daar heb je dan alle tijd voor, het is nu even lastig omdat hij toch op de een of andere manier naar je toe moet komen dus het moet even zo. Veewagen gaat vast beter. Suc6 morgen!

Sibold
Berichten: 1817
Geregistreerd: 10-07-01

Link naar dit bericht Geplaatst: 02-08-01 22:49

Lekker met hem gaan oefenen, trailer in trailer uit, gaat dat goed, dan ga je kleine stukjes rijden op de weg/dijk/erf (LANGZAAM) en jij gaat in ieder geval BUITEN de trailer lopen om te kijken of hij hem heel laat (Ik zou er persoonlijk niet in gaan staan bij hem, dan wordt het EN te gevaarlijk EN het wordt hem makkelijk gemaakt.. he er is een mens bij, leuk!)
De Fjord van een vriendin van me heeft de hele voorstang er ooit eens uitgerukt (!) en stond doodleuk met touwtje aan losse stang vastgeknoopt aan het eind van de reis in de huurtrailer met een blik in zijn ogen >> "it wasn't me"!

Wijsheid gewenst!

Jet

Berichten: 11977
Geregistreerd: 31-01-01
Woonplaats: Anna Paulowna

Link naar dit bericht Geplaatst: 03-08-01 00:27

Het zou best kunnen dat hij nooit echt in een trailer gestaan heeft, dat reist heel anders dan een vrachtwagen waar ze overdwars in staan. Je zou het kunnen proberen in een tweepaardstrailer met een ander rustig paard ernaast, en steeds opbouwen. Eerst alleen staan en goed belonen, niet te lang, dan een klein stukje rijden, uitladen en teruglopen, zo uitbouwen. Ook zijn sommige paarden in een anderhalfpaards trailer minder bang, omdat ze dan hun achterbenen wijd en schrap kunnen zetten, dit kan in een tweepaards met schot niet. Dan kunnen ze soms hun evenwicht minder goed bewaren. Ik vind een half uur stilstaan wel wat lang, niet zo vreemd dat ie dan heel druk wordt. Wel goed dat ie er de tweede keer zo weer in liep. Hij is dan denk ik niet echt bang voor de trailer zelf, maar meer voor het bewegen van de trailer. Goed belonen met voer als hij op de trailer staat, wil ook wel helpen. Ik zou 'm er niet om wegdoen, Marlou was toen we haar ophaalden ok behoorlijk in paniek in de trailer, met haar voorbenen met ijzers in het hooinet vastkomen zitten door al het schrapen en stampen dat ze deed, het heeft bijna 3 kwart jaar geduurd voordat ze redelijk goed de trailer in ging en er in bleef, nu gaat dat goed, maar als we teruggaan, staat ze nog steeds als een gek te schrapen. Gelukkig gaat ze nooit over de voorboom, ze staat in een anderhalfpaards aan twee vrij korte touwen met veiligheidsclip vast.
Veel succes, voor mij was het geen reden om haar terug te brengen, hoewel het eigenlijk 1 van mijn eisen was bij het zoeken naar een nieuw paard: trailermak i.v.m. strand- en bosritten, lessen en wedstrijden.

Paarden zijn net als lucht, zonder kan ik niet leven!
Vanuit de kop van Noord-Holland: Voor info klik op: Paardentaxi Jet

Jasmijn

Berichten: 3757
Geregistreerd: 24-02-01
Woonplaats: Apeldoorn

Link naar dit bericht Geplaatst: 03-08-01 05:21

Als hij zich de eerste keer omgedraaid had, stond hij waarschijnlijk niet goed vast. (aan 2 kanten, dan kan hij bijna niet zoveel kracht zetten dat hij wat stuk trekt. Hangen kan niet, tenzij de achterstang te groot stond en een poging zich om te draaien als hij aan 2 touwen staat en niet te lang kan bijna ook niet.)
Je paard is hier natuurlijk zelf ook van geschrokken. Hem lekker laten brengen met de vrachtauto, en dan thuis met (leen)trailer goed en rustig gaan oefenen. En idd sommige paarden vinden een 2 paards te krap, dus probeer met oefenen een anderhalf paard te lenen. succes

Navragen is beter dan afvragen.

lein

Berichten: 1577
Geregistreerd: 02-07-01
Woonplaats: Apeldoorn

Link naar dit bericht Geplaatst door de TopicStarter: 03-08-01 12:23

<font size=-1>[ Dit Bericht is bewerkt door: lein op 2001-08-19 16:41 ]</font>

Marjolein

Berichten: 11634
Geregistreerd: 09-01-01

Link naar dit bericht Geplaatst: 03-08-01 22:44

(sjips net stuk getypt is foetsie)
wil nog ff wat toevoegen voor de volledigheid. ik ben er meteen nadat hij onder de stang zat heen geweest. maar in mijn ogen is t geen angst. wat t wel is weet ik niet. hij loopt namelijk zonder morren de trailer in. en kan er ook zo 30 minuten instaan zonder iets te doen (wel afentoe maaien) om dan zonder aanleiding over de voorstang te gaan hangen met zn voorbenen (en hij staat dan goed vast aan 2 kanten) hij was wle verdoofd met sedalin maar dat werkte niet echt bij hem (hij zag koeien en liep toen kop derop staart erop een rondje te draven *piep* eruit omdat hij sedalin had gehad maar nog wel echt wakker).
t kan nog zo'n lief beest zijn maar denk erook aan wat je ermee wil. (hij liep trailer in en uit geen probleem, was zo mak als een lammetje deed geen vlieg kwaad of stap verkeerd). hij heeft 2 trailers kapot gemaakt (waarvan 1 de hele inhoud (stangen schot) vernieuwd moeten volgens mij) zolang hij zo is lenen zij ze geen trailer meer uit. en ik zet ailijn er dus ook niet naast in de trailer. je kan geen andere dingen doen dan daar rondjes draaien en t bos onveilig maken. de manege om je paard te laten zien lukt niet, of keer mee met de show, of naar een keuring, of gewoon een keer met zn alleen naar t bos toe. of naar de dierenarts. misschien is hij met rijden wle ideaal. maar hij heeft gewoon een trekje waar nog niet echt duidelijk van is wat het nu precies betekend. en voor mij staat vast dat t geen angst is (zat er de 2e keer over de stang 10 cm van af). maarja dat ie niet de trailer ingaat houd natuurlijk niet in dat t geen leuk beest is. want naast de trailer enzo leek hij mij tot nu toe echt een schatje
en m2 (ja heb ik ff van je gemaakt) hij staat erg lief in stal en heeft nog niet besloten wie hij liever vind gipsy of ailtje

Kleine muisjes hebben kleine wensjes
Beschuitjes met gestampte mensjes

Jasmijn

Berichten: 3757
Geregistreerd: 24-02-01
Woonplaats: Apeldoorn

Link naar dit bericht Geplaatst: 03-08-01 22:58

Bij opvoelboxen heb je een ketting over de rug zodat ze niet omhog kunnen komen, maar of dit nou een oplossing voor een trailer is Verward Verward Verward

Navragen is beter dan afvragen.

lein

Berichten: 1577
Geregistreerd: 02-07-01
Woonplaats: Apeldoorn

Link naar dit bericht Geplaatst door de TopicStarter: 04-08-01 10:05

<font size=-1>[ Dit Bericht is bewerkt door: lein op 2001-08-19 16:41 ]</font>

Marjolein

Berichten: 11634
Geregistreerd: 09-01-01

Link naar dit bericht Geplaatst: 04-08-01 17:49

bos onveiligmaken is volgens mij een uitdrukking. we zullen wel zien hoe t gaat. hij is op stal erg lief. en net in de bak was ie ook lekker realxed Cool , dus misschien loopt het allemaal wel los.

Kleine muisjes hebben kleine wensjes
Beschuitjes met gestampte mensjes

ineke

Berichten: 916
Geregistreerd: 19-03-01
Woonplaats: brabant

Link naar dit bericht Geplaatst: 04-08-01 20:51

Probeer hem eens andersom te zetten bij sommige paarden werkt dat heel goed .Achteruit reizen dus .

fieke

Berichten: 1060
Geregistreerd: 08-03-01

Link naar dit bericht Geplaatst: 04-08-01 21:12

In een van de laatste "bit's" ( maandblad) stond er volgens mij ook een heel stuk over in. het was een ingezonden vraag waar zo'n specialist antwoord op gaf. ( of vergis ik me nu..... Verward ) waarschijnlijk is dat alles al wel beschreven door de bokkers hier, maar dat zou ik ook niet precies weten. in ieder geval veel succes.

ps. ik vind het ook een beetje drastische maatregel om 'm meteen in te ruilen.......aangezien ie ook nog maar 2x in de trailer heeft gestaan.


Antwoord op onderwerpPlaats een reactie

Wie is er online

Gebruikers op dit forum: idion en 138 bezoekers