Moderators: NadjaNadja, Essie73, Muiz, Maureen95, Firelight
Revanches schreef:Tja,je bent vegetarier of je bent een beetje of je bent gewoon een vleeseter. Maar als je een echte vega bent dan eet je ook geen stremsel!
Dus keuze ligt bij je zelf!
Citaat:Geachte mevrouw,
Hartelijk dank voor uw e-mail. Voor het stremmen van de melk wordt het
enzym chymosine gebruikt. Dit is de werkende stof en er is een zeer kleine
hoeveelheid nodig (ongeveer 15 ml per 100 liter melk, dus 0,015%).
Traditioneel wordt chymosine uit de lebmaag van kalveren verkregen en dat
wordt dierlijk stremsel genoemd. Vegetarisch stremsel kan plantaardig (een
plantenextract) of microbieel (micro-organismen die chymosine produceren)
zijn. Dit wordt voor vegetarische en biologische kaas gebruikt.
Met vriendelijke groet,
Albert Heijn Klantenservice
Ariet Looyen
Misz_Do schreef:Tsja, ik ben niet echt een vegetarier maar ook weer een halve veganist... Ik eet geen vlees maar wel vis... En dan eet ik alleen eko eieren en geen koeienmelk maar geitenmelk.... Maar de hoeveelheid ei die ik eet is te verwaarlozen...
Maar daar gaat het eigenlijk niet om, maar zoals kayla zegt, kan het ook plantaardig zijn of zoiets ? Wat ik kan me toch niet voorstellen dat er stremsel in 'vegetarische' soja blokjes zitten.
Ik eet al geen vega hamburgers meer omdat daar melk en ei eiwitten in zitten, deze soja dingen waren nog mijn enige keus maar ze maken het me wel moeilijk zo zeg..
Spetterlover schreef:Nee maar op zich wordt onder vegetarisch alleen verstaan, het niet eten van vis en vlees.
Het is niet geschikt voor veganisten, maar als het stremsel dierlijk is, kunnen ze er nog steeds opzetten dat het geschikt is voor vegetariërs.