water overlast. morgen ijsbaan in de stal...

Moderators: balance, C_arola, Sica, Neonlight

Toevoegen aan eigen berichten
 
 
giesam
Berichten: 485
Geregistreerd: 22-10-02
Woonplaats: Ameland Ballum

water overlast. morgen ijsbaan in de stal...

Link naar dit bericht Geplaatst door de TopicStarter : 20-02-03 23:05

Had ik vandaag ook wat. Marijke en haar familie gingen vandaag op vakantie, en ik zou op hun paarden passen. Kom ik vandaag in de manege loop naar hun paarden om ze even buiten te zetten. Ik dacht ik hoor een paard plassen, maar ik vond dat hij dan wel lang bezig was... Dus ik dacht maar ff kijken. Ik draai me om loop naar de laatste box van dat rijtje staat er een kraan open en een emmer die er onder stond was overgelopen. De kraan stond op zijn hartst open en er was geen een in de stal. Ik loop naar dat kraantje toe en doe hem dicht. Sta ik in een plas van ongeveer 3 meter lang en 4 meter breed met een laag van 5 centimeter ongeveer!! Die kraan heeft dus lekker lang open gestaan. *LOL* ik had echt veel lol, want ze zaten een paar maanden geleden te zeiken tegen mij dat wij te veel water gebruikten voor onze pony's en nu was er veel water ongebruikt weg gegooid }> hahaha.

Maar goed ik zet eerst de paarden buiten en loop naar de eigenaar hun huis toe. Vertelde het verhaal en toen liep ze mee om even te kijken. We hadden toen veel water naar buiten geveegd, maar alles zat er onder. Er stonden 3 balen stroo die waren nat en niet meer te gebruiken.
Er is nu veel water buiten terecht gekomen maar er licht ook nog een laagje wat niet naar buiten wou. Dus als we morgen weer in de manege komen dan unnen we de schaatsen mee nemen want het zal er wel glad zijn. Ik ga dat deurtje echt niet meer uit om de ruiwagen te legen van het uit mesten! dan loop ik maar even om Haha!

Zo dit was het lollige verhaal wat ik vandaag heb mee gemaakt Haha!


Chrystal-gek

Berichten: 3076
Geregistreerd: 17-05-01
Woonplaats: Overijssel

Link naar dit bericht Geplaatst: 21-02-03 00:58

Das balen, kan knap gevaarlijk zijn als het vanacht weer gaat vriezen (volgens mij is dat over, maar dat weet je nooit zeker), voor de paarden en voor de mensen.

Tip: strooi zout.

SAKKIA

Berichten: 16666
Geregistreerd: 04-10-01

Link naar dit bericht Geplaatst: 21-02-03 10:57

Kan idd gevaarlijk zijn, maar wel een leuk verhaal.

En idd zou t strooien is een oplossing

giesam
Berichten: 485
Geregistreerd: 22-10-02
Woonplaats: Ameland Ballum

Link naar dit bericht Geplaatst door de TopicStarter : 21-02-03 19:59

het heeft vanacht wel weer gevroren hier op ameland, maar het is gelukkig niet bevroren Haha! !! vandaag hebben ze het helemaal schoon gemaakt en is het nu nog nattig, maar water licht er gelukkig niet meer!

nicky88
Berichten: 30
Geregistreerd: 09-10-02
Woonplaats: Deventer!

Link naar dit bericht Geplaatst: 21-02-03 20:28

gelukkig maar weer!:)