Iemands anonimiteit respecteren

Moderators: Mjetterd, Dani, ynskek, Ladybird, xingridx, Polly, Hanmar

Antwoord op onderwerpPlaats een reactie
 
 
opala

Berichten: 6374
Geregistreerd: 14-06-01
Woonplaats: Almere

Iemands anonimiteit respecteren

Link naar dit bericht Geplaatst door de TopicStarter: 06-02-03 23:46

Naar aanleiding van een niet nader te noemen topic. Degene die iets plaatst onder een schuilnaam heeft hiervoor gekozen omdat hij/zij dit anders niet durft neer te zetten om welke reden dan ook. Door de persoon er achter te "ontmaskeren", krijg je inderdaad situaties als terugtrekken. Zo wordt dan voorbij gegaan aan het onderwerp wat hij/zij heeft aangeroerd. Ik vind dit een intrieste wending. Elk persoon heeft recht op respect en iemand die al minder lekker in zijn/haar vel zit, is al "gevoeliger" voor meningen van anderen. Ik vond dat ik dit toch moest plaatsen.


Sypheron

Berichten: 15209
Geregistreerd: 06-12-01

Link naar dit bericht Geplaatst: 06-02-03 23:49

Tuurlijk is het niet echt netjes om identiteit na te gaan als je anoniem wil blijven, maar in hoeverre is het mogelijk om anoniem te blijven op het internet? En ik vind dat als je anoniem wil blijven, dat je dan ook moet zorgen dat je geen emailadres bij je naam hebt staan (verborgen) en ook geen naam of leeftijd in je profiel moet zetten... wat je bij sommige mensen dus wel ziet...

HHD_Foto

Berichten: 4437
Geregistreerd: 14-04-02
Woonplaats: N.W. Duitsland

Link naar dit bericht Geplaatst: 07-02-03 00:02

Het kan ook z'n voordelen hebben. Stel dat deze figuur nu serieuze zelfmoordplannen zou hebben en dat aan zou kondigen op bokt. Dan zou een moddie in kunnen grijpen en haar of zijn ouders op de hoogte kunnen stellen zodat er tijdig ingegrepen wordt.

Digitale tekeningen van je huisdier of paard: www.HHD-Foto.eu

Kayla

Berichten: 11273
Geregistreerd: 20-10-01
Woonplaats: Groningen

Link naar dit bericht Geplaatst: 07-02-03 00:19

Diegene heeft er voor gekozen om anoniem te blijven en dat moet je respecteren.

joostvangestel

Berichten: 7907
Geregistreerd: 10-04-01
Woonplaats: Reuver!

Link naar dit bericht Geplaatst: 07-02-03 00:23

In the internet, no one knows you're a dog.

Het oudste internet gezegde dat er bestaat...

Anonimiteit is af en toe vaak belangrijk, vooral als het gaat om mensen met zelfmoordneigingen. Op die manier kan je op een ander vlak met iemand praten zonder het persoonlijk te laten worden. Ook zou zoiemand die ontboezemingen niet doen als hij/zij wist dat de identiteit zo achterhaald kan worden.

Volg de avonturen van Sumrin Saint Mary: Sumrin Saint Mary

HHD_Foto

Berichten: 4437
Geregistreerd: 14-04-02
Woonplaats: N.W. Duitsland

Link naar dit bericht Geplaatst: 07-02-03 00:30

Dus je moet die anonimiteit ook respecteren als dat iemands dood ten gevolge kan hebben ?

Digitale tekeningen van je huisdier of paard: www.HHD-Foto.eu

Sypheron

Berichten: 15209
Geregistreerd: 06-12-01

Link naar dit bericht Geplaatst: 07-02-03 00:32

Van de ene kant wel, van de andere kant niet... ik denk dat als iemand dood wil dat dat zijn/haar eigen recht is... het kan voor die persoon een straf zijn om zij/haar in leven te houden en te voorkomen dat hij/zij zelfmoord pleegt.. maar dat is in uitzonderlijke gevallen.

HHD_Foto

Berichten: 4437
Geregistreerd: 14-04-02
Woonplaats: N.W. Duitsland

Link naar dit bericht Geplaatst: 07-02-03 00:34

Als je een hulpkreet op bokt zet, vraag je dus om hulp en wil je volgens mij nog niet dood.

Digitale tekeningen van je huisdier of paard: www.HHD-Foto.eu

Sypheron

Berichten: 15209
Geregistreerd: 06-12-01

Link naar dit bericht Geplaatst: 07-02-03 00:37

Als het echt een hulpkreet is zul je het lef ook niet hebben om door te gaan met wat je van plan bent.

HHD_Foto

Berichten: 4437
Geregistreerd: 14-04-02
Woonplaats: N.W. Duitsland

Link naar dit bericht Geplaatst: 07-02-03 00:38

Waarschijnlijk niet,maar wat niet is kan nog komen.

Digitale tekeningen van je huisdier of paard: www.HHD-Foto.eu

Percy

Berichten: 12069
Geregistreerd: 04-09-01
Woonplaats: België

Link naar dit bericht Geplaatst: 07-02-03 01:09

In dit specifieke geval vond ik het ook niet nodig dat de identiteit van deze bokker achterhaald werd.
Ik weet nog steeds niet wie het is en dat hoeft ook niet. Het gaat er om dat je af en toe anoniem je hart uit moet kunnen storten. Hier stond niets vermeld in het profiel, maar een IP-adres is uiteraard altijd te achterhalen.
Als er daadwerkelijk een vermoeden is dat iemand zelfmoord zou kunnen gaan plegen wordt het wat anders maar daar was toch geen sprake van naar mijn idee.

Het is trouwens niet zo dat mensen die iets op het internet zetten van hun problemen dus geen zelfmoord zullen plegen. Helaas is het bewijs hier op bokt ooit geleverd en ik denk dat dit meegespeeld heeft.

Yorghos

Berichten: 10942
Geregistreerd: 10-12-01
Woonplaats: Tilburg

Link naar dit bericht Geplaatst: 07-02-03 09:37

Ik vind het een moeilijke vraag.
Over het algemeen vind ik dat je iemands keuzes moet respecteren. In dit geval dus de keuze om anoniem te willen blijven. Maar als er over zelfmoord wordt gesproken, dan veranderd dat de zaak wel iets... Ik weet het niet zo goed.
Principieel zou ik zeggen: altijd respecteren. Maar in sommige gevallen is ingrijpen misschien beter..

* To Belg, or not to Belg *

AnneOmie

Berichten: 6893
Geregistreerd: 15-08-02
Woonplaats: Krommenie

Link naar dit bericht Geplaatst: 07-02-03 09:42

Kayla schreef:
Diegene heeft er voor gekozen om anoniem te blijven en dat moet je respecteren.


Ben ik het mee eens. Als iemand om hulp vraagt is het toch verder niet van belang om te weten wie er achter deze schuilnaam verborgen zit. De persoon in kwestie zal wel een erg goede reden hebben om anoniem te blijven en die moet je respecteren.

Choice (Jazz x Dublin x Purioso) B+10, L1+2/ Sportpredikaat dressuurmerrie (Z2+1)
Omar geniet van zijn pensioen!

Prima

Berichten: 6024
Geregistreerd: 12-08-01
Woonplaats: Bussum & Harskamp :D

Link naar dit bericht Geplaatst: 07-02-03 11:00

Inbternet is niet echt anoniem. Maar goed, wat heeft het voor zin om aan te kondigen dat je zelfmoord gaat plegen, terwijl je anoniem wil blijven?

~het komt uit de lengte of uit de breedte~

opala

Berichten: 6374
Geregistreerd: 14-06-01
Woonplaats: Almere

Link naar dit bericht Geplaatst door de TopicStarter: 07-02-03 13:15

Prima schreef:
Inbternet is niet echt anoniem. Maar goed, wat heeft het voor zin om aan te kondigen dat je zelfmoord gaat plegen, terwijl je anoniem wil blijven?


Misschien dat net door die ene reactie op zijn/haar verhaal bij die persoon net de knop omgaat om toch maar niet het leven te beëindigen.

BartVB
Eigenaar

Berichten: 41656
Geregistreerd: 08-01-01
Woonplaats: Arnhem

Link naar dit bericht Geplaatst: 07-02-03 13:17

IP checks zijn er alleen voor gevallen waar iemand gruwelijk misbruik maakt van een account (anoniem schelden, porno plaatsen, dat soort dingen) en om te kijken of mensen niet zitten te stoken onder een tweede account. IP checks zijn er zeker niet om de nieuwsgierigheid te bevredigen. De betreffende mod heeft dan ook een flinke waarschuwing gehad Scheve mond
Die anonimiteit doorbreken als mensen het over zelfmoord hebben? Wat mij betreft niet. Anoniem is anoniem en even heel zakelijk gezegd kan ik me niet verantwoordelijk voelen voor evt zelfmoordpogingen van Bokkers. De mods kunnen hier toch helemaal niets aan veranderen, als iemand zelfmoord wil plegen dan lukt ze dit toch wel. Anoniem een aankondiging gaan doen van zelfmoord is iig niet de manier om aandacht te krijgen IMO.

ƃuılıǝɔ ǝɥʇ uo ƃuıɔuɐp ǝɹ,ǝʍ uǝɥʍ 'ƃuılǝǝɟ ɐ ʇɐɥʍ ɥo
"Als je niets te verbergen hebt, ben je een Ozosnelle paashaas" - Loesje

niemand
Berichten: 9
Geregistreerd: 05-02-03

Link naar dit bericht Geplaatst: 07-02-03 14:44

Dit topic is naar aanleiding van mijn topic neem ik aan. Ik vind het erg jammer dat het zo gelopen is, ik schrok heel erg van het feit dat ik "ontmaskerd" was. Ik heb van schrik dus heel snel mijn berichten weggehaald. Achteraf had ik ze wel kunnen laten staan.

Ik vind ook als iemand een bericht plaatst over zelfmoord dat het ip niet gechecked mag worden. Anoniem is anoniem, wat ik al eerder zei, hier zou dus respect voor moeten zijn wat er duidelijk niet is.

Ik heb met de betreffende mods (behalve 1) die mijn ip gechecked hebben gesproken, en ik hoop dat ze doen wat ze beloofd hebben, mijn echte naam dus voor zich houden.

Wat ik in pb al heb gezegd Bart, het is dus niet terecht om alleen 1 moddie aan te spreken hierop, het was uit het topic niet af te leiden maar er zijn er meer die mijn ip hebben gechecked. Er is ook een moddie die mij verteld heeft dat ip`s van anonieme bokkers die een dergelijk topic als die van mij plaatsen altijd nagekeken worden, ivm dat er dan openlijk gesproken kan worden met een mod.

Maar goed, het is dus duidelijk dat ik het niet op prijs gesteld heb. Ik zit nu ook wat twijfelend als ik onder mijn echte naam zit op bokt. Eigenlijk zou ik het liefst gewoon niet meer onder mijn echte naam komen. Alleen zou dat teveel opvallen en veel meer mensen weten dat ik het was.


palousa_boy

Berichten: 10421
Geregistreerd: 18-12-02
Woonplaats: Frankrijk

Link naar dit bericht Geplaatst: 09-02-03 01:14

annoniem blijven voor de wereld, dat is een lastige zaak.
zo heb ik een vriendin, en die wil niet dat ik het over haar heb tegen iemand die niet weet hoe het zit met haar problemen. hier heb ik ook wel respect voor. om watvoor problemen het hier gaat laat ik achterwegen, maar het zou slecht af kunnen lopen met haar als bepaalde mensen erachter komen waar ze woont of vaak komt. als ik haar bedoel, blijft het meestal gewoon bij een vriendin.

het geval waar het hier om gaat, daar heb ik me niet mee bezig gehouden, en wil me er ook wel buiten houden, maar zelfmoord, vind ik zelf altijd een beetje zwak. ok, ik kan het me wel voorstellen waarom iemand het zou kunnen doen of zou wilen doen, maar toch vind ik het een teken van zwakheid. het is geen oplossing op een tekortkoming die je misschien (denkt te hebben) hebt.

maargoed, ik ga weer naar bedje toe.
groeten jef

je leven is meer waard met een bretons trekpaard! :D

palousa_boy @ [HTT] Ons project in Frankrijk

Pellie

Berichten: 16935
Geregistreerd: 19-08-02
Woonplaats: Ouwsterhaule (frl)

Link naar dit bericht Geplaatst: 09-02-03 01:51

Oh ik dacht dat dit over Waste ging maar dit is weer een ander verhaal die ik gemist hebt.
Anoniem is anoniem ja.

}:0 heeft 2 tinkerknaapjes en 1 tinkerprinsesje in de wei staan! }:0


Antwoord op onderwerpPlaats een reactie