Ervaringen met littekens weghalen?

Moderators: Mjetterd, Dani, ynskek, Ladybird, xingridx, Polly, Hanmar

Toevoegen aan eigen berichten
 
 
Supertje

Berichten: 7090
Geregistreerd: 03-10-02
Woonplaats: Hoekse waard

Ervaringen met littekens weghalen?

Link naar dit bericht Geplaatst door de TopicStarter : 10-02-03 23:43

Heeft er hier iemand ervaringen met het weg laten halen van littekens?

Ik heb namelijk op mijn onderarm 2 grote lelijke littekens, van mijn elleboog tot aan mijn pols, en ik wil ze weg hebben...
Ik heb gehoord dat ze dit kunnen doen door er een stuk vel 'overheen te plakken', maar ik vraag me af of dit niet alleen maar meer littekens achter laat, en of het erg pijnlijk is (ik=watje Scheve mond )

Llewella

Berichten: 2087
Geregistreerd: 25-01-02
Woonplaats: Alkmaar

Link naar dit bericht Geplaatst: 11-02-03 08:38

Ik heb overwogen mijn litteken weg te laten halen (elleboog, erg groot en lelijk, mensen denken dat ik door een hond ben verscheurd ofzow Knipoog was door operatie verbrijzelde elleboog) maar ik kreeg te horen dat het niet altijd even mooi wordt, daarbij is mijn huid niet erg goed, waardoor het litteken juist ook zo lelijk is geworden, mijn onderhuid scheurt erg snel, zoals je dat bij striae ziet.

Wel heb ik goede ervaringen met litteken creme van biodermal, vraag hiernaar bij de drogist.
De verzekeringsman raadde dit aan omdat hij wel goede verhalen had gehoord van andere mensen met letselschade.
Mijn litteken is er ook een stuk beter op geworden, het is normaal bijgekleurd en wat weggetrokken, ik ben opgegeven moment gestopt met smeren uit luiheid, maar misschien dat het nog beter had geworden of misschien nog beter kan worden als ik opnieuw ga smeren.
Verdwijnen zal het niet, maar het gaat er wel beter uitzien in veel gevallen, doordat je de huid voed en elastisch maakt.

germie

Berichten: 25934
Geregistreerd: 02-04-02
Woonplaats: Ergens

Link naar dit bericht Geplaatst: 11-02-03 09:10

IK heb boven m'n oog een litteken. Van een hondenbeet. Volgens de artsen is dat toen zeer lelijk gehecht. Ik heb het NIET weg laten halen en ook geen plannen daartoe, ook al kun je het zien. Het valt niet erg op vind ik, dus dat speelt ook mee denk ik (sommigen zien het niet eens terwijl het toch zo'n 3 cm groot is).
Ik heb geen zin om weer een tijdje ergens last van te hebben wat ik nu totaal niet voel.

ibikus
Berichten: 20688
Geregistreerd: 15-05-01

Link naar dit bericht Geplaatst: 11-02-03 09:33

Ben ik ook wel benieuwd naar,
ik heb op mijn voorhoofd allemaal klein littekentjes, omdat ik met mijn hoofd door een autovoorruit ben geslagen. Dat zou ik weg kunnen laseren of met zo'n chemisch goedje laten branden... Maar dat hoeft van mij niet zo nodig.
Ik heb echter ook een dikke 'kabel' op mijn heup zitten, die is naast het feit dat hij erg lelijk is ook heel gevoelig en soms pijnlijk, ik heb vanaf het begin gesmeerd met PCLE creme van biodermal en daar is hij wel minder lelijk van geworden, maar toch blijft het een naar paars geval.

Supertje

Berichten: 7090
Geregistreerd: 03-10-02
Woonplaats: Hoekse waard

Link naar dit bericht Geplaatst door de TopicStarter : 11-02-03 10:27

Bij mij zijn het dus ook van die dikke littekens, die erg verkleurd zijn, vooral met koud weer worden ze helemaal paars... Ook heb ik er last van, ze trekken nogal.

Die creme van biodermal heb ik ook gebruikt, heeft wel geholpen, maar ze blijven lelijk, en vallen erg op.

De littekens zijn nooit goed geheeld, omdat de wonden toendertijd zijn gaan infecteren. En ik denk ook niet dat ze nog veel minder opvallend zullen worden, ze zijn namelijk meer dan 10 jaar oud.

Sjimmy

Berichten: 17797
Geregistreerd: 09-03-01

Link naar dit bericht Geplaatst: 11-02-03 10:31

Ik heb een 'verdachte' moedervlek weg laten halen onder mijn kin, door de plastisch (!) chirurg. Echt, het litteken is lelijker dan de moedervlek die er zat Boos! en hij zei dat ik hoogstens een wit streepje zou zien......
Ik heb aan de dokter gevraagd of daar wat aan te doen was, maar als ik dit weg zou laten halen zou het alleen maar erger worden...

Karin

Berichten: 65336
Geregistreerd: 10-01-01

Link naar dit bericht Geplaatst: 11-02-03 11:04

Ik zou graag een litteken weg willen hebben dat boven op mijn pols zit, waar mijn duim begint. Ooit opgelopen toen ik op de fiets werd aangereden door een auto, het wilde niet helen (pas na drie weken) en nu zit er wild vlees op. Vooral in de zomer valt het op, als de huid eromheen bruin kleurt en het litteken niet. Ik heb littekencrème van het Kruidvat geprobeerd maar dat hielp niet. Nu maar eens aan de Biodermal dan (bedankt voor de tip!).

Gelukkig is het bij mij niet zo'n hele grote plek. Maar ik kan me goed voorstellen dat je grote littekens voorgoed zou willen laten weglaseren. Ik heb ook een litteken aan de zijkant van m'n knie en dat was tot een paar jaar geleden erg lelijk. Heb toen ook met de gedachte gespeeld, maar gek genoeg is het allemaal vrij netjes bijgetrokken. Maar idd, wat jij zegt Supertje: met koud weer gaan ze trekken en inmiddels zijn ze ook al heel wat jaartjes oud, waardoor crème waarschijnlijk al niet meer echt helpt.

Lielle

Berichten: 66255
Geregistreerd: 12-01-01

Link naar dit bericht Geplaatst: 11-02-03 11:09

je kunt trouwens ook teatree balsem proberen, moet erg goed werken.

youngster

Berichten: 26261
Geregistreerd: 21-03-02
Woonplaats: Utrechtse Heuvelrug!

Link naar dit bericht Geplaatst: 11-02-03 11:55

Wat wel gedaan wordt bij littekens op het gezicht is slijpen, dan wordt de litteken echt weggeslepen zodat er een nieuwe huid op kan groeien, maar dat is zeer pijnlijk..
Je kan naar een plastisch chirurg gaan, of op een website info opvragen over het weghalen van littekens..
Verder is er inderdaad niet echt heel erg veel aan te doen, wat ook nog wel eens wil helpen (als het litteken nog vers is) is calendulan zalf of creme..

Llewella

Berichten: 2087
Geregistreerd: 25-01-02
Woonplaats: Alkmaar

Link naar dit bericht Geplaatst: 11-02-03 13:50

Dan heb ik dus nog mazzel gehad, dat paarse en opgezwollen is bij mij dus verdwenen, het ongeval is nu 7 jaar geleden.
Maar bij mij is het inderdaad ook gevoelig en zo afentoe pijnlijk, als ik het aanraak lijkt het te tintelen, alsof de zenuwen zijn aangetast (zijn wel zenuwen doorgesneden weet ik, zoals het elektrisch botje).

iloveyou
Berichten: 348
Geregistreerd: 02-11-02
Woonplaats: s-deel

Link naar dit bericht Geplaatst: 11-02-03 13:56

Als je je litteken wil weg laten halen de dat asjeblieft bij de plastische chirugie als je het daar laat weg halen zie je er niks meer van neem anders contact op met mij via pb berichten

Karin

Berichten: 65336
Geregistreerd: 10-01-01

Link naar dit bericht Geplaatst: 11-02-03 14:29

youngster schreef:
Wat wel gedaan wordt bij littekens op het gezicht is slijpen, dan wordt de litteken echt weggeslepen zodat er een nieuwe huid op kan groeien, maar dat is zeer pijnlijk...


Een vriendin van mij heeft dat laten doen. Zij had een erg onregelmatige gezichtshuid door littekens van acne. Ze heeft twee keer zo'n behandeling gehad. De behandeling zelf was niet echt pijnlijk, het nagloeien (van enkele dagen) wel. Overigens is het wel erg mooi geworden, ze is er zelf ook tevreden over.

youngster

Berichten: 26261
Geregistreerd: 21-03-02
Woonplaats: Utrechtse Heuvelrug!

Link naar dit bericht Geplaatst: 11-02-03 14:35

Ja dat klopt, je huid wordt er wel mooi van, maar het doet best pijn..ik heb zelf ook een onregelmatige huid met littekens, maar ik ga eerst maar eens wat anders proberen bij mijn schoonheidspecialiste..(fruitzuurpeeling)..